Боледуване на децата ни-тема 72

• 43 768
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Според мен или ще ви изпишат Аугментин сироп или ще се опитат да ги избият с капки Моксифлоксацин. Имаше и един аб от групата но цефалоспорините, но не знам под коя търговска марка е. Все пак е чудесно, че имате толкова обстойна антибиограма, защото се вшжда колко малко са възможностите за лечение.

# 242
Да, и на мен ми направи впечатление, че има само 4 "полезни хода". Ще пиша какво лечение е предписано.
Много благодаря за включването!

# 243
Моракселата успяхме да я преборим с един курс антибиотик и капки.

# 244
Малчо пак е с температура Sob Сутринта беше под 38 градуса, следобяд вдигна до 38.4 и вечерта вдигна до 39.3 Sob Толкова ми е мъчно да го гледам такъв. И толкова скоро след скорошното боледуване от Ковид Sad Днес е 9-ти ден от последния прием на АБ Sob В понеделник ме заболя гърлото, на следващия ден споделих на мъжа ми и той каза, че и него го е боляло. Мина му, мен и днес ме боли като преглъщам. Не бях обърнала внимание, защото нямам други симптоми, но най-вероятно и тримата сме лепнали нещо. Но пък каката е добре засега... оф

# 245
И при нас е така. Всички сме болни. Децата домъкнаха някаква бактериална инфекция от яслата. След 6 дни на АБ, едното вдигна 39 гр, в продължение на 4 дни ту вдига, ту сваля. Оказа се вирус, насложен върху недоизлекуваната бактерия. Та сега не знам вече какво лекуваме, но и аз и ММ сме много зле. И някаква много упорита кашлица мъчи децата. Нямат ли край тези болести? Надявах се след зимата да се подобри положението, но по-зле става.

# 246
Бяхме 5 дни в болница на венозен антибиотик, заради възпалена трета сливица и отит. Сега продължаваме лечението вкъщи с антибиотик през устата. Дилемата ми обаче: лекар от кабинет УНГ предписа и антибиотипни капки в допълнение към лечението. От отделението, в което го лекуваха казаха, че антибиотика, който пие е достатъчен и няма нужда от капки. Няма пускан носен секрет. Няма смисъл да пускам, поради приемането на антибиотика. Вие как процедирате в подобни случаи? 9 и ден е на антибиотик, сопол продължава да има.

# 247
И аз незнам какво става аз все още се мъча с кашлица не е така интензивна като в началото но си я имам носа ми е запушен всяка сутрин мм се оправи,детето така и не го разболяхме и това при 4 дни пауза от предното ми боледуване изтощена и обезверена съм ...

# 248
Здравейте и бързо оздравяване на всички!
Моята вчера пък лепна кърлеж. На мен никога не ми се е забивал в живота ми и бях същисана, добре че ММ си беше вкъщи. Все пак и него го достраша да маха кърлеж на детето и я заведохме на дежурен кабинет. Лекарката до махна и каза, да го занесем за изследване. Та, днес ще го носи баща й.
Уста не ми остана да повтарям "Катлея махни се от тревата, чу ли ме" и ей го на.
Да не говорим, че вчера с 50ти фактор ми изгоря. Аман вече.
Полях я обилно сутринта с пръскалото за комари и кърлежи и я намазах като призрак с фактора.

# 249
Ако кърлежа се махне м деня на ухапването е кажш-речи безсмислено да се изследва. Кърлежите не помня до кой час 24 или 48ми само смучат, а при това няма как бактериите, които пренасят лаймска болест до навлязат в тялото. След този пириод кърлежа яде и "повръща" и стомаиното съдържило с бактерии навлиза в човека, та тогава вече има реален риск.
Аз на моите не им давам да припарят до трева и си знаят много добре, спират все едно има невидима стена Grinning

# 250
Някъде около 2 часа след забиването е изваден. Даже според мен не беше и забит като хората.

# 251
За мигането - имала съм такъв случай, беше точно бактерията от носа, качила се и в очите. Два очни Обиколих, втория беше адекватен и ми го каза, че лигавицата е една, да изчакаме, ако не стане конюнктивит, бактерията ще остане само в носа. Иначе и двете бактерии са устойчиви - стрептокок и мораксела. Трябва да се търси общо за двете. Повторете секрета 5 дни след приключване на лечението, за да знаете какво сте свършили. Моя опит показва, че при две бактерии лечение едновременно , обикновено едното винаги остава.
Натали, точно така са ни изписвали и на нас, аз първия път не слагах капките и след това на контролен секрет имаше бактерия в носа. (без сопол).

# 252
След консултация с лекар, на дъщеря ми изписаха Бактробан маз 2 пъти на ден и Изопринозин. Казаха ми да я следя как е, ако вдигне температура веднага да се обадя и ще започне и да пие антибиотик. В понеделник, ако продължава секрета и кашлицата, ще минем и на антибиотик през устата (доколкото разбрах).
Димитрова_87, точно така беше при дъщеря ми. Първо съмнение за алергия и ако не се оправи с капките - за конюктивит. Тъй като при нея мигането се оправи, но започна да тече носът, за лекарите си остана диагноза "алергия". Радвам се, че пуснах носен секрет, въпреки че много се протичи във времето. Другият път ще пускам по-рано.

# 253
В нашата болница в детско отделение задължително правят секрет и изписват антибиотик по антибиограма. В епикризата пише. Имате ли епикриза? И според мен няма смисъл от капки при прием на аб през устата.

# 254
Честно казано казано, сменети го този лекар... При антибиограма и то подробна, той ще изпише изключително тясно приложим локален антибиотик. Бактробана съдържа мупироцин, който трепе само стрептокок и то не винаги.
Темпиратура сигурно няма да вдигне, все пак не ги влачите от вчера, но  силно вероятно и само да загубите още 10 дни с тоя Бактробан. Моите дица като бяха с мораксела си я влачиха бая дълго, основно алергия беше диагнозата, докато аз не пуснах микробиология...а лечението беше с 2 курса различни антибиотици през устата, защото с един не стана, а при вас ще се лекува мораксела с нещо, което дорш не я убива....

Общи условия

Активация на акаунт