Боледуване на децата ни-тема 72

• 43 781
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 255
Наистина, какъв е този Бактробан.. Бих сложила Моксифлоксацин, чувствителен е и на двете бактерии 🙄

# 256
И аз бих сложила Моксифлоксацина за 10 дни и после след още 5 дни контролна микробиология....

# 257
Благодаря ви!
Записах час и при друг лекар, днес ще дойде на домашно посещение. Но по телефона той е категоричен, че трябва да се пие антибиотик през устата. Затова съм на изчакване.
Радвам се, че вие споделяте за опита си над тези неща  Flowers Hibiscus

# 258
Нашата карантина в групата от варицела вече приключи - три месеца. Резултата е: само две деца НЕ са изкарали варицелата и още 4, които не бяха контактни и бяха три месеца в друга група. От днес се завърнаха пак при нас 😀

# 259
Аз гледайки антибиограмата, отчитайки, че детето е около месец със сопол (вероятно вече близо до отит при толкова продължителна хрема), с прекашляне, бих се доверила на един ксимебак през устата. Истината е, че при такова общо състояние, две бактерии и влачене от доста време, нормално е да се изпише или антибиотик през устата + капки за нос, или изопринозин + капки за нос и да се следи за температура, не са друго, а защото вече се притесняват за отит. Иначе бактробана, аз лично не го харесвам, а и не изследван по антибиограмата, със сигурност не. Има педиатри, които казват, това всичко убива, да го слагат.

# 260
Нашия кърлеж е отрицателен.

# 261
Отново съм аз - прегледаха я, изписаха Аугментин за 10 дни, фенистил (този лекар винаги го изписва) и пробиотик. След това 7 дни изчакваме и пускаме нов секрет. Направо в чудо ще се видя, малката не пие никакви лекарства, ще се лъжем някак.

# 262
Нашата карантина в групата от варицела вече приключи - три месеца. Резултата е: само две деца НЕ са изкарали варицелата и още 4, които не бяха контактни и бяха три месеца в друга група. От днес се завърнаха пак при нас 😀
Нашата е до 26.05 днес само минах да видя бележките ...горната група пак са я удължили и им става два месеца ....и си караме в свободната яслена.
То като е неконтактна и тези горе са в карантина  и  евентуално отворят долната нейната група,а горе в карантина пак не ми е сигурна работата 🤕
Как мислите?

# 263
  • shumen
Мими,да.Докато не изтекат всички карантини не ти е сигурна работата.
Мартина,аз затова все го преглеждам за кърлежи,че ме е страх.

# 264
Мими незнам как издържаш с тази дълга ясла аз едвам ги изтраях 1 година...

# 265
Януарче ми е и аз нз как издържам...март направи една г на ясла ....🙈🙈🙈
Така и аз мисля, че не е сигурно като горната е в карантина още,ние да влизаме.

# 266
Моя е октомври т.е 3 месеца по голям от твоята щерка ..егати системата но нашия набор отдавна станаха на 4 тези които са в началото на годината ...
Започнах да давам биозин защото се завъртя пак нещо в групата ..

# 267
Мартина, пускахме някакви антитела за Лаймска болест след 30 дни от ухапването, инак и нашият беше отрицателен кърлеж. Не помня вече, но мога да погледна из архива. Не ви ли насочиха за изследването след 1 месец?

Моят е с носителство, бетахемолитичен стрептокок, безсимптомно. Не знам какво да го правя, сигурно е заразен, но ЛЛ каза да не даваме АБ, УНГ направо изписа Аугментин. И сега съм в чуденка.

# 268
Ние пихме същия аб за стрептокок без симптоми ...беше ме яд но нямаше как не ми се играеше на руска рулетка ..

# 269
Лекувайте го, опасна бактерия е, не е прост стафилокок в носа...

Общи условия

Активация на акаунт