Боледуване на децата ни-тема 72

• 43 758
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 225
И при нас така основно за прозрачни сополите и тук там малко цвят .....

# 226
Applegarden, вие при Кисьова ли каза, че ходите. Как и прави тестовете. Кръв от вена или я драска. Моята си е на Ефира и края на месец трябва да я спрем. Тестовете при Малячкина не показаха нищо.
Да, при Кисьова. Кожни тестове с надраскване правим. Горе долу на 4 месеца правим контролите отново с надраскване, индивидуално преценява за какво да я тества всеки следващ път, колко време да е лечението и изобщо как се е повлияла до момента. Миналата година съм и правила кръвни тестове, които също не показаха нищо, така че не знам колко са достоверни. При кожните тестове много ясно и се показаха алергиите, особено последния път като ходихме. Дъщеря ми започна Ефира януари, ще я пие до 15 юни и я спираме до следващия преглед през септември, когато ще я тества отново и ще реши каква ще е есенната терапия. Рупафина, обаче продължава почти цяло лято, него и го остави поне до края на юли. Засега съм доволна от Кисьова, в сравнение с Петришка, която се опитваше да ме убеди, че дъщеря ми няма никакви алергии и докато не направи 2-3 спазъма няма смисъл да търся причини и да я лекувам. Естествено, че не я послушах.

# 227
И при прозрачни сополи ли пускате носен секрет, че се изолират бактерии? Не знам вече кога да пускам. Като ходихме на преглед не ни пуснаха. В съседната тема също питах и д-р Янкова отговори, че при прозрачна хрема само да се капят капки, но не антибиотични.

# 228
Не, аз поне не, но опитът с голямата ми показва, че дете в яслена възраст без солидна бактерия в носа няма. И ми е странно да ходи толкова време и да е чисто, не ми се връзва. Аз не капя и капки, всичко съм спряла и при двете, минава по-бързо, отколкото с лечение. Единствено пръскам солен разтвор за промивка.

# 229
Синът ми ходи на ясла вече година, като в този период имамаме пускани 6-7 микробиологии в 2 различни лаборатории и никога не са изолирали бактерия. Сополи обаче има колкото щеш, затова и потърсихме УНГ.

Когато бяхме при доктора, забравих да го питам дали има някаква бележка за яслата/градината, защото в момента ни правят забележка за кашлицата и сополките. Температура няма, бактерии няма, но си е с хрема и кихане/кашляне.
Като цяло каква е процедурата, за да се диагностицира официално алергичния ринит?

# 230
Пускала съм микро и при прозрачен сопол, когато се проточи много и детето кашля много от сополите и дорш при прозрачен ми е излизала бактерия.

# 231
Синът ми ходи на ясла вече година, като в този период имамаме пускани 6-7 микробиологии в 2 различни лаборатории и никога не са изолирали бактерия. Сополи обаче има колкото щеш, затова и потърсихме УНГ.

Когато бяхме при доктора, забравих да го питам дали има някаква бележка за яслата/градината, защото в момента ни правят забележка за кашлицата и сополките. Температура няма, бактерии няма, но си е с хрема и кихане/кашляне.
Като цяло каква е процедурата, за да се диагностицира официално алергичния ринит?
Не съм наясно с официалната диагностика, но понеже и на нас ни правят проблеми в яслата, говорих с директора какво да се направи. Иска чест гърлен и носен секрет при дете с хрема. Било достатъчно.

# 232
Рокет, и дъщера ми беше диагностицирана от УНГ с алергичен ринит, после алерголог потвърди по вида на носната лигавица, че била бледа. Пускахме изследвания, нищо, към което да е алергична. После друг УНГ каза, че третата сливица е възпалена. Спи с отворена уста, хърка, говори носово.

# 233
  • Varna
Аз пускам секрет, когато сопола се проточва повече от седмица и започне много да кашля. Освен това сопола Й, и направи няколко бронхита тази зима, плюс сега последно я удари във ухото. Във тези случаи сопола и беше от Стрептококус пнеумоние. Вирусния минава така или иначе, дали ще капеш нещо или не. Но от както тръгна на ясла и градина, основния ни проблем да Моракселата и Стрептококи.

# 234
Аз пускам секрет, ако се проточи 7+ дни, ако съм лекувала наскоро бактерия, но не съм пускала контрола да видя 5 дни след антибиотик /антибиотични капки. Както и ако, някоя сутрин сопола е леко жълт (първия за деня, стоял в носа цяла нощ). Естествено, той през деня е прозрачен и ако изтърва да пусна, после имам + 7 дни вкъщи стоене (като пусна на 7-мия или 8-мия ден, чакам 3 дни за резултатите и лекувам още 7 дни с антибиотични капки). Затова много внимавам със сопола, че и без това "убиваме" на всеки вирус 14 дни вкъщи, ако изтърва сопола стават 18-22.

# 235
  • shumen
Аз също пускам секрет ако много се проточи сопола или ако е бил с бактерия и не сме сигурни дали сме я излекували.
СимонаК,и моя от сопол само ми е правил бронхит и пневмония.

# 236
Аз понякога пускам на своя глава понякога се консултирам с лл....скоро не съм й пускала мисля, че февруари последно и беше чист. ...
Иначе макс чакам две седмици и пускам.
Тия дни забелязвам малко цвят в сопола ест и сутрин си кашля може би от сополките....
Дано изкараме месеца,да не се влоши че ме чака да пиша месечен отчет и незнам просто....😔🤕🤕🤕

# 237
  • shumen
Мими,дано изкара месеца здрава детенце.Дано кашлицата е от сополите и не се влошава.

# 238
Здравейте!
От няколко месеца чета темата, защото имам дете на 1 г. и 10 м., което от началото на годината посещава ясла. От тогава е боледувала 3 пъти (доказани - вируси А, Б и някаква настинка, която не се разбра от какво е въпреки изследванията). Мисля че за възрастта си дори не боледува често (ходи по около 3 седмици на ясла). От края на април започна с по-често мигане, което по-скоро беше като стискане на очите. Ходихме на лекар (педиатър и частна консултация при друг специалист). Според тях беше алергия (цялото семейство на мъжът ми е с остри алергии по това време на годината). Изписаха й капки. Няколко дни след тях почна лек безцветен сопол, а мигането спря. И от тогава, вече месец сигурно, е със сопол. Отново повторих прегледите, и двамата специалисти - алергия. Да, но от миналата седмица само сутрин почваше да изкарва жълтеникав (бледозелен) сопол. През деня безцветен, не винаги обилен. Почнах да се притеснявам, защото започна от време на време да кашля (все едно с храчки). На своя глава пуснах носен секрет - изолира се масово moraxella catarrhalis и streptococcus pneumoniae/Pneumococcus. Резултатите излезнаха днес, а вчера мъжът ми отново я заведе при педиатъра, който я прегледа, преслуша и заключи алергия, да пръскам с Низита спрей и да мажа с Низита маз. Утре ще изпратя изследванията на педиатъра, предполагам, че ще се назначи антибиотик за двете бактерии. Като чета коментарите, трудно се изтребва моракселата, особено ако има други деца с нея в яслата.
Надявам се дечицата ви да са здрави! Flowers Hibiscus

# 239
Ако е в голяма численост ви съветвам да не лекувате локално с антибиотични капки, защото вероятно само леко ще намалите числеността и ще го проточите във времето. Най-добре ще е да пие аб! А имате ли антибиограма?

Общи условия

Активация на акаунт