"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" - тема 10

• 19 017
  • 457
  •   1
Отговори
# 330
азне мога, но хайде - Дамаянти, Ети, Роси, Миленка - действайте Hug
ЕТИ я няма-емигрира в Бургас за неопределен период от време

# 331
  • София
Аз не съм представителна извадка на ДБМ  Mr. Green и не ставам  Laughing
А ти Весе, на к'во се правиш, я марш на интервю  Twisted Evil  Joy
Криси, нали временно е преустановено ходенето по домевете, заради грипната епидемия.Нека мине още седмица и може да си спретнем с теб едно съботно или неделно ходене до Перник и Радомир. Което ми напомни.....взе ли някой от Мери ваучерите за бензин  newsm78
Знаеш, че ТВ имаме да им носим  Mr. Green
Руми, оздравяхте ли бре?
ОВНЕ, не се обаждаш, що така  Thinking  Heart Eyes

# 332
Аз не съм представителна извадка на ДБМ  Mr. Green и не ставам  Laughing
А ти Весе, на к'во се правиш, я марш на интервю  Twisted Evil  Joy

Ти не си представителна извадка, а аз съм?! newsm78 И ти не ставаш, а аз ставам?! #Crazy Още ми държи топло изказването ти по БТВ за Коледния базар ... или там не знам по коя точно телевизия беше. Heart Eyes
Наистина предпоитам да не съм аз, ама ако се налага ... Rolling Eyes

# 333
Иве вече сме по добре, мисля утре да прскоча до склада, само да се чуя с Овне дали ще е удобно защото Съни трябва да заведа до тях, може да се видим Grinning

# 334
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Момичета,много благодаря за "договора",който ми изпратихте по Марина днес Mr. Green Любимият ми цвят рози сте уцелили,трогната съм Hug Hug Hug

Иве, талоните за бензин са в Роси, така че , ако ще се ходи някъде,с нея се свържете Grinning

# 335
  • sofia
Момичета,много благодаря за "договора",който ми изпратихте по Марина днес Mr. Green Любимият ми цвят рози сте уцелили,трогната съм Hug Hug Hug

Иве, талоните за бензин са в Роси, така че , ако ще се ходи някъде,с нея се свържете Grinning

Мери,  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Вси4ки имате поздрави от Перник HugВси4ки (по4ти) деца и персонал са болни SadНо си имат лекарства Winkи се надявам скоро да са здрави Praynig

Весе,кво е това за 7 дни?

# 336
пак насилие над дете #Cussing out #2gunfire

6-месечно момченце пребито до смърт
29 януари 2007 / News.dir.bg
Мозъчен кръвоизлив е причина за смъртта на шестмесечното бебе Марсело Е. от село Долна Рикса, съобщиха патоанатомите на монтанската болница след аутопсия на тялото, съобщи БТА.
Като допълнителна причина се явява инфекциозно заболяване - пневмония. Мозъчният кръвоизлив може да бъде причинен от побой или от падане и удряне на главата в земята. Взети са проби, от анализа на които до 2 дни ще се знае точната причина за кръвоизлива, уточниха патоанатомите. Марсело е докаран в детското отделение на монтанската болница в 12 часа вчера. По тялото му имало хематоми и кръвонасядания, а детето било развило и остра форма на пневмония. Въпреки усилията на лекарите, тази сутрин Марсело е починал в отделението. Има съмнения за побой над бебето, полицията е снела обяснения от родителите. Започнало е разследване, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Монтана. Марсело е третото дете в семейството на Елена (26 г.) и Цветомир (30 г.) Панайотови. Родителите са безработни, от две години живеят в къщата на бабата на Цветомир в Долна Рикса, съобщи кметът на селото Витка Горанова.

направо не знам какво да каж Cry милото дете, какво стана с Бранимира и Ицко,
като прочетох заглавието  в дира и изтръпнах  да не ви казвам какво си помислих първо

# 337
Момичета, сядам да пиша за Брани. Добре са. След малко повече подробности. Имам и снимки малко.

# 338
Откъде да започна.... Изморена съм и умът ми малко е бавен, но предполагам всички чакате новини и почвам бавно но славно.

В 9 ч. бях в ДВН-то. По стълбите се разминах с Мариан. Гледах в земята и се разминахме като крайпътни знаци. Той не знаеше за какво съм там разбира се. Нито знаеше за изнасянето на Бранимира.
Брани събра багажа, докато аз се занимавах с Ицко. Събраха се няколко човека да помагат - заедно с домакина занесоха мебелите временно в склад в ДВН - така Мариан няма да може да ги разпродаде, пък и няма нищо негово. Брани му остави само леглото - което си е на ДВН-то и дрехите му. Всичко останало си взе, защото беше донесено или от нея, или от нас, или от кръстницата й.

Дойде сестрата, после двете социални работнички. Поговорихме и слязох да се видя с директорката, и с нея обсъдихме най-важните въпроси.

След това закарах Брани и Ицко до центъра за самотни майки и ги настанихме, всичко е на 6. Като начало могат да стоят там 3 месеца, а после има възможност да продължат с още 3 месеца.

Сега за Ицко. Не знам до колко да ви занимавам с цялата информация, която събрах. Може би е по-добре да давам накратко и да не ви обременявам с хиляди подробности, които само да ви натежат. Синините му минават вече. В лявото оченце все още има слаб кръвоизлив, но и той се оправя. В петък директорката е извикала Бърза помощ и заедно с Брани са завели детето в Пирогов. Ицко е имал сътресение, но няма сериозни увреждания както показва рентгена. Тръгнали са да ги настанят за да е Ицко под наблюдение поне през уикенда, но след като директорката си тръгнала, си тръгнала и Бранимира с Ицко. Директорката чак днес разбра и избесня.
Ицко цяла събота повръщаше. Сега обаче е далеч по-добре. В центъра имат медицински персонал и ще го наблюдават, както говорихме днес с момичетата там.

След инцидента миналата седмица са викали и полиция. Мариан е бил 24 часа в районното. Днес с директорката говорихме да задействаме нещата да се сезира прокуратурата. Разбрахме се с мъжа ми да обединим усилията си заедно с нея и да видим какво можем да направим по въпроса.

Бранимира понесе жесток скандал от мен събота. Както някои от вас споделиха подобно мнение, тя е също виновна. И това е така. Дори да не е била детето, тя е съучастник. Защото търпя толкова време Мариан да си излива яда върху него и нея (днес разбрах от социалните, че сигурно и тя е била заплашвана и малтретирана). Спомняте си че още миналата година й казвахме да го напусне, за да не стане някоя беля. Е, белята стана и й казах, че тя повече няма избор. Преди имаше избор и го направи - остана с оня *&^#*&^, но този път вече няма избор. Казах й че й даваме последен шанс да докаже, че може да се грижи за това дете. И ако не се справи, ще загуби детето си и никой няма да я пита повече.
Още след случая с пукнатата глава е била готова заповед да й го вземат от Агенцията, но са говорили с нея и тя е обещала да се погрижи. Е, показа как се грижи. Крила се е от всички, прикривайки и Мариан и т.н. Но този път не успя да прикрие случая, защото беше драстичен.

Благодарна съм на Илия и Деси, защото те много помогнаха в целия случай. Деси многократно е гледала Ицко, многократно е помагала на Брани. И двата дена през уикенда Брани седя през деня у тях, за да е далеч от Мариан. Илия беше с нас неотлъчно, за да ни пази, ако се появи Мариан. Мариан му има страх. Днес като тръгвахме на стълбите отново се засякохме с него, той обаче нищо не каза.

Пускам това съобщение и ще продължа във второ, че да не се прецака нещо.

# 339
Питайте ме ако искате нещо повече да знаете, че в момента от умора не се сещам какво да пиша.
Ето малко снимки /ще ги махна след 1-2 дена, да знаете/:

Ицко:
http://yvette.hit.bg/brani_hristo/Picture%200564.jpg

Деси и Ицко:
http://yvette.hit.bg/brani_hristo/Picture%200561.jpg

Илия с Алекс:
http://yvette.hit.bg/brani_hristo/Picture%200562.jpg

Когато ги снимах Брани оправяше багажа в стаята й и не съм я снимала.

Скоро ще трябва да организирам преместване на багажа от ДВН-то.
Предстои ми и пътуване до Роман в събота.
Много работа изведнъж и малко се посбръчках. Но нищо, важното е да сме полезни. Simple Smile

# 340
Ивет.няма да коментирам............кажи как мога да бъда полезна Praynig

# 341
  • София
не знам дали е конструктивно питането ми, ама няма ли кой да му тегли един бой на тоя?! пък сезирането на прокуратурата си е отделно...

# 342
Криси, ако има нещо за помагане, веднага ще пиша.

Яни, много хора му точат зъби. А е мръднал у лево или у десно, а е с шапка или без шапка, са готови да му скочат. Днес видях колко омраза е насъбрал в хората в ДВН-то. Само неговите наркоманчета приятелчета го търпят, никой друг.
Господ всичко вижда и нищо няма да му се размине. Всеки си получава заслуженото, рано или късно.

# 343
  Важното е, че нещата са поели в правилната на този етап посока, въпреки всичко. Жалко само, че детето си изпати, но...да се надяваме, че оттук натам му предстои едно по-слънчево детство.

# 344
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Иве, много се радвам ,че Ицко е по - добре душичката........ Praynig За Бранимира и мен не ми се коментира - виновна е отвсякъде, и много ме е страх,да не му се обади пак на тоя**********, и пак да се върне.....Знаем,че и това може да стане......
Въпроса е как Ицко да е защитен, затова казвай ни кога и с какво можем да помагаме./за пренасянето да организираме транспорта например/ Незнам кой е по-опасен за Ицко - Мариан или Бранимира.........Нашата цел е детето да е добре, за родителите му - видя се колко струват #Cussing out

Радвам се,че Деси и Алекс са добре, Алекс е пораснал ужасно много Laughing Да ги поздравиш от мене Hug

Общи условия

Активация на акаунт