Боледуване на децата ни-тема 72

• 42 177
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 870
По повод бронховаксома, педиатърката също искаше да го давам на сина ми, но аз му направих курс с респивакс. Точно от тези странични реакции ме беше страх, а и отделно при него проблема му е основно в гърлото, един път ми е правил само бронхиолит. Двата месеца, в които го давах беше болен и не съм прекъсвала курса, то си го пише и на листовката. Отделно и личната ми беше казала дори и за бронховаксома, че не се прекъсва, дори и да е на АБ детето.

# 871
Силве,ужас.И насред лято няма мира от болести.
Моето утре си идва и дано е добре.Аз обаче се направих нещо тази вечер и сега кръста ме боли и крака изтръпва.Утре ще видя как съм и уикенда и понеделник ако не съм добре ще се ходи на лекар.
Мазане и почивка или кинезштерапевт, който да напарви мадаж, от ония болеснените и да освободи нерва, който се е притиснал. Във страницата на Movement academy bg съм срещала упражнения, с който да се освободи нерва и да се облекчи болката...но винаги има риск да заболи повече ако не си направи като хората.

# 872
  • Varna
Нещо трябва да започна есента. УНГ препоръчва Бронховаксом, че имал повече щамове. Микробиоложка ми препоръчва Респивакс.  Аз съм пила Уростим  на тази фирма. Помогна ми много.

# 873
Специално отворих и респивакса и бронховаксона - и двете имат лиофилизирани бактерии от определени щамове. Нали всички са наясно, че само стрептокок пневмониос е над 50 щама. Чудесно би било да се избере най-подходящия спрямо градината, ама за съжаление, не се случва точно така.
Иначе аз на времето съм пила респивакс веднъж и съм се раболяла веднага. За бронховаксона четох точно същите неща, които и пишете, та' за детето засега правя само риноджермина. Аз мисля зимата противогрипната в носа да му сложа. Понеже и ние се бодем всяка година. Поне да не правя тестове за грип на всяка 39 градусова температура.
При мен шефа е болен, но с две малки деца вкъщи и естествено е на работа. Това, за да може ако малката не хване от градината вирус, да й го занеса аз от работа.

# 874
И аз тази година мисля да сложа на децата противогрипна, само се чудя назалната или Ваксигрип...

# 875
Каква е тази ваксина в носа? Може ли повече инфо как се казва? Имам интерес 😄😄😄

# 876
Каква е тази ваксина в носа? Може ли повече инфо как се казва? Имам интерес 😄😄😄
Fluenz Tetra спрей за нос
ето и листовката. За съжаление, бързо се изчерпва - или поне това се случи есента.
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/fluen … nformation_bg.pdf

Миналогодишната покриваше 1:1 щамове, които бяха и в другата за боцкане.

# 877
  • Varna
За съжаление е така. Просто Риноджермина не работи при нас. И нещата които мога да  и капя в носа, по антибиограма останаха само 2. Моксифлокацин и Хлорсмфинекол.  Иначе пак ще трябва да пие, защото следва бронхит или отит. И ясно, че щамовете са много. Няма как да си предпазен от всичко. Действаш на проба - решка и се молиш да подейства.

# 878
Висока утайка и високо ЦРП е бактериално, нали така беше?

# 879
Сами по себе си не, зависи от другите показатели също. ЦРП до 40-50 може да е вирусно.

# 880
и гранулуцити завишени. Като може да видиш и дали хемоглобина е паднал.

# 881
Здравейте!
Пиша тук с въпрос отностно изследването
АСО/АST - АНТИСТРЕПТОЛИЗИНОВ ТИТЪР , след прекарана скарлатина/стрептококова инфекция .
На 16.06 сина ми на 10г вдигна температура, минаха 2-3 дни докато разберем че има бетахемолитичен стрептокок А в гърлото.Нямаше обрива като при скарлатина, но си беше това.Започнахме веднага лечение с Панцеф за 10дни ( по антибиограма) .
Вчера пускахме контролните изследвания , които се правят след прекарана скарлатина.
ПКК , CRP , урина, гърлен секрет и АСТ .Всичко е в норма освен АСТ , което е 365 при норма до 150 .
Мн съм притеснена .Минали са около 28 дни от началото на симптомите на заболяването до пускането на изследванията вчера.
ТА говорих с 2 педиатърки.Едната каза да записваме час за ревматолог, че това високо АСТ значело че може да доведе до усложненията след скарлатина ( сърце, бъбреци, стави...).Или да почваме пак антибиотик...
Другата докторка каза , че едва ли не е по скоро нормално да е завишено след боледуването и да изчакам 2 седмици и да пусна пак изследването да видим дали спада показателя...
Да, но аз мн се тревожа това завишение да не значи че прави или ще направи някое сериозно усложнение от този стрептокок ...И не знам кой път да хващам както се казва....
Моля ви да споделите ако сте минали през такава ситуация да споделите опит и съвети.
Благодаря ви и се извинявам за дългия пост.

# 882
No_fear, ние не сме карали, но съм чела, че антителата (които сте изследвали), достигат пик между 3 и 5 седмица. Т. Е. Вие сега сте в пика и наистина е най-резонно да се изчакат 2 седмици. Ако не намаляват, тогава да отиде на детски ревматолог. Щом другите изследвания са в норма, би следвало да няма повод за притеснения.
Ако някой карал се включи, може би ще е по-добре.

# 883
No_fear, ние не сме карали, но съм чела, че антителата (които сте изследвали), достигат пик между 3 и 5 седмица. Т. Е. Вие сега сте в пика и наистина е най-резонно да се изчакат 2 седмици. Ако не намаляват, тогава да отиде на детски ревматолог. Щом другите изследвания са в норма, би следвало да няма повод за притеснения.
Ако някой карал се включи, може би ще е по-добре.
Да, това и аз съм го чела...но първата лекарка каза , че едва ли не ако всичко е наред , не би трябвало да са завишени...

# 884
Здравейте. Спешно моля за съвет.
На почивка сме в Бургас, къде да закарам детето на преглед. Цял ден се боря с температура 39. Има само зачервено гърло и температура. От линейка предложиха да го закарат в спешен кабинет- за сега отказах линейка.

Общи условия

Активация на акаунт