ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 35 867
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
На мен ми тръгна стресово днес и деня продължава по същия начин. Обади ми се колежка, която ме замества в групата , в която работя. Каза ми, че дете от групата е с рубеола. Майката вчера се обадила да каже. Аз не съм на работа от 6- ти. И сега не знам
Какво да правя … освен да се обадя на АГ и да споделя… знам че тази шарка има дълъг инкубационен период и не ме притеснява това да не съм
Се разболяла а това че сме били контактни…

Карала ли си рубеола? Не ти ли пуснаха изследвания заедно с хив, сифилис и тн за рубеолата ?
Баба ми каза че
Съм карала всичките шарки като малка, но изследвания още никой не ми е пускал. Не знам какво да правя момичета направо ми се плаче ужасно се чувствам

# 481
  • София
за Рубеола имаме ваксина почти всички, виж си ваксинационния картон.

# 482
А това че
Съм била
Контактна с нея дори и да имам ваксина?

# 483
  • София
Аз нямах спомени за ваксината срещу рубеола, но преди да забременея си бях пуснала кръвен тест за антитела и излезе, че имам много, т е съм ваксинирана. Винаги може да си пуснете, ако нямате спомен.
Аз често се събуждам рано сутрин преди изгрев слънце и после ми е трудно да заспя.
Някой път сънувам особено колоритни кошмари, като един запомнящ се с падащи коли и превозни средства от нощно небе, които се разбиваха навсякъде и само гледах да не паднат точно до мен и около мен...
Но сънувам и много приятни сънища друг път, често на морета (явно вече ми се е приходило хаха).

# 484
  • София
А това че
Съм била

Нали за това имаме ваксини, да сме предпазени Simple Smile. Дишаай!

МПР (морбили, париотит и рубеола)  е ваксината , слага се на 1г и след това имаше ре-ваксинация. В България приложението на рубеолната ваксина започва през 1988 г. – 1991 г.. Аз я имам със сигурност, нищо че съм 85, но не ми е слагана в БГ.

# 485
А това че
Съм била

Нали за това имаме ваксини, да сме предпазени Simple Smile. Дишаай!

МПР (морбили, париотит и рубеола)  е ваксината , слага се на 1г и след това имаше ре-ваксинация. В България приложението на рубеолната ваксина започва през 1988 г. – 1991 г.. Аз я имам със сигурност, нищо че съм 85, но не ми е слагана в БГ.
Ако не се побъркам
Сега няма кога

# 486
  • София
Момичета, да се оплача, вчера пих за първи път Лактулоза за запек, междинна доза от 25 мл., на гладно вечерта. Час по-късно имаше ефект на атомна бомба, а сега явно със закъснение имам малко контракции и пак малко кафяво...явно ще трябва да взема дуфастон, защото спирам утрогестана по схема, но явно още не е дошъл моментът...

# 487
  • Свищов
Момичета, днес се обадих за резултата от микробиологията. Имам гъбички и до колкото разбрах са Кандидоза. Казаха ми, че за да се излекуват трябва да приемам и антибиотик, но заради бременността сега няма как да стане и затова само вагинално Гино-Певарил.
Някоя да се е сблъсквала с такъв проблем?

# 488
  • София
Да, имала съм кандида, но тогава не бях бременна. Гино-певарила е добър продукт, но се ползва продължително и не знам дали е ок преди 12 г.с.

# 489
  • София
Момичета, да се оплача, вчера пих за първи път Лактулоза за запек, междинна доза от 25 мл., на гладно вечерта. Час по-късно имаше ефект на атомна бомба, а сега явно със закъснение имам малко контракции и пак малко кафяво...явно ще трябва да взема дуфастон, защото спирам утрогестана по схема, но явно още не е дошъл моментът...

Ух ... За запека нали ви писах, Мелилакс или глицеринови свещички, ефект веднага и без спазми. Дано се успокои корема, пийни чай от мента и нещо запичащо сега

# 490
  • София
Да, беше писала наистина, но от десетината, които се цитираха тук, се сетих за Лактулозата и явно беше грешното решение. Ще си взема Мелилакс за следващия път, в листовката изрично пише, че става за бременни.
Тая Лактулоза я давали и на кърмачета в микро дозировка? Не знам, горките деца 🙈

# 491
  • София
Питай патило хаха, аз съм хронично така и съм минала всички опции, и това да се виеш по сред нощ хич не си е работа. Сега последните седмици много ми помага чия/овесени ядки, пак не е цветя и рози, ама е по-добре, но горните две са най-леки и не травмиращи.

# 492
Скрит текст:
И аз съм същата със съня. Чудя се да си взема някакви билкови хапчета за сън,че чак се изнервям нощем с тези будения през 30мин и чудене как да се наместя. Факт , че все още няма какво да ни прече , а след време като имаме голвми кореми не знам.
Мен много ме боли кръст докато спя,не знам какво се дължи , понякога дори усещам,че от това се будя. Нашия матрак е на 3-4г и вече си има две местенца от нас леко потънали,които мразех до скоро, а сега си го търся,че кръста да не ми е толкова прав в леглото🤣🤣🤣🤣

Usergirl и аз много сънувам попринцип, даже мъжът ми все ми дава приз за най-ужасен сън всекидневно след мой разказ , понякога са и по няколко и всичко помня, а от както съм бременна , да чукна някъде,но ги няма тия ужаси ,в които изпадам по време на сън,само приятни неща.
Кеф

Кошмарите при мен са рядко. 95% от сънищата ми са тривиални и скучни и нищо особено не се случва, само ми губят времето и съня Sad.
Аз спрях да ходя на работа от няколко седмици и това също влияе на съня. Преходен период в който свиквам да не съм ангажирана по същия начин.... Дано не трае дълго.

# 493
Аз също бях изпатила от Лактулоза, а пих само 10мл. Да, помогна ми..но звуците от червата ми се чуваха чак от другата стая и повече не съм посмяла. За спането, спя като пън и сутрин имам аларма от 9 часа, и не мога да се събудя изобщо. Преди бременността имах проблем с вечерно безсъние, заспивах чак към 3-4 и много ми тежеше. Започнах да пия Мелатонин и ми помагаше, но като забременях спрях. По невероятно стечение на обстоятелствата, сега заспивам като талпа след като си легна.

Аз днес отивам за НЗОК направление за ЖК, а в петък се записвам. Днес съм официално 10гс. Flowers Hibiscus

# 494
Здравейте! Днес минах преглед и “малкото човече” както го нарече АГ то си е наред, сърчицето му бие силно и го чух. 🥰  В 8 г.с. съм и си отговаря.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 09:46 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт