ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 36 070
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Аз не съм сигурна, че е добра идея да пия биозин мама. Не съм го обсъдила с моя репродуктивен. Вие на ваша глава ли го започнахте или ви го изписаха? Някоя от вас приема ли и имуносупресори?

# 136
  • София, България
Vikodi, това отлепяне се случва от движението в ранните седмици и спазмите в матката. Нормално е, стига да не е много голямо даже може да не променяш нищо от ежедневието си. Просто се сатарай да не вдигаш тежко сега и си почивай повечко (Гледай да не тичаш, скачаш и т.н. Simple Smile ) Пие се но-шпа задължително, даже при някои си го изписват веднага, независимо дали има отлепяне или не, докато преминат спазмите. Аз моето но-шпа го намалих на 2х2 след като спряха онези като "предменструални" болки.

Таничка, започнах го на своя глава още отначалото, после като отидох казах на лекарката и думите ѝ бяха "хубаво, че си се сетила" . С първата бременност го пих през цялото време, тогава бях бременна зимата.

# 137
Съжалявам за което Sad( А някакви други фактори забелязвала ли си - високо кръвно, фамилна обремененост или по-скоро не ?
Не, абсолютно нищо. Кръвното ми дори е безумна ниско и постоянно ми прималява. Явно при мен се касае за придобити мутации, а не за вродени.

# 138
  • София
Аз не съм сигурна, че е добра идея да пия биозин мама. Не съм го обсъдила с моя репродуктивен. Вие на ваша глава ли го започнахте или ви го изписаха? Някоя от вас приема ли и имуносупресори?

Аз съм на кортикостериоди. Биозин мама не е имуностимулатор, той действа на друг принцип. Със сина ми го почнах във втория триместър и го пиех до края, помага и за хемоглобина, не се наложи изобщо да пия желязо, подържах много хубав хемоглобин. Не го пия сега, имам, ще го почна пак живот и здраве втория триместър.

Amerikas0990 не се притеснявай, тук няколко сме на клексан/фракси. Намери си добър хематолог да ти следи коагулацията.

# 139
Привет от мен. Аз съм още в чакане на прегледа в неделя, но днес празнуваме 10 месеца на бебе номер 1 и реших да споделя с вас, понеже други добри новини все още нямам Simple Smile

# 140
Момичета , здравейте. Как сте с килограмите?

# 141
8 г.с, нямам промяна в килограмите, 55. Нося си същите панталони и дънки, които ми отесняват като изям една купа салата или няколко портокала, но това ми се случваше и преди заради обема, който създават растителните храни Laughing
Съвсем чистосърдечно си признавам, че съм внимателна с килограмите и това е едно от нещата, които ми стои в съзнанието през цялото време. Предполагам, че може да се стори повърхностно, но внимавам какво ям. Ако е някоя глезотийка от време на време, окей, но не си го позволявам на дневна база

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 11:50 от Like_Smoke

# 142
Sunny9303 Да ви е много здравичък малкия сладурчо! 🍀

Ani_anito Аз се водя вече 7 седмица някъде по клендар трябва да съм 8ма попринцип, но май още не знам в коя съм. С килограмите не съм мръднала нито надолу, нито нагоре 56кг съм си за сега и толкова си стоя. Нося си същите дънки, панталони, поли нямам никакви притеснения за сега. Ще видим как ще е занапред живот и здраве чакам с голямо нетърпение да ми се появи коремчето и да ми стискат вече дънките 😀

# 143

Може би при мен е още рано , утре влизам в 7гс , даже съм смъкнала 2кг , а си хапвам по два пъти на ден нормално и то все въглехидрати. Надявам се да изкарам поне още 1-2м докато се наложи са купувам нещо ново 🥹😅
А и от три дни съм с целодневно гадене и това ме мори много с храненето , та само филиите ме спасяват.

# 144
Аз май съм качила две килца за два месеца. Дано не стана като слонче докрая.😀 че както съм 1 ,50 сигурно ще се търкалям.😀

# 145
Аз съм +3 кг в 9 седмица и 5 дни. Не се съобразявам какво ям общо взето , но не мисля и ,че ям много , даже нямам апетит,но си качвам. И със сина ми като бях бременна веднага започнах да качвам кг и до края бяха + 25 . Не ме притесняват много, аз съм 170 см 53 кг преди да забременея , сега съм 56 . За 1 година си бях свалила всички кг , като дори не исках да ги свалям понеже винаги съм се мислила за прекалено слаба ,но не ми се получи , особено като проходи детето , правих по 10 км на ден.

# 146
О, да. Килограми се свалят, важното е бебчо да е добре.

# 147
И аз като килограми съм същите, но ми се струва, че са ми подпухнали краката, още във втори месец. Не знам как ще съм до края

# 148
  • Бургас

Аз съм на кортикостериоди. Биозин мама не е имуностимулатор, той действа на друг принцип. Със сина ми го почнах във втория триместър и го пиех до края, помага и за хемоглобина, не се наложи изобщо да пия желязо, подържах много хубав хемоглобин. Не го пия сега, имам, ще го почна пак живот и здраве втория триместър.

И аз съм на кортикостероиди също. А между другото навсякъде биозин го пишат, че подсилва имунната система, имуностимулатор. А с кортикото нали я подтискаме уж, та май не е добра идея за първи триместър. Втори и трети както казваш ти можеби е по-добре.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 16:12 от *Таничка* МГ 2/5

# 149
Аз съм +1кг отгоре в 10та седмица. По принцип съм 56кг, имах плочки и страшно прибран корем. От днес съм с дънки за бременни, понеже коремчето ми е подуто и ми стягат всички дънки, съответно ластика отгоре на дънките го обърнах на обратно за да не падат и се чувствам много по-добре. Като цяло не си личи, че съм бременна, просто имам дискомфорт, а не мога да си позволя нищо друго освен дънки на работа.

Общи условия

Активация на акаунт