Боледуване на децата ни-тема 72

• 43 732
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 210
Моята мома е болна от сряда вечер, интересно, че няма сопол, а вечер по някое време се разхърква. Диша само през носа. Чаках, чаках да излезе нещо, да тръгне нещо, цц, тази вечер е 4-ти ден, остана без сопол. Иначе ужасно зачервено гърло, пред ангина е казала докторката. Имаше първите 24 часа температура. Лекуваме с авирон и гранофорин и витамини. Мислех си за сливица, обаче последно имаше сопол с вирус преди повече от месец. Последните 2 си бяха - ангина, чиста, само с налепи, и сега пак с хубаво червено гърло.

Много е възможно да си изкара вируса без сополи. При нас се е случвало 3-4 пъти, без сополи и кашлици, само с Т и Авирон давам и се оправя.
Може сливицата леко да се е надула от вируса и за това да прихърква.
Пробвай и с Тонзилотрен, нямам опит с него, ама една приятелка каза, че с него е оправила начална ангина на детето си. Може да го включиш към терапията.

# 211
  • Пловдив
Според вас възможно ли е от никнене на зъб да се поддържа висока температура над 38.5 вече 3 дни?
Не.

# 212
Тони, вируси без сополи активират ли сливицата? Аз все си мислех, че само сополите (набъбналата лигавица) дразнят третата сливица. Тя реално е все едно здрава, по нищо не й личи, че и даваме авирон и гранофорин. Но тя и при ангината беше така.
Определено с третата сливица нямам никаква идея какво се случва, не съм я водила да я видят, нито пък виждам някакви симптоми.

# 213
Минахме преглед , има конюнктивит влажна кашлица и много червено гърло ,но изписа ни док зетрум ,мисля ,че е слаб за ангина ,няма налепи . А и също каза гринтус да пием .

# 214
Тони, вируси без сополи активират ли сливицата? Аз все си мислех, че само сополите (набъбналата лигавица) дразнят третата сливица. Тя реално е все едно здрава, по нищо не й личи, че и даваме авирон и гранофорин. Но тя и при ангината беше така.
Определено с третата сливица нямам никаква идея какво се случва, не съм я водила да я видят, нито пък виждам някакви симптоми.

Да, активират я. Януари много, яма зверски много му се беше запушил носа - без капка сополи. Буквално не можеше да диша. Ходихме при хомеопата, тя каза че най-веероятно е изкарал “ на крак” някякъв вирус и се е повъзпалила сливицата. Тогава пи някакви неща и му се отпуши носа. Сополи така и не се появиха.

# 215
Здравейте,
След близо 1.5-2 месеца с постоянно повтарящи се хреми, кашлици и всички други екстри, днес УНГ специалист изказа съмнение за 99% алергичен ринит.
Изписано ни е лечение на симптомите и след контролния преглед ще дискутираме профилактиката и превенцията.

Това, което най-много ме учуди е отричането на твърдението, че щом сополките са жълто-зелени, то значи има бактериална инфекция! Докторът каза, че цветът на секрета не е показателен, което се доказва и от 3те микробиологии, които пуснахме.
Бактерия няма, но секретът е гъст и жълт.
Има ли други майки, с подобни симптоми и диагноза?
Как се справяте с положението?

# 216
Така е, и на мен ми се е случвало с жълт сопол микрото да е чисто.

# 217
Винаги, когато детето ми е било с бактерия, секретът е бил прозрачен/бял. И винаги ме е дразнело след това някой като чуе зелен сопол и веднага скача, че е бактерия. Включително и аз наскоро имах зелени секрети, които отхрачвах, но след микробиология стана ясно, че няма никаква бактерия.

# 218
  • Varna
Сопола на малката от Стрептокока е прозрачен и лепкав. Не е бил никога, жълт или зелен. Виж от  Моракселата изкихваше големи зелени.

# 219
  • shumen
При моя от бактериите винаги е бил прозрачен и лепкав.
Гигова,на моето дете Зетрум е изписван за бактерията два курса.Първо 3 дни пие,7 почива и пак правим 2 курс.

# 220
Преди много често пусках секрети, направо на всеки сопол, но от 10-тина пускани изследвания нито едно не излезе с изолирана бактерия, а е била с жълти, бели, прозрачни, а веднъж и зелени сополи. Поради тази причина спрях и да пускам на всеки сопол изследване. Един единствен път е имала изолирана бактерия, мораксела беше, но никакви сополи нямаше тогава, само хъркаше жестоко, чувах я в съседната стая на затворени врати, докато спи. Жълт сопол при дъщеря ми не е минавал без антибиотични капки.
Иначе за диагнозата, дъщеря ми е с алергичен ринит. Спасение досега не съм открила, но облекчение и подобрение при моята дъщеря е с противоалергичните, Ефира и...кортикостероиди. На всеки 3 месеца правим контролни тестове при алерголог и според това кои алергии е израстнала и кои са в активна фаза е и лечението и профилактиката за всеки сезон.

# 221
Аз имам изолирани бактерии при всякакви сополи - прозрачни течащи, прозрачни лепкави, жълти и зелени. Като характерното е, че веднъж на няколко дни виждаш цвета, през останалото време е прозрачен. Зелен съм виждала веднъж при хемофилус, жълт редовно при стрептокок и стафилокок, моракселата си е все едно вирусен, прозрачен.
За мен, всеки родител с течение на времето си познава детето и знае какво е. За съжаление в тази група имаме и все повече опит в това.

# 222
  • Varna
Applegarden, вие при Кисьова ли каза, че ходите. Как и прави тестовете. Кръв от вена или я драска. Моята си е на Ефира и края на месец трябва да я спрем. Тестовете при Малячкина не показаха нищо.

# 223
При Дани няма такъв филм като прозрачни сополи, неговите от ден първи са зелени и гадни.

# 224
И всяко дете е различно. Моето голямото все влачеше зелени сополи, трепем и на следващия път същата работа. По съвет на няколко мед. лица спряхме трепането, защото бели не правеха и всичко изчезна, когато направи 3-4 г. Оттогава спря да боледува (ходи на ясла от година и 5 м.). Малкото пък никога не е имало цветен сопол, вече осем месеца посещава ясла. Тя винаги е с бистър, а съм далеч от мисълта, че няма някоя бактерия, просто в яслена възраст малшанс да ѝ е чист носът.

Общи условия

Активация на акаунт