Любители на котки - Тема 183

• 30 152
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте🙂
Колко време след кастрация се възвръща нормалният живот на котарак?
Имам в двора сапунен котешки сериал с три съседски дворни котки. Всеки от тях си има двор, но нашият явно е ябълката на раздора😁 След като почти се избиха, единия герой във вторник(30.05) го кастрирахме. Вече си бръмчи из дворовете, яде, но нещо ми се вижда един бавен и... знам, че звучи смешно, ама и тъжен. Може ли след толкова дни да има някакви трайни последствия от упойката? Аз записах час и изпратих стопаните на кастрацията и ми е притеснено, пък и не съм го виждала такъв.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 12:29 от Чи лу

# 586
  • София
Моят Аш точно на тъжен и уморен ми изглеждаше, но само първите 2-3 дена. При мъжките минава бързо и забравят.
Скоро ще е пушка.

# 587
Как давате хапчета за обезпаразитяване? По никакъв начин не успяваме при британеца.
На другата котка слагам хапчетата в мъничко парче кренвирш и ги изяжда без проблем, а той само изблизва отгоре. Пробвах да го напъхам в гърлото и ме издра и го изплю.

Чи лу, и нашият котан така изглеждаше поне 4-5 дена. Направо сякаш нещо го беше пречупило психически, а преди това беше един боен и гордо маркираше наляво-надясно. Стана си жив и игрив след около 2 седмици.

# 588
Аз хапчета се отказах да давам.
Пипета за вътрешно и външно.
И cbd за епилепсията с пипета.

# 589
Той другият гамен продължава да се пери и маркира, скоро и на него ще му уредя спокойствие.😆

А това е ябълката на раздора. Силно бременна е според мен. Сложили са и каишка за кърлежи, а я оставят да я тормозят всички махаленски котараци със седмици, когато е разгонена. И да ражда постоянно🙄

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 19:06 от Чи лу

# 590
  • Бургас
Аз мъкнах и двете котки на вет, за да им дава хапчета.
И също мисля да им купя пипета, макар че и при двете котки в началото след пипета открих глисти, мо както и да е.
Баба за малко беше у нас, Мони я позна, но си е вече домашна глезанка, обичат се с Харко, наша си е.
Даже и паспорт издадоха оттам, откъдето са я ваксинирали, трябва да нанесем и кастрацията.

Много ми стана мъчно за Ониксчето, силно се надявам да се възстанови напълно милото коте. Да го нацелуваш от мен.

Ан Мари, вие преди колко време взехме Дейзи? Отдавна, нали?
Явно този вирус е бил латентен при някоя котка.
Харко беше с калицивироза преди доста време, малката беше пък повече от половин година двойна маца, дано ваксините им имат ефект.
Ще ги реваксинирам редовно, хубава храна ядат, дано са здрави.

# 591
Мария, чудни са - като двойка, съобразила по цвят тоалета си - нейното "ръкавче", като неговата "шапка" Simple Smile

# 592
Здравейте. Вчера на Суза открихме кърлеж. Не знам от къде се е появил. Може кучето да го е донесло и да е паднал и да се е закачил на Суза. Чери е с таблетки против външни и вътрешни, Некс гард спектра. Не знам какво да правя. Махнахме кърлежа, но как да ги предпазя има ли таблетки и за външни за котките? Не сме проверявали Мъро и Мишо. Днес предстои. Кърлежа може да се е качил и до втори етаж, терасата. Долу минават улични кучета често. Мислим да напръскаме терасата с Айкън.
Има евтини таблетки да котки, които пазят и от външни паразити - Празимек - С (котешкия вариант).

# 593
  • София
Ан Мари, вие преди колко време взехме Дейзи? Отдавна, нали?
Отдавна. На месец беше. Тя има повече антитела, та може да е от нея.
Затова я гледахме и на ехо и съм щастлива, че е тлъста. По-добре дебела, отколкото болна.

# 594
  • Бургас
Мария, чудни са - като двойка, съобразила по цвят тоалета си - нейното "ръкавче", като неговата "шапка" Simple Smile
Много са сладки двамата, да, благодаря.
Вече постоянно се търсят, дано не се скарат.
Малката е добричка, засега не ми е вадила нокти.

# 595
  • Велико Търново
Здравейте!
Не сме се включвали тези дни. Идвам да ви покажа бебето, за което се грижи ММ. Не, това не е стара снимка на Пиги 😁 Малката Божидарка е 😊

Вчера я пипах, а днес за пръв път я храних и после оправях с тоалетните нужди, че батко и го няма в момента и нямаше кой. Надявам се да не си направя проблем, от време на време си вкарвам лоши филми по повод на контакта ми с котките.
Намерили са осиновителка на Божидарка и вероятно след седмица две ММ ще я даде на жената.
На нас ни остават няколко дни в квартирата и се прибираме вкъщи. Не ми се мисли какво ще става🙄 Взех и капките за успокояване на Беафер, не знам какво друго да направя, за да и помогна (на Пиги имам предвид)

# 596

Вече не чопли по компа, само лежи до него Stuck Out Tongue Winking Eye

# 597
Вече двама вета ми споделят, че от как свърши уж пандемията има бум на ФИП. Единият предполага, че е станала някаква кръстоска с човешкия корона. До преди година-две е имал по една котка с фип на месец и е нямало лекарства още тогава, а сега било някакъв ужас от няколко месеца насам...

За съжаление мой Слънчи днес също беше диагностициран с ФИП. Pensive За Джери се чудех как ще смогна финансово, а сега и Слънчи има нужда от GS... Вирусът го е ударил в бъбреците - има морфологични промени и стои долепен до купата с водата... Ако някой желае и може да подари на Слънчи доза GS, навеждам глава и протягам шепичка за първи път във този форум... Pensive

# 598
Каква е необходимата сума?

# 599
Слънчи в момента тежи 3.200 кг. Една доза излиза около 25 лв за неговите кг. На месец ни излиза грубо 750 лв лекарството само. Ако се повлияе добре от лекарството и почне да наддава, се преизчислява дозата.

Общи условия

Активация на акаунт