Отговори
# 150
Бубе, по-добре питай Галята като знае, че не е карала Рубеола и планира второ бебе, какви ги чепка, че не се е ваксинирала   umnikuu
Всъщност четейки и питайки около мен мога да заявя, че Рубеолата не е опасна след органогенезата. Около 20 г.с. всичко е формирано и основно се развива. Както и да е - хубавото е, че Сияната не е болна от това, а изследванията на Галето са добри. Grinning

# 151
Да, това е най-важното  Peace

Но все пак си мисля, че жените трябва да са информирани и поне тези дето планират деца да знаят, че трябва да са ваксинирани Naughty Аз лично не знаех, че е толкова опасно, знаех, че не е добре да се разболяваш от шарка и че ако си в нач на бременността може да се увреди плода, но не знаех, че е толкова опасна... Пък и тези неща ги разбрах когато бях бременна и то случайно Thinking

Много ме е яд, че няма информираност в тази държава  #2gunfire Онзи ден поставят диагноза на Гогата "атопичен дерматит" и аз питам що е то, а педито ми се хили, каза, че кожната ще ми каже, а кожната явно не я бяха .... сутринта, та беше ужасно крива и нищо не ми каза #Cussing out В крайна сметка пак се наложи да се самоинформирам, но защо трябва да е така? И като им кажеш после нещо дето си го научила сама ти се правят на обидени, че много знаеш и им се бъркаш в работата  #2gunfire Предписва ми онази кака кортикоиден мехлем и ми казва да ида пак след 20 дни! И кво, да го мажа 20 дни с това нещо ли? #Cussing out Добре, че и по-рано се бяхме сблъсквали с този мехлем, та знаех, че продължителната употреба никак не  ежелателна, но не би ли следвало онази квачка да ми го каже, а? #Cussing out

Айде, излях си го Peace Не си струва в такъв страхотен ден да мисля за лоши неща, ще го оползотворя в дъъъъъъъъъъъъъълга разходка Peace

Лек ден на всички Hug

# 152
Гале, много се радвам, че при теб всичко е наред....пожелавам ти до края да не се сблъскваш с никакви притеснения и оттук нататък да имаш една спокойна и безпроблемна бременност....същото пожелавам и на всички останали бременни юлки...

Хайде и днес се очертава хубав слънчев ден и то май без вятър.
Приятна разходка на всички  Hug

И аз се присъединявам за изкарване на един хубав ден с много положителни емоции....

# 153
Ето, това се казва хубав ден за разходки - форумчето ни остана празно Wink

# 154
Виждам, че хубавото време ви е отнесло нейде далече от форума днес, пък ние си седим в къщи с болен батко (най-вероятно е грипа според мен, а според педка - нещо средно  newsm78), както и да е лекуваме се с Есберитокс и кърмене  Crazy ама тайно  Laughing и се надявам с това да се оправим  Praynig

Темата с шарките също виждам е поизчерпана  Hug и то съвсем в положителна насока - за което съм мноооого ама мнооого хепи, само искам и аз нещо да добавя  Mr. Green Гале, знам че особено на бременните (и изобщо на майките де) първата мисъл им е най-лошата  Crazy затова минавай направо на втората, а тя да е винаги положителна  Hug - все пак и психическото  Crazy здраве на мамата е важно за бебото  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 22 яну 2007, 16:58 от Sunnily*

# 155
  • Варна.
къде сте бе народе?
дано имате приятни преживявания в топлото време!
обикаляме по цял ден навън, ночестно да си кажа предпочитам да стане много голям студ, че да се убие вируса дето мъчи всичко живо около нас, днес - където съм влязла все някой е кихал или кашлял...
Бубка, как сте с Гога?

# 156
Добре сме, Дани, нямаме болежки засега, дано така да си остане и занапред. Praynig Иначе много болни има около нас също, айде да минава по-бързо това грипово време Tired

Много се радваме на хубавото време и само съжалявам, че не ми остава време да се разхождаме и следобед Wink

# 157
Привет на всички малки и големи!
Направо пропускам честитките, защото последните два месеца бяха изключително празнички, та трябва да изпиша цяло есе  Blush !
Много се радвам, че и Галето се е включила в групата на бременюшките  Hug! Да сте живи и здрави!
Такам, в нашата къща къде планирано, къде не съвсем напоследък бе настъпил пълен хаос и аз съвсем в рамките на нормалното съвсем бях му изпуснала края  #Crazy.... Таткото ни започна нова работа, което доста промени делниците ни или казано по-просто кака ви Виолетка сутрин трябва да става, за да води Ирен на градина  Tired . От друга страна декември се засилих да ходя по доктори, за да видя аджеба колко съм здрава и от тогава поне веднъж седмично ми се налага да го правя или по -точно : от решението ми да си сложа спирала се породи необходимост от 1500 вида изследвания  #Cussing out , и най-новото е съмнение за хроничен апандесит. Та тая седмица по план съм на хирург ... просто нямам думи.
Изчетох темичката и разгледах някои от снимките, дечурлигата не си поплюват, много са пораснали  Heart Eyes! Дани не прави изключение, както физически така и пакостите му набират скорост всеки ден  hahaha . А сестра му толкова се вдетинява на моменти, че страшно ме нервира  Heart Eyes - лазят по пода и се провират под столовете като пехотинци, яздят кончета и всякакви подобни щуротии. Иначе достойно се представи в по-по-най  hahaha и заяви , че ще участва всяка седмица докато не спечели  Joy ! Дани сутрин със ставането търчи при нея в стаята и я буди с индиански викове и подрусване върху и! Сега не я пускам на градина, докато поотшумят вирусите.
Свършвам с писанията засега, извинете ме за накъсания пост, но като добре организирана мама  Laughing, ще се постарая да съм по-последователна и постоянна вече!
Целувки на всички  Heart Eyes

# 158
Флейче, добре си се завърнала отново при нас.
Много време ви нямаше - къде се загубихте?

Покрай нас е пълно с болни, и само се моля този път поне да ни пропусне.
Дават го вече временцето да се разваля, но и аз вече искам да завали малко сняг, за да спре това грипаво и гадно време.
Пък ще има и пързалки за малчовците.
Хайде целувки на всички от нас.

# 159
Бубе, по-добре питай Галята като знае, че не е карала Рубеола и планира второ бебе, какви ги чепка, че не се е ваксинирала   umnikuu
Всъщност четейки и питайки около мен мога да заявя, че Рубеолата не е опасна след органогенезата. Около 20 г.с. всичко е формирано и основно се развива.
Прекрасно е, че изследванията на Галя са ОК, но да се опитам да внеса малко яснота по въпроса ...
Вродената рубеола е характерна за деца на майки, боледували от рубеола по време на бременността. Опасността от засягане на плода през 1 триместър е 80%, през 2 е 50%, а през 3 е едва 8%. Взависимост от срока на бременността рубеолата на бременната може да завърши като: аборт, мъртвораждане, вродени аномалии или фетална инфекция.
 Причинител е рубеолният РНК – вирус.Вирусът предизвиква изменения в хромозомния апарат на клетките на плода.
 Ако плодът се срещне с вируса през първия триместър - развива рубеолна ембриопатия с характерната триада на Грег: вродени сърдечни малформации, слепота, глухота. Ако заразяването стане през 2 или 3 триместър има голяма вероятност детето да е здраво, но може да се роди с вродена инфекция. При заболяване на бременни е показано прекъсване на бременността, особено в първата половина на бременността, когато увреждането на плода е най-тежко.Профилактиката се състои в строга изолация на болните и особено предпазване на бременни от контакт със заболели поне до четири седмици след преминаване на обрива. Имунизации срещу рубеола са въведени от 1992 година.
Колко от мамите са знаели това и са се изследвали/имунизирали при плануването на бременност? Според мен е безотговорно да не се имунизират децата, подлагайки на риск околните. Дори и умишлено да не се общува с бременни при евентуално заболяване на детето не може да бъдем спокойни, че това не е станало случайно или в инкубационния период , например...

# 160
И след тази любознателна лекция, за която благодарим на Нани  Flutter, да кажа Добро утро на всички сладурки и сладурковци  Hug

Флейче, привет мила Heart Eyes Нямате ли снимки от по-по-най-то? Сигурно е било много забавно, кога ще го излъчат, ако още не са, че да зяпаме? Гогата много го обича това предаване Crazy Ама кой водихте всъщност newsm78?

# 161
  • welcome to the Jungle
nani_ , благодаря за точното разяснение относно рубеолния вирус и бременната жена  Hug. С този пост определено ще помогнеш на всички мами от тук, които рано или късно ще планират втора бременност и ще трябва да се пазят и себе си и бебенцата, които растат в тях. Дано да го прочетат и се сетят за него, когато му дойде времето  Peace. И разбира се, дано имат безпроблемна и безрубеолна бременност  Blush!

bouquet Момичета, още веднъж ви благодаря за подкрепата, която ми дадохте и давате   bouquet !

# 162
  • София
Имунизации срещу рубеола са въведени от 1992 година.
Колко от мамите са знаели това и са се изследвали/имунизирали при плануването на бременност? Според мен е безотговорно да не се имунизират децата, подлагайки на риск околните. Дори и умишлено да не се общува с бременни при евентуално заболяване на детето не може да бъдем спокойни, че това не е станало случайно или в инкубационния период , например...

Само едно допълнение към иначе изчерпателния пост - моята имунизация против рубеола е от 12.06.1991 г. според медицинския ми картон, а не от 1992 г., така че имунизацията явно е въведена поне половин година по-рано. Аз не съм "първа младост", т. е. родена съм 77 г., което ме навежда на мисълта, че тези, които са по-малки от мен, би трябвало да са ваксинирани.

# 163
  • В средата на времето
А пък да не говорим как и имунизиран срещу шарки няма никаква гаранция , че няма пак да се разболееш и как само май преболедувана шарка дава 100% имунитет..за това какво да кажем? newsm78..Не ме разбирайте погрешно, не се заяждам (до сега Криско има всички задължителни ваксини + ActHib), но мнението ми за ефектовността на ваксините е доста разколебано.. Whistling

Аз моя здравен картон съм го попиляла някъде и не знам ваксинирана ли съм срещу рубеола или не. И аз съм набор 77. Как мога да разбера тогава? С кръвни излседвания?  Thinking

# 164
Е аз пък съм още по-стара  Mr. Green и съм имунизирана 87/88 някъде и тогава беше задължително и съвсем ясно си спомням Часът на класния, в който лекарка ни разясни смисъла на ваксинирането за момичетата в случая и въпреки това имаше момичета, които предпочетоха да фъзнат  Thinking от страх ли от що ли  Thinking
И въпреки, че имунизирането не дава 100% защите, намалява риска мнооооого. Просто където ваксините са животоспасяващи аз ги приемам, да не говорим че вече се ваксинира срещу Варицела вместо да я преболедуваш за по-сигурен имунитет - тези които са се сблъсквали с Херпес зостер могат да разберат защо.

Общи условия

Активация на акаунт