Боледуване на децата ни-тема 72

• 43 703
  • 1 123
  •   2
Отговори
# 195
Ами незнам….  Реално след тонзилита баща му се разболя и мисля, че от там след това направи спазъма + цъфтежа на всички видове треви…
При самото лечение всичко беше наред, минаха инхалациите и на следващия ден потече носът. На вторичния преглед добавиха и капките за нос и реално докато ги слагахме направи уртикарията. След консултация с педиатър и алерголог решихме, че вместо да му бият мускулно по 3пъти на ден Урбазон е по-добре приема да стана направо през абоката.
Уртикарията се овладя доста бързо, само на 2рия ден на лечението се появи едно петно вечерта, което до сутринта го нямаше.
И както казах - от вчера носа пак започна.
Или лечението като цяло на алерголога не е подходящо и трябва да бъде сменено, или… незнам какво - може и нещо ново да си е лепнал от престоя в болница.
При него почти никога не могат да разберат от първия двн на симптомите алергията ли е или се разболява.

# 196
  • Varna

Purplee, това е обрива на малката, слеед някакъв вирус, който забърса във градината. Във спешното и сложиха урбазон и и изписаха Ериус. Искаха да ни вкарват в болницата. Отказах. Оправи се за два дена. След това тръгна сопола и кашлицата. Иначе реално няма никакво алергии, поне за това, което я издледваха. Вчера говорих със майката на едно дете от нашата група, и то е станало така на петна, горе-долу по същото време. Аз имам чувството, че това е някакъв вирус, който изби и на уртикария.

# 197
При моето дете беше доста по-бледо и не толкова голями петна.
Мен ме притесни факта, че вече е на противоалергични, а стана и затова предпочетох да е под наблюдение.
Спазва ли някаква диета по време на обрива и колко време и с какво я лекуваха след това - имам предвид за кашлицата и сопола?

# 198
  • Varna
Пие Ефира от края на Януари и в същото време пиеше Ксизал. Въпреки това, стана така. Казаха да спазва диета. Без млечни, шоколад, и тн. Всъщност аз и давах по малко сирене, макар че не беше позволено. И да за два дена избледня. Беше яла предната вечер ягоди, шоколад, ядки. Всичко това е яла и преди и е е имало проблем. В спешното казах, че вирус може да провокира алергична реакция, към неща, които преди си ял и не имало проблем. А всичко започна от леко почесване и няколко пъпчици. Сопола в оказа пак, стрептокус пнеумоние, който лекуваме цяла зима. Или чак се беше заразила или е бил в нея и от вируса пак изби. Пи Агументин, защото на финала я заболя ухото и нямаше на къде. Прди това мъчех със Назориг, но те за бактерия не помогат. Не и в случая.

# 199
Абсолютно същото - избиха малко пъпчици, сърбяха го и на сутринта - петната. При тях нямаше сърбеш обаче.
Ще се консултирам утре с лекаря (след като видя епикризата) дали да се смени противовирусното, че тези сополи с кашлицата вече ми идват повече за този месец.
В момента е на Коларгол и Назориг, давам и Инфлицид и Цинапсин.
При вас мина ли всичко?

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 23:11 от Purplee

# 200
  • Varna
Сопол няма, леко покашля на моменти сухо, особенно когато бяга. Ще ходим да видим ухото дали се е оправило. Записах я на физиотерапия. Така или иначе ще е у дома, докато я правим. Вече като се върне на градина, незнам какво ще стане..

# 201
Дъщеря ми е с алергичен ринит и също пие Ефира и Рупафин. Не знам какво да кажа за вашата ситуация, много неприятно, дано скоро да минава. Не знам до колко може да е от полза това, което ще споделя, но обърнете внимание дали детето не прави реакции от Коларгол или другите неща, които слагате в носа. Дъщеря ми е правила алергични реакции към Коларгол примерно, към други капки и спрейчета също е правила реакции, така че много внимавам какво и слагам в носа. Също и споменатите Цинабсин и другото...според мен не вършат никаква работа, да не кажа, че веднъж мисля, че точно с тях я бях влошила от зор да и помогна..Аз при чист алергичен ринит и слагам Назостад. Наясно съм, че кортикостероидите не са най-добрия вариант, обаче честно казано предпочитам 5 дни на тях и да не се мъчи детето да киха по милион пъти на ден и да тече вода от носа.

# 202
Моята мома е болна от сряда вечер, интересно, че няма сопол, а вечер по някое време се разхърква. Диша само през носа. Чаках, чаках да излезе нещо, да тръгне нещо, цц, тази вечер е 4-ти ден, остана без сопол. Иначе ужасно зачервено гърло, пред ангина е казала докторката. Имаше първите 24 часа температура. Лекуваме с авирон и гранофорин и витамини. Мислех си за сливица, обаче последно имаше сопол с вирус преди повече от месец. Последните 2 си бяха - ангина, чиста, само с налепи, и сега пак с хубаво червено гърло.

# 203
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Пърпълче,може и от вирус да се появи обрив и да се обостри уртикарията.При моя също Цинабсин не помага освен,ако не го хвана в самото начало.

# 204
Applegarden, той до вчера беше на Авамис - това слагаме ние за алергичния ринит.
Коларгол съм слагала последно преди 3г и оттогава не. Просто при синът ми има една тенденция, че тръгне ли сопол до ден-два е със спазъм… затова реших този път да послушам лекаря и да слагаме тях.
А и не са течащи - по-скоро носът е запушен, издухва малко секрет, който е прозрачен.
Мислех да го водя някъде на санаториум ли… незнам и аз. Вие имате ли опит с тях?
Димитрова, бързо оздравяване ви пожелавам.
Данаека, аз оставам с мнението, че май при моето никаква хомеопатия не действа.

# 205
  • Враца
Момичета, някое дететенце имало ли е гнойна торбичка на зъб? Вдига ли се температура от това? Синът ми тази вечер се оплака, че има нещо на зъба и когато го погледнах видях доста голяма гнойна торбичка на зъб, който правихме преди две седмици. Утре сутринта сме на зъболекар, но вдигна температура 37.7 и не знам от зъба може ли да е или и вирус тръгва?

# 206
Малкият ми син много пъти е имал гнойни торбички, но никога не е вдигал темп. от тях.

# 207
  • shumen
От възпален и болен зъб може,но от гнойна торбичка мисля,че не може да е.

# 208
За зъбчето, може да вдигне температура, голямото ми дете е вдигало с болка в зъб, който точно беше пломбиран преди 1-2 седмица, заради кариес, на вечерта с болки и температура, на сутринта отидохме на зъболекар, снимка и се оказа, че пак трябва да се отваря и да се лекува. Все пак е гнойна торбичка, а боли ли?

# 209
Според вас възможно ли е от никнене на зъб да се поддържа висока температура над 38.5 вече 3 дни? Беше леко болна, но заради сестра й, пи АБ и вместо да оздравее, се влоши. Избива кътник и я мъчи, тя трудно ги вади зъбите по принцип, но чак такава температура да вдига. На 2г е.

Общи условия

Активация на акаунт