Паническо разстройство - 58

• 43 991
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
Много ви,благодаря за подкрепата🤗🌸🙏🏻Много ми помогнахте

# 571
Здравейте момичета. Имам проблем който от доста време не мъчи. Това са паник атаките и страха от това да излизам и да съм сред хора. Може би преди 1г. И нещо. Напоследък не искам да излизам никъде, но мъжа ми ме кара насила и дори ме обижда и ми посяга. Казва ми че съм за лудницата и че се филмирам. Моля ви кажете ми как да му обясня какво ми е или как да се справя с паник акатите докато съм навън. Искам да излизам само и единствено, когато се чувствам добре но той не ме разбира и не ми позволява да му обясня как се чувствамм и ме насилва постоянно да излизам. Какво да правя ? Благодаря на всички , които ми дадат някакъв съвет😔

# 572
Аз получавам понякога , не са свързани с излизане навън, но не са никак приятни. Една приятелка ми подари някакъв чай за успокоение, аз естествено бях доста скептично настроена. Мислех , че няма как някакви билки да ми променят мисленето, да спрат ускореното сърцебиене, депресия и каквото още там ми се случва тези месеци. Но тези дни се чувствам като нов човек. Не знам дали е от чая или си е внушение , но е факт. А този твой мъж , може би е време да го пуснеш да излиза сам и да не се връща ! Как ти посяга и ти го търпиш ? И това само , защото не искаш да излизаш ... Представям си, ако има нещо по- сериозно.. Бог да е с теб !!!

# 573
Здравейте момичета. Имам проблем който от доста време не мъчи. Това са паник атаките и страха от това да излизам и да съм сред хора. Може би преди 1г. И нещо. Напоследък не искам да излизам никъде, но мъжа ми ме кара насила и дори ме обижда и ми посяга. Казва ми че съм за лудницата и че се филмирам. Моля ви кажете ми как да му обясня какво ми е или как да се справя с паник акатите докато съм навън. Искам да излизам само и единствено, когато се чувствам добре но той не ме разбира и не ми позволява да му обясня как се чувствамм и ме насилва постоянно да излизам. Какво да правя ? Благодаря на всички , които ми дадат някакъв съвет😔

Човек има нужда от някой до себе си, най-вече когато е зле. Дали тялото, дали душата те боли е без значение, важно е партньорът да прояви съпричастност и разбиране. Иначе ако единствената му роля в живота е да бъде за веселата част и лайфа, то значи е напълно излишен. Трудностите, житейските проблеми и болести в една нормална връзка са далеч повече от радостните моменти. Последните  са плодовете на усилията, които градят двама в пълноценен съюз.
Разбиращият и даващ партньор не се нуждае от обяснения как се чувства другарчето му, а за този който не иска да разбере са просто загуба на време. Просто бягай от този човек, защото май той е основата на проблемите ти.

# 574
Първо си оправи личните отношения. Това, че “посяга” ако означава че те е ударил, събирай си багажа. Всякакви обещания, че няма повече са проверени от времето и милионите домашни насилници като невалидни. Ако си в брак и имате деца нещата са малко по сложни, но разтрогването е неминуемо.Много е трудно да се даде съвет но също така е трудно и да поидкаш съвет от неправилни хора, които могат да те посъветват да търпиш или че нещатате ще се оправят. Имаш агорафобия, но тя върви ръка за ръка с ПР. Има оправяне. Някой трябва да ти обясни в детайли заболяването. Няма нищо страшно, интелекта ти не е засегнат и има оправяне с поведенческа терапия. Намери терапевт, които да ти помогне. Ако е психиатър, ще извади кочана с рецептите. Остави антидепресантите само в краен случай, но много е възможно да се подобриш ако разрешиш семейните си взаимоотношения и връзки. Лесно е да се пише, така че спирам.

# 575
Здравейте! Тук наскоро някой пита за психиатър във Варна( не ми се търси по страниците ) с две ръце препоръчвам Доктор Райна Мандова. Не съм човек , който да оценява колко добър доктор е, но като човек е невероятна. Записаха ме насила, тъй като не исках да ходя повече по психиатри и да чувам за хапчета и тн, но все пак реших да отида, защото обещах. Същинския преглед мина за 7-10 минути. Тъй като явно не е много трудно да ми се постави диагноза , след това 20-25 минути си говорихме , все едно сме приятели , които не са се виждали от години. Много смях и положителни неща. Така че с 2 ръце препоръчвам! Трудно се записва час, тъй като е постоянно заета, но пък си заслужава чакането.
Иначе след ужаса който проживях 2-3 дни с ципралекса и който спрях да пия, ми изписа нова терапия. Флуксанол 0.5 за 1 месец ( 3х1 10 дни 2х1 10 дни 1х1 10 дни ) плюс Велаксин 75 за 5 дни и после по 150 1 на ден. След допитване с Георги , който също каза че е добро лечение, съм решил да пробвам и това. Но ще изчакам няколко дни , да изляза 10 дни в отпуск. А и жена ми да излезе, че не ми се иска да пия такива неща, докато гледам децата.. че като си спомня пак какво беше с тоя ципралекс…

# 576
  • София
Анди, няма да ти се оправи положението с насилник до теб. Тази тема е особено болезнена за мен.  От опит знам, такъв човек няма да спре. Пази се и мисли за себе си. Не се оставяй, защото ще пострадаш повече.

# 577
Andy16, както са те посъветвали и другите момичета, не позволявай това да продължи. Това, че съпругът ти не е до теб в такъв момент е показателно какъв човек е.
Когато се появиха подобни на твоите проблеми при мен, съпругът ми се държеше много лошо с мен. Не ми е посягал, но другото стигаше. Това задълбочи проблема ми. 
Потърси помощ от психолог или психиатър, ти прецени колко са силни паник атаките ти.
Не се мъчи. Обърни си внимание.
И помни: И това ще мине..............

# 578
И преди съм казвал - от това състояние се губят приятели, бракове, работа и т.н. Но за да се стигне до това състояние преди всичко причината са пак същите неща, които губим. Така че , Анди, позволи си да загубиш възможно най скоро партньора насилник, и елиминирай един огромен проблем. Има много начини, а след това ще се излекуваш и продължиш живота си в нормално положение. Аз съм мъж, и ненавиждам насилниците, колкото и понякога да си заслужават някой жени боя. Абсолютно винаги има друго решение, по-добро от боя над жена. А да отбележа, бил съм и охрана в барове по морето в младините си.

# 579
Благодаря на всички❤️
Някак си е по-добре, когато някой те разбира.

# 580
Здравейте, от 3 седмици съм с деперсонализация, и от 2 седмици пия феварин, но ефект никакъв, вече се отчайвам., някой да е бил в това положение?

# 581
Здравейте! Тук наскоро някой пита за психиатър във Варна( не ми се търси по страниците ) с две ръце препоръчвам Доктор Райна Мандова. Не съм човек , който да оценява колко добър доктор е, но като човек е невероятна. Записаха ме насила, тъй като не исках да ходя повече по психиатри и да чувам за хапчета и тн, но все пак реших да отида, защото обещах. Същинския преглед мина за 7-10 минути. Тъй като явно не е много трудно да ми се постави диагноза , след това 20-25 минути си говорихме , все едно сме приятели , които не са се виждали от години. Много смях и положителни неща. Така че с 2 ръце препоръчвам! Трудно се записва час, тъй като е постоянно заета, но пък си заслужава чакането.
Иначе след ужаса който проживях 2-3 дни с ципралекса и който спрях да пия, ми изписа нова терапия. Флуксанол 0.5 за 1 месец ( 3х1 10 дни 2х1 10 дни 1х1 10 дни ) плюс Велаксин 75 за 5 дни и после по 150 1 на ден. След допитване с Георги , който също каза че е добро лечение, съм решил да пробвам и това. Но ще изчакам няколко дни , да изляза 10 дни в отпуск. А и жена ми да излезе, че не ми се иска да пия такива неща, докато гледам децата.. че като си спомня пак какво беше с тоя ципралекс…

Какво беше състоянието Ви от Ципралекса?

# 582

Какво беше състоянието Ви от Ципралекса?
[video][/video]

Ами, адска паника, безпричинна, адски много ми се повръщаше, сухота в устата, до такава степен , че не можех да преглъщам дори като пия вода. Виеше ми се свят и имах усещане че всеки момент ще падна. Паник атака след паник атака в продължение на 2 дни. Не казвам че е от лекарството, по-скоро защото не пих нищо “успокоително” така да го наречем. Плюс това при психиатърката за която съм писал, ми обясни, че има хора, които всеки вид АД не им понасят добре и се налага дори посещаване на лечебно заведение първите 2 седмици , докато отминат страничните ефекти. Сега ще видим с тоя новия АД , дали ще съм пак така..

# 583
Питам,защото аз съм на Есобел, но го пия в комбинация с Ксанакс и нямам някакви кой знае какви странични ефекти освен, че все още се будя със страшна тревожност и често получавам ПА.. също така това мравучкане продължавам да го усещам по цялото тяло и вече нз какво да си мисля..
Не знам реално кога започват да действат в добра посока..

# 584
Питам,защото аз съм на Есобел, но го пия в комбинация с Ксанакс и нямам някакви кой знае какви странични ефекти освен, че все още се будя със страшна тревожност и често получавам ПА.. също така това мравучкане продължавам да го усещам по цялото тяло и вече нз какво да си мисля..
Не знам реално кога започват да действат в добра посока..

Не мога да ти отговоря. Не съм толкова запознат. Но от това което съм чел, да се изчистят страничните ефекти, отнема около месец. Да почнеш да усещаш подобрение от АД около 2 месеца. Но пак казвам, това съм то чел тук, предполагам е строго индивидуално. Аз имам приятел , който се лекуваше с ципралекс, без нищо друго. Нямаше абсолютно никакви оплаквания, подейства му още на 6-7 седмица и се чувстваше страхотно. Пи го горе долу около година и 3 месеца, ксто го спря, единственото което имаше, беше леко замайване като погледне настрани с очите. Но това му отмина за 2-3 седмици..
ти от колко време ги пиеш?

Общи условия

Активация на акаунт