Боледуване на децата ни-тема 72

• 43 653
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 150
Мона, да, и ние бяхме преди 2 седмици, и децата на познатите ми са така. Ще видим и нашето какво е, де. Нали от снощи вдига температура до 38, два пъти до момента - снощи в 23 часа и днес след 12 часа пак.

# 151
  • shumen
При нас на работа се върти вируса с Т,кашлица и ужасна хрема.Изпокапаха половината,но има ходят си болни и това е.
При нас също госпожата се дразни на кашлящи и ги връща,но им дават за Т и пак ги връщат с бележка,че е здраво детето.А в ДГ съм казвала имаше случай самата майка казва,че е било с Т през нощта,дала за Т и го тика вътре.Започваме да мрънкаме ние,сестрата го връща и тя вика,а здраво е,защо го връщате.
Мона,след 3 прием на АБ трябва да е по добре детето вече.

# 152
Ние с мм ходим болни на работа за сметка на болничните за детето ..нямам избор

# 153
Ние с мм ходим болни на работа за сметка на болничните за детето ..нямам избор
Това важи и за мен....

# 154
И аз бях малки болна на работа миналата седмица, с маска.. Нямах Т, но имах кашлица и хрема. Не искам да си гърмя отсъствия от работя заради мен.. А и аз започнах скоро нова работа - на 10 Април.

# 155
  • shumen
Тони,и едната колежка уж с маска,но я носи под брадичката.То смисъл тогава от нея няма.

# 156
Тони,и едната колежка уж с маска,но я носи под брадичката.То смисъл тогава от нея няма.

Аа аз я слагам хубаво, постоянно мия ръце и като цяло си страня от колегите. Обядвах отделно и т.н.

# 157
И аз съм ходила два три пъти болна на работа, но при нас това си е масово. Колегите са мъже, но с деца и те са все болни от децата, но се правят на здрави.

# 158
Тони, всички съдим от собствената си камбанария, включително и ти. В така описаното от теб, моето дете се пада "16-тото", което прилепва всеки път. Не съм я тъпкала никога с антибиотици, нито съм я водила на лекари, които са я забатачвали с антибиотици, храни се повече от перфектно, разнообразно и с всекидневен прием на сезонни плодове и зеленчуци. Преди няколко месеца най-после и доказаха алергиите и започна лечение, благодарение, на което не е спряла да боледува, но поне не боледува както преди това. И аз искам да мога да я лекувам с вит. Ц и хомеопатични топчета, обаче няма как, не става...и тя иска да ходи на градина и да е сред деца, и тя иска да си играе с приятелите, вместо да стои вкъщи. Не очаквам нищо от "15-те" родители. Нищичко. Приела съм, че здравите с бактерия в носа или не знам си къде другаде са мнозинство и моето "16-то" дете е виновно, че се заразява, затова си го държа вкъщи за наказание.

# 159
В градината, която посещаваше доскоро детето ни медицинският филтър беше жесток. За най-малкото сополче, най-невинното покашляне (два пъти съм го взимала абсолютно здрав, защото се изкашлял и на другия ден пак съм го водила, без бележка, защото там не ни искаха,  имаше мед. лице, което ги преглеждаше) и въпреки това боледуваше около 50 процента от времето. Та не знам къде е истината. Разбира се не съм привърженик децата да ходят болни, с температура и т.н. Само искам да кажа, че строгият мед. филтър не спасява особено.

# 160
Тони, всички съдим от собствената си камбанария, включително и ти. В така описаното от теб, моето дете се пада "16-тото", което прилепва всеки път. Не съм я тъпкала никога с антибиотици, нито съм я водила на лекари, които са я забатачвали с антибиотици, храни се повече от перфектно, разнообразно и с всекидневен прием на сезонни плодове и зеленчуци. Преди няколко месеца най-после и доказаха алергиите и започна лечение, благодарение, на което не е спряла да боледува, но поне не боледува както преди това. И аз искам да мога да я лекувам с вит. Ц и хомеопатични топчета, обаче няма как, не става...и тя иска да ходи на градина и да е сред деца, и тя иска да си играе с приятелите, вместо да стои вкъщи. Не очаквам нищо от "15-те" родители. Нищичко. Приела съм, че здравите с бактерия в носа или не знам си къде другаде са мнозинство и моето "16-то" дете е виновно, че се заразява, затова си го държа вкъщи за наказание.

Никъде не споменавам думата антибиотик, все пак аз не ги отричам. Просто се дават за щяло и нещяло, и не само те Wink Ако и това с “хомеопатичните топченца” е насочено към мен, няма нужда. Аз не съм върл фен на хомеопатията, както съм давала топчета, така ще продължа да давам като се налага и Авирон, и в момент на отчаяние и антибиотични капки за нос и т.н.
Отделно въобще не става въпрос за деца с алергии. Съвсем друго имам впредвид, но усещам че явно съм засегнала без да искам, за това спирам темата. Пък и в крайна сметка, щом съм в темата, значи и моето дете не е цъфнало и вързало. И все пак.. Явно не съм разбрана, нищо и преди се е случвало. Може би не мога да се изказвам правилно 😊
И като цяло не мисля, че има нужда от ирония.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 21:02 от toni1189

# 161
А случвало ли ви се е да върнат детето от градина, понеже е със сопол, а вкъщи да няма? Моето го върнаха така, но вкъщи нищо. Водих го на лекар, здраво било, даде бележка. Водя го в градината, пак същото. Караха ме да правя носен и гърлен секрет и чак тогава да го водя. А дотогава 3 дни, как да извиня отсъствията и от градина и от работа?

# 162
  • Varna
Къде са вашите градини? В нашата група има поне по две сополиви и едно кашлящо. Поне толкова, че и повече понякога.

# 163
  • shumen
На мен ми се в случвало,но имам баба под ръка и като се наложи го гледа.Секрет,ако педи не пусне,аз ако преценя че има нужда отивам си му пускам платено.
СимонаК,при нас също в ДГ беше така имаше и кашлящи и сополиви,а според родителите и сестрата здрави.За мен обаче дете със сопол и кашлица не е здраво.

# 164
А случвало ли ви се е да върнат детето от градина, понеже е със сопол, а вкъщи да няма? Моето го върнаха така, но вкъщи нищо. Водих го на лекар, здраво било, даде бележка. Водя го в градината, пак същото. Караха ме да правя носен и гърлен секрет и чак тогава да го водя. А дотогава 3 дни, как да извиня отсъствията и от градина и от работа?
Ако наистина е здраво няма как да ми го върнат. Нали има бележка от лекар и бих се заяла. В нашата градина при случай на скарлатина пускахме секрети, но докато излезе резултата безсимптомните деца си бяха на градина, поради факта, че майките няма как да си извинят отсъствията на работа.

Общи условия

Активация на акаунт