Боледуване на децата ни-тема 72

• 42 205
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 930
Ако е варицела ,може ли наведнъж да се изпъпчи толкова?
По ушичките има мн пъпки .Разпространяват се навсякъде .Сърбят го .
Вече ми е неудобно да пиша на докторката.

# 931
Х.Т, виж дали има пъпки в окосмената част на главата. Когато голямата ми дъщеря кара варицела, първо приличаха на ухапано от насекомо, после станаха на мехурчета.
Скрит текст:
Това е обривът на малката.

# 932
Ако е варицела ,може ли наведнъж да се изпъпчи толкова?
По ушичките има мн пъпки .Разпространяват се навсякъде .Сърбят го .
Вече ми е неудобно да пиша на докторката.
Варицелените пъпки са като плюски. Ако е варицела, трябва пъпките от сутринта да са се надули. Ако е от АБ си го представям като уртикария по-скоро. При положение, че детето е изписано от детско отделение, аз бих отишла директно там, макар че вероятно там няма лекар сега.

# 933
Тони, капките нали му ги капеш и в двете уши, т.е. това, от което се е оплакал първо, че го боли и другото? Аз нямам много опит с отити, но знам, че винаги се слагат капки и в двете уши.
Бързо оздравяване и дано не ви се размине почивката.

# 934
Х.Т, виж дали има пъпки в окосмената част на главата. Когато голямата ми дъщеря кара варицела, първо приличаха на ухапано от насекомо, после станаха на мехурчета.
Скрит текст:
Това е обривът на малката.

Сутринта бяха такива ,плоски на допир.
Сега са леко издути .

Скрит текст:

# 935
Не прилича на варицела...

# 936
Тони, капките нали му ги капеш и в двете уши, т.е. това, от което се е оплакал първо, че го боли и другото? Аз нямам много опит с отити, но знам, че винаги се слагат капки и в двете уши.
Бързо оздравяване и дано не ви се размине почивката.

И в двете уши капя. Каза в болното три капки, в здравото две. Пак вдига Т сега. Уф, тия уши. Този път изкара една седмица и втаса. Предния вирус беше ужасен и още ме държи от него.
Да не говорим, че кошмарите му продължават и денем и нощем….

# 937
Последно, когато бяхме на лекар с отит, педиатърката ни обясни, че Отипакс били само обезболяващи, а за възпаление и с температура ни изписа Фуроталгин

# 938
Моето момиче преди да дойдем на морето беше 5 дни с такъв обрив същия. А не пие нищо. Мазах последните два дни с фенистил и отмина. Но за мен си е от топлото това (тя се поти много, все и е топло)

# 939
  • shumen
И мен ми се струва,че е от претопляне тоя обрив.Моя и той се поти и понякога се изрива.
Тони,дано му мине и не Ви се размине почивката.
Силве,как сте?

# 940
Момичета, аз имам малко страничен въпрос за болничните.
Ако ми се обадят от яслата в 16:00 например, че малкият е с температура и трябва да отида да го взема, имам ли право на болничен за този ден, предвид, че детето е било на ясла през по-голямата част от него?
И има ли някаква особеност с болничните, ако родителят кара нощни смени?

# 941
  • shumen
Роксет,ако работиш на смени мисля,че имаш право.Но ако си редовна смяна не съм сигурна.Ако караш нощни смени също няма някаква особеност в болничните.
Мен кръста продължава да ме мъчи и утре ще ходя на лекар то се е видяло.

# 942
Danaeka мерси Hug
Казусът е, че мъжът ми кара нощни смени и се чудех полага ли му се болничен за понеделник например, ако детето е било през по голямата част от деня на ясла.
Малко объркано го обясних ... Grinning
Пожелавам ти на теб бързо оправяне!

# 943
Rocket, имаш право. Тъпото е, че си си го изработил, а реално ще те отреже работодателя на 70% заради болничния.
Х. Т. За последните 2 седмици, на трето дете виждам такъв обрив. Едната от педиатърките го е оприличила като коксаки, макар, че за мен без афти не е това. Явно вируса прави някакви номера. Гърло и температура, бяха предишните две деца. Друга педиатърка е казала, че е реакция от нурофена. И при двете деца мина от само себе си. Не сърби.
Тони, продължаваща температура от уши, за мен си е гноен вече отит. Разходете се до унг утре, да не перфорира мембраните.

# 944
  • shumen
Димитрова,ако искаш да не те отреже не взимаш болничен за този ден,а от следващия.Аз например,ако го взема към 4 няма да го заведа и на лекар веднага,а ще отидем следващия ден и ще искам болнични от тогава.

Общи условия

Активация на акаунт