ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 36 067
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз до 9-та седмица бях ок с килограмите, бях качила около 700 гр. От началото на 10-та рязко почна да ми личи в корема, ще видим в понеделник колко съм качила. Домашният не е много надежден, варира +/- 2 кг. Все пак аз нямах плосък корем и преди да забременея, но сега ми расте някак на ширина..

# 151
  • София
Like_Smoke същата като теб съм в това отношение и осъзнавам, че е чиста суета моето. Но, след миналата година и загубата приоритет ми е здравето и най-вече здравето на бебето.

Консултирала съм с моята АГ и мнението е и, че трябва да се храним с разнообразна, истинска храна /стига да можем Simple Smile/

Внимавам какво ям, но аз бях така и преди да забременея, спортувам, имам приложение на телефона в което си записвам какво ям, гледам макроси и т.н.
Вярвам, а и в книгата която чета, че здравете на бебето е пряко свързано със здравете и начина на живот/хранене на майката. Описано е как неразумното хранене на майката, предразполага за поява на диабет при бебето.

Това е моята философия, моя начин на живот, както и на моя мъж.

Като забременях бях 57-58кг. /1,70см/, сега даже днес се мери съм 55,9, почти нямам корем, ям си нормално за мен, просто внимавам с въглехидратите заради по-високо ТСХ /на терапия съм заради него/.

Много хубав ден момичета!

# 152
Аз съм си с доста кг от началото в момента съм 11 г.с качила съм не повече от 1 кг,но не се меря редовно имам си попринцип корем така,че за момента не е пораснал особено Grinning явно е имало място за бебчо до сега.Аз попринцип си нося рокли и туники по тях трудно ще се забележи по анцузи и панталони може би са ми по стегнати на корема,но ми стават.Аг като ме записа за ЖК не ме е мерила на първия преглед прави ми обстоен преглед,изписа ми много изследвания,но не ме е мерила сигурно другия път

# 153
Леле, повечето тук сте по 50кг, няма да ви мисля изобщо и да качите.Grin
Аз съм с наднормено теглото през по-голямата част от съзнателния си живот и ще видим до къде ще я докарам с бременността. Старая се храненето ми да е сравнително балансирано, сладкото и въглехиддратите да са по малко. Нямам кой знае какъв апетит и за сега нямам особена промяна в теглото в 9 седмца. Дано липсата на силен апетит се задържи  повечко Satisfied

# 154
С бебе номер 1 започнах от 55 и с повръщане до края пак качих 15кг без да се ограничавам с храната, на ръст 160см не са малко. Сега започвам от 60кг, ще се постарая повече този път от към хранене. Ако пак кача 15, просто ще ми е много трудно да се справям с бебе номер 1. Иначе се свалят, не е като да не се, но си е тежко 😂 поне на мен ми беше и предпочитам този път да са по-малко

# 155
  • София
С бебе номер 1 започнах от 55 и с повръщане до края пак качих 15кг без да се ограничавам с храната, на ръст 160см не са малко. Сега започвам от 60кг, ще се постарая повече този път от към хранене. Ако пак кача 15, просто ще ми е много трудно да се справям с бебе номер 1. Иначе се свалят, не е като да не се, но си е тежко 😂 поне на мен ми беше и предпочитам този път да са по-малко

И аз съм така... От 60 стартирам на 162 см. Със сина ми стартирах на 53, качих 20. Не съм готова да виждам 8цата на кантара психически 😂 още с шестицата не се разбираме

# 156

И аз съм така... От 60 стартирам на 162 см. Със сина ми стартирах на 53, качих 20. Не съм готова да виждам 8цата на кантара психически 😂 още с шестицата не се разбираме

Моят проблем са тестото, закуски и джънк фууд.. иначе пък сладко грам не ми се яде. По принцип не си падам, понякога ми се хапва сладолед или кекс примерно и това е. Абее, тесто да има. Сега си казах, че ще внимавам повече 🤣 пък да видим. Не вярвам в изказванията, че бременна трябва да яде за двама или пък, че не трябва да се ограничава. Всяко нещо с мярка. Не виждам как ми помогнаха тези 15кг предния път освен, че трудно се движех и кръста ме болеше адски много. Като родих свалих само 5кг тоест 3 кг бебе и 2кг вода. Всичко друго си беше мазнинка по мен 😂😂😂

# 157
Аз съм с наднормено теглото през по-голямата част от съзнателния си живот и ще видим до къде ще я докарам с бременността. Старая се храненето ми да е сравнително балансирано, сладкото и въглехиддратите да са по малко. Нямам кой знае какъв апетит и за сега нямам особена промяна в теглото в 9 седмца. Дано липсата на силен апетит се задържи  повечко Satisfied

Ох и аз съм така, но аз съм и много висока де 185 съм 😁 за сега в 10 г.с. и съм +3 кг ( бях страстен пушач преди да установя бременност по близо 2 кутии на ден, та имам малко оправдание )

# 158

Ох и аз съм така, но аз съм и много висока де 185 съм 😁 за сега в 10 г.с. и съм +3 кг ( бях страстен пушач преди да установя бременност по близо 2 кутии на ден, та имам малко оправдание )

Аз не съм висока 165 и кг са си ми доста от преди бремеността,за сега 10 г.с съм много малко качила около 1кг надявам се да не кача много и това което пишат,че по дебелите жени качват по малко ако не се тъпчеш де да е така за да се търкалям по малко

# 159
Скрит текст:

Аз не съм висока 165 и кг са си ми доста от преди бремеността,за сега 10 г.с съм много малко качила около 1кг надявам се да не кача много и това което пишат,че по дебелите жени качват по малко ако не се тъпчеш де да е така за да се търкалям по малко

Аз съм висока 1,72 и аз съм с доста наднормено тегло. Към момента не съм качила нищо-варирам + - 1кг. Гледам да се храня здравословно и в не големи количества.

# 160
  • София, България
Трайно съм качила 1 кг. Бях 56 сега съм 57. В 8 г.с. Обаче съм с втора бременност и определено няма нищо общо. При предишната започнах докато бях на нисковъглехидратен режим и така си се хранех почти през цялата бременност, а сега почвам с гадна храна още от началото Тестено, сладко…..стабилно. Не мога да ям месо последните дни. Просто никакъв шанс. И ям предимно картофи, ориз, тесто, все въглехидрати. Очаквам този път да кача доста килограми Astonished

# 161
Аз не се меря, но почти не ям и се съмнявам да съм качила. Предишните бременности отслабвах и последния триместър качвах килограми. Миналата май свалих 7 пърео, после качих 14-15.
Иначе съм около 54кг.
Ям някоя ябълка, щипя някакви неща от хладника. Сутрин ми е диста трудно, защото ми се гади от хапчетата, но не трябва да ям след хормона за щитовидната.
Тъпча добавки, за да компенсирам някак това, че не успявам да се храня добре. От миризмата на месо ми е зле, от сладкото сякаш мк се вие свят и имам кофти вкус в устата(втората ми бременност беше по същия начин).

Ще изкретам някак де Sweat Smile На преглед съм пак следващата седмица, малко ми е нервно дали всичко ще е наред.

# 162
  • София
Споко, и аз съм доста над тези 50 кг много преди бремеността и явно е вярно, че по-закръглените жени качват плавно. Засега едно качено кило нищо не ми променя, освен че коремът почна да ми личи от тая седмица.
За късмет сладко не ли се яде изобщо. Тестени неща рядко - предимно пица или домашна баничка. Понеже нямам неразположения свързани с апетит или гадене, варирам храни всекидневно и се стремя да ям често по малко.

# 163
Момичета, аз тази нощ ходих до спешното във Вита. В 20:00 ме почнаха сериозни болки, все едно от цикъл. Нош-па не помагаше, едва изтърпях до 2:30 и запалихме колата. Бях си изкарала акъла, че тялото ми се опитва да изхвърли ембриона. Във Вита ме прегледа дежурен АГ, бебчо е добре и има пулс, но отлепянето се е увеличило. Удариха ми мускулно Папаверин и ми предложиха да ме приемат, но щяло да бъде само за папаверин инжекции и не ми се стори смислено. Беше ме поотпуснало, но от 5 сутринта пак се почна. Не съм мърдала от леглото и цял ден спя, сега е по-добре положението. Поне кръв нямаше, бебчо е добре. Единственото, което не ми хареса е как АГ ми обясняваше как до 12 седмица всичко става и да не се притеснявам и ако го отхвърля..това е последното което една наплашена бременна иска да чуе..

# 164
  • София
Ох милата! Залепяй се за леглото и никакво мърдане никъде. Хубаво е да влезеш в болница, знам че е стрес, но там поне си под постоянно наблюдение и обикновено вливат но шпа и спазмолитици

Общи условия

Активация на акаунт