Паническо разстройство - 58

• 44 138
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Izkystvo, пролапсите на миокарда на какво се дължат? Казаха ли? Тревожност може ли да е причина?
Аз продължавам да се мъча със стомашно- чревните ми проблеми.

# 391
Izkystvo, пролапсите на миокарда на какво се дължат? Казаха ли? Тревожност може ли да е причина?
Аз продължавам да се мъча със стомашно- чревните ми проблеми.

Е то това не е ли вродено? имат го доста хора около мен и верно са били с атаки. По - скоро пролапсът може да води до тези състояния.
Тук някой написа , че пие кафета.. По няколко. Защо, при условие, че кафето ужасно влияе на чувствителната нервна система. Не е ли първото условие за спокойствие да се спрат всякакви подобни вещества, или поне по 1 на ден.

# 392
Здравейте .с кръвно 140/94 пулс 85 съм в момента .имам тревожност,но без много висок пулс като при обичайна паник атака.Дали мога да получавам инсулт или нещо такова в момента? Много се изплаших
Нищо няма. Адреналина и кортизола са причината и това е нормално пти състояние на уплаха. Измийте си лицето, краката и ръцете и обърнете внимание на дишането, да е бавно и спокпйно. Не лягайте. Вършете някаква домашна работа като се съсредочите върху нея. Аз имам един медикамент, Ativan, за под езика и ако ме тресе яко, слагам една таблетка и след 15 мин съм готов.

# 393
  • София
На мен кардиолог ми каза, че имам пролапс, на ехокардио се видя, но нищо страшно, било вродено и ако е малко, както при мен, не би трябвало да причинява проблеми. Тогава ми каза,да се следи веднъж годишно, за всеки случай.

# 394
Здравейте .с кръвно 140/94 пулс 85 съм в момента .имам тревожност,но без много висок пулс като при обичайна паник атака.Дали мога да получавам инсулт или нещо такова в момента? Много се изплаших

Бях същата, ако ще получаваш инсулт, ще разбереш. При инсулта е много силна болката в гърдите и удря изведнъж, няма да те върти 2/3 дни.

Аа, и смятам, че всеки който страда от ПА и тревожност, си мисли, че получава инсулт и най-малкото-умира😂

Btw, хораа, намерих хапчета против тревожност и ПА, на билкова основа, могат да се приемат и с други хапчета. Четох ревютата, всички са много доволни и казват, че има бърз ефект и се чувстват добре. Поръчах ги и ще пиша дали има ефект. Казват се Botanic при стрес и тревожност, около 12 лева са в аптеката.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 22:15 от Puke123

# 395
............. усещане за иглички в горната част на тялото (усещането е точно каквото имах едно време като си увивахме ръцете един на друг, все едно изцеждаме кърпа) и невъзможност да си поема въздух. Сякаш всичко ми блокира. Скочих , взех да обикалям из апартамента в опити дс си пoeма въздух, но не стваше. Дишах много плитко и учестено. Зная за коремното дишане , опитах се да си надуя корема, но просто не можех.
Само и единствено се задъхвах.

Самоцитирам се за да споделя,че  едва преди седмица осъзнах , че 30 мин преди това преживяване бял старирала прием на GABA  и проверих страничните й ефекти. И ето:
"Странични ефекти.
 В редки случаи се появяват безсъние, гадене и тежест в корема, повръщане, учестено дишане, гъделичкане, сърбеж или парене по лицето , изтръпване на крайниците, които намаляват след намаляване на дозировката. "
Пила съм GABA  и преди , но винаги вечер преди сън.Сега не бях пила 7 месеца и реших да старирам нов прием ,

Георгий, моля те дай мнение:  . Възможно ли е едва сега да съм получила странични ефекти , защото
 за първи път я пих сутринта без да съм яла. И след 30тина минути се получи това преживяване.
Не съм повторила приема след това , защото се усъмних , че може да е от  5htp ( пия ги заедно). Чак преди седмица  се разрових в изследванията за GABA  и 5htp ,  които не са рекламни , а от научни статии.
Там го пише това за страничните ефекти.

Аз мислех ,че е някаква нервна криза , но е прекалено голяма съвпадение.

# 396
Моят мъж реши да пие Gaba,защото ходи на фитнес,препоръчват го ,а и така-да опита,макар,че няма проблеми с паники и тн... Чувстваше се ужасно-да не изреждам какво точно,а и вдигаше кръвно. Спря го и всичко по старому. Тогава питах Георги за Габа и ето какво ми отговори

# 397
И на мен Gaba не ми се отрази добре.
Цитат
учестено дишане, гъделичкане, сърбеж или парене по лицето , изтръпване на крайниците,
Това може да са си признаци на тревожност. А намаляване на дозировката и намаляването на негативните ефекти може да е плацебо ефект. Аз съм забелязвала, че изпия някакво хапче, и след минути неприятните усещания намаляват, а то няма как да е подействало още.
Аз имам сега парене по тялото отвреме навреме, пия само Аритави, омега 3-6-9, Б витамини и едни билкови добавки. Но паренето спира за известно време, пак се появява, а хипохондрията ми е няма да обяснявам на какво ниво.

# 398
Моят мъж реши да пие Gaba,защото ходи на фитнес,препоръчват го ,а и така-да опита,макар,че няма проблеми с паники и тн... Чувстваше се ужасно-да не изреждам какво точно,а и вдигаше кръвно. Спря го и всичко по старому. Тогава питах Георги за Габа и ето какво ми отговори

Е мнението ми не се е променило, все същото си е

# 399

Е мнението ми не се е променило, все същото си е

Здравейте, колко Gaba е взимал на ден, тези странични ефекти са присъщи при високи дози.

# 400
Не са били високи дози..Пиеше True Calm  по 1 т сутрин и вечер

# 401
Аз на тези Now foods им нямам доверие. Аз пия всекидневно по 100mb gaba на Natural Factors взимам и всекидневно NAC пак на същите и го препоръчван за всеки, особенно за женския пол, имам предвид NAC.

# 402
Аз на тези Now foods им нямам доверие. Аз пия всекидневно по 100mb gaba на Natural Factors взимам и всекидневно NAC пак на същите и го препоръчван за всеки, особенно за женския пол, имам предвид NAC.
Значи NOW , дето се прави в Белфаст нямаме доверие, а на NF от Дупница имаме, така ли стана? Не че нещо, ама заедно с Биотеч, Хая и Евърбилд на едно място ги пълнят, да не давам и адреса Simple Smile . ГАБА независимо от дозата има този ефект при много хора, да кажем около 40%.

# 403
  • София
Кое е по добро - БЛАНД таблетки * 30 ПРИ СТРЕС БОТАНИК или Алора?

# 404
Кое е по добро - БЛАНД таблетки * 30 ПРИ СТРЕС БОТАНИК или Алора?

От Алора освен да ми се доспива, не знам за какво друго помага.
Когато го взимах за пръв път, аптекарката ме попита защо ми е, казах ѝ, че съм болна, а и ми е адски притеснено, поради незнайни причини и тя каза “ От Алората даже няма ти пука и ще забравиш, че си болна”. Тогава бях 5 дни с много силно сърцебиене и не се побирах в кожата си, не знам дали плацебо ефекта ме удари и след Алора се поуспокоих, но след това не виждам голям ефект. Иначе може да се приема и с АД, защото психиатърката ми каза, че мога да го пия преди сън, понеже имах проблеми със съня заради тревожността. Но също така каза, че Алора става с натрупване, тоест трябва да се пие по 3 пъти на ден. Сутрин, обед и вечер 1 час преди лягане. Аз не виждам особен ефект и съм поръчала подобни, да видим там😀

Общи условия

Активация на акаунт