Боледуване на децата ни-тема 72

• 42 200
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 915
  • shumen
Тони,при уши боли много и се вдига Т.Явно навреме сте го хванали при вас.Аз също давам Нурофен при болка и знам,че действа противовъзпалително.
Моя тая нощ де събуди в 4,30 посред нощ и се изплаших,че му е нещо лошо и затова и го питах каза нищо ми няма да видя тук ли си,спиш ли и пак заспа и спи още.

# 916
Тони, аз давам Нурофен на 8 часа, максимална доза, 5 дни. Отипакс 4 пъти на ден, затоплям до телесна темп (в джоба на панталоните), детето ляга, слагам обилно  подръпвам ушната мида и го държа да лежи колкото може няколко минути. Някой път му е по-добре да повдигна главта (матрачето) като спи. Слагам и затоплени кърпи с ютия или кученцето-грейка за колики. Ако не спи спокойно, върти се, мрънка и приплаква на сън, значи си го боли.
Опитай да отпушиш носа и да го държиш чист. За нос правя промивка с ФР, след 10 мин слагам Ксилогел или Виброцил, някой път ни изписват и АБ капки. Давам и Ериус вечер.
За 5 дни ако не мине, минаваме на АБ.

# 917
За уши и на мен ми препоръчаха да давам редовно Нурофен на 8ч. Да не чакам да вдигне температура или да реве от болка. Точно, защото има и противовъзпалително действие, а и болката си е стабилна. Дъщеря ми рева в продължение на 2ч докато се усетя какво става. Преди това никога не беше страдала от уши, нямаше температура, нямаше хрема. Просто се събуди сутринта с рев. Голям кошмар беше... Тогава ме посъветваха и да пръскам капки в носа, дори и да няма хрема.

# 918
Болката в ушите е силна и остра, че и постоянна, много ми е жал като е с отит.

# 919
Даниел да чукам на дърво, повече не се е оплаквал, но на обяд пак вдигна 37.7. Нормално ли е? Също е и със зачервено гърло, от което пак може да е тази Т.

# 920
  • shumen
Тони,нормално е.То тази Т може и от гърлото да е.Дано е добре и Вторник заминете на почивката.
Х.Т.дали не е от претопляне или храна този обрив?

# 921
Аз ли съм луда или докторите не разбират нз.
Тази сутрин се събуди с обрив.
Снощи му сложиха само АБ без урбазон и днес сутринта резултата.
Изписаха ни , не са ни пускали повече изследвания ,защото тези от 14.07 били добри.
Педиатърката каза можело от топлото ,храна да се е обринал.
Ок .
Казвам че дигна 37 .3 и си я смъкна снощи ,днес пи АБ и му изписаха за в нас.
Е ок ама обрива се увеличи и писах на педиатърката и тя каза само Изопринозин ,ксизал и калций.
В реакциите за АБ в редки случаи чета за повишаване на Т.
Добре ,те не знаят ли ,питах всеки път да не е от него ,не ,то вируса такъв. Е хем резултатите в норма, хем ми вдига веднъж ниска Т. За тях това не е Т .
И сега с обрив.. и четох че след прием на цефалоспорини ,какъвто е и нашия АБ получавали обриви.
Днес защо не ми каза педиатърката че е реакция след него ,не знае ,или си премълча.
Бясна съм ,бясна.
0т 03.06 това дете не сме го оставили на мира.
Ако утре след като съм спряла АБ вдига Т ,отивам във Варна.
Имам доверие на педиатърката принципно ,но този път нз..

След като направиха тест за алергия към АБ не би ли трябвало да не прави реакция?
Защо ги тестват тогава?
Значи като мен всички които са трябва да изкараме лекарско образование спец.педиатрия 🤣

Скрит текст:

От топлото обрива става по-червен ,като се охлади ,поизбледнява.

# 922
Тогава ме посъветваха и да пръскам капки в носа, дори и да няма хрема.
+1
Голямото ми дете правеше чести отити, дори и да няма хрема, педиатърката или УНГ винаги изписваха и капки за нос.
Х.Т, малката също е с подобен обрив, не е пила АБ, само Изопринозин, беше с висока температура, повръщане и червено гърло, тъкмо се зарадвах, че се оправя.

# 923
eli1907 Какво давате за обрива?
И казаха ли ви диета заради него ?
По лицето и ушичките също имате ли?

# 924
Да не е розеола?

# 925
Моето прави такъв обрив от АБ - Панцеф. По цялото тяло и ситен, не сърби.

# 926
Идея нямам какво е.
Според педи е алергична реакция или претопляне ..
С кръвните изследвания може ли да се установи какво е ?
По крачетата са малко ,там е отвит винаги като спи.
Повечето са по коремчето и гърба и лицето.

# 927
За кръвни мисля, че се пускаха имуноглобулини - 'е' и g' +  неутрофилите са занижени при алергия.

# 928
eli1907 Какво давате за обрива?
И казаха ли ви диета заради него ?
По лицето и ушичките също имате ли?
Има по лицето, по ушите -- не.
Х.Т, тя е на диета от вторник, яде само препечени филийки, картофено пюре, банани, солети, абсурд да е от храна. Обривът е от днес, дадох ѝ Фенистил капки.

# 929
Оф, сега каза че го боли пък другото ухо…. Нормално ли е? Ей направо ще лудна с тия уши……

Общи условия

Активация на акаунт