Боледуване на децата ни-тема 72

• 42 149
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 975
При нас си е уртикария .
След АБ .
Като премине всичко ,ще отидем да пуснем тестове за Алергия по съвет на УНГ.
Обрива избледнява ,но все още си го има .

# 976
То поне да беше стара отпуската ама и това нямаме право всичко трябва да се изчисти в рамките на годината март месец ми връчват календар и до края на годината трябва да си отбележа с х дните отпуска като трябва да знам и кога градината няма да работи та да ги отбележа като отпуск нито да планираш почивка а с тези разболявания и каквото и да било ..Климатик пускате ли когато децата са със сопол и кашлица ..умираме от жега но заради него не разрешавам климатика мм снощи  само сновеше нагоре надолу и пъшкаше от жега едвам и сме заспали ..въпреки кашлицата и сопола той спа сравнително спокойно ...

# 977
  • shumen
Ликеуинд,при вас е още по зле щом трябва годишната отпуска да свършиш в рамките на годината.
Климатик,ако е болен пускам,но или като не сме в стаята или сме навън.Като се приберем го спирам.
Тони,как сте?Заминахте ли на почивката?

# 978
И ние пускаме климатика първо в едната стая ,после в другите. Не смея да го оставям да стои на климатик.
Макар , че като сме в колата ,пак е на климатик ...

# 979
Пускам климатик независимо дали децата са или не са болни. Също и спят на климатик. На съответния режим, разбира се, въздушната струя никога към тях.

# 980
Здравейте!
Пиша тук с въпрос отностно изследването
АСО/АST - АНТИСТРЕПТОЛИЗИНОВ ТИТЪР , след прекарана скарлатина/стрептококова инфекция .
На 16.06 сина ми на 10г вдигна температура, минаха 2-3 дни докато разберем че има бетахемолитичен стрептокок А в гърлото.Нямаше обрива като при скарлатина, но си беше това.Започнахме веднага лечение с Панцеф за 10дни ( по антибиограма) .
Вчера пускахме контролните изследвания , които се правят след прекарана скарлатина.
ПКК , CRP , урина, гърлен секрет и АСТ .Всичко е в норма освен АСТ , което е 365 при норма до 150 .
Мн съм притеснена .Минали са около 28 дни от началото на симптомите на заболяването до пускането на изследванията вчера.
ТА говорих с 2 педиатърки.Едната каза да записваме час за ревматолог, че това високо АСТ значело че може да доведе до усложненията след скарлатина ( сърце, бъбреци, стави...).Или да почваме пак антибиотик...
Другата докторка каза , че едва ли не е по скоро нормално да е завишено след боледуването и да изчакам 2 седмици и да пусна пак изследването да видим дали спада показателя...
Да, но аз мн се тревожа това завишение да не значи че прави или ще направи някое сериозно усложнение от този стрептокок ...И не знам кой път да хващам както се казва....
Моля ви да споделите ако сте минали през такава ситуация да споделите опит и съвети.
Благодаря ви и се извинявам за дългия пост.
Изчакайте,много малко време е минало.АСТ спада бавно,нужни са месеци.

# 981
Danaeka, благодаря че попита. Тук сме вече. Вчера вечерта имаше Т, дадох Нурофен и през нощта не е имал. Сутринта стана, всичко ок и вика - боли ме ухото. УНГ, при който искахме беше на работа днес, само вчера е бил отпуск. Айде газ към него сутринта 😄 Ами той каза, че при ушите не всичко налага прием на капки, на антибиотик, имало “предно, средно и задно ухо”, при него било средното ухо. Според него е в следствие на третата сливица и даже вика, в такъв случай се лекува през носа…не в ушите, но ако искаме да продължим АБ капките. Та ние ще ги продължим.
Каза да отиваме на почивка и така. В носа виброцил х 2,3 капки обилно да слагаме и Десибел вечер. Дано всичко да е ОК. Цял ден му варира Т 36.9-37.3, надявам се утре вече да се нормализира напълно. Моля се!

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 17:03 от toni1189

# 982
Какво давате/мажете при ухапвания от животинки? Миналата година бях пробвала с фенистил, ама го пипаше, лапаше ръце и минах на бочко след ухапване. Тази година е по-голяма, а и днес ми се обадиха, че сутринта я ухапало нещо и било червено и подуто. Тя и така реагира на животинките - миналата година, 3 комарски пъпки стигнаха от коляното до глезена. Тази година засега комарите реагират по-спокойно, с пъпки до монета от 1 лев. Мисля си за противоалергично, ама се чудя и какво да мажа. Не се чеше.

# 983
  • shumen
Димитрова,аз съм вземала Бочко след ухапвания и мажа.Също и Аутан за ухапвания и пръскам преди да излезем.
Тони,дано спре да вдига Т и да е добре утре вече.

# 984
Какво давате/мажете при ухапвания от животинки?
Псило-балсам гел (мисля, че беше за деца над 2 години), Бочко, фенистил.

# 985
Моя днес е с температура от сутринта 37.6 сега почти 39 казва че го боли глава и гърло и цял ден го боли коремче скоро май писахте че минахте през този вирус

# 986
При ухапване мажа с Алергозан маз (този от смешната реклама с пчелите). Моите и двамата се подуват и стават на буци от най-малкото ужилване/ухапване, поннякога по предписание на педиатъра мажа с кортикостероиден крем. Фенистил е по-слаб сякаш.

# 987
  • shumen
Лукеуинд,май има такъв вирус сега.Аз за гърло давам блузалки или Ефизол,а за главоболие Нурофен.Ако не си заведи го на лекар за всеки случай.

# 988
Ей сега ще ви развеселя с ухапванията. Преди 2 седмици комарште направшха едния крак на детето на нищо, поду се, сърби, абе ужас. Мазах с фенистил, никакъв ефект както винаги, слагахме лед...помага докато го държи и четох в англоезичните статии, че слагат тиксо... Съвсем обикновено тиксо, едно широко и лепнах на ухапванията....ей родих се, цял ден не мрънкаше да я сърби. Следващия ден пак я сърбеше, та пак тиксо Grinning

# 989
Горкото ми дете гладно.... той какъвто е каприз и яде само месо ,сега как да го накарам да яде ориз и картоф без вкус.. снощи направих една гола картофена супа  ами и аз няма да  я ям ,само картоф фиде и сол и съвсем малко олио ,близна я и каза няма да ям. Яде печени филии с мн малко масло само за аромат и краставица  .. Какво ще го правя още няколко дни нз. Едната д-рка може пилешко,другата нищо не каза .. иди разбери.
Поне макарони с малко захар дали може?

Общи условия

Активация на акаунт