Боледуване на децата ни-тема 72

• 43 844
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 270
Силвияна, и лекарката не дежурния и нашата ЛЛ казаха нищо не правим повече, щом е излязъл отрицателен. Не знам вече.
Моята е 27ми ноември 2019. Много е кофти и края на годината и началото. Още повече тя ходи на градина с горния набор и разликата с дете 2018 януари е почти 2 години. Справя се де, не мога да се оплача.

# 271
  • shumen
Силве ш,лекувайте го,че не е безопасен стрептокока.
Моя е септември и си върви с набора,но още от ДГ виждах разлика в по малките деца.

# 272
Групата на голямата беше половшната с по-малки деца, пуснати година по-рано, а тя е януари и си е с набора. Мога да кажа, че и сега в първи клас,където са пак същите деца, има голяма разлика в децата, дори и да се справят емоционалната им зрялост е различна. Потвърждава го и класната, която трябва да ги укротява...някои реват като бебета, други не може да ги накара да седят мирно и какво ли още не.

# 273
Моето дете е на 04.11.2019 родено, един от най-малките е в групата. Ами личи си, има разлика с другите деца. Нормално е Simple Smile

# 274
Моята ще повтаря 4та група, за да не тръгва в първи клас на няма 6 години.

Момичета, аз се събудих с ечемик и конюктивит.
Имах Гентазон и това капнах. Ако не овладея до понеделник ще вървя на очен. Аман!

# 275
Аз за конюнктивит с ковид си капах някакви капки ама как бяха🙄 много сложно име,завъртяно 🙈

# 276
Знам, че е гаден тоя стрептокок, причинява скарлатина. Но няма никакви симптоми, црп е 2. ЛЛ настоява нищо да не давам, щял да се изчисти... Той е с алергии, Аугментин не съм давала, при голямото точно тоя АБ предизвиква зверско разстройство. УНГ каза да го почна от сутринта, та ако направи реакция да може да реагираме. И сега седя и се чудя, страх ме е да но го влоша зорлем.
Голямото като кара скарлатина помня, че пускахме АСТ, ходихме на нефролог и кардиолог, не е безобидна тая гад.

# 277
Аз на такива ще се изчисти сам не вярвам но мое мнение ..
Моя син още е по бебешки реве за всичко   все още има тръшкане ,глезотии а като гледам децата които са в началото на годината са толкова осъзнати вече рисуват ,играят но пък като есенно дете си съвпадна учебната година и в яслата и градината ..
 Оххх мен днес ще ме мъчи синузит ...

# 278
И моята дъщеря тръгна с горния набор на градина, няма да повтаря групи и ще тръгне по-рано 1-ви клас. Тя е родена в началото на януари и не исках да губи цяла година за няколко дни разлика. Не, че толкова ходи на градина, но се справя и учителките казват, че няма никаква разлика с децата, които вече навършиха 5г.

# 279
Бета хемолитичния стрептокок отделя токсини, които го правят опасен. А щом детето е с алергии не знам какво му си чудите, при положение, че тази бактерия и ефектите от нея водят до жестоко обостряне на алергиите и появата на нови.
Аугментина причинява разстройство заради добавката от каква беше там киселина. При моите деца Синкванона горе долу закрепва положението или омнибиотик 10. Втори избор на антибиотик би било нещо от групата на цефалоспорините.
Една лекарка ми разправяше, че истинския протокол, който никой не спазва, за лечение на бета хемолитичен стрептокок е 10 дни аугментин и след месец още 10 дни.

# 280
Аз на такива ще се изчисти сам не вярвам но мое мнение ..
Моя син още е по бебешки реве за всичко   все още има тръшкане ,глезотии а като гледам децата които са в началото на годината са толкова осъзнати вече рисуват ,играят но пък като есенно дете си съвпадна учебната година и в яслата и градината ..
 Оххх мен днес ще ме мъчи синузит ...
Реве се за щяло и нещяло днес рева защото приятелката й искаше кутията с тебешири и защото падна и си скъса клина,драми да има,но пък гледам другите и си викам не е толкова зле поне не ми лежи по земята и да се тръшка 😵‍💫
Малко смених темата

# 281
Аз при бетахемолетичен стрептокок, не бих се чудила. Здравите преносители, също се лекуват. Да не кажа, че при скарлатина няма траен имунитет, не дай боже отидете при някоя баба и тя залепи на стари години скарлатина с висока температура..
Ние сме юни 2019, обаче децата в групата са родени януари-март, е чувствителна разлика и като държане, и като ръст.
Мартина, гентазона ще свърши работа. Аз лично предпочитам тобрекс или такива с неомицин, но и гентазона е чудесен. Иначе подкрепям, че се пуска изследване след 30 дни, за да се види. Взима се кръв само от вена. Ако сте в София, в центъра по паразитни болести, взимат само на възрастни, за децата, трябва да си носите взета кръв в епруветка. Може леко да щипят гентазоновите капки. За три дни всичко минава.
Аз съм с хваната от вчера, между раменете и врата. Мисля, че ме на духа течение от един ремонт в четвъртък. Сутрин не мога да стана, след това се раздвижвам. Ако няма подобрение, ще ходя в обедната почивка в понеделник на невролог.

# 282
Благодаря, Димитрова! Ами ще капя по 3 пъти на ден, пък ще видим.
За Лаймската ще се почудя и ще видя дали ще пускам.
Моята си е дребничка, 93 см е. На кг е добре де, около 14+.

# 283
И аз съм с ужасен ечемик. Ходих на лекар. Предписаха ми декс тобрин капки плюс тобрадекс маз, която мажа вечер преди лягане. Отделно топли компреси върху окото 3 пъти на ден.

# 284
Как ви се струва гърлото му? Днес трябва да дам едно силно хомеопатично, но се дава само ако е здрав, защото може да стане мармалад. И са ме хванали хипохондричните мисли от сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт