Боледуване на децата ни-тема 72

• 42 181
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 945
Rocket, имаш право. Тъпото е, че си си го изработил, а реално ще те отреже работодателя на 70% заради болничния.
Х. Т. За последните 2 седмици, на трето дете виждам такъв обрив. Едната от педиатърките го е оприличила като коксаки, макар, че за мен без афти не е това. Явно вируса прави някакви номера. Гърло и температура, бяха предишните две деца. Друга педиатърка е казала, че е реакция от нурофена. И при двете деца мина от само себе си. Не сърби.
Тони, продължаваща температура от уши, за мен си е гноен вече отит. Разходете се до унг утре, да не перфорира мембраните.

При нас започна всичко от гърло и две афти  на венците.
След 3-4 дни затишие ,после  5 дни Т и възпаление на меките тъкани около сливицата от вируса.И също оток на сливиците..

Ходихме до спешно ,прегледа го педи от детско ,която е завеждаща отделение и каза че е направил алергична реакция.
Не му сложиха урбазон,но каза ,че утре ако има повече обрив ще се наложи.Диета ,джинджира и мн вода.
Не е варицела, за което се надявах след всичкия този стрес...

# 946
Rocket, имаш право. Тъпото е, че си си го изработил, а реално ще те отреже работодателя на 70% заради болничния.
Х. Т. За последните 2 седмици, на трето дете виждам такъв обрив. Едната от педиатърките го е оприличила като коксаки, макар, че за мен без афти не е това. Явно вируса прави някакви номера. Гърло и температура, бяха предишните две деца. Друга педиатърка е казала, че е реакция от нурофена. И при двете деца мина от само себе си. Не сърби.
Тони, продължаваща температура от уши, за мен си е гноен вече отит. Разходете се до унг утре, да не перфорира мембраните.

Димитрова, при гноен отит висока ли е Т? Има ли силна болка, от която детето да плаче?

# 947
  • shumen
Х.Т.дано се разминете с урбазона.
Тони,не съм Димитрова,но да при гноен отит има силна болка,Т и детето плаче.

# 948
При нас АБ сякаш подейства. Ушите са заглъхнали, ни капки, ни дъвки помагат.

Тони, гноен отит е с упорита темп над 37,5-38 и много боли. Болката е постоянна и се обостря на моменти. Даваш ли Нурофен редовно? Той обезболява в първите часове след приема.

# 949
При нас АБ сякаш подейства. Ушите са заглъхнали, ни капки, ни дъвки помагат.

Тони, гноен отит е с упорита темп над 37,5-38 и много боли. Болката е постоянна и се обостря на моменти. Даваш ли Нурофен редовно? Той обезболява в първите часове след приема.

Това е, че взе да вдига упорита Т, но пък не плаче от болка или да казва, че го боли много. Оф, болничен вместо отпуск. Много ми е гадно…

# 950
  • shumen
Тони,аз затова почивки планирам със страх да не се разболее точно преди нея.
Силве,дано е подействал АБ и е по-добре каката.Малкия как е той?
Аз сега след малко ще ходя до ЛЛ,че тоя кръст едва мърдам.

# 951
Тони, УНГ я оприличава температурата на "задържаща се", т.е. вие давате разни неща, но като спре действието, отново вдига. Това е принципа на гнойния отит. А вече дали е висока температура, това зависи от детето. Например, моето на негноен, външен отит от раз вдига 39.6-7 и държи така на всеки 4 часа. Та' аз си знам, че над 12 часа над 39.5 и липса на ангина е отит. Все още без болки, без нищо (все пак външен, негноен) и по този начин ми помага да открия веднага къде е възпалението. Така че колко е висока и прочие, зависи от детето.

# 952
УНГ, при който ходим е отпуск днес. Другият не вдига телефона… А просто при измислени не искам. Отидохме при една педиатърка, която го беше лекувала пак от уши Октомври. Каза, че и двете ся възпалени, но леко. Изписа АБ капки  за ушите, Левофлоксан. Два дена капем 3 х 3 капки на ден, ако продължава да се оплаква и да вдига Т - аб. Но тя сама каза, че изчакваме, защото към момента не е нужно.
Иначе гърлото е Ок, няма ангина.
Тя вика как ще изпише отипакс, то не лекува… то е вика все едно да ви боли корем и да пиете спазмалгон. Не знам…

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 10:50 от toni1189

# 953
Отшпакса е на фона на лечение да се капе или както казва нашата лекарка, капеш само това докато видя какво става. При нас отит е минавал и само с аб капки. Едното дете е имало 2 пъти отит, а другото 1 път, след много дълго влачене на нещо в носа и гърлото, така и не изследвахме какво, но на края пи аугментин и се приключи. При нас обикчайно кашлиците  мъчат, а ушите почти никога.
А каква е причината да ходите при толкова много лекари, а не само при личния, изключвам специалистите. Поне останах с такова впечатление, може и да греша.
Аз ходя само при личната, много и вярвам. Ако много се тревожа нещо съботахи неделя ходя в дежурния кабинет, който тука е един и после и звъня да кажа какво са казали. Един път така отидох в събота в частен кабинет при завеждащия детско отделение, напълно неадекватен човек...пневмония имало детето, дрън дрън...звъня на личната и тя възмутена, как ще се поставя така диагноза без снимка. Направихме снимка, нищо нямаше... та аз за това лекари не сменям.

# 954
Ваня, много е хубаво, когато имаш доверен лекар и той разбира от всичко. Аз имам, ама рядко си намирам часове вече Simple Smile Когато имаш лекар и той не разбира да кажем от уши, нормално да имаш и един УНГ под ръка.

# 955
Дани, малкият е добре, ама не смея да се похваля. Ти как така го закъса с кръста? Аз правя физиотерапия 2 пъти в годината (с дискова херния съм) и облекчава много. Питай дали и при теб би помогнала, процедурите се покриват по каса.

Тони, пусни ПКК с утайка и ЦРП. Ако сте с гноен отит, ЦРП скача много бързо над 50-60. Знам, че е гадно за детето, но понеже ще пътувате, мисля, че е добре да се ориентираш накъде вървят нещата. Отипакс има и противовъзпалително действие, но много слабо, основно обезболява. С АБ капки в ухото не се лекува гноен отит, за съжаление. Трябва си през устата или венозен. Дано не стигате до там.

# 956
Отшпакса е на фона на лечение да се капе или както казва нашата лекарка, капеш само това докато видя какво става. При нас отит е минавал и само с аб капки. Едното дете е имало 2 пъти отит, а другото 1 път, след много дълго влачене на нещо в носа и гърлото, така и не изследвахме какво, но на края пи аугментин и се приключи. При нас обикчайно кашлиците  мъчат, а ушите почти никога.
А каква е причината да ходите при толкова много лекари, а не само при личния, изключвам специалистите. Поне останах с такова впечатление, може и да греша.
Аз ходя само при личната, много и вярвам. Ако много се тревожа нещо съботахи неделя ходя в дежурния кабинет, който тука е един и после и звъня да кажа какво са казали. Един път така отидох в събота в частен кабинет при завеждащия детско отделение, напълно неадекватен човек...пневмония имало детето, дрън дрън...звъня на личната и тя възмутена, как ще се поставя така диагноза без снимка. Направихме снимка, нищо нямаше... та аз за това лекари не сменям.

От година сме при хомеопат, посещавам педиатър или специалист само при някакви спешни ситуации, каквото е за мен ухото съответно. Никога не сме ходили при личната, тя ни е само за напрявления.

Sylviana, благодаря за съветите. Дано всичко да е наред. Прегледа го, каза че са червени ушите.. моля се да се разминем🍀

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 11:27 от toni1189

# 957
Димитрова, при нас добре че е с чакане, огромен брой хора минават.
Личната на децата е и моя педитър, може и защото ме познава от 35 години, но към нас е винаги много отговорна и отзивчива.

# 958
Тони, а успя ли да види дали има течност? Червеното не е добре, има възпаление, дано овладеете ситуацията. Ти усещаш ли го да не дочува? Аз най-простичко, за да съм горе-долу наясно, заставах отзад зад моето и казвах нещо тихичко, за което знам, че ще ме чуе и няма да си направи оглушки, от типа на "искаш ли парче диня" (много обича диня).

# 959
Тони, а успя ли да види дали има течност? Червеното не е добре, има възпаление, дано овладеете ситуацията. Ти усещаш ли го да не дочува? Аз най-простичко, за да съм горе-долу наясно, заставах отзад зад моето и казвах нещо тихичко, за което знам, че ще ме чуе и няма да си направи оглушки, от типа на "искаш ли парче диня" (много обича диня).

Да, тя си каза възпаление, но не било уж силно. Но сме се забавили, отипакса е замазал положението. Аптекарката пък каза, Че добре че успоредно с лекарствата давам и едно хомеопатично. Оф не знам вече. Само знам, че добре че напускам рсбота.. но до края на Август ще работя де.
Аз ще записвам час при един професор УнГ като цяло да му види ушите, защото с тази трета сливица… да не стане беля.
Ако решим да ходим, има ли някакви тапи за уши които да слагам, няма да влиза във водата, но да го пазим все пак напълно.

Общи условия

Активация на акаунт