Работа, CV-та, HR-и, съвети - 86

• 41 731
  • 818
  •   1
Отговори
# 345
  • в сърцата на децата <3
На такава възраст болното дете е несъвместимо с хоум РАБОТА. Не и ако ще се работи реално. Ако ще е "отбий номер" - да.

# 346
И аз не смятам, че хоум офисът е удачна идея. В крайна сметка през работно време трябва да се работи, не да се гледат деца.

# 347
Особено за толкова малко дете, наистина хоумофисът не е ок. Ако е над 7-8 години, вече е различно.

# 348
  • София
Що за съвети, що за чудо! Има майки, които хем имат помощ, хем вземат болнични, защото не са спокойни като е болно детето и това е съвсем нормално. Съветвам те като повечето преди мен - потърси сериозен и надежден вариант за гледане на детето, а не за напускане или нова работа, особено пък сега в настоящата недобра икономическа ситуация. Няма работодател, който да толерира толкова отсъствия, просто няма. Ако ти си работодател и твой служител взема болнични, ок ли ще си? Ми не.

# 349
По-лошото е и че тук се усеща нетолерантността към майка с малко и болно дете, а сме главно жени.

# 350
Как точно се усеща? Като казваме, че ако ѝ върви заплата за работа от вкъщи се очаква да работи през това време ли?

# 351
Aз много силно и съчувствам на майката, но винаги съм била на мнение, че детето е лична работа, а не задължение на колегите и да вършат и нейната работа и на шефа и да губи пари, защото тя не си заработва заплатата. Обикновено и колеги и шефове са толерантни, ако нещата са приемливи, но ако един служител е в болнични 50% от времето е нормално въпросните да не си свиркат от радост.

# 352
Както казах и по-назад, първата година само е трудно, после децата боледуват по-рядко. А сега идва и лятото, тогава също е по-добре, поне не толкова често сополи и кашлици, като зимата. Предполагам, че от есента ще се пооправят нещата от към болнични, а и щом с бащата се редуват, значи няма да е чак толкова много отсъствието.

# 353
Аз така го усещам. То не бяха изказвания, че не ѝ се работело. Предложиха ѝ да си намери човек да ѝ помага, все едно пред тях има 10 детегледачки, чакащи да работят без пари. Общо взето - оправяй се. Което е така, де. Детето си е твое, не на колегите. Ама малко от малко. Няма да е все така.
Радвам се, че в моята фирма за сега не е така. При нас се гледа работата да е свършена, а не дали 8 часа си стоял на компютъра и си бил зелен в Тиймс.

# 354
Дали ѝ се работи или не, аз няма откъде да знам. Но да, детето си е нейно и е нейна отговорност да успява да се грижи за него, както и ако ходи на работа да си я върши работата. Прощавай, ама оправданието, че не са се наредили 10 бавачки да работят за без пари, съответно няма как да се очаква от една майка - работник на трудов договор - да си върши работата, е обидно за интелекта. Който няма начин да съвместява работа и дете, да напуска и да си го гледа. Какво толкова? Тея неща не е толкова сложно да бъдат съобразени и помислени и преди човек да тръгне да създава поколение.

# 355
Е, тъй де, ама човек има право на болничен все пак, по закон. И жената не прави нищо различно от това в закона. Но ѝ се вменява, че това не се толерира. Значи, тя има право, опитва се да не се възползва (редуват се с бащата), обаче и детето си е нейна грижа.
Ами, тя спокойно може да каже - Имам си права като работник, мога да си вземам болничен за детето, това е положението.
Опитва се да е коректна, но с нея не се постъпва коректно и ѝ се вменяват неща, които не са така вероятно (работи бавно и т.н.), само и само да напусне, за да не е в тежест.

Наистина ми е трудно да повярвам, че тук пишем жени, които нямат грам съпричастност към други. Да, трудно е за колегите да поемат допълнително работа, но пък, ако на тях им се наложи отсъствие, дори и не за дете?!?

Имала съм колеги/жки, които отсъстваха по болест по половин година. За това обаче няма проблем...

# 356
В случая майката има малко дете, което се предполага, че ще боледува. Защо изобщо е приела да работи при хора, които от самото начало са й казали, че не толерират болнични? И сега да се чуди жената как да си бие шута по най-безболезнен начин.

# 357
Soul Free не може и да го напише по-добре. Няма какво да добавя. Просто не раждайте, ако смятате, че детето ви ще се разболява! Най-добре да стане майчинството 7 години и да не ни се пречкат жени с малки и болнави деца!

# 358
Аз ѝ казах, че няма много полезни ходове. Да си търси нещо ново като работа. Другият вариант, ако не ѝ пука много-много, е просто да си взема болнични, когато ѝ се налага и да чака да я махнат, което могат да направят само със съкращение или срещу 4 заплати. За целта обаче трябва да е доста дебелокожа, тъй като ще се започнат неприятни действия срещу нея, за да я принудят да напусне. Фирма, в която се казва, че не толерират болничните, точно така ще постъпят....

ПС: Не знам да има работодател, който да "харесва" болничните, но все пак не ти го казват директно в лицето, нали? Щото все пак и работника си има права, пък и той е човек в крайна сметка.

# 359
Забелязвам тенденция да излизат по майчинство и колежки в по-късно възраст. Не знам какви са порядките по домовете им, и кой и как им гледа малките деца, но успяват да работят и от къщи. Вземат ли болнични - да, когато се налага.

Общи условия

Активация на акаунт