АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 688
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
И аз забелязах смяната на името на главната в делничния сериал. Половината го изкараха като руснаците с фамилията отпред, а от 2-3 серии както е при корейците. Имам чувството, че тепърва, 7 серии до края ще стане истински интересен. Но до тук не ме провокира с нищо, че да го изгледам до края в нета и без проблем ще го довърша с темпото на лейдито.

Вярно е. Един сериал ако ме грабне го гледам за 2 дни и част от нощта, но и да не е от типа любими стига нещо в него да е привлякло вниманието ми пак не ги бавя повече от 4-5 дни. А Цветето ми е сред любимите, но първия път имах проблем с гледането, защото някои серии никъде не вървяха и май и до руските сайтове опрях и ми отне повече време. Втория път го изгълтах за 2-3 дни.

Аз обичам т. н. костюмни филми и очаквам такъв по лейдито след Втория живот. Свикнах им вече и на брадатите, проклети старци "благородници" и вече не ми влиаят на усещането за сериала, който гледам.

# 391
Премиера през 2-3 дни Joy съм ги приготвила при мен.
Скрит текст:

Това го минах, има и още мисля, но добавям когато започна нещо и се сетя че е гледано. Звездите са според запомнила ли съм сцена или реплика, героите или историята ми е харесало. Опитах на един да сложа минус 1 звезда, но не ми даде.
Скрит текст:

Премиерата в момента ми е "Touch Your Heart"  https://youtu.be/_f_aEjrWt9k  започнат заради Жътварят

от Гоблин. За момента си е точно ромкомедия, но съм сигурна че корейските сценаристи няма да пропуснат да вкарат малко хорър Joy .   ❤️СЮЖЕТ :
О Юн Со е популярна актриса, най-вече заради красивия си външен вид.
Забърква се в скандал със сина на трето поколение чебол. Популярността й намалява.
Известен сценарист се съгласява тя да играе водеща женска роля В драматичен сериал.
Условието е, че за да придобие опит за ролята,
трябва да работи като адвокатска секретарка.
Междувременно, Куон Джонг Нок е арогантен и хладнокръвен адвокат.
Един ден шефът му го моли да остави Юн Со да работи
 в продължение на 3 месеца като негова секретарка.
Той не е доволен от ситуацията, но трябва да приеме.
💕Епизоди :16
   JoyJoyJoy   май съм за Гинко или пирамем, това е ГГ  от моето момиче, аз само от Гоблин го помня. Погледнах му филмографията. Голяма грешка, още 11  заглавия към plan to watch  Joy

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 15:06 от Krissttinna

# 392
Бях си казала, че няма да повторя Стрелецът от Чосон. Гледах го след Песа и вълка и Илджиме и много ме дразнеха асоциациите с тях и в един момент и с АС. Още в първите серии тримата главни от Песа и вълка като този път героя на Джун беше син на Мао и съответно сприятеляването с героинята на Санг Ми и една дърворезба на сова както и съвпадения със сюжетната линия. После пък асоциациите с Илджиме, антипатичната актриса Чонка в ролята на антипатична героиня и за капак ужасно дразнещите с проскубани дълги бради старчета. Ужасно дразнещи ми бяха и прескачайки тях сигурно съм прескочила част от останалата част от историята. Толкова бях подразнена от всичко това, че даже недоволствах от романтик сцените на главните, зер не е като в Песа и вълка, а различно. И после гледах много сериали в т. ч. и костюмни и стигнах до Хуаранг. А там същите дразнещи старчета с бради. Но вече им бях свикнала на тези персонажи и не ме дразнеха, а си изгледах с кеф сериала. И ми се породи внезапно любопитство към Стрелеца. Сега го гледам като за пръв път. Аналогиите с другите 3 сериала не ме дразнят, старчетата с брадите ги изгледах без проблем и се оказа, че всъщност сериала много ми хареса при второто гледане. Чак ми е странно колко различно го възприех този път 7-8 месеца по-късно.
В тази връзка си спомних, че всички вие харесахте някакъв сериал за ангели, а аз умрях от скука като опитах да гледам една негова серия и реших че няма да се мъча изобщо с него. Но сега, след като толкова си промених мнението за Стрелеца, че чак го сложих при любимите сериали реших пак да опитам да гледам ангелската история. Но първо ще изчакам да обявят новия делничен сериал по лейдито.

# 393
  • Варненска клюкарка
Лелее Крис, какво е това! Повечето заглавия не са ми познати, пък и заради английския познатите не винаги ги разпознавам. После пак ще ти мина класацията.
Аз съм със скромните 20 сериала, като в бройката са сегашния по Лейди и този който започнах- Убий ме, излекувай ме. Досега съм видяла 2 от самоличностите,освен оригиналът, на път е да се покаже трета. Пако е брат на главната викла, която е психиатър и ще му е точно на място на главния за особеното му психическо състояние, тя даже вече разбра, а Пако е писател, криещ самоличността си под псевдоним. Иначе Пако и сестра му са с доста интересни имена- тя е О Рин Джи, той О Ри Он,  и като всички близнаци може да се карат, но и ден не могат един без друг и се разбират от половин дума. Главния не е типичния корески красавец в главна роля, но е ефектен. И тук предстои борба за надмощие в семейната фирма и предполагам главния ще цъффа в някоя от самолиностите си в най.неподходящото време Joy
Не мога да свикна още с тоя телеграм, появиха ми се 9 серии, идея си нямам как ще търся останалите.

Рори в сериала има интересна история тръгваща от детството на ГГ. Доста е трагична, мен много пъти ме хващаше за гърлото, особено като разбрах че едно 13 годишно дете си е посегнало. В резултат на това се появява Данчо ангела. В началото ме разлака сляпата балерина, която мразеха всички, а после исках Данчо да е щастлив, с нея без нея, само да има втори шанс.
Оприличавам корейските сериали на шоколадови бонбони асорти - понякога е амарето, друг пътдруга горчилка, а  късмет е когато е млечен шоколад с вкусен пълнеж, но разнообразието е толкова голямо, че всеки намира нещо за своя вкус...Heart

# 394
Не бях забелязала колко красива жена е актрисата в ролята на придворна О. И още не мога да свикна с БГ гласа на 4и. Като че ли досега не се е случвало някой герой в какъвто и да е сериал да е озвучаван по-неподходящо.
В утрешната серия на АС има сцена от ДВД версията. Така ще се потвърди нея ли излъчват по лейдито.

# 395
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз пък ви нося филм за Хуаранг - https://www.youtube.com/watch?v=QiZl2YEwuEo
Много обичам тези бонус серии, които правят.

Фестата за 10-годишнината на BTS приключи с грандиозно над половинчасово шоу с фойерверки. Много музика, много красота! Purple Heart

# 396
Профче, за Хуаранг пишеше че има 4 (20+4) допълнителни серии. Дали това, което ни носиш включва тези +4 епизода?

# 397
Едва ли Рори. Това е от типа "филм за филма", с много моменти зад кадър и преди всичко със спомените на момчетата за заснемането на моментите от сериала.

# 398
Рори, освен че наскоро ти тук писа за четирите допълнителни серии на Хуаранг четох за тях и в една от българските фейсбук страници за корейски сериали. Наглеждах ще дадат ли линкове, за да ти ги донеса, но такива все още няма.

Аз да споделя пък, че се прехласнах по "нова" двойка. Не е много нова, споменавали сме я дотук няколко пъти. Уж не ми се гледаше сериал с Хьон Бин скоро след ТГ, но пак се спрях на един с него 😂 Загледах Любовта се приземи върху теб и много ми харесват със Сон Йе Джин. И да се отегча по някое време ще продължа до края заради тях.

# 399
А поне писали ли са какво е съдържанието на тези допълнителни серии. Част от сериала или за сериала - изрязани кадри, зад кадър....
Хьон Бин и жена му много добре стоят един до друг на видеата, които ютуб бълва от месеци било то с бебето или без него. И аз ще гледам общия им сериал, защото съм сигурна, че ще има химия между тях и ако не за друго заради тях ще си струва гледането. Можеш ли да сложиш линк към сериала?

# 400
Не мога да свикна още с тоя телеграм, появиха ми се 9 серии, идея си нямам как ще търся останалите.
    Там са Бел, под описанието.
Скрит текст:

Когато ти е на цял екран с дясната стрелка превърташ кадри, а когато го смалиш с дясната стрелка отиваш на следващият епизод. Не се налага да броиш видеата, това случайно го разбрах Joy

# 401
  • Варненска клюкарка
Крис, да намерих ги. Аз още свиквам с подредбата, едва 4 серии съм изгледала, много благодаря за упътването, опрледелено имам нужда.

Ох, аз какво да кажа, на мен и преди ЮТ и Шортс ми бълваха видеа с със семейсдтво Джин-Бин, без представа да имам кои са Joy А откак тук го разцъкахме в ТГ, Хьон Бин ми стана почти роднина,  все ми излизат видеа с тях минат не минат 5-6 и хоп следващото са те Joy С жена му изглеждат много сладка двойка. Снощи последното видео с тях ми излезе от междунарродното летишще на ЛА, нямам представа от кога е -бяха с маски на лицата, така че може и  да е по-старо,. Бутаха към изхода 2 огромни колички с багаж и някакви големи сакове, които приличаха на опаковани стикове за голф. Изпаднаха в лека паника защото ги наобиколиха доста хора и пича придърпа жена си до себе си, а тя вплете и двете си ръце в неговите, дойде охрана и  се успокоиха, даже започнаха да махат на тълпата, а после дойде огромен черен джип и се качиха....Някои и в САЩ нямат спокойствие, но като се има предвид и колко азиатци живеят там, може и да е нормално, като видят някой от "телевизора"....

Марги да, наистина сложи линк, сега гледам нещо, но после ще съм с теб. Колко серии е? Някой докато гледахме ТГ  написа няколко реда -  СК войник и разглезена ЮК богаташка която вятърът отвявял с делтапланера и буквално паднала на главата на капитан от армията. Добро начало, но никак не си представям как може да има щастлив финал.

Рори чудя се възможно ли е да има допълнителни серии  на Хуаранг, при положение че финалът си беше съвсем логичен и отпразнуван като финал на историята. Що ли ми дрънчи пак на някакви фенски съчинения от типа дето един-зруг се навиват....

Аз продължавам с Убий ме излекувай , но много трудно им оправям имената, в първа ме заляха с толкова много и май нищо не е такова каквото изглежда, може и Пако и главната да се окаже че не са близнаци и майката на главния май не му е майка, много объркващо.... На Пако вече се научих да му разпознавам гласа, дори без да го виждам в кадър.

И продължение на сериала "вътрешнозаводска ЮК мода" Отдавна ми прави впечатление че понякога корейските пичове носят бая високи токове, ей го и тоя тук се е повдигнал с едни 5 см....

Преди това няколко пъти видях в Легендата, наскоро видях и Оска на токове, Хьон Бин в една от последните серии, може би 19 когато беше с амнезията и подпрян на една маса, а любимата отново му изпращя един ритник, тогава повдигна крак и се видя, през дзругото време обаче нямаше а и би било стрранно висок мъж да го повдигат допълнително.... И в други сериали съм виждала, Та овърсайз, мъже на точки, мъже на токове.... сладури Joy

# 402
Откак открих ютуб семейство Бин излизат непрекъснато. Около 70% от видеата са с тях. Много са сладки двамата един до друг и си имат химия в реала не като Айю и Суки, които в моите очи не само че не излъчват химия когато са в общ кадър, но и визуално не стоят добре един до друг. Обаче пък е адски досадно техни видеа да изскачат непрекъснато. Бях ги прочела кои са и какви са преди да гледам ТГ, а сега съм любопитна да ги видя заедно и в сценарий, защото Хьон Бин е наистина много добър актьор.
И аз се чудех за тези +4 серии защо са написани така (написано е в описание на сериала и приличаше на официална страница), но КВS2 е телевизия която прави 20+ серии. Момчетата са 25, Стрелецът 22, защо тогава Хуаранг да не е 24 серии. Но защо тогава ги няма и защо са написани 20+4 не мога да си представя. Надявам се момичетата, които ползват английски и са по-отдавна фенове на корейските сериали да знаят нещо по въпроса.
Имаше вид на завършен край, но ако рейтинга е бил доста висок може и да са заснели нещо допълнително. Макар, че Хуаранг е от сериалите изцяло заснети предварително, съгласно споделеното от актьорите във филма за филма, който Профи ни донесе.

# 403
Редактирах малко!
-----------------------------------------
Рори, дотук не съм намирала инфо за допълнителни 4 серии. Вероятно някой някъде си съчинява или бърка компотите с компютри.
Традиционно корейските сериали са предимно от 16 епизода. Като добавиш 4 и става 20, колкото са сериите на Хуаранг. Което не значи, че са му добавяни допълнително, а просто е от сериалите дълги с по 4 серии повече, т.е. от тези с по 20 епизода. Специално този сериал започва излъчването си в края на 2016 г. с 4 епизода и продължава с останалите 16 през 2017 г., без прекъсване и пролуки. 20 серии съдържа и кутията с 5 ДВД-та на сериала, която срещу 55 долара можеш да си намериш и в момента в Амазон - https://www.amazon.com/HWARANG-WARRIOR-COMPLETE-KOREAN-EPISODES/dp/B073V5RX8F
На други цени могат да се намерят и варианти с английски субтитри.
Впрочем аналогична кутия с 5-те ДВД-та на АС се предлага за 70 долара. Wink https://www.amazon.com/Moon-Lovers-Scarlet-English-Subtitle/dp/B … 194PHFT&psc=1

Не търси допълнителни серии, защото такива няма. Митичните 4 допълнителни "серии" са всъщност, т.нар. специални епизоди -
На 16 декември 2016 и на 26 декември 2016 са излъчени 2 специални епизода. Предполагам единият е това, което донесох (ама не е). Другият още не съм го открила, но вероятно синтезира съдържанието на сериала, разказано от някой поканен (и това не е, чети последните редове в поста!). Спомни си, че на АС, например, беше някакъв историк. На 19 декември започва излъчването на сериала с епизод 1. На 30 януари 2017 г. в 12:35 ч. (KST), KBS2 излъчва два специални епизода, на/послучай Лунната Нова година, съкращаващи първите 12 епизода от драмата в 150-минутен епизод. Peace

На официалната страница на сериала в KBS (http://kbsworld.kbs.co.kr/program/view.php?pg_seq=1077) двата промо епизода (епизодчета Wink) са това -
https://www.youtube.com/watch?v=5tEGpEjIm1s
https://www.youtube.com/watch?v=z-9-iwPfABc

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 15:17 от profi_1

# 404
Криси, уау 😳 Това под №18 и още май имаше явно са в дъното на личната ти класация 😂

Две последователни вечери се мъча да подхвана Пако и Каката, на 20-тата минута или ме прекъсват, или ми се доспива. Не му е дошло времето явно...
Та, видях ги ДжинБин (ах, тези съкращения 😂) и коментар за сериала "класическа сапунка ама корейска" и се започна...
Хареса ми дотук, направо нямам търпение да продължа и да видя възможен ли е хепи енд в тази ситуация. Като се абстрахира човек от войнишките истории, (много лица и имена там, позамотах се) ГГерои са наистина завладяващи и ще си е една вълнуваща любовна история.

Любовта се приземи върху теб, бг суб
https://www.vbox7.com/play:fb08365b8e?p=playlist&id=2338088

Бел, епизодите са 16. При полет с парапланер ГГероиня (Се Ри) е отнесена от торнадо от Южна в Северна Корея и попада във военна жилищна зона (или зона за временно примирие споменаха, У мъглата съм). Още не мога да схвана нещата с родата ѝ, май има двама братя, които не са особено притеснени заради изчезването ѝ. С майка си (не съм сигурна дали ѝ е родна майка) също не са в добри отношения. Но на баща си е любимка и малко преди инцидента той съобщава пред всички, че тя е достойна да оглави семейния бизнес, с което пък омразата към нея се засили.
ГГероиня се озовава в Северна Корея, между клоните на едно дърво, радиостанцията не работи и докато вика случайно я чу ГГерой (Капитан И). Приближи се към нея и насочи пистолет, а тя както твърдеше, че е твърде нависоко и се страхува като видя оръжието реши все пак да слезе и скочи върху него 😂 Отново интересна първа среща. Разбра той, че не е ЮК шпионин и реши да ѝ помогне (без да ѝ издава намеренията си) като стъпи в минно поле умишлено и ѝ даде време да избяга, но не стана така... Започнаха да я преследват, тя бяга докато я държаха краката, стъмни се и  видя най-накрая населено място, помисли, че си е в ЮК. За нейно нещастие не беше. Малко преди да я заловят, ГГерой я придърпа и скри в дома си. Решен да ѝ помогне да се върне в родината като за кратко се налага да остане при него. Някои от офицерите разбраха, даже се сближиха с нея (тя набързо разгада слабостите им, единият голям фен на южнокорейски драми😂) и заедно с капитана решават да организират завръщането ѝ в ЮК без да спазват законовите процедури...
Докато е в дома му някак успява да вкара цвят в сивото им ежедневие. Разбира, че техният начин на живот е много далеч от нейния, няма интернет, нямат мобилни телефони, само стационарен в кабинета на ГГерой, на който да звъни при спешен случай 🤣 Тя не спря да го търси - няма топла вода, шампоан, душ гел, ароматна свещ... 🤣 Той с безразличие ѝ отговаря да използва сапун, но на път за вкъщи ѝ купува всичко необходимо. ❤️  Е, набързо се разкрива, че в дома на капитана има някаква тайнствена жена, а за да я предпази той я представя като своя годеница. Без дори да знае името ѝ😂 Наскачаха ревниви съседки, дразнеха се от присъствието ѝ, но и тя не им оставаше длъжна - изпраща годеника си подобаващо, той скован завалията обаче ѝ се води по акъла😂
Дойде денят в който ГГероиня щеше да се прехвърли на друга лодка и да се завърне в ЮК, на ГГерой не му се искаше да я пусне, на раздяла си казаха и имената мислейки, че никога повече няма да се срещнат. Обаче по някакъв сигнал ли не разбрах точно тръгнаха след тях, този който им беше уредил лодката им каза да се скрият, на ГГерой му бяха разказали как в ЮК драми излизали от неудобно положение с целувка или прегръдка, та и той в този момент като предварително предупреди пристъпи към действие 😆 И така, офицера ги завари да се награбват и не установи нищо нередно, пита ги след като са на риболов през нощта там ли са решили да създават поколение 😆 и т.н. Прекъснах към средата на 4-ти епизод.

Общи условия

Активация на акаунт