Отговори
# 135
  • София
2402 мда, има го този фактор, аз бях преди много слаба, ама имам фамилна обремененост от баща ми, който е с диабет тип 2.

shan^tall нали знаеш и аз в какви дупки изпадам. Сега ако искаш вече готов план, мога да ти нахвърля идеи тук. Едното е задължително ДНК фрагментации за мъжа ти, кариотип ако нямате, имаше ти май 2 биохимични, та има нещо дето се чупи като качество. Пускаш и един ОГТТ да се види ако има нещо

# 136
  • София
Едното го водят тубарен аборт, защото ЧХГ-то е минало 400 единици, другото БХ.
Тези иследвания предполагам в Геника се пускат?

# 137
  • София

И в двата случая ембриона е прекъснал развитие. За ДНК фрагментации, Щерев или Надежда, ако не се лъжа в Надежда беше по-евтино

# 138

И в двата случая ембриона е прекъснал развитие. За ДНК фрагментации, Щерев или Надежда, ако не се лъжа в Надежда беше по-евтино

А когато не се оплождат къде се търси причината и какви изследвания знаете ли

# 139
  • София

да, ама след тия двете имаме ИБ, затова уж нямаме проблем със забременяването и затова пуснаха всичко на класическо инвитро, макар да се чудеха дали все пак да не пуснат една с ИКСи - да де ама то и яйцеклетките уж 6 пък само една достигна до някакво развитие....

Всъщност досега се смяташе,че проблемът е в тръбите - загинал в тръбата заради невъзможността да се развие. Или недостигнал където трябва, за да се развие.
Както пита Жаки  по-скоро защо не се оплождат тия яйцеклетки....

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 11:57 от shan^tall

# 140

да, ама след тия двете имаме ИБ, затова уж нямаме проблем със забременяването и затова пуснаха всичко на класическо инвитро, макар да се чудеха дали все пак да не пуснат една с ИКСи - да де ама то и яйцеклетките уж 6 пък само една достигна до някакво развитие....

Всъщност досега се смяташе,че проблемът е в тръбите - загинал в тръбата заради невъзможността да се развие. Или недостигнал където трябва, за да се развие.
Както пита Жаки  по-скоро защо не се оплождат тия яйцеклетки....

При мен всички бяха икси…

# 141
  • Бургас
Както каза petufin за ЦАР като имаш заповед си се брои изглежда, дори и да няма трансфер. Но ние понеже не стигахме да кандидатстваме дори за ЦАР и не ни ги брояха като няма трансфер и реално от 3 опита, ни брояха само 1, и накрая на четвъртия успяхме, че иначе пак нямаше да ни стигне за ЦАР.

shantal, ако няма оплождане проблемът може и да е в двамата, тогава гледат ако спермограмата е добра, само обвиняват качеството на яйцеклетките най-често. Иначе след като е имало оплождане ако не се развива добре в първите 3 дни, проблемът бил в яйцеклетката, а ако не се развивало добре след 3ти ден, проблемът бил уж в спермитата. Затова и те посъветваха да направите днк фрагментация, да се види там всичко дали е ок. Ние я правихме в Афродита, но по спомен и в Надежда беше на същата цена около 200лв някъде.
А колкото до самото оплождане при нас неуспешните бяха икси, а успешното беше класическо инвитро, противно на всякакви очаквания Simple Smile Тогава ембриолога каза нека сами да се изберат, да стане естествено.

Голям проблем ми е на мен това ИР. Откриха ми го януари тази година след като отидох на преглед след много напълняване. В крайна сметка кв. захар беше в граници на горна граница, но изсулинът беше много висок. Та от тогава съм на глюкофаж. Сега ще видя до кога ще го пия този глюкофаж. Честно казано не съм убедена, че върши някаква работа, тъй като нито имах някакво отслабване, нито ми спадна инсулина, ония ден го пусках същата работа почти. Притеснено ми е ако сега го спра този глюкофаж как ще се отрази при бременност и да не стане ГД накрая Sad

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 16:13 от *Таничка* МГ 2/5

# 142
  • София
викам ме утре - ако им хареса сутринта ембриона ще правим трансфер, ако ли не ще чертаем план занапред.
до 2ри ден вървеше по учебник, на 3ти не го вадиха, на 4ти установиха леко забавяне, днес е започнало компактизация и ако утре е на стадии ранен бластоцид и могат да го оценят ще го върнат.
Видях, че в Геника е 100лв ДНК фрагментацията, на другите места нещо не го открих като изследване.
Мисля да си харесам място за едноседмична почивка. Така или иначе следващият цикъл ще почиваме.

# 143
  • Пловдив
Отдавна не съм писала, тази седмица ми беше много натоварена. На 5-и започнахме стимулациите, в неделя ще е пункцията, но не съм особено обнадеждена. Естрадиолът от днес е само 1073.59 pg/ml. Ако има 3-4 хубави яйцеклетки, ще си е направо чудо. Но, каквото такова, ще видим в неделя. Дано имаме и хубави ембриончета. 🍀

# 144
  • София
me4eto__, стискам палци за хубави ембриончета. Прочетох, че по-скоро ЗЕТ ще правите в другата тема.

# 145
викам ме утре - ако им хареса сутринта ембриона ще правим трансфер, ако ли не ще чертаем план занапред.
до 2ри ден вървеше по учебник, на 3ти не го вадиха, на 4ти установиха леко забавяне, днес е започнало компактизация и ако утре е на стадии ранен бластоцид и могат да го оценят ще го върнат.
Видях, че в Геника е 100лв ДНК фрагментацията, на другите места нещо не го открих като изследване.
Мисля да си харесам място за едноседмична почивка. Така или иначе следващият цикъл ще почиваме.

Според мен само от един ембрион не може да се съди, че ще има ДНК фрагментации. По скоро поговорете с докторката как да подобрите качеството на яйцеклетките ако мисли, че това е причината да не се оплождат. Аз бьх взела ovaboost, отделно убинкванол и мио инозитол. Сега пия само ovaboost до теста. Чела съм, че убинкванола подобрявал качеството както и dhea

# 146
  • София
Аз пия овабуст сега, предните два месеца бях на FH Pro, просто почивам от него един месец.
Ами да видим утре какво ще чертаем като план.

# 147
Част от изследванията ми са готови и леко се шокирах, защото прочетох в интернет някакви страшни диагнози…

# 148
  • Пловдив
me4eto__, стискам палци за хубави ембриончета. Прочетох, че по-скоро ЗЕТ ще правите в другата тема.
Шантал, благодаря!
Знам, че моят лекар предпочита ЗЕТ. И аз искам ЗЕТ, защото имам нужда от почивка, имаме планове за лятото. И през септември, живот и здраве, да направим трансфер (дано стигнем до него). Като знам какво чакане е след пункция, да кажат как вървят нещата... 😵

# 149
И аз се записвам с цикъл от днес като по часовник. Толкова бях сигурна, че сме уцелили овулацията и че този месец ще е нашия... Уви, ще мечтая за следващия. 🙏

Общи условия

Активация на акаунт