Паническо разстройство - 58

• 44 090
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
Не са били високи дози..Пиеше True Calm  по 1 т сутрин и вечер
Аз на тези Now foods им нямам доверие. Аз пия всекидневно по 100mb gaba на Natural Factors взимам и всекидневно NAC пак на същите и го препоръчван за всеки, особенно за женския пол, имам предвид NAC.
Значи NOW , дето се прави в Белфаст нямаме доверие, а на NF от Дупница имаме, така ли стана? Не че нещо, ама заедно с Биотеч, Хая и Евърбилд на едно място ги пълнят, да не давам и адреса Simple Smile . ГАБА независимо от дозата има този ефект при много хора, да кажем около 40%.
В Канада са водещи от много години и им имам доверие, но това е личен избор. Имах проблеми преди години с NAC нa NOW който според мен не работеше. Дали в България ги пълнят в някой гараж или не, това няма как да го зная, но не го изключвам и вероатно е така. Те някои твърдят, че и в кебапчетата някъде слагали и месо, но и това не мога да кажа дали е вярно.
Така.
Хранителния ми прозорец е между 6 и 8 часа и специалистите твърдят, че нивата на габа вървят заедно с кетоните и мисля че е така. Така че всеки който е на интермитент  фастинг с подобен хранителен прозорец, би трябвало да чувства ефекта. Peace!
Грижете се за здравето си, вярвайте на тялото си и го третитайте подобаващо.

# 406
Хранителните добавки не действат добре на всеки. Пробвайте и ако не ви се отрази добре дадена добавка, просто не е за вас.

# 407
Благодаря на всички за отговорите🙏🏻

# 408
Точно фастинга е ключа към много лечения, както писа Домата. Аз споделям философията на фастинга (гладуване) , особено 16:8 варианта (16 часа не се яде, 8 е прозорец за ядене). Това наистина третира добре много състояния и болести от психичния спектър.

# 409
Кафето с мляко си се води храна вероятно?
А без мляко, до определения час брои ли се фастинг?

# 410
По принцип "Да" и на двата въпроса.Ето тема от форума за интервалното гладуване https://www.bg-mamma.com/?topic=1520528

# 411
При фастинга може да се пие кафе, бе подсладител или мляко.
Първото ви хранене не би тябвало да е преди 11ам.
“Закуската е най-важна” е слоган на популярна фирма за сириалс. Нямаме нужда от закуска, особенно зърнена с мляко, палачинки и пр. Дава ви висок захарен старт и след седин час сте гладни.
Голямата лъжа да не се консумират яйца, повече от еди колко си е просто престъпна.
Всъщност break + fast = breakfast означава точно това, че с това хранене вие спирате продължителността на фастинга.
Закуската задължително без плодове и каквито и да е въглехидрати. Трябва да забравите рефинираните въглехидрати.
Но фастнга е дълга тема, но този тип хранене е помогнал на човека да оцелее. Хранили са се когато има храна. Има два вида метаболизъм. Фастинга е препоръчителен за хора с диабет тип 2 и така нататък.
Не бива да се прави абсолютно религиозно. Разбира се ще излезете понякога на вечеря и пр. но да се придържате към хранителен режим с прозорец не по голям от 7 часа и да си хапвате достатъчно салати без комерсиални дресинги. И никакви безалкохолни или сокове. Това звучи спартанско, но по добре сега, а не когато се разболеем, тогава да му мислим.

Много важен е и така наречения вътрешен часовник circadian clock.
Ако някой се интересува ще пиша.

# 412
Благодаря за споделеното!

# 413
Здравейте, от доста време следя форума и съм прочел по голямата част от коментарите. Моята история с паник атаки и паническо разстройство е много дълга около16-17 години след което най накрая успях и с лекарства и психотерапия и особено EMDR да се измъкна. Почти седем години бях сравнително добре, но от началото на тази година започна нов филм☹️доста по различно от преди... Не искам да обезкуражавам хората тук, но явно пълно справяне и за винаги няма, поне за мен. Всичко започна с дразнене в гърлото и постоянно опитване за откашляне, куп изследвания лекарства за гърло, рефлукс, антибиотик без подобрение, след това започна едно повишено слюноотделяне и постоянно преглъщане и фиксиране на цялото съзнание в устата, отидох на психиатър изписа ми лекарства от които се чувствах зле, сменихме  ги сега пия ципракекс. От известно време се появи и страх че ще полудея, по скоро че ще блокирам че няма да мога да функционирам въобще.. Ще стоя като в ступор.. Чувствам се ужасно. Уплашен съм просто е различно от всичко преди.. Не съм сигурен че този път ще се оправя☹️

# 414
Здравейте, от доста време следя форума и съм прочел по голямата част от коментарите. Моята история с паник атаки и паническо разстройство е много дълга около16-17 години след което най накрая успях и с лекарства и психотерапия и особено EMDR да се измъкна. Почти седем години бях сравнително добре, но от началото на тази година започна нов филм☹️доста по различно от преди... Не искам да обезкуражавам хората тук, но явно пълно справяне и за винаги няма, поне за мен. Всичко започна с дразнене в гърлото и постоянно опитване за откашляне, куп изследвания лекарства за гърло, рефлукс, антибиотик без подобрение, след това започна едно повишено слюноотделяне и постоянно преглъщане и фиксиране на цялото съзнание в устата, отидох на психиатър изписа ми лекарства от които се чувствах зле, сменихме  ги сега пия ципракекс. От известно време се появи и страх че ще полудея, по скоро че ще блокирам че няма да мога да функционирам въобще.. Ще стоя като в ступор.. Чувствам се ужасно. Уплашен съм просто е различно от всичко преди.. Не съм сигурен че този път ще се оправя☹️
Така е, никога не минава. Просто се влиза в ремисия. Всеки следващ път е по резистивно състоянието. Свикваш с това и няма друг вариант. За съжаление е такова положението. Радвай се, 7 години е хубав период. И сега ще мине, още 7-8 години пак ще си добре, и така. Цикличност и това е.

# 415
Izkystvo, пролапсите на миокарда на какво се дължат? Казаха ли? Тревожност може ли да е причина?
Аз продължавам да се мъча със стомашно- чревните ми проблеми.

Здравейте! Казаха ми, че най-вероятно така съм се родила. По-скоро може да са от части причина за тревожността ми, защото аз не съм се плашила много от паник атаките си, но от екстрасистолите, да и то защото са през минута/и. И добавиха, че с тревожност се усеща повече неразположение от тях - болка, екстрасистоли, задъхване, умора.

# 416
Izkystvo, пролапсите на миокарда на какво се дължат? Казаха ли? Тревожност може ли да е причина?
Аз продължавам да се мъча със стомашно- чревните ми проблеми.

Здравейте! Казаха ми, че най-вероятно така съм се родила. По-скоро може да са от части причина за тревожността ми, защото аз не съм се плашила много от паник атаките си, но от екстрасистолите, да и то защото са през минута/и. И добавиха, че с тревожност се усеща повече неразположение от тях - болка, екстрасистоли, задъхване, умора.
Според мен това са психовегитативни усещания в резултат на уплаха и съответно повишаване нивата на адреналин и кортизол.
В дишането е един от ключовете към свободата. Има две книги които препоръчвам от личен опит, “ Breath” and  “Deep” by James Nestor. Ако не ви се чете, той е бил гост на доста подкастове в youtube, но книгите си заслужават.
https://www.mrjamesnestor.com/

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 22:45 от Анонимен

# 417
Здравейте, от доста време следя форума и съм прочел по голямата част от коментарите. Моята история с паник атаки и паническо разстройство е много дълга около16-17 години след което най накрая успях и с лекарства и психотерапия и особено EMDR да се измъкна. Почти седем години бях сравнително добре, но от началото на тази година започна нов филм☹доста по различно от преди... Не искам да обезкуражавам хората тук, но явно пълно справяне и за винаги няма, поне за мен. Всичко започна с дразнене в гърлото и постоянно опитване за откашляне, куп изследвания лекарства за гърло, рефлукс, антибиотик без подобрение, след това започна едно повишено слюноотделяне и постоянно преглъщане и фиксиране на цялото съзнание в устата, отидох на психиатър изписа ми лекарства от които се чувствах зле, сменихме  ги сега пия ципракекс. От известно време се появи и страх че ще полудея, по скоро че ще блокирам че няма да мога да функционирам въобще.. Ще стоя като в ступор.. Чувствам се ужасно. Уплашен съм просто е различно от всичко преди.. Не съм сигурен че този път ще се оправя☹

Все едно четях себе си, с по - различни симптоми. Каквото иначе друго си написал и при мен е същото. И аз бях доста добре 5-6 години. От началото на годината съм леща. 2 месеца бях мъртъв, сега съм в странно състояние. 3-4 дни добре 3-4 дни в ада. Ето сега бях супер няколко дни, от вчера не знам на кой свят съм. Лошо ми е, нямам сили да мръдна, постоянно ми се спи, но като се унеса да заспивам, имам чуство че сърцето ми или прескача или спира не знам точно какво е усещането и си отварям очите и дишам като риба на сухо.. и така цял ден вчера. Днес абсолютно същото. Меря кръвното 120/80 а сили нямам дя се изкашлян, изтръпват ми ръцете, пръстите. Викам дв не не нещо захарта, ям сладко цял ден, я аз сладко по принцип не ям и не обичам.. е няма. Сега съм на работа, стоя все едно съм 3 дни на някви наркотици… На мен също ми е изписан ципралекс , днес гледах на 26.04 съм си го купил, но все не мога да се наканя да го почна. Имам някви страхове , неосъзнати , но не искам. Проблема е че вече се измарям да се чустевам толкова зле и съм решил пр утре да го почвам.. макар че излизам от нощна смвна и ме е страх като за сефте да го пия и евентуално да заспя.. ама ще видим ..

# 418
Здравейте, от доста време следя форума и съм прочел по голямата част от коментарите. Моята история с паник атаки и паническо разстройство е много дълга около16-17 години след което най накрая успях и с лекарства и психотерапия и особено EMDR да се измъкна. Почти седем години бях сравнително добре, но от началото на тази година започна нов филм☹доста по различно от преди... Не искам да обезкуражавам хората тук, но явно пълно справяне и за винаги няма, поне за мен. Всичко започна с дразнене в гърлото и постоянно опитване за откашляне, куп изследвания лекарства за гърло, рефлукс, антибиотик без подобрение, след това започна едно повишено слюноотделяне и постоянно преглъщане и фиксиране на цялото съзнание в устата, отидох на психиатър изписа ми лекарства от които се чувствах зле, сменихме  ги сега пия ципракекс. От известно време се появи и страх че ще полудея, по скоро че ще блокирам че няма да мога да функционирам въобще.. Ще стоя като в ступор.. Чувствам се ужасно. Уплашен съм просто е различно от всичко преди.. Не съм сигурен че този път ще се оправя☹

Все едно четях себе си, с по - различни симптоми. Каквото иначе друго си написал и при мен е същото. И аз бях доста добре 5-6 години. От началото на годината съм леща. 2 месеца бях мъртъв, сега съм в странно състояние. 3-4 дни добре 3-4 дни в ада. Ето сега бях супер няколко дни, от вчера не знам на кой свят съм. Лошо ми е, нямам сили да мръдна, постоянно ми се спи, но като се унеса да заспивам, имам чуство че сърцето ми или прескача или спира не знам точно какво е усещането и си отварям очите и дишам като риба на сухо.. и така цял ден вчера. Днес абсолютно същото. Меря кръвното 120/80 а сили нямам дя се изкашлян, изтръпват ми ръцете, пръстите. Викам дв не не нещо захарта, ям сладко цял ден, я аз сладко по принцип не ям и не обичам.. е няма. Сега съм на работа, стоя все едно съм 3 дни на някви наркотици… На мен също ми е изписан ципралекс , днес гледах на 26.04 съм си го купил, но все не мога да се наканя да го почна. Имам някви страхове , неосъзнати , но не искам. Проблема е че вече се измарям да се чустевам толкова зле и съм решил пр утре да го почвам.. макар че излизам от нощна смвна и ме е страх като за сефте да го пия и евентуално да заспя.. ама ще видим ..
Достра странна симптомстика. Не е зле да се консултирате не с един а с двама психиатри преди да започнете каквото и да е лечение. Не търсете “добри” психистри чрез форуми и социални булшит мрежи. Гледайте да имат PhD, та поне научно да са на по-добро ниво и сравнете диагнозите и методите на лечение. Ако са противопожни, ще трябва да се ходи при трети. Поне аз бих постъпил така базирайки се на опита ми и гледната ми точка. Дори в Канада, психиатрите при които бих отишъл се броят и доверил са блоят на няколко пръсти от ръката ми.  Така че внимателната, за да не ви праснат на някои лекарства с които дори да усложните положението. Целта е да получите що годе точна диагноза. Имате ли близки хора с които да споделите, без да бъдете упрекван, събетван или съден ? *** Старая се да пиша без много правописни Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 23:25 от Анонимен

# 419
Дон Домат

Да, съгласен съм и си го мислих, но просто живота ме мята на ляво на дясно всеки ден и така и не отидох на второ мнение. Имам малки деца 2 наброй, работата ми е малко “шит” за такива неща и никой не те пуска да поливаш за такива “лигавщини”. Отидох при една госпожа психотерапевт се води , защото в помогнала на 2 ма човека които лично познавам. Едното от тях е момиче и беше адски зле, не можеха да я накарат да стане от леглото и да излезе. Сега 1-2 месеца я вдигна на крака, а вече нямя нищо общо от развалината която беше. Живее си живота и е забравила за тия ла*на. Аз отидох и ми каза че имам паническо разтройство. Тогава си имах типичните паник атаки. Паник атака от задръстване , оаник атака от това. Но сега това, което ми се случва 2 дни ми е малко непознато. Точно тип пролетна умора, нямам сили за нищо, но съпроводено с някви тревоги без пречинни.. Бактън вече

Общи условия

Активация на акаунт