АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 651
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Да не е Пес патрул анимацията?
Беше хит у нас по едно време както и Кръстовище в джунглата.
Дано да не е злояд мъника. Весело изкарване и на двамата!

# 256
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не, не е Пес патрул. Няма баба дето да сбърка Пес патрул с друго филмче. Блуи се казва това.
Внукът не е злояд, но е капризен. Спогаждаме се засега ... предимно с отстъпки от моя страна. Joy

# 257
  • Варненска клюкарка
Профче как ги оправяш анимациите Joy Навремето като оставях моя на майка ми се спогаждаха по равно - гледаха  детски, после някой сериал за баба му и компромисното положение бяха документалните и научно популярните канали 😁Книга можех да напиша за проклетиите, липсата на апетит и нежеланието му за сън.... Мале кога мина това време!

Някой виждал ли е реклама на новия сериал по Лейди? Аз не, и на ВоЙо все още не са качили нищо, а ей го вторника е след 3 дни.

Снощи в Шортс ми беше обичайната картинка -  покойния Му Бин вече месец и половина не ми излиза от там, като сега за разнообразие с най-красивия Ча - пеещи, танцуващи, похапващи... Онази песничка, която пусна 2в1 на Текьон (дано правилно да изписвам името му) и на певицата с която с Оска пяха и правиха хореография в ТГ и с която песен ММ ми проглушава ушите вече трета седмица🤪 ми излиза във всякакви аранжименти и от всякакви хора, дори и от такива, набрали скорост на разни музикални формати, явно наистина е много популярна и обичана песан. Както се казва класика в жанра Heart

Този път Хьон Бин и жена му май ми излязоха от САЩ, не съм сигурна, но имаше някакъв надпис в тази посока - видеото се състоеше от няколко снимки на които госпожата буташе количката, а таткото носеше бебето на ръце. Тя изглежда е доста популярна и сама за себбе си, защото има видеа само с нея стигащи към 14 000 лайка... Марги, да не забравиш да ми кажеш за понеделник къде да гледам в последна серия на ТГ, че да не я пропусна в действие. Разпознавам я в съвременния и вид, но не знам на младини как ли е. Ясно че там с ХБ едва ли са се засекли на СП, но все пак да я видя. Преди време Рори беше писала за Чонка на финала на Лечителят, но аз там вече полузаспала забравих за нея и я пропуснах.
В една от класациите сноци разбрах че общия им сериал е бил за НФ, сцената, която видях  беше как и връзва косата. Ясно че ХБ беше в роля на севернокорейски войник, но не разбрах той ли беше попаднал в ЮК, или ГГероиня в СК.

Синът ми учи за изпит, но от време на време наминава при мен и снощи реагира на две смешки - посмя се когато ГГ пусна ръце на девойката си в джакузито, искал да си припомни някои неща, че нали с тази амнезия.... а тя му се скара да си махне ръцете от там😂🤣  Преди това прихна когато родителката на Оска му отвъртя една чанта зад врата и като се напиха с бъдещата снаха. Обясних му че свикнах да гледам в К-сериалите дамите да се наливат като смоци Joy

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 13:12 от Беллора

# 258
Имаше период в който днешния тийн беше правил компания на баба си в гледането на латино, индийски и турски сериали (в т. ч. като ме видя да гледам ОС веднага назова по име главните), но основно баба му гледаше с него анимации и до ден днешен я уведомява по телефона докъде са стигнали сериалите, които следи. Съвместното гледане на анимации в ранна детска възраст (аз никога не бях му пускала ТВ, но като ми свърши майчинството на 2г. възраст баба му го запознала с телевизора) създаде много силна емоционална връзка между баба и внук 😜. А като добавим, че беше и още е и  злояд, и капризен баба му стана истински герой на ордена на св. печка и св. тиган. И сега много се обичат.

Вчера тийна ме изненада, защото при цялото плюене по новата ми далекоизточна страст ми напомни че имаме да гледаме заедно от "моите сериали" когато уточнявахме как през ваканцията имаме да наваксваме със сериалите от вселената на SW.

Няма реклама по лейдито на новия сериал, но в ТВ програмата на Дир си е включен и то всеки ден. Явно схемата 2х3 беше, за да маскира, че отново има обявен сериал, но не са готови да започнат излъчването.

# 259
  • Варненска клюкарка
Успях да изгледам АС. Това наистина е по-пълната версия, т.е. ДВД, може би затова не го и качват на платформата, даже ми е странно че е продадена за ТВ, всички налични версии на всякакви езици в нета са без допълнителните кадри, дори и едната руска с озвучката, на която си личи че не е крадена, защото е чиста, без логота и движещи се надписи.. Помня няколко от липсващите сцени, които видях в онзи японски филм от 5 части, видях ги във варианта по Лейди. Превводът е хубав, само малко по приличен дубльор да бяха избрали за ГГ или да бяха го разменили с който дублира 8-ми,  тембърът който дублира  ГГ от ТГ например е много приятен, млад и дълбок, макар че не покрива цялата му интонация, звучи доста приягто, а на ДжГ са му пришили някакъв звучащ като на доста възрастен човек. Гласът ми напомни на Емковия от дублажа на Нова...Мрънкам си... Но общото ми усещатне от.серията беше приятно, въпреки че съм я гледала и аз не знам колко пъти. Браво и за преводите макар и тук там на песни. Но вероятно са се възползвали от преведените на много езици песни към ДВД. В ДВД версията на ТГ имаше преводи на десетина езика, друго си е като ги имат черно на бяло на някой познат език и да не им се налага да слухтят дума по дума някакви си маловажни песни. Накратко - пълен и качествен превод.
Синът ми в понеделник има изпит и учи но намина за кратко, видя АйЮ докато пее, каза че е много красива, ама песента е ужасно смотана, наложи се да му пусна това....Хареса му много.
https://www.youtube.com/watch?v=TgOu00Mf3kI&t=3s

# 260
И на придворна О, освен на 4и дублиращия глас не е подходящ. И аз имам чувството, че гласът е на възрастен човек. Още от първите реплики на Со така звучи. Даже и интонациите не ги докарва така както действието и репликите изискват. Звучи ми монотонно и ме дразни, но иначе превода, версията (вероятно ДВД) и другите гласове на бг са супер. И сега е ясно защо Проф беше гледала моменти, които ние коментирахме като липсващи. Браво на лейдито, че е купила тази версия. Песента са я превели и думите са много хубави, но самата песен почти не се чува. Въпреки, че почти не се чува навява тъга. Може би заради това, че втория път озвучава последните минути на Су.
Най-странното беше, че като свърши серията ми се прииска веднага да си пусна следващата. Но ако  го направя ще чуя гласовете на актьорите и ще ми е още по-дразнещ гласът на бг актьора озвучаващ 4и и се въздържах. Сега си чакам повторението в 02ч.
През изминалите месеци изгледах много сериали и няколко филма. Много от тях ми харесаха. Много от тези, които харесвам определям като любими, но всички, които са ми любими са след АС. Профче, благодаря, че настоя да  му дадем шанс!

Белл, аз бях попаднала на версия с английски дублаж, която явно е ДВД версия с липсващите кадри. Но като донесох серията тук някой като че ли каза, че всъщност е излъчвано във Виетнам. Може да е специален бонус за БГ зрителите. Все пак на няколко пъти звучи наша народна музика и споменават маслото от българската роза като основна съставка на тяхна козметика и в древността, и в 21в.

В плейтубето са качени до 4 серия вкл. на АС с дублажа.

Допълвам:
Вчера преди АС в рекламния бокс излъчиха реклама на новия сериал от 06.06.

И понеже много ми харесва, а ми се струва, че някой от вас също беше споделил, че го харесва - Гордост и предразсъдъци с Кийра Найтли и Матю Макфейдън днес от 17.30 по лейдито и веднага след него 8и епизод на АС.

Преди пускаха захаросани романтики преди уикенд сериала и ги пропусках, но вчера попаднах на Великия Гетсби, а днес Гордост и предразсъдъци. Явно са решили да пускат стойностни филми в събота и неделя следобяд, което в комбинация с АС е направо глезотия за сетивата и душата.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 12:31 от Рори72

# 261
И понеже много ми харесва, а ми се струва, че някой от вас също беше споделил, че го харесва - Гордост и предразсъдъци с Кийра Найтли и Матю Макфейдън днес от 17.30 по лейдито и веднага след него 8и епизод на АС.
 Аз определено го харесвам, отделих му време за 2+ гледания. Също и сериалът на BBC с Колин Фърт. https://youtu.be/7UYq-ITtxZs
Това е краят направен за щатите  https://youtu.be/Zg7YhN-I2M0
MM има и много приятен глас, определено бих се записала на курс по английски ако го води
https://youtu.be/XGmCZnliYmg

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 19:15 от Krissttinna

# 262
  • Варненска клюкарка
Рори, аз сравних високомерния и студен батко на Минчо в Наследниците с Дарси от Гордост и предразсъдъци, като за малко да
напиша Дързост и красота, навреме се поправих😂 Що не бях един режисьор, или по-добре сценарист, каква втора история щях да им извъртя с него и някоя огнена колежка в тоя сериал. Баткото с
наченки на такъв характер имаше потенциал да замъгли ГГ а те като виснаха в това училище, отиде та се не видя.

Продажбите са бизнес и се съмнявам причината да е някакъв сантимент, продажбите обикновено стават и на някакви мипкоми,  или чрез агенти, а не директни преговори с тв т.е.няма досег с производителя... По-скоро кой за каквото си е платил, това е получил, този път нашите са направили добър избор. С някой по скъп вариант, може да са получили в пакета бонус от 1-2 заглавия безплатно и така...
Аз рядко си променям мнението, трудно харесвам каквото и да е, често  си премълчавам някои неща защото съм много критична (още се чудя как ме търпят моите) но харесам ли, значи видяното/ прочетеното много ме е впечатлило. За АС в началото и пред себе си не исках да си призная, че ми  хареса повече от АФК - история, красота и не на последно място абсолютната липса на разтягане, което да ми провокира  раздразнение, което при мен се случва много бързо и след първите серии при десетки опити през годините да загледам друго, си оставах до опитването. Всичко си беше на място, дори финала, което след изгледани други К-сериали разбирам че не им е силна страна на корейците.  Но когато изгледах целия ТГ без всякакво съмнение в личната ми класация ми мина на първото място. За страхотно разписания характер на ГГ и музиката вече съм казвала че много ме грабнаха. Другото е че също няма пълнеж. На пръв поглед са направили банална история за влюбването на богат мъж в жена с много различно социално положение, но реално се е получила  страхотна история. То в това е и майсторлъка - от нещо банално да стане уникално и увлекателно.  Подобно на старата история за Пепеляшка, или Ромео и Жулиета използвани в много съвременни сериали, но показани много увлекателно и въпреки, че човек вижда приликите, вижда и че са успели да избегнат баналностите, така беше и с АФК но от един момент  пълнежите и глупостите едва ги изтърпявах и го догледах само защото го бях правила цяла година, сърце не ми даваше да го зарежа без да съм видяла финала. А ТГ успя да ми привлече вниманието по средата и то докато, току що бях минала първи кръг на АС и минавах към втори, силно филмирана и много потънала в историята. Канех се от месеци да се върна и да го видя целия и все не стигах до него. Върнах се в края на февруари след изгледани Секретарката и Хуаранг, бях решила да повтарям Лечителя преди да занулят Супер К, но не знам и аз как попаднах на ТГ, потърсих едно, а намерих друго. Не че пак успях да го изгледам, казах си че след 2 седмици като пуснат сайта отново ще го видя на спокойствие без да бързам, но успях чак на третия кръг наскоро🤪

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 08:02 от Беллора

# 263
Крисс, благодаря! Гледала съм го всеки път когато го дават по ТВ и винаги съм се чудела защо края е като отрязан, а то е било защото наистина е отрязан. Не разбрах разговора, но гласовете им звучат много нежно и този край е наистина много по-хубав за тази история. Да, гласа му е много въздействащ. Като се записваш на курса запиши и мен 😜😀. И КФ излъчва аристократизъм и класа и също много го харесвам.

От рекламите на новия Кдрама сериал оставам с впечатление, че ще е комедия.

# 264
  • Варненска клюкарка
Май много  сериали са микс от драматични  моменти и комедия + романтика и ако има някаква фентъзи, или приказна част. Странно, но мен ме устройват. Има и чисти драми разбира се, ама не знам дали ще мога да ги понеса, че май са доста откровени, попадам на разни сцени...

# 265
На телефона, че даже и на лаптопа, когато гледахме с тийна не забелязах, но на ТВ екрана си личи, че клонката за ритуала е изкуствена. Всичко друго изпипано, скъпа продукция, а да използват изкуствена клонка.
Но дали защото гледам на ТВ екран или защото междувременно 8ия принц го гледах в Бягащия човек и там беше много сладък сега не го намирам за грозноватичък, така както го виждах при предишните гледания. Пак не го харесвам като характер, но външно вече ми е симпатичен.
Така неусетно минаха четири седмици/8 серии и вече започва драматичната част на сериала. Хем нямам търпение за следващата серия, хем се радвам, че излъчват по 2 серии седмично и по-дълго ще продължи емоцията от гледането на ТВ. По груби сметки ще свърши средата на юли, около датата на която започна миналата година и когато Проф ни покани да се потопим в магията на далечния изток.

С тийна гледаме анимация на дисни, в която има и азиатско участие и като сценарий, и като произход на някои герои и ми хрумна, че може би корейците имат интересни анимационни сериали или филми насочени към тийн аудиторията. И в тази връзка имам молба към момичетата, които отдавна са любители на корейското кино изкуство да споделят попадали ли са на анимация за тийнове с бг превод и евентуално линкове или заглавия с кратко резюме.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 16:24 от Рори72

# 266
На линия съм за последния епизод на ТГ ☺️ Бел, ако гледам до края ще ти напомня за Сон Йе Джин. Надявам се да си тук.🤪

Ей сега след рекламата ще е явно- на среща с шефа на Ла Им.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 20:41 от Margarita N.

# 267
  • Варненска клюкарка
Тук съм, онази по бански ли е?  
Посмях се когато новоизпечената съпруга се представи като такава, а колегите един през друг как го била навила- набила ли го, бременна ли била😂
А, видях я Сон Йе Джин играе себе си 🙃

# 268
Ето ги, на среща с шефа. Кастинг директор е, представиха я с истинското ѝ име.

Ех, пропуснах ги последните минути... Пак да кажа, че финалът макар да изглежда мрачен на мен ми харесва. Исках да видя нашите да не са го съкратили случайно до момента от настоящето като са двамата в двора.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 21:02 от Margarita N.

# 269
  • Варненска клюкарка
Симпатична е, в Шортс ми излезе и в някакви други сцени, беше много нежна на младини. С Хьон Бин май имат нещо като съдбовна предопределеност от любимите за корейците - в няколко проекта се засичали, повече, или по-малко а 12 г по късно се оженили😜
Марги мрака е в миналото. И за мен е привиден, нещо като отлагане на голямата любов - ако тогава се бяха сближили, толкава млади, отношенията им нямаше да оцелеят. В  настоящето финалът е страхотен 😘 всичко си беше там, не са съкратили нощната разходка.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 21:18 от Беллора

Общи условия

Активация на акаунт