АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 153
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Анджи, видях списъка със заглавия. От тях съм гледала 3 - 4, а едно съм опитала няколко пъти да загледам, но не можах. Останалите заглавия ще ми бъдат от полза когато изгледам сериалите, които съм планирала и се чудя какво да гледам след това.

# 151
  • Варненска клюкарка
2в1 мерси за инфомацията, не знам що си мислех че поне едни отношения са потвърдили... Анджи минах едно око, но в момента имам планове за 2 сериала и не знам кога ще ги гледам, малко бавно смилам историите ако ми харесват...
Рори, това което описваш прилича на уговорка с пръстени между двма души, романтично, но без никаква стойност пред закона, т.е. каквото с пръстен, такова и без, ако няма брачно свидетелство. Още не съм видяла последните две серии, доста тпрудно ми върви Паралелни светове, но съм го започнала и ще го завършша. Сцената от ТГ си беше подписване на брак в общината пред двама свидетели, пръстени нямаше, защото ГГ го реши мисля че предната вечер, когато каза на девойката си утре да се облече хубаво, но от законова гледна точка, всичко си беше изрядно, голяма работа като нямат пръсени. А може би нямаше, защото разчиташе че майка му ще се примири като разбере че мачът вече е свирен и скоро ще направят и сватбата  и всичко липсващо сега ще го има тогава.

Да си дойдем на думата hahaha О, много е забавен главния в ТГ докато пита Оска случвало ли му се е да го бие жена, а на него да му харесва и да е изпълнен със странно чувство на надежда и очакване за още Joy А докато беше с амнезия пък на подсъзнателно ниво се опитваше да се предпази от ударите Joy Уникален Joy Heart Eyes
hahaha
Дори и в драмата не забрави типичния си маниер, когато си тръгваха от майка му и не и позволи да си вземе кошницата и се задърпаха, а девойката се опитваше там да се откачи от хватката му и да го удари, ГГ и каза че това е домът на майка му, да го бие навън. И други моменти имаше, тя пак нещо буйстваше, а ГГ и каза че в такива моменти всеки път ще я гушка - по леко, по силно, както е заслужила.... Когато Оска му каза че за Лаим е дал живота си нашият човек гледаше невярващо и пита "дал съм си живота за тези къси крака ли?" (страхотни крака има актрисата) А мъртъв си и сега те убих си беше задължтелна част от диалозит им Joy Аз се смях  много в 13та серия като тръгна да се разгащва да и покажел подутото- в нашия дублаж поне го превеждат като оток, че в субтитрите е малко двусмислено с "подут съм", тя се извърна и му каза че ще го убие и веднага да се огащва, а отсреща учудено питане "от кога стана толкова срамежлива, всичко си разгледала вече" Joy Много е особен маниера му. Тя плаче, той нежно бърше сълзите и и в следващия момент и се скара да мълчи и че ставала много грозна като плаче, всичко това докато и слагаше кашмирения си шал и не пропусна да утони че е много скъп.
А като беше в кратката амнезия се оказа че пази кошница с наполовина изгнили мандарини, пари на стойност към 5 лева и други сувенири Joy
В някакъв момент се разбира че с психиатърката са били гаджета в ранната си младост, май до инцидента в асансьора, а посл са останали приятели.

# 152
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Имаше намек и подсказка за това, че психиатърката е бивша на ГГ, още в епизода от тази вечер. Докато бяха с разменените тела, психиатърката разкри на Ла-им, всъщност на ГГ, че майка му предлага пари и шантажира всяка негова приятелка, която счита за неподходяща. Стана ясно, че го е изпитала лично.

# 153
Анджи, разгледах и аз. Мен много ме впечатлява подредбата и може да съм пропуснала някое познато заглавие, но стрелкичките ги забелязах и отбелязването в скоби, че е филм 🙃😉.
Иначе и ти си напред с материала - от изброените съм гледала АС, Ангела и По моя начин, някои от другите само съм ги чувала 😁

В ТГ (пък и по принцип) каквото с пръстен, такова и без... По-впечатляващ беше главния с цялата си решителност като заяви, че няма пръстен, свещи, но ще става неин съпруг. И на майка си даде да разбере, че дори някога да съжалява за избора си поне ще изживее любовта си и до края ще е с тази жена ❤️
А какви неща е събирал само... Кошницата с мандарини, парите, май и дрехите които е изпробвала.

# 154
Благодаря ви за обратната връзка. 😁

Постарах се бая да го съкратя, но пък и да включа всичко, което си заслужава... малко дълго стана.. 😬

И си е заслужавало щом дори и една/ един от вас го е сметнал за полезен. 💚

# 155
Заслужава си естествено. Ако искаш да попиташ нещо, спокойно повдигай въпроса повторно. Не се чувствай, че си говориш сама, виж ни как превключваме от едно в друго, но се разбираме😂
Обичаме хаоса, прави ни по-силни сякаш 🤣

# 156
Заслужава си естествено. Ако искаш да попиташ нещо, спокойно повдигай въпроса повторно. Не се чувствай, че си говориш сама, виж ни как превключваме от едно в друго, но се разбираме😂

Много благодарим. 🙏

Ей, това е сериалът.. 😌

# 157
  • Варненска клюкарка
Да и психиатърката загатва, но в някакъв момент ГГ  или Оска го  казаха - "като бяхме (бяхте) гаджета с Джи Хьон...."  Майка му в първите серии като разбра че синът и пие особени лекарства и че не можел да спи и психиатърката ходи през ден да го вижда, я срязя нещо ала "и какво, ходиш да спиш с него ли"

Аз малко не разбрах финала. Ясно народиха си деца обичат се, супер, това в настоящия момент. Но за миналото, ГГ наистина ли отиде по пижама в погребалния дом, или това е някаква представа и какво означаваше лежането на  земята като хнвана ръката и. това мисля че няма как да се е случило, изглеждаха като умрели.

Мислите ли че Оска разказа на режисьорката за размяната при ГГ?  Говореше и че тогава не били те и такива неща, а тя настояваше да и обясни, но минаха на друга сцена....

# 158
Приех, че единствените които разбират за размяната са Оска и шефът на Лаим и то защото беше неизбежно. А повече ми харесва мисълта, че онези са решили да бъдат дискретни, защото едно че е необяснимо за науката, и друго, че връзката между главния и братовчед му е наистина силна и както е в живота братята/сестрите си имат такива неща, които да си останат само и единствено между тях.

Финалът дали не го разбрах, че го харесах така 😆
Завършва с настоящия момент - щастливи заедно с трите си момченца. Изнесе я на ръце, за да прекарат време заедно, обгърнал я беше и вървеше плътно зад нея, по нейните стъпки, сякаш винаги ще я закриля.
А това в погребалния дом - в нощта след злополуката. Джу Уон в настоящето е подредил изцяло парчетата от пъзела. Знае всичко за инцидента, спомня си лицето на спасителя си, в онзи момент за пръв път се е срещнал и с Ла Им. Искал е да я утеши, но самият той е бил безпомощен, изпитващ чувство за вина заради човека загубил живота си. Лежат двамата с Ла Им на земята, той и за ръка я хваща, но като се срещнаха отново никой от тях не си спомняше другия. Накратко, просто ни показаха първата им среща. Според мен завърши оптимистично и с доза реализъм. Не можеш да имаш всичко... Главния избра любовта, а майка му щом приема внуците си значи се е примирила и с избора на сина си.

# 159
  • Варненска клюкарка
И аз така, ;мисля че за размяната разбраха само Оска и шефа и. Много ми хареса съня с баща и когато развали магията, някак стана приказно. Посмях се когато ГГ набързо обсъдиха няколко класически приказки  с гледната точка и особеното чувство за хумор на главния герой-  Пепеляшка, Снежанка, спящата красавица, все дами от висшето общество, болната му тема.

Как го измислиха това последното не знам Joy Joy Joy Както се казва любовта иска жертви, а ГГ ги даваше във всякакъв смисъл, ето и част от масовката в сериал  стана, само да не изпуска любимата си от очи.

А главния май боледува в последните серии, освен че е отслабнал, зад кадър и кашля, но каква зима изкара в тоя кабриолет не е истнина...

# 160
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Хубав е ТГ, с много свежи диалози, с много естествени и с характер ГГ. На мен много ми допадат и чисто човешките болки и страсти, които изпитва втората двойка. Особено обликът и чувствата на човека, а не на звездата Оска, които виждаме. Сериалът много добре показва, че и звездите са хора, със своите болки и малки човешки радости, въпреки че не е това акцентът.

Хайде и нещо специално за днешния ден. Grinning
Скрит текст:
Внукът днес става на 4 години Grinning. Болничък е и му отложихме голямото празнуване за следващата седмица. Но това не пречи да ви почерпя виртуално за негово здраве. Една тортичка, с любимия му в момента герой, няма да ви навреди. Laughing
Детски рожден ден е, не се озъртайте за алкохол Mr. Green. Joy

# 161
Да расте здраво детето! Да има весело и спокойно детство! Мама и татко да имат достатъчно свободно време, за да се забавляват всички заедно и да са много щастливи! А покрай тях да са здрави и щастливи бабите и дядовците, за да бъде детството му още по-шарено и щастливо!

Бързо да оздравява детето и след седмица да има много весел празник!

# 162
  • Варненска клюкарка
Проф, да ви е жив и здрав, да расте палав и щастлив и много радост да ви носи Heart И бързо да оздравява!
Сетих се аз и докато се чудех дали да те поздравя тук, ти писа Heart Навремето тази дата беше моят термин, но стабилно го прескочих....

Във втората двойка има много повече огън и живот, отколкото в някои главни двойки които съм гледала... Доста добра представа дават за шоу средите.

Вчера се случи чудо, докато слушах тази песничка която сложи 2в1 на която Оска и певицата  репетират в сериала, ММ се позаслуша, после каза да я пусна пак, после я потретихме и почетвъртихме, после си я намери и той и сега от сутринта това звучи у нас. Ходихме да пазаруваме и като се върнахме пак това, другия път сигурно и в колата ще звучи Joy
Ама при мен звука е много качествен, звучим като на концерт или нощен клуб,  вече съм казвала защо. Преди това беше харесал финалната от Градския ловец, защото и с нея доста озвучавах, но не му се отрази чак като тази.

https://www.youtube.com/watch?v=42Oe38-tV4I

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 13:49 от Беллора

# 163
ММ обикновено се връща късно, но понякога успява и по рано. С интерес гледаше с мен каквото хвана от По моя начин и Два свята, даже се сърди, ако ТВ е обърнат към мен когато сервирам или мия съдове. Хвана и 8а серия на ТГ и също прояви интерес. В интерес на истината навремето той гледаше Съкровище в двореца от 1 серия и минаха доста епизоди докато ме склони да гледаме заедно, защото аз се дърпах, че корейско не гледам. Но се съгласих да изгледам една серия и ми стана много интересен. Но иначе коментира с някакво презрение, че си губя времето да гледам корейски сериали.

# 164
Проф, да ви е жив и здрав малкият юнак и много да ви радва.
И аз имам две такива слънчица - госпожица на 5 и един мушморок на 2.

ММ също гледа с мен, когато му допадне някой сериал. Императрица Ки е един от тях. Дори го гледахме текущо и той всяка седмица нямаше търпение да излязат руските субтитри, че английски не знае, а българските не му се чакаха.
Други, които сме гледали заедно са Ирис, Добрият доктор, Градският ловец, Потомци на слънцето, Илджиме, Хонг Гил Донг, Ловци на роби/Чуно, Слънцето и Луната, A Gentleman’s Dignity, Bad Guys, Cain and Abel, Coffee Prince, Cunning Single Lady, Defendant, East of Eden, Emergency Man and Woman, Fated to Love You, Gu Family Book, La Dolce Vita/Bittersweet Life, Lobbyist, Misty, Reborn Rich, Romantic Doctor Teacher Kim, Secret, Secret Forest, Shark, Signal, Swallow the Sun, Taxi Driver, Two Weeks, Vampire Prosecutor.
Давам ги, ако евентуално вашата половинка реши да погледне нещо азиатско.
И да кажа само, че ММ по принцип харесва романтични сериали, та да не ви учудва, че има и такива заглавия в списъка Smile. Не са само кримки и екшъни Joy.

Общи условия

Активация на акаунт