Боледуване на децата ни-тема 72

• 42 141
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 990
Х.Т., заради уртикарията ли спазвате диета? Гледам тука списъка, който ни бяха дали, общо взето не може ядки, млечни, яйца, месо, ягоди и мъхести плодове - при нас са ни написали 7 дни, а после да почвам да въвеждам изключените храни по малко. Първо се въвежда киселото мляко и пилешко месо, после полека-лека другите храни. Захар не е проблем да яде. Пържени картофки, леща, грах, една богата салата (с авокадо, нахут и други зеленчуци с малко зехтин/олио и сол) няма ли да му се харесат?

# 991
Тази нощ бяхме с нощни терори и температура ...

# 992
Не бих спазвала диета, намирам я за безсмислена, защото няма никаква логика при обрив от антибиотик да не яде пилешко... Аз съм била дете с алергии, детето ми е с алергии и да ме прощават алерголозите, но това не го спазвам.

# 993
Смята се, че в така ситуация тялото не реагира както когато е в нормален режим, а е в повишена бойна готовност и може да реагира остро на храна, която иначе е ОК. Аз не рискувам при уртикария да храня без никакви ограничения. Уртикарийният обрив може да е по кожата, но може да се появи и по вътрешни органи, подуване на гърлото може да е фатално, ако нямаш Урбазон/Адреналин или медицински екип наблизо.

# 994
Аз в крайна сметка не разбрах уртикария ли е или обрив.То си е почти по цялото тяло ,без прасците. По лицето на бузките ,вратлето ,ръчичките ,корема ,бедрата .Като не се чеше и не му е топло са мънички  пъпки и бледи.Но топло ли му е се зачервяват .Сега ходи само по боксерки и дето си опира гърба само там са червени.
А относно диетата ,педи каза ,че някоя храна може да предизвика реакция ,а аз не бих рискувала.
Злояд е ,тази салата изобщо няма да я опита.
Леща обича,ама нали не трябвало подправки ,тя пак  на нищо няма да има вкус. Вчерашната блудкава супа е в тоалетната вече.
Пържено дали може 🤨 ,ако може ще ги яде.

Чудя се дали да отидем на кожен?
Ама най-вероятно там ще изпише някой мехлем с кортикоостероид ..

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 13:46 от X.T

# 995
  • shumen
Х.Т.и аз като Силвето при алергия не смея да давам всичко.Кожния и да отидете ще изпише нещо с кортико.

# 996
Х.Т.и аз като Силвето при алергия не смея да давам всичко.Кожния и да отидете ще изпише нещо с кортико.
И аз така мисля.
Ще отида да го погледне.
И да изпише няма да го мажа ,ама нещо за облекчаване на сърбежа че като се е разчесал днес по гърба ... или през устата нещо друго и аз нз.
И с тея жеги още по-трудно ще мине всичко.

# 997
  • shumen
Х.Т.с Фенистил или Алергозан  пробва ли?В тия жеги като се разчешат и още по зле става.

# 998
Алергозан да,поуспокои го.
Ама стана червено петно дето се е чесал и сега така си стои .
Ще го вкарам в банята ,облекчават се така и после с джинджира.
Кожни днес в нашия убит град няма ,едната почива  ,другата уж работи ама я няма и не си вдига телефона.
А някой давал ли е повече пъти  от дадените капки за ден ксизал?
Унг каза че мога да дам 3 4 пъти по 10 к. И каза ,че не можело да се предозира защото бил най-слабия противоалергичен препарат.
А педи каза 2 пъти  ама увеличи на 15к.

# 999
  • shumen
Аз ксизал съм давала 3 по 10 капки мисля,че беше.И аз мисля,че са слаби и не може да се предозира.

# 1 000
До колкото знам от антихистамините може за кратко да се удвои дозата. На моите деца не им действат добре големите дози, много ги успиват, стават нервни.

# 1 001
Следващата седмица ще бъдем в Бургас, къде мога да заведа детето на преглед (МЦ, частни лекарски кабинет, спешен кабинет), ако се наложи?

# 1 002
Окръжна болница, Болница Маджуров, Болница Лайф Хоспитал.

# 1 003
За счупвания Бургасмед -имат спешно отделение, дежурен рентген и ортопед и няма навалица.
Ние още сме с гипс, писна ми вече, пък на дтето повече. Ръката и почна да се протрива на места, добре че не я боли...

# 1 004
  • shumen
Ваня,да минава скоро.То в тая жега и гипс си е ужас.

Общи условия

Активация на акаунт