АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 148
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Анджи, да, това са Паковците.🤪
Park Seo-Joon - Пако, Park Hyung-sik - Пакито.

💚💚💚

Паковци се хранят заедно...

# 136
  • Варненска клюкарка
За приятелка на Хьон Бин са спрягали всяка актриса, с която си е партнирал. То, не само за него е така. Друг е въпросът, че често това са просто фантазии на феновете. Тези, за които е потвърдено официално от агенцията му или от него, са Хуанг Джи Хьон, Сонг Хье Кьо, с която се снимат заедно в Worlds Within..., Канг Со Ра и Сон Йе Джин, за която се жени след като двамата се снимаха в Crash Landing on You
За съпругата ясно, но за другите му дами значи все пак има и такива главни актьори, които си признават без бой. За актьорите мисля че не е чак толкова страшно, все пак те чрез телевизията стигат до различна по възраст и улегналост на характера публика, но при айдълите подобно разкриване от ЛЖ би било страшен проблем.
Леле Со Йе Джи и Сон Йе Джин! Ако не беше уточнила коя коя е, можеше и да не разбера.  Със сигурност ако слушам изобщо няма да направя разлика в звученето на двете имена. А че е ималло проблем при първата, щом са извадени СМС с определено съдържание което всеки може да прецени и което не звучи добре, може да е била афектирана нещо, или наистина да и хлопа дъската, но че раздуват повече и правят от мухата слон също е факт. Истината в такива случаи е някъде по средата, има много манипулация в тях, но е имала късмет че леко и се е разминало. Тя ли беше принцесата от Хуаранг или греша?
А за сходните имена се сещам как аз обърках името на  Ким Су Хьон.  Още гледала недогледала  ушко в Извънземното, попаднах на видео в Шортс с друг красив актьор, името в надписите ми се видя същото- е имаше едно О повече, но си помислих че просто на английски са сгрешили, често им се случва. Видях че красавецът във видеото не е лицето което вече познавах от екрана и питах тук. Оказа се че не е грешка с допълнително О и даже не е име на мъж, а е на жен, колежката на този от въпросното видео ....

Слагам частта, която много ми хареса и е близка до самата история.
...
Изплаших се от твоето "обичам те".
Знаеш, чужди са ми тези думи.
Но "обичам те" крещя сега,
за да те върна.
Мога да дишам само с теб.
Нищо друго не искам.
Мога да помня само, че те обичам.
Другото нека забравя.
И само болка да ми носиш
ще остана с теб.
И нещастен да ме правиш, ще се усмихвам.
И ако трябва да избирам - пак теб бих избрал. Sparkling Heart

Страхотен текс, точно като за ГГ. убий ме, обичам те Kissing Heart
И точно като казаното в текста се сещам как пита братовчед си случвало ли му се е някоя да го удари, а той да очаква  още от същото. Или докато девойката го нареждашше по телефона за оная нещастна прахосмукачка, а ГГ слушаше с тънка усмивка наслаждавайки се на гласа и, нищо че тона не беше мил.

ПП Аз след актьори не тръгвам, макар че всеки влага своя почрк в дадена роля и прави образа плътен, или не чак толкова, но бих погледнала нещо от същите сценаристи, ако има какво интерестно да се види де.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 11:06 от Беллора

# 137
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Два дни уж почвам да пиша и все нещо става, та не стигам до публикуване на пост.  ooooh!   

Да кажа по въпроса с Л-Р или Б-П. Направило ми е впечатление, че в английски текстове там, където при нас е Л, при тях доста често е Р. Също при тях, където е Б, при нас е П. В дублажа на ТГ предполагам това е една от причините ГГ да я назовават Гил-Ра. Другата причина е, че Гил-Ла се произнася по-трудно и по-трудно се възприема слухово с удвояването на Л-то. Друг е въпросът защо не я наричат Ла-Им. А с Б-П винаги първо в главата ми изплува Пусан, който на английски е Бусан.

Паковци се хранят заедно...

Ааа, Wooga squad! Една от най-готините приятелски компании в ЮК. Heart Eyes

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 21:41 от profi_1

# 138
  • Варненска клюкарка
2в1  с горното за Хьон Бин и дамите му погъделичка жълтата ми клюкарска душа и сега трябва да  те питам а Пако, Джи, Мин Хо или Ким Со Хьон признавали ли са нещо за някоя дама? Ако да, имаше ли тежки последствия за кариерите им? Тези дни Мин Хо Шортс  ми го спряга с някаква дама, ама не и запомних името, едната сричка от името и беше Го...

Проф, не само на английски от корейски, а самите корейци си имат колебания  с Б/П  в зависимост от това могат да разпознаят кой от коя част на страната е.... Нямат също Ф и произнасят П, за Г/К знаем... Чудех се с това Л/Р  - в японския примерно нямат Л, но пък в корейския си има... Моята клавиатура се държи странно ако цъкна на Интернет експлорър и ми бърка  Р и Л - аз цъкам едното, тя ми пише другото... Не че го ползвам де, но като ми се случи да изпробвам браузъри за нещо.
Последните няколко серии пък нашите дубльори пак не разбрали произнасят Хьон като част от имената на Оска, първо го наричаха Йонг, сега стана Хьон, ГГ нали е по-млад от него и го нарича така, но при нас стана част от името на другия. Свикнах им вече....

В последните серии ГГ чу как млад колега се обяснява на любимата му и аха да го налети, ама главната тръгна успоредно с него и в последния момент мина крачка пред него  и го подпря  Joy

Понеже се фукаше и че е смел го провесиха на въжето да види лесно ли му е на това момче.
Аз май съм коментирала като гледах ДжГ в GJ той там на въжето си усука кръста и сума и време се превиваше на земята, не можеше да стане, а като го изправиха не можеше д тръгне... В сериала коментират травмите и загиналите каскадьори по време на работа по снимачните площадки. Този който е на въжето трябва да изполва първоначалната инерция, момчето в серията го повдигнаха двама, единият беше за баланс от другата страна на въжето. ГГ е по едър, движеше се много и въжето го опъваха четирима. Опасно си е, един да поддаде и ще стане много лошо...От изгледаното разбирам че рано или късно всеки главен актьор в някакъв момент висва на някое въже...

# 139
Ох, говорѝ ми за изплъзналите се клюки за връзки в бранша. Crazy
И моята клюкарска душа не издържа. Joy

Ама ще го сложа в спойлер, че може не на всеки да му е интересно.
Скрит текст:
Тресат се днес на оня полуостров, че излезе видео на разхождащите се из вечерен Париж хванати за ръка ВИ (BTS) и Джени (BLACKPINK). Снимани са от фотографа Amar Taoualit. Вярно, разхождат се под зоркия поглед на следващите ги от разстояние техни мениджъри. Ама и най-кьоравият може да види, че не се разхождат като добри приятелчета Wink. Ето го видеото в Туитър - https://twitter.com/hityouwidthatd4/status/1658847965073506308?r … -date-in-paris%2F
А за това, че са точно те двамата, има и други техни снимки (не заедно) правени по-рано същия ден, от които се виждат добре, че са те, както и мениджърите им.
Слуховете за тях са още от миналата година, но досега и двата лейбъла отричаха или се правеха, че не чуват. Днес, при толкова очевидните кадри, видяни от целия свят - "Статията разкрива, че въпреки че компаниите не са публикували официално изявление, те са отговорили на обвиненията неясно. Във връзка с това HYBE и YG Entertainment заявиха на 18-ти, че „Не знаем, тъй като се отнася до личния живот на артистите“ и не са публикували официално изявление." - според статия на Sports Seoul, чийто репортер се е опитал да се свърже с тях за повече информация.
"Когато медията Sports Seoul потърси отговор, HYBE и YG Entertainment коментираха: „Трудно е да се провери [по този въпрос].“
V и Jennie за първи път бяха обхванати от слухове за запознанства преди една година през май 2022 г. Тогава YG Entertainment коментира по подобен начин: „Нямаме какво да кажем [по този въпрос].“

Аз пък имам какво да кажа. Laughing
Това е най-сладката двойка в к-попа и всички трябва да им се радват и подкрепят.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 18:31 от profi_1

# 140
  • Варненска клюкарка
Ай честито , те се крили пък цял свят ги видял в града налюбовта Joy Дано сътресението за кариерите им да не е голямо.

# 141
Щом днес ще клюкарим да споделя, че ютуб от известно време пуска по няколко пъти на ден видеа за сватбата на Минчо съответно с Минчо младоженец и девойката в булчинска рокля. Ама като не знам истина ли е или фенски колаж не нося от тези видеа в темата.

На мен пък ми е любопитно какво значение придават в ЮК на носенето на халка и има ли значение на коя ръка и пръст е за да означава обвързване. В Два свята имаше няколко момента в които обърнаха внимание на халките на героите и се сетих, че на снимки на Джун, които излязоха в периода октомври-декември имаше халка на безименния пръст, която на снимките му след Нова година изчезна. В Два свята Суки сложи халка, даде и на девойката и вече се брояха за женени. В последна серия пък й свали халката и й каза, че е анулирал брака и тя е свободна да избере да спаси баща си. А девойката сложи и на двамата халките и хоп пак си се чувстваха женени. Без подписи и ритуали само с халки. А пък в ТГ точно обратното подписи без халки и хоп вече бяха женени.

# 142
От време на време (почти винаги) ми е трудно да следя всичко, което пишете..  така че ако хващам оттук - оттам, да знаете защо е.

Бел, нзм дали някой ти отговори, но да - Seo Ye Ji беше досадната, но красива принцеса в Hwarang.

Профи, Пакчетата са специални. Но да и Wooga Squad са готини. В началото ми бяха малко awkward.
За цитатите мерси, аз принципно знам, но съм отвикнала и съм супер мега бавна.
Вярно, че вървя, но  това да го напиша ми отне поне 10мин.😒😒

# 143
Joy  не им е лесно на младежите, малко като в историческите им филми със свитата влачеща се след тях. Да си кажа какво минах, ако някой си избере нещо:
"Такава прекрасна любов" - има го в плейтуб. https://youtu.be/V_1aauD9GUI  Имам съмнения, че това е китайската версия на "Playful kiss" https://youtu.be/gLS6qZGYIoo. Двамата главни живееха в един блок и се знаеха от деца. Главната се беше лепнала като дъвка за главният и му обясняваше, че го харесва, той на нея че не я харесва. Минаха през гимназията, университет , работа. Разделиха се и пак се събраха защото главният се сети, че и той я харесва от малка.  Ако сте гледали закачливата целувка / все още е закопан под дъното на личната ми класация за харесване/ това е в сравнение с него е поносимо.
"Пътуване към Рая"  https://youtu.be/A-er_AJioOA  Момче с Аспергер синдром живее с баща си и имат фирма която почиства жилищата и вещите след като собствениците починат. Бащата почина и властите откриха чичо му  който го играе бандит, за да му стане настойник. Всяка серия разказва отделен случай и как чрез вещите на починалият можеш да разбереш част от животът му. Малко прекалено оптимистично завърши според мен относно приключването на бандитската кариера на чичото, но определено ми хареса като сценарий, актьори ............  направо си ми хареса.
  Филмите не ги кометирам, те са кратички. Не е като сериал, да се чудиш да го започваш ли. Докато ги почнеш и свършили Joy

# 144
Само вие да бяхте с клюкарски души..Joy
За Джи и на мен ми е любопитно- наскоро четох в една фейсбук група,  че има връзка с Nam Ji-hyun, колежката му от Подозрителен партньор.  Но те по стара традиция ги спрягат необвързани ли са, та не знам доколко може да се вярва. 2в1 ако знае подробности ще се радвам да сподели. Stuck Out Tongue Winking Eye

Да си дойдем на думата hahaha О, много е забавен главния в ТГ докато пита Оска случвало ли му се е да го бие жена, а на него да му харесва и да е изпълнен със странно чувство на надежда и очакване за още Joy А докато беше с амнезия пък на подсъзнателно ниво се опитваше да се предпази от ударите Joy Уникален Joy Heart Eyes

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 20:34 от Margarita N.

# 145
Крис, сериала за момчето с Аспергер има ли го преведен на български?

# 146
Джи не е имал официално потвърдена връзка до момента. Не помня  и за Паковците и Извънземното да се е чувало нещо.
Минчо потвърди за връзката си с Минка след Хънтъра. Разделиха се след около година. След това имаше връзка със Сузито, която продължи към 2 години.

Последните години феновете като че ли станаха по-толерантни към връзките на любимците си, така че това с Ви и Джени, ако се потвърди едва ли ще им навреди.
Вече има идоли и то от известни групи, които не само имат връзки, но се и ожениха, че и деца имат. Чен от ЕХО, Мин Хуан от F.T. Island, Теянг от Big Bang, Чангмин от TVXQ......да не споменавам тези от първото поколение к-поп идоли, които вече минават 40-те.
Е, има някои върли фенове-откачалки, които първоначално се пенявят и протестират, но след някоя и друга седмица нещата лека-полека утихват и животът си продължава.

# 147
Впрочем, метнахте ли един поглед на листчето, което ви пуснах преди няколко дни?

# 148
Крис, сериала за момчето с Аспергер има ли го преведен на български?
  Да Рори, в плейтуб.
Впрочем, метнахте ли един поглед на листчето, което ви пуснах преди няколко дни?
   Определено да копи - пейст и когато махнах гледаните пак остана голям избор. Сега се оглеждам за комедия, защото съм си набелязала Итеуон клас, а с две последователни драми не ми се натоварва.

# 149
Анджи, "листчето" го погледнах, но ще е пресилено да кажа, че го прочетох. Във всеки случай е полезно да го имам под ръка. Но съм сериозно затруднена какво от него бих могла да включа в поста за първа страница на следващата тема.

Крисс, досега съм попадала предимно на положителни мнения за Итаеуон клас и смятам, че може да го сложим в "таблицата". Пусни тук някакъв линк към епизоди с бг суб, моля.

2в1, и аз мисля, че специално на ВИ и Джени това няма да им се отрази на кариерите.

Общи условия

Активация на акаунт