ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 36 023
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • София, България
Anito, направлението за ЖК трябва да бъде регистрирано на регистратурата на болницата или съответно ако е кабинет само - при лекаря. Ако е в болница се минава през регистратура и там се казва ЕГН и датата на издаване на направлението.

На първа страница има полезни връзки, една от тях е какво се полага по здравна каса.

БХС без замерките на плода може да се направи, но е още по-неточен резултата Wink за това винаги се взимат замерки, които се вкарват в софтуера.

# 256
  • София
И аз на Вижън съм се спряла, но в ред първо ФМ, после БХС, после теста. И в тоя ред на мисли, към края на 12-тата седмица
или начало на 13-тата, нали няма да е късно? Не че не съм нетърпелива, но и в края на месеца ми е заплатата. Ще съм по-спокойна все пак.
quote author=Мацето link=topic=1552232.msg46423798#msg46423798 date=1683995187]
Обаждат ти се по телефона и след това го изпращат и на теб по мейла и на следящия АГ. Излиза готов ДО 7 работни дни
[/quote]

# 257
  • Бургас
Аз ще правя вижън също, но репродуктивния каза да си пусна базовия пакет, щом нямаме фамилни обременености.

# 258
  • София
Аз сигурно ще пусна средния, този с основните видове тризомии. Ще видим какво ще излезе на феталната също. Няма да се филмирам предварително само защото съм късна мама Wink

# 259
Момичета, днес бях на преглед и всичко е наред . Обаче забравих да кажа на лекаря , че снощи изведнъж ме сви корема за няколко секунди , но преди това бях яла прясно мляко, домати, бисквити и предположих че е от това. Обаче сега се зачетох в едни форуми за контракции и така се притесних и филмирах  и не знам да се обадя ли утре да му кажа или няма смисъл след като днес всичко беше наред? На моменти усещам и дискомфорт ниско долу не бих казала че е болка … бях писала тук някои момичета споделиха че имат същите ? Оф наистина трябва
Да спра да чета ама …

# 260
Момичета кога ви е термина?

# 261
Ani_anito, може стомаха да те е свил. Аз като ме заболи корема вече не мога да различа къде точно ме боли. А пък и ако имаш контракции би трябвало на ехографа да се видят. Мен така с първата ми бременност в 4 тия месец при преглед се видяха спазми на матката , въпреки че аз нищо не усещах ,но ми изписаха магнерот да пия . Така ,че бъде спокойна , а и щом е било еднократно .

Моя термин е 16.12 според приложения . АГ така и не ми е казвала официално кога е , защото честно казано и аз забравям да попитам , но понеже имах отлепяне на сака и при прегледите това ми беше по-важно , да видим дали всичко е наред. Сега на 18 май съм вече за записване на ЖК и би трябвало да ми каже.

# 262
Ani_anito, може стомаха да те е свил. Аз като ме заболи корема вече не мога да различа къде точно ме боли. А пък и ако имаш контракции би трябвало на ехографа да се видят. Мен така с първата ми бременност в 4 тия месец при преглед се видяха спазми на матката , въпреки че аз нищо не усещах ,но ми изписаха магнерот да пия . Така ,че бъде спокойна , а и щом е било еднократно .

Моя термин е 16.12 според приложения . АГ така и не ми е казвала официално кога е , защото честно казано и аз забравям да попитам , но понеже имах отлепяне на сака и при прегледите това ми беше по-важно , да видим дали всичко е наред. Сега на 18 май съм вече за записване на ЖК и би трябвало да ми каже.
Благодаря ти много. Успокоих се . Такъв филм съм аз… ужасен
Проблема е че ми е първа бременност и не знам кое усещане е нормално и кое не… всичко ми е ново

# 263
  • София
Ани контракциите са менструални болки. Ако те е свил като спазми е по скоро от това което си яла

Мими на първа страница са термините

# 264
Ани контракциите са менструални болки. Ако те е свил като спазми е по скоро от това което си яла

Мими на първа страница са термините
Като спазъм беше да, и за секунди ..
Момичета, хубаво е че ви има. Благодаря ви наистина се успокоих.

# 265
Привет!
Минавам да се оплача. Вчера се събудих с болки в мускулите, гърба и кръста (ако трябва да сме точни опашната кост). Главоболие, липса на апетит. Въртях се в леглото като малко детенце и плаках. Реших да пия малко солен айрян, няколко глътки с триста зора, за да си вдигна кръвното, което беше 90/60, но го изповръщах.
Отидох по обяд в спешното и след 5 часа обикаляне по етажите, нищо кой знае какво не ми казаха, освен АГ, че ембриончето било добре. До тук всичко хубаво, но се прибрах вкъщи и реших да пийна глътка вода - повърнах, три пъти в рамките на няколко часа. Като буквално нямах какво, защото дори стомашни сокове не ми бяха останали, та последното си беше давене малко и едни напъни.

Вече поотшумя. Днес не ми се повръща. Престраших се и съм пила 200 мл вода на малки глътки през целия ден, и 4/5 солетки хапнах, но отидох до тоалетната и пак имам зацапване ..

Попринцип си пия 3x2 но шпа, 3х1 дъфастон и 2х1 фолиева киселина.

Да тичам ли сега към спешното .. да си лежа ли просто..

# 266
  • София
Ако вчера са ти казали, че всичко е наред, няма нужда да се стресираш и ходиш пак, освен ако не почне кървене недай Боже. Може да пийнеш 3х1 дуфастон в рамките на 24 часа. Най-вече лежи си, не се стресирай от нищо!

# 267
Здравейте,момичета аз да споделя вече имам леко видно коремче аз си го виждам,че е по изпъкнало и не само отдолу,а и от горе.От два дни много се въртя през нощта все не ми е удобно спя настрани така си е било винаги,но всякаш ми подпира.Знам за възглавници за бременни и за такива моменти,но на доста по късен етап,при вас случва ли ви се чудя се дали да ида тези дни да си купя такава възглавица въпреки,че е рано още

# 268
  • София, България
И аз снощи си мислех. Винаги съм спала по корем. През миналата бременност си спах по корем много дълго време, сигурно до 5-6 месец. Сега обаче си почнах с лек корем от началото и ми е пораснал доста, вече ми е неудобно и не мисля, че ще издържа повече от 2-3 седмици още без възглавница за бременни. Ще поразгледам вече да си купя, защото само с нея ми е удобно да спя настрани.

# 269
И аз снощи си мислех. Винаги съм спала по корем. През миналата бременност си спах по корем много дълго време, сигурно до 5-6 месец. Сега обаче си почнах с лек корем от началото и ми е пораснал доста, вече ми е неудобно и не мисля, че ще издържа повече от 2-3 седмици още без възглавница за бременни. Ще поразгледам вече да си купя, защото само с нея ми е удобно да спя настрани.

Благодаря за мнението и аз значи ще потърся тези дни да си купя.На мен ми е първа бременност и само съм чувала,че много помага,затова и ще потърся

Общи условия

Активация на акаунт