Паническо разстройство - 58

• 44 064
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте. След изследванията, които ви бях показала най-накрая бях на ендокринолог- инсулинова резистентност. Сега хапчета и диета. Общо взето нищо не ям Simple Smile Има ли други в моето състояние и на АД. Интересно ми е дали това замайване, замъглено едно такова и отпаднало може пък да е от това?
Мхм, същата съм Simple Smile пия си хапчетата и за едното и за другото. За съжаление никой не може да каже на сто процента кое от какво идва, при мен много често се и преплитат. Спазвай препоръките и дано бързо влезнеш в релси!

# 511
Благодаря! А как сте с храненето и корема. Аз почвам усилена борба да го сваля. Има ли нещо, което да ми споделите от вашия режим

# 512
Честито!Много четене с разбиране и упоритост.Това,което се препоръчва и при тези състояния.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1567397
https://www.bg-mamma.com/?topic=1524309
https://www.bg-mamma.com/?topic=1520528

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 21:14 от dt

# 513
  • София
Благодаря! А как сте с храненето и корема. Аз почвам усилена борба да го сваля. Има ли нещо, което да ми споделите от вашия режим
Мен ме диагностицираха преди доста време, 2017 беше още. Тогава освен хапове, започнах и стриктен режим - махнах бързи въглехидрати,захар, всякакви пържени храни, газирани напитки. Беше много трудно. С това плюс АД, който ми тушира тревожността, хаповете метформин и то в доза 850 вечер свалих над 20 кг и изследванията ми влязоха в норма. Разбира се, се отпуснах, започнах да си ям пак каквото ми падне, събра ми се много стрес, обостри ми се ПР и депрвсията, направих срив и отново здравей и ИР. Трябва да намерите своя си режим и да напаснете тялото си. Има много информация за това. Трябва и много търпение. Иначе метформин на мен не ми понася, но и сега пия в малка доза. Много ми разхлабва и без това разхлабения стомах.

# 514
Благодаря. И аз от две седмици карам на салати и постно. Надявам се с отслабване и смъкване на инсулина да сепочувствам по-добре

# 515
ИР често е проблем , който е с АД. Понякога доста резистентна проклетия. И за да се справи човек се иска много воля, дисциплина и спорт. Нищо не бори така добре ИР, както спорта, и то силовия.

# 516
  • София
Благодаря. И аз от две седмици карам на салати и постно. Надявам се с отслабване и смъкване на инсулина да сепочувствам по-добре
С повишено внимание към картофите и ориза, без хляб, не се лишавай от месо. Тестени изделия като макарони и т.н също трябва да забравиш. Просто докато влезеш в ритъм е трудно, ще успееш да си напаснеш режима.
Аз не съм по спорта, но ендокринолог ми е казал редуване на кардио със силово било най-добре за ИР.
ИР ми го откриха още преди да стигна до АД, две години упорито си го развивах и разгръщах.

# 517
Да, започвам да се настройва. Вчера бях и при психиатъра започва да ми намаля АД. Силно се надявам до есента да повкарам нещата в релси. И най-вече тази вечно замаена глава да ми отмине. Вие как сте в жегите?

# 518
  • София
Да, започвам да се настройва. Вчера бях и при психиатъра започва да ми намаля АД. Силно се надявам до есента да повкарам нещата в релси. И най-вече тази вечно замаена глава да ми отмине. Вие как сте в жегите?
На мен също главата ми в много голям проблем, много ама много.
Жегите ме ми се отразяват добре

# 519
Може ли някой който има екстрасистоли да ми обясни как точно ги усещате вие...аз имам слаган холтер преди 3 години и имам засечени но не помня какви...трябва да се разровя да намеря какво пише...
Аз и до ден днешен си ги усещам...понякога веднъж на ден...или няколко на ден или с дни не ги усещам...най често ги усещам когато съм легнала...даже почти винаги е тогава...аз ги усещам така...няколко бързи и силни неравномерни удара в гърлото ми и после дъха ми спира и всичко изчезва...цялата драма за 2 секунди...не усещам нищо в сърдечната област,а в гърлото...при вас как е

# 520
  • София
Надежда, не зная моето как се нарича, усещането ми е и в сърцето и в гърлото. Няма болка. Но ме тревожи защото ми се нарушава внезапно целият ритъм. Точно така - неочаквано бързи удари. Но при мен се случва дори, когато съм права, седнала..... Понякога като легна е толкова мощно, че 5 мин. лежа като препарирана и не дишам.
Тези дни преживявам доста промени. Летях със самолет, запознавам се с нови хора, общувам на чужди езици, свиквам с нова среда и храна и само се наблюдавам дали съм ОК. Учудващо още не съм имала срив. Само веднъж ми мина ток през тялото....но това е нищо.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 13:41 от Мигла

# 521
Здравейте, от 2 седмици съм в непрекъсната деперсонализация, просто е някакъв ад, незнам къде се намирам, какво бихте ми препоръчали?

# 522
Някой получава ли забързано сърцебиене въпреки ,че пие бета -блокер ?

# 523
Може ли някой който има екстрасистоли да ми обясни как точно ги усещате вие...аз имам слаган холтер преди 3 години и имам засечени но не помня какви...трябва да се разровя да намеря какво пише...
Аз и до ден днешен си ги усещам...понякога веднъж на ден...или няколко на ден или с дни не ги усещам...най често ги усещам когато съм легнала...даже почти винаги е тогава...аз ги усещам така...няколко бързи и силни неравномерни удара в гърлото ми и после дъха ми спира и всичко изчезва...цялата драма за 2 секунди...не усещам нищо в сърдечната област,а в гърлото...при вас как е

Моят съвет е да не ги анализирате тези неща, за да не започнете да си внушавате. Ако се притеснявате за нещо по-добре отидете на специалист да се успокоите (отколкото да се самоплашите ли как да го кажа). Но ако по някакъв начин ще Ви успокои, аз ги получавам постоянно. По-гадните се усещат като пауза (пропуснат удар) и ти спира дъха. Обаче да имам един на ден за мен ще е дар 😄.

# 524
Здавейте и от мен .
Досега не съм писала в тази тема , но имам няколко въпроса и се надявам да намеря тук някои отговори.
жена, на 39 години съм.

Преди няколко дни ,докато бях на вън видях нещо подобно
Скрит текст:
стоя около 15тина минути, а след това последва изтъръпване на ръката и лицето ми. Когато пък това премина, започнах да се чувствам някак странно , особено странно ми звучаха думите, които произнасях. и дори не успях да кажа една дума. мислех , чпе олучавам инсулт и отидох на лекар , където пък ми биха диазепам и казаха , че е от "нерви".
Преди около две години отново имах подобен епизод, но тогава беше само тази зриителна халюционация.
Това наистина ли е паника?
Четох , че може да е мигрена , но болка в главата след това нямам. Само ми е криво.

Моля да споделите, ако се сещате къде да търся причина. Пиша при вас, заради твърдението в болницата , че това е паник атака.
Имам записан час за невролог, но чак след 14 дни.
Много странно. И аз имах мигрена. Бях даже специално на очен лекар понеже цяла седмица ми се случваше. По същото време имах проблем и със рамото и врата. Но отмина. Дали е свързано  наистина със това не знам, но факт, че при мен бяха на лице и двете неща.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 07:07 от loveme_2016

Общи условия

Активация на акаунт