Паническо разстройство - 58

• 45 851
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
Аз пиех вечер след 21:00 часа флуанксола точно,защото много ми се доспиваше от него,а и пси така ми каза да го пия...на една моя колежка братовчедка и е работила в ковид отделение и каза,че на много голям процент от хората с ковид им се отключват ПА,ПР и тревожно разтройство...и каза,че имало случаи в които като ги приемат в отделението бързо се оправят от ковида,ама психически трудна работа...при мен всичко започна април месец 2020...точно малко след началото на ковид...не се страхувах,но може и подсъзнателно с това ,че навсякъде говореха колко умрели,колко болни и т.н....само за това говореха и пишеха навсякъде...после декември 2021 карах ковид с много леки симптоми...даже почти никакви...от там се разви хипохондрията ми,която пък се разви от едни болки в ребрата ,които продължиха с месеци и прерастнаха в болки по цялото тяло...и са до ден днешен...

# 226
Скрит текст:
Аз пиех вечер след 21:00 часа флуанксола точно,защото много ми се доспиваше от него,а и пси така ми каза да го пия...на една моя колежка братовчедка и е работила в ковид отделение и каза,че на много голям процент от хората с ковид им се отключват ПА,ПР и тревожно разтройство...и каза,че имало случаи в които като ги приемат в отделението бързо се оправят от ковида,ама психически трудна работа...при мен всичко започна април месец 2020...точно малко след началото на ковид...не се страхувах,но може и подсъзнателно с това ,че навсякъде говореха колко умрели,колко болни и т.н....само за това говореха и пишеха навсякъде...после декември 2021 карах ковид с много леки симптоми...даже почти никакви...
от там се разви хипохондрията ми,която пък се разви от едни болки в ребрата ,които продължиха с месеци и прерастнаха в болки по цялото тяло...и са до ден днешен...
Точно така става в повечето случаи, психосоматика. Започват болки на психическа основа. Никога не съм вярвала, че може да имаш физическа болка, която да е провокирана от психичното ти състояние. Е, да, ама можело.

# 227
  • София
Да, бях писала и аз за себе си в темата относно Ковид.  Също отдавам на тази болест моя тежък рецидив.  Боледувах накрая на пандемията не тежко, но дори ужасът, в който живях 3 години не ми причини такъв срив, както сега. Тази пандемия беше такъв кошмар за мен, че много ме е яд на себе си за пореден път, че така реагирах и не можех да съм спокойна.
Анонимен, за мен също е абсолютно объркване как такива остри болки, истински страдания са на нервна почва. Всеки път мисля, този път е органово.  Всеки път си казвам думите на моя пси, че всичко, което не е постоянно е паника. Ако продължават болките в тила обаче ще търся някаква консултация.

# 228
Мен не ме беше толкова страх от информацията по медии и т.н., изпаднах в паника след положителния тест и стана една..... ковид отмина, ама психиката се срина.

# 229
Аз да Ви призная през тези години бях много стриктна с влизане в колата се дезинфекцирах вс влизането вкъщи също до последно ходех с маска  и когато се разсеях, че не е страшно и се заразих на не беше тежко но сега е
Насадих градина с цветя и зеленчуци и сега не ходя  тъй като имам по важна мисия да държа космоса

# 230
Привет на всички, нова съм в групата. Накратко моята история, с хронична тревожност съм от години, която дори не осъзнавах, че имам. Миналото лято получих ужасен епизод на дереализация и деперсонализация и от тогава ми остана страхът от това състояние. От време на време се проявяваше за кратко и отминаваше, почнах да развивам агорафобия от местата, където съм получавала ДП/ДР и всеки път, когато съм на тези места получавах епизод. След раздялата с приятеля ми краят на Януари психиката ми се разклати от силният стрес (бяхме заедно 6г. и половина), а и имам и други съпътстващи психически неразположения като депресия например, на които не бях обърнала достатъчно внимание. Тревожността ми и дереализацията започнаха постепенно да се влошават, докато в един момент не станаха постоянни, едвам излизах навън. Почнах психотерапия преди месец, а от една седмица съм и на лекарства. Бях една седмица само на Ксанакс - по половин сутрин и обед и едно цяло вечер. Първите два дена ми беше сънливо, но като цяло лесно се адаптирах и не усетих някакви странични ефекти с изключение на няколко момента, когато имах кратки депресивни състояния (възможно е и да не е от Ксанакса). От днес включих и Есобел - взех половинка от 10мг. сутринта и изобщо не се чувствам добре. Спи ми се, общофизически ми е зле - като втрисане усещам, стомахът ми е разстроен, трудно ми е да се концентрирам и имам леко гадене (единственото, за което ме предупреди психиатърката ми). Знам, че на всеки действат различно, но, ако някой сподели колко дни отнема да отшумят първоначалните странични ефекти, бих била много благодарна. За пръв път съм на медикаменти и нямам база сравнение. Поразрових се в търсачката, но нещо не намерих нужната ми информация. Успех в борбата на всички.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 20:36 от AnaPY

# 231
  • Швейцария
Ана, 2 до 4 седмици трябват, докато лекарството подейства и страничните ефекти отминат. До тогава може да има влошаване. При мен продължиха 2 месеца. Стискай зъби и ако трябва пий някакво успокоително първите седмици.

# 232
Аз продължавам и Ксанакс заедно с Есобел. От него имам значително подобрение. Надявам се бързо да ми се адаптира организма към Есобел, изобщо не очаквах чак такава реакция. Тъкмо се зарадвах, че почвам да се завръщам към нормалния живот и айде пак обратно в леглото..

# 233
Напротив, медицината много добре обясни защо Ковида отключва ПР. И все още продължава да наблюдава този "феномен". В кавички е, защото и при други вируси се среща. Възпалява се най грубо казано цялата ЦНС, и това е често при лекия ковид (лек като усещане). При ваксините риска е без разлика. Та менталните заболявания (общо се изследва) се увеличават с 56% след ковид при пациенти над 30г. Възраст. По-младите като цяло не ги удря там. Нищо няма учудващо, среща се при вирусните пневмонии, при грипните, при хепатит и т.н. Има роля и страха от неизвестното в този момент, защото тялото е под огромен стрес, и мозъка е в хаос. Който е карал хепатит Б, може и да е наясно за какво болки става дума в продължение на 6 месеца!

# 234
  • София
Привет! Смятах, че паниката вдига пулса, но при мен е нисък. Цял ден се занимавам с него… меря и меря и той пада ли пада-54, 51. Докъде може да стигне надолу… Ще посетя кардиолог -пак защото бях за аритмия, като лечение предложено само магнезий. Сега няма аритмия, но затова пък пулса ме тревожи.. Няма почивен ден!

# 235
  • София
Ако направиш малко гимнастика вдига ли се? По принцип колко ти е пулсът?

# 236
мм не се тревожи кардиолог ми е казвал, да не пада под 50, при теб не е падал толкова. Освен това ниският  пулс не тормози сърцето и се живее по-дълго, така че не се тревожи. Приемай повече течности и се движи повече, така пулса се ускорява. Ако си била повече време в покой или си си почивала нормално да е нисък.

# 237
  • София
Ако има физическо усилие- стълби или някаква работа се вдига до 70. Днес няма да се спи- ще меря и през нощта- тогава стига 48. Няма как психиката този път да е виновна- да го сваля…Не съм му обръщала внимание, дойде му реда просто. Май по бледи спомени е бил през годините пак нисък, но не помня колко.

# 238
*Румен Радев е показал идеални физически параметри, които са изненадали дори комисията. Кръвното на българския президент е с перфектните показатели 120/80, а пулсът му е 47, съобщи източник от ВМА, където се съхранява здравното досие на топпилота.

Изненадващият пулс 47 на Радев означава мощно сърце, което е обичайно при колоездачи и маратонци – те имат нисък пулс и затова понасят големи физически натоварвания*
оттукhttps://www.informiran.net/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83% … 1%8A%D0%B2%D0%BD/ , но го срещах в доста медии -

# 239
  • София
Да, ниският пулс е здравословен, въпросът е дали пада ако има прогресивно падане също не е ок. Мен са ми питали винаги дали съм спортист защото пулсът ми е 52- 55. Даже ми го мерят по два пъти. Не съм спортист.

Общи условия

Активация на акаунт