ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 35 854
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
При мен пък Дуфалак (което е пак лактулоза) имаше много мек ефект, но ми се поду още повече коремът от него.
Докато взимах антибиотика за Е.коли се регулира положението, по принцип кофти ефектът му върху чревната флора на мен ми се отрази добре в случая Grinning
За Гино-Певарил да не подведа, но съм почти сигурна, че отдавна вече не е на пазара...за кандидоза преди да забеременя съм се лекувала с Ломексин и Макмирор комплекс.

# 496
  • Бургас
Аз от сиропа Лактулоза нямам такива проблеми. Изглежда на всеки действа различно. Бях ви писала и за едни свещички Ева-кю, които си изписват специално за бременни, може да пробвате.

# 497
Здравейте, много странно при мен вече съм 11г.с +2 дни, до сега никога съм нямала гадения,повръщания и такива неща.Мога да кажа,че не съм разбрала, че съм бременна,но от 2 дни сутрин докато съм на работа и само ме присвива корема и ми се гади, закувам вече всяка сутрин от 3месеца. Тъкмо си мислих, че ще пропусна тези неща, но няма да е. Когато отида за обяд и като гледам храна и всичко ми изглежда гадно и ми става тежко само докато го гледам. Дано все пак приключи бързо,нищо че ме хвана на края.

# 498
  • Свищов
Аз сега съм в 10 г.с. и мисля да изчакам 2 седмици преди да го почна. Иначе да, продължително е. Докторката ми каза 15 вечери, но видях в интернет че в опаковка са 14 бр., така че толкова ще ги ползвам.

Да, имала съм кандида, но тогава не бях бременна. Гино-певарила е добър продукт, но се ползва продължително и не знам дали е ок преди 12 г.с.

# 499
Аз да попитам тези които са приемали утрогестан перорално, вие вода задържате ли (или от другите прогестеронови препарати) защото аз имам чувството, че от него започнах да задържам вода :/

# 500
За съня ми предписа моят д-р мелатонин 5 мг.,но аз за сега пия от 1мг и 2-3 хапчета седатиф вечер.
За перисталтиката-кивито ми е най-любимо и ефикасно.
За пулса на бебето,ето инфо с границите:

# 501
  • София, България
Съфорумки, отново да напомня ако някоя иска да бъде добавена към началния списък, да ми пише на лично. Добавих Devilche понеже успях да запомня, че е с близнаци, но другите ако искат, нека ми пишат на лично.

И давайте идеи за заглавия, че аз не съм чукча-мислител , повече писател. Innocent

За лактулозата миналия път ми помагаше много и не съм имала такира проблеми, каквито описвате. Но този път ако ми се наложи и аз ще взема Мелилакс, по-щадящо ми се струва.

Devilche на мен ми изглежда нормален пулса на бебетата, не виждам повод за притеснение, още повече щом лекарят нищо не е казал. Аз даже не знам колко е бил на моето при прегледа, в тези седмици всичко е много относително, така че чакаш си следващия преглед и всичко ще е наред Simple Smile

# 502
  • София
Интересно. Да не си се преуморила или яла нещо неподходящо предната вечер?
Аз гадене и повръщане също изобщо не съм имала, вчера обаче от прословутия сироп Лактулоза ми се сви стомаха и едвам вечерях.
Не знам доколко е ок да се появяват тия симптоми чак към края на 3-ти месец. Питай си АГ-то за всеки случай. И не пий в никакъв случай кафе или стимулиращи напитки на гладно!
Tinydevil, аз след прием на утрогестан вагинално, ми действа по-скоро като дренаж и ходя половин час по-късно да пишкам. Иначе дуфастон съм приемала орално, не задържам течности, но леко ми се подува корема и често имам запек.
Здравейте, много странно при мен вече съм 11г.с +2 дни, до сега никога съм нямала гадения,повръщания и такива неща.Мога да кажа,че не съм разбрала, че съм бременна,но от 2 дни сутрин докато съм на работа и само ме присвива корема и ми се гади, закувам вече всяка сутрин от 3месеца. Тъкмо си мислих, че ще пропусна тези неща, но няма да е. Когато отида за обяд и като гледам храна и всичко ми изглежда гадно и ми става тежко само докато го гледам. Дано все пак приключи бързо,нищо че ме хвана на края.

# 503
Лейди, не снощи съм яла пилешка супа а за закуска кисело мляко с мюсли(както почти всяка сутрин), нямам идея,надявам се да е нещо моментно и да отмине.

# 504
  • София
Може да е нещо от стрес или преумора.
Ето нещо релаксиращо като музика и картинки:
https://m.youtube.com/watch?v=5yRgiXh2fP4&pp=ygUTZW55YSBjYXJpYmJlYW4gYmx1ZQ%3D%3D
Също така, често си пускам за фон за релакс bossa nova или piano jazz lounge music 🎵

# 505
Лейди, благодаря ти за добавянето и за мнението за пулсчето. Да,на 1то бебе си му съвсем нормален,но мн се притеснявам за другото дали не е нисък 🙈 утре вечер съм на преглед при репродуктивния си д-р и ще разбера дали опасенията са ми неоснователни-дано!

# 506
#Мацето, искам да те попитам тестът за тромбофилия на гладно ли трябва да е и дали записват с час или мога просто да отида. Видях, че имат и няколко офиса, сигурно няма значение и къде точно. Аз исках да се обадя днес. Но самолетът ни кацна с голямо закъснение, да не говорим за турбуленцията...

# 507
Момичета, по повод тромбофилията, задължително ли е изследването , за спокойна бременност и има ли някаква предпоставка,която да ни накара да го направим ?
Някой беше споменал за наследствени разширени вени , това предпоставка ли е за изследване.

# 508
#diorgg, аз имам разширени вени по наследство. И гинекологът ми препоръча да направя такова изследване. Смятам да пусна основен пакет, струва 240 лева.

# 509
  • София
#Мацето, искам да те попитам тестът за тромбофилия на гладно ли трябва да е и дали записват с час или мога просто да отида. Видях, че имат и няколко офиса, сигурно няма значение и къде точно. Аз исках да се обадя днес. Но самолетът ни кацна с голямо закъснение, да не говорим за турбуленцията...

Не е на гладно и можеш да идеш във всеки който ти е удобен,когато ти е удобно, стига да им е в работно време. Аз съм ходила и на Плиска и на Ами буе

Общи условия

Активация на акаунт