ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 35 827
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ви за съветите, момичета, ще изместя прегледа няколко дни напред и ще се спестя втория.
M a r i a много сладичка снимка, както и на всички които публикуваха бебенцата по-рано в темата Heart

# 541
  • София, България
Моята фетална ще бъде в 12+4. За мен няма смисъл да се ходи два пъти, а нарочно я правя не към 13-та, защото пък ми се иска да има някакъв толеранс ако нещо останат притеснения да се направи втора. Дали ще е рано в 11+1-2 дни зависи от това как върви развитието на бебето. Ако върви по-назад може и да е рано.

# 542
Ники и аз след напъни за повръщане зацапах. Сега ако имаш зацапване си мини пак на орален прием на утрогестана. Мен вече ме мъчи 5-ти ден .. и болки в корема въпреки голямата доза но шпа. По цял ден спя и лежа. Нищо не ми се прави, почти нищо не ми се яде. А като ме заболи стомаха казвам си че съм гладна и ям. Днес съсипах палачинки. Не знам как успях но е факт. Пия прегнакеър ориджинал.
Аз щях да си отида на преглед.

Как се случват при вас непредвидените прегледи? Плащате ли ги? ОнЗи ден звъня и пиша на ЛЛ да ми пусне едно направление, нали са онлайн, без да се разкарвам до поликлиниката, ама не ми мина номера. А не знам какъв е смисъла да чакам сред болни за направление. 2.90то потребителска такса ли? Само при мен ли е така?

Как се справяте с пролетно-бременната умора? Аз дори не готвя, не чистя. Колкото и ММ да се старае не е съшото без женска намеса.

# 543
  • София, България
Ох май всички искат да св отиде намясто. И моята нито лекарката ми, нито педиатърката на детето искат да издават без да отида. А даже за детето не плащам потр.такса за посещение. Само за бележки плащам. 🙈 По принцип имай предвид, че за да ти е издадено направление за нещо, то трябва да си минала преглед през личния лекар и той да е решил, че трябва да бъдеш пратен на еди какъв си доктор. И мисля, че това е идеята да минеш, за да разпишеш амбулаторен лист, че си била там.

# 544
На моята фетална ще съм 12г.с+2дена, така ми я записаха, не съм имала избор.

# 545
Thekitten Един ден ми се правят неща и пазарувам (по малко) готвя, разхождам се, ям. Други дни дремуцам на стола и дивана,  пия кафе, чай, чета или гледам сериал.  

Към момента всичките ми прегледи са "непредвидени", тъй като не съм записана още на ЖК и си ходя на частната болница, тъй като съм асистирана репродукция и си плащам. Имам час следващата седмица за да взема направлението от ЛЛ за записване за женска консултация. Не знам още как ще е по-нататък с болницата. Те работят със ЗК, но пак се доплаща .... не знам още.
Не знаех че "уж" дават направления онлайн. Трябва да питам личната

# 546
Ако е в спешен кабинет или се наложи хоспитализация не би трябвало да се заплаща прегледа . Не ми се е налагало и дано да продължи така .
   На умората доскоро и се давах и когато имах възможност не ставах от леглото, но скоро осъзнах ,че като че ли още по-зле ми става като се залежа.И гледам да си създавам някаква лека работа ,насилвам се да излизам на кратки разходки , на тераса стоя . Някак си се освежавам.

# 547
Почти не се справям с умората...едва намирам сили за малко концентрация, докато работя през деня (добре, че имам шанса да го правя от вкъщи в този период), но пак работя на 30% от обичайния си капациет сигурно...домакинските неща почти изцяло съм ги зарязала, ако не подремна за малко през деня, не издържам, а за всяко излизане в квартала трябва да се насилвам буквално, все едно тръгвам на поход...

# 548
Здравейте, момичета. Едвам днес успявам да пиша. Вчера мина и моя преглед, както и първата фетална морфология. Всичко е наред, вървя с една седмица напред в развитието. Относно гадните симптоми аз все още си имам оная гадна умора и жажда за сън.

# 549
Направленията са електронни вече, но пак си искат да се отиде. Вчера пътувах 2 часа отиване и връщане за ЖК направление, но беше главно, за да предоставя амбулаторния от първичния преглед. Поне повече няма да се разкарвам до личния.
За ФМ, аз ще изчакам поне 12 гс, на 2ри Юни ще съм 12+2 и за тогава се целя да се запиша.
При мен има интересен "симптом" - грам не ми се работи изобщо Joy Добре, че сме хоум офис и мога да "скатая" малко когато не съм в срещи.

# 550
Момичета мина и моят преглед. Записаха ме за женска консултация, мериха ми кръвно, таз, всичко. Назначи ми изследвания, но и аз в друг ден на гладно ще ги пусна. Бебето правеше кълбета вътре. 😆Качвам ви снимката, която забравих от вълнение и след това се върнах да взема.После видях знака за пол, като тръгнах втория път. Според вас възможно ли е да го е видяла гинеколожката? Нищо не коментирахме за пол на прегледа.🤔
Някой пита за фетална аз съм на 23.05., когато ще съм в 12+4.

# 551
Екси, много е рано за пол все още Heart Понякога на феталната могат да предположат, но с обикновен ехограф, аз не бих разчитала в толкова ранна седмица.

# 552
Екси, много е рано за пол все още Heart Понякога на феталната могат да предположат, но с обикновен ехограф, аз не бих разчитала в толкова ранна седмица.

И аз така предполагам, но пък си викам случайно ли е сложен символа там. Пък и моето предчувствие е такова 😄 Благодаря ти.

# 553
за всяко излизане в квартала трябва да се насилвам буквално, все едно тръгвам на поход...

Все едно слушам себе си.. аз съм и с голямо куче, което вечер разхождам, и заради моята неспособност да седя дълго навън страда милия, дано втори триместър е по-добре 😥

Относно ФМ аз имам час в 12+1, което е на 26.05, нямам търпение, хем се вълнувам, хем умирам от страх от БХС, понеже четох, че излизат невероятни страхотии, без да има защо :/

# 554
Аз чак на 14 юни съм на ФМ, пада се 12 седмица. Пренатален тест по кое време се прави? Преди или след?

Общи условия

Активация на акаунт