"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" - тема 10

• 19 008
  • 457
  •   1
Отговори
# 345
Аз не съм представителна извадка на ДБМ  Mr. Green и не ставам  Laughing
А ти Весе, на к'во се правиш, я марш на интервю  Twisted Evil  Joy
Криси, нали временно е преустановено ходенето по домевете, заради грипната епидемия.Нека мине още седмица и може да си спретнем с теб едно съботно или неделно ходене до Перник и Радомир. Което ми напомни.....взе ли някой от Мери ваучерите за бензин  newsm78
Знаеш, че ТВ имаме да им носим  Mr. Green
Руми, оздравяхте ли
ОВНЕ, не се обаждаш, що така  Thinking  Heart Eyes
Ти не си представителна извадка,а аз   и Мая липсваме оТ страницата за контакти на сайта на БДМ. НО.......КАКВО ДА СЕ ПРАВИ..............
Каквото и да кажа за Бранимира, Мариан ще бъде повторение на всичко казано до тук.
Безкрайно мъчно ми е за нещастното дете, което беще толкова усмихнато, когато го гушках. В природата има баланс и той е ненарушим........Нямам думи, както всички вас се задавям от мъка , безсилие и омраза към        М....... и много ,много яд към Бранимира.
Ивет,казвай ако мога да помогна с нещо.

# 346
Относно Бранимира...
Не веднъж съм казвала, че няма по-добро за едно дете от това да бъде с майка си.
Изобщо не съм запозната със закони, социални, закрила на детето, но според мен този път правата на Бранимира над Ицко трябва да бъдат отнети.
Мисля, че ако на Ицко му се случи нещо още по-сериозно аз лично няма да мога да си простя, че не съм подхванала някаква инициатива ... и това при положение, че май само аз не ги познавам лично. Confused В момента този проблем истински ми тежи. Sad
Съжалявам, че ми се налага да се изказвам толкова крайно, при това тук, но полудявам, когато има насилие над дете. #Cussing out

# 347
  Овне, не знам, защо вас с Мая ви няма в контакт-листа, но смятам, че Дамаянти Е "представителна извадка".

# 348
имам една молба към всички ви - стига скромничили, сериозно. Няма предсатвителна и непредставителна - да се иде на интервю е в интерес на Движението, не на някой от нас персоналнно, така че - хайде кажете кой може да иде и да иде. Дамаянти ти си сладкодумен човек, говорещ с много жар - хайде хвани отиди а. Евка и ти не се спотайвай моля те. Сериозно.
А ОВНЕ и МАя трябва да ги има на първа страници, ако е техническа грешка (понеже до скоро ги имаше) - Иве моля те добави ги.
Сега другото - забравих за грипната епидемия и Дамаянти е права - отлагаме го за другата събота и неделя, но Миленка, Дамянти - искате ли да ходим с двете коли - достатъчно багаж има и за Перник и за Кюстендил и за Хели.  bouquet  bouquet  bouquet
Само да ви кажа, моята главна счетоводителка  е навита да ни сътрудничи за проекта "Майка и бебе", после ще се чуя с КИКА за да ги свържа.
Роси пак казвам - ако има нещо, коетомога да върша от офиса и тн - моля казвай навреме, не се товарете поеденично.   bouquet

# 349
Дамаянти, да ти пускам ли телефона на жената от "7 дни"?! Mr. Green newsm18 Ако твърдо не искаш, Роси чака на старта. hahaha hahaha hahaha

# 350
  • Там където е семейството ми
Не познавам нито Бранимира,нито Ицко.Каквото знам за тях,го знам от вашите писания.
Гледайки снимките на Ицко,се разплаках,честно. Cry
Никой няма право да постъпва по-този начин със едно дете,пък било то и баща му.
Дано малката душица се оправи бързо и забрави всичко това. Praynig
А на тоя Мариан,боят му е малко
 #2gunfire

# 351
  • София
Аз също се разплаках като видях Ицето. Знаете много добре колко навътре бях в цялата сага...И аз съм ядосана на Брани, НО! тя се опита да каже още лятото за какво става въпрос. Не може да я заклеймяваме крайно. Тя си обича детето, но няма никакъв опит-нито социален, нито като майка, нито като гражданин-за да има представа какво е най-адекватното решение за тях. По-скоро трябва да се види сега дали ще може сама да се оправя и най-важното-какво ще прави когато минат 6-те месеца, в които може да стои в защитеното жилище....Какво-да го остави в дом?? Нали ви е ясно, че тя няма да му подпише отказ. На какво го обрича- на живота, който тя е имала...Незнам...Ужасно е сложно и едва ли с лека ръка някой може да реши съдбата на две човешки същества...Някой от вас наема ли се?

# 352
  • Sofia - TelAviv
   Здравейте,
   Някъде по-нагоре, някой  Simple Smile  беше споменал че съм поела отговорност да отида до многодетното семейство от Сухата Река .  Е днес успях, най-после. 
   Жената - Димитрина е много симпатична и разговорлива. Само тя беше в къщи с част от децата , които са болни или още не ходят на училище, и естествено малкото бебоче. Децата са страхотни. Тя също.  Обратно на всички очаквания,  тя е преподавател по полски в Пловдивския Университет и даже  я очаква в скоро време да дописва Докторантура. Мъжът и е завършил журналистика, но не работи в момента. И както звучи, така и изглежда- нямат много средства но се справят геройски.  Личи си от първата дума че са много интелигентни  и борбени, поне тя. Готови са да приемат всякаква помощ тъй като Родината не се интересува явно от тях.  Децата са гледани отлично ,  на пръв поглед и имайки предвид, че са 9  вече.  Тя скромничеше, че нямат нужда от нищо по-специално,  но като се разговорихме  оточнихме някои
     (1) постоянни нужди. 
    Храна
    Витамини
    Тоалетни принадлежности ( сапуни предимно БЕБЕ, защото ги ползват всички)
    Чорапи
     Ученически пособия
      (2)  други нужди ( по-спешни)
     Прохусмукачка
     Одеала ( НЕ детски, а обикновенни)

Незнам друго какво да споделя, освен че ми беше много приятно да се запозная с нея  и ме е СРАМ  за България, че двама, така наречени интелектуалци,  се затрудняват да отгледат колкото искат на брой деца. Естесвено те НЕ получават пари от социалните, незнайно защо, освен детските надбавки. Даже са им отказали еднократните  помощи за ученици.    #Cussing out     

# 353
  • Sofia - TelAviv
    Забравих да напиша , че за бебето все още нямат нужда от нищо, защото тя го кърми, а памперси са и занесли 2 пакета. Дрехи за другите деца също нямат нужда.
    Това е за сега ако има нещо  друго ще пиша пак.

# 354
  • sofia
Поздрави от Доганово Heart Eyes

20 деца са се тръшнали от гадният грип,видяхме само болните Sad,които си лежаха тихо и кротко по стаите.
Занесохме лекарства и малко списания.
С нас беше и моми4ето,което ще снима филма за детенце от този дом HugОбсъдиха с Дун4ев нещата и вси4ко е на 6 Wink

Закъсали са го с Каранфил,беше в полицията,пак е правил простотии Close и много ми е мъ4но за това дете.Беше си ми на сърце Simple SmileНе се знае какво ще става за в бъдеще с него newsm78
Ми,това от мястото на събитието Twisted Evil

# 355
  • sofia
    Забравих да напиша , че за бебето все още нямат нужда от нищо, защото тя го кърми, а памперси са и занесли 2 пакета. Дрехи за другите деца също нямат нужда.

май newsm78много,много не можем да сме им полезни Thinking
Нама как да купуваме такива к-ва храна Twisted Evil

Добре де,поне сме наясно с положението.

# 356
аз имам 2-3 одеала...............мога да им купя и малко чорапи..........дай някакъв адрес техен, да им пратя колет - на лични ако може Hug

# 357
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/

май newsm78много,много не можем да сме им полезни Thinking
Нама как да купуваме такива к-ва храна Twisted Evil

Добре де,поне сме наясно с положението.

Днес по Нова по новините даваха домът в Доганово и Дунчев.Ставаше въпрос за това, че откакто от новата година са под опеката на общините, домовете не са получавали никакви пари,нямат още бюджет, и нямат лекарства. Каза се,че благодарение на спонсори/предполагам и ние сме там/ лекарства са намерени,имат някакви пари за храна,но няма да стигне за дълго,въобще,домовете в България в момента са на самоиздръжка Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Предполагам и другите ни домове с които работим имат същите затруднения,и положението никак не ми харесва....Сега стана, вместо да им изпишат веждите,им извадиха очите newsm78 newsm78

# 358
  • София
Няма да коментирам Бранимира и снимките които видях, защото ще кажа нещо , което не трябва  Sick
Еми, този път, няма да се съглася с теб.И аз познавам Бранимира и ми е жал и знам, че не  се е социализирала и т.н., но какво Еми???Да чакаме да съобщят за поредния смъртен случай на дете след побой ли?Това ли е по-добре Еми???Дали тогава ще можем да спим спокойно, точно, защото я познаваме всички и сме "навътре в сагата"???
Спирам  smile3505

Весе, щом Роси е заела нисък старт, нека отиде.Мисля, че по-добре от нея, няма кой друг да обясни и разкаже  smile3525

# 359
Няма да коментирам Бранимира и снимките които видях, защото ще кажа нещо , което не трябва  Sick
Еми, този път, няма да се съглася с теб.И аз познавам Бранимира и ми е жал и знам, че не  се е социализирала и т.н., но какво Еми???Да чакаме да съобщят за поредния смъртен случай на дете след побой ли?Това ли е по-добре Еми???Дали тогава ще можем да спим спокойно, точно, защото я познаваме всички и сме "навътре в сагата"???
Спирам  smile3505

Весе, щом Роси е заела нисък старт, нека отиде.Мисля, че по-добре от нея, няма кой друг да обясни и разкаже  smile3525

Ще се съглася и аз с Дамаянти, въпреки ,че само задочно съм запозната с историята на Бранимира. Но като видях снимките, простоооо нямам думи ooooh!Още лятото явно трябваше да не се правят компромиси и да се настоява за по-крайни мерки, все пак за детето е избора на по-малкото зло...А сега, какво да расте в тази обстановка, сред наркомани и побойници и бог знае още какви Close

Мери, видях ,че си сложила фото на бебочеца Hug Дунчев днес спомена ,че са снимали от Нова телевизия. Ей, всеки път се възхищавам на този човек, толкова е всеотдаен, и с каква любов говори за децата,като баща им е...

Общи условия

Активация на акаунт