Работа, CV-та, HR-и, съвети - 86

• 40 923
  • 818
  •   1
Отговори
# 690
Коментирате тук "приличен доход" (от трудови възнаграждения;) за семейни хора. Бихте ли казали какво точно имате предвид? Какво значи "заплата на джуниър"? Според мен в различните сектори е различно и в някой джуниърската си е за старши в друг... Знам статистиката за средните възнаграждения в страната, интересно ми е реално каква е "прилична заплата за човек в четиричленно семейство да речем (при равни условия с половинката, да уточним).

# 691
Отваряш голяма тема. Зависи какво, къде, колко им трябва човек, какъв бюджет им е спуснат.

# 692
  • Melmak
Alen mak, трудна тема и с много условности.

Зависи от локацията, естеството на работа, бранша, опита и дори това човек колко е склонен да дава от себе си. Някои хора търсят по-спокойна работа и нямат особени амбиции. Други си дават много повече зор и търсят развитие.

Зависи дали се плаща ипотека, наем или семейството има собствен дом. Дали има пасивен доход, също така кола на лизинг или нещо подобно. Колко са големи децата, харчат ли се много пари за уроци, подготовка за кандидатстване и т.н.

Според мен въпросът няма еднозначен отговор.

# 693
  • София
Едни 4к ако вади всеки възрастен в това семейство, проблем няма да имат. Ни с ипотека, ни с лизинг, ни с деца. Ама предвид цените в България може и към 5к да върви вече. Но освен програмисти и висок мениджмънт кой друг би взимал подобни пари? Наистина ми е любопитно. Изключвам и всички медици.

# 694
Едни 4к ако вади всеки възрастен в това семейство, проблем няма да имат. Ни с ипотека, ни с лизинг, ни с деца. Ама предвид цените в България може и към 5к да върви вече. Но освен програмисти и висок мениджмънт кой друг би взимал подобни пари? Наистина ми е любопитно. Изключвам и всички медици.

Някои кадри (високи, немениджърски, а експертни позиции) в държ.администрация, не IT напр. Също така в международни фирми експерти (предимно юристи, икономисти, инженери). Също така счетоводители.

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 23:24 от alen mak

# 695
  • Сф
Взимат се в счетоводните финансови центрове. София, разбира се. За невисоки позиции

# 696
  • София
Честно да ви кажа, много ми е трудно да го повярвам това за счетоводителите. Дано наистина е така.

# 697
Честно да ви кажа, много ми е трудно да го повярвам това за счетоводителите. Дано наистина е така.

Имам два примера, даже 3: двама са със собствени счетоводни къщи, един е към държавно учреждение, но си има фирми, които води отделно и си допълва дохода.
Е, имам и няколко други - с двойно по-малки заплати, частно или държавно.

Допълних в предния ми пост и инженери в международни компании, също добре платени (високо) - с по два езика, поне единият от които - мн.силен.

# 698
  • София
Взимат се, но скоро ще се свият. Според мен.

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 20:00 от The Catcher in the Rye

# 699
Взимат се, но скоро ще се свият. Според мен.

При нас има хора, които не отговарят за други, но пак взимат по 5-6... С документация работят, нямат образование някои. И по цял ден си бъркат в носа. 2 раздути на 150% екипа.

Кечър, идвам (това го мога Simple Smile))) Не се шегувам, пиши на лично в какъв бранш и как става тази работа моля Simple Smile

# 700
  • Сф
Тя се чуди как да се отърве, ти се натискаш 😉

# 701
Ама аз не на нейното място, а на тия, дето се помайват, а взимат пачка... Simple Smile))Moneybag

# 702
  • Сф
За такова място или трябва да имаш огромен късмет да попаднеш, или яко дебели връзки. Случайни няма

# 703
Ами късмет, но, ако някой те "светне", също става Wink Чакам те, Кеч Wink
Не бих сменила на този етап, поради лични причини. Но наистина ми е любопитно какъв тип й е работата, сфера и т.н.

Да се върна на темата за финансите: казвате 4 бона; а помня как преди няколко години беше достатъчно двойно по-малко (по 1000  на член от семейство, което сега и на мен ми се струва недостатъчно, а 4 е ок)...

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 00:09 от alen mak

# 704
Плочкаджиите.За една баня ни поиска 4500 само за труд, ще я работи една седмица и реда ни е за октомври.

Общи условия

Активация на акаунт