АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 670
  • 735
  •   2
Отговори
# 405
Имам други сериали в списъка, но е приятно да гледаме заедно един и същ сериал и мисля утре да започна сериала, който гледа Марги. Но ако трябва да бъда честна в момента повече ми се гледа от т. нар. (от Белл) костюмен сериал и не знам дали ще мога да загледам сериала на сем. Бин.

Списъкът на Крис и при най-разтегления екран си остава с много дребни букви и не мога да го прочета.

Профче, сигурно е така както казваш с допълнителните серии. Щом в две серии общо 150 мин. са събрали сериите до 12та, то вероятно в още две серии са събрали останалите до 20та и ето ги 4 допълнителни епизода.

# 406
  • Варненска клюкарка
Хареса ми дотук, направо нямам търпение да продължа и да видя възможен ли е хепи енд в тази ситуация. Като се абстрахира човек от войнишките истории, (много лица и имена там, позамотах се) ГГерои са наистина завладяващи и ще си е една вълнуваща любовна история.

Любовта се приземи върху теб, бг суб
https://www.vbox7.com/play:fb08365b8e?p=playlist&id=2338088

Скрит текст:
Бел, епизодите са 16. При полет с парапланер ГГероиня (Се Ри) е отнесена от торнадо от Южна в Северна Корея и попада във военна жилищна зона (или зона за временно примирие споменаха, У мъглата съм). Още не мога да схвана нещата с родата ѝ, май има двама братя, които не са особено притеснени заради изчезването ѝ. С майка си (не съм сигурна дали ѝ е родна майка) също не са в добри отношения. Но на баща си е любимка и малко преди инцидента той съобщава пред всички, че тя е достойна да оглави семейния бизнес, с което пък омразата към нея се засили.
ГГероиня се озовава в Северна Корея, между клоните на едно дърво, радиостанцията не работи и докато вика случайно я чу ГГерой (Капитан И). Приближи се към нея и насочи пистолет, а тя както твърдеше, че е твърде нависоко и се страхува като видя оръжието реши все пак да слезе и скочи върху него 😂 Отново интересна първа среща. Разбра той, че не е ЮК шпионин и реши да ѝ помогне (без да ѝ издава намеренията си) като стъпи в минно поле умишлено и ѝ даде време да избяга, но не стана така... Започнаха да я преследват, тя бяга докато я държаха краката, стъмни се и  видя най-накрая населено място, помисли, че си е в ЮК. За нейно нещастие не беше. Малко преди да я заловят, ГГерой я придърпа и скри в дома си. Решен да ѝ помогне да се върне в родината като за кратко се налага да остане при него. Някои от офицерите разбраха, даже се сближиха с нея (тя набързо разгада слабостите им, единият голям фен на южнокорейски драми😂) и заедно с капитана решават да организират завръщането ѝ в ЮК без да спазват законовите процедури...
Докато е в дома му някак успява да вкара цвят в сивото им ежедневие. Разбира, че техният начин на живот е много далеч от нейния, няма интернет, нямат мобилни телефони, само стационарен в кабинета на ГГерой, на който да звъни при спешен случай 🤣 Тя не спря да го търси - няма топла вода, шампоан, душ гел, ароматна свещ... 🤣 Той с безразличие ѝ отговаря да използва сапун, но на път за вкъщи ѝ купува всичко необходимо. ❤️  Е, набързо се разкрива, че в дома на капитана има някаква тайнствена жена, а за да я предпази той я представя като своя годеница. Без дори да знае името ѝ😂 Наскачаха ревниви съседки, дразнеха се от присъствието ѝ, но и тя не им оставаше длъжна - изпраща годеника си подобаващо, той скован завалията обаче ѝ се води по акъла😂
Дойде денят в който ГГероиня щеше да се прехвърли на друга лодка и да се завърне в ЮК, на ГГерой не му се искаше да я пусне, на раздяла си казаха и имената мислейки, че никога повече няма да се срещнат. Обаче по някакъв сигнал ли не разбрах точно тръгнаха след тях, този който им беше уредил лодката им каза да се скрият, на ГГерой му бяха разказали как в ЮК драми излизали от неудобно положение с целувка или прегръдка, та и той в този момент като предварително предупреди пристъпи към действие 😆 И така, офицера ги завари да се награбват и не установи нищо нередно, пита ги след като са на риболов през нощта там ли са решили да създават поколение 😆 и т.н. Прекъснах към средата на 4-ти епизод.

Чудя се какво ли мислят в СК за подобен сюжет и как някои от военните са били запознати с ЮК драми, ама да кажем че това си е тяхната реалност, пограничен гарнизон и има някакви начини. Май сегашния ми сериал ще почака, и без това ми въпрви малко трудно, наду ми главата тая викла главната.

# 407
  • пак на Рив Гош
Опитах на един да сложа минус 1 звезда, но не ми даде.
Krissttinna, и аз се опитах да направя същото като теб за същия сериал, но трябваше да се задоволя само с 1* Joy
Между другото, това е моят профил в МДЛ, ако искаш да се свържем: https://mydramalist.com/profile/8637429

Беллора, Hwang Jung Eum (Главната от "Убий ме, Излекувай ме") наистина вика ужасно във всеки от сериалите, в които съм я гледала досега. Не знам дали я карат така да играе, или това е маниер на актрисата, но е ужасно. Аз за малко да изоставя "Убий ме, Излекувай ме" заради нея, защото в него децибелите й са просто непоносими. В хода на действието ги намалява малко, но първите епизоди са мъчение...
Между другото те двамата с Пако имат още един сериал заедно, She Was Pretty, който е симпатичен ром-ком (малко от типа на "Секретарката Ким").

# 408
Преориентирай се тогава, Бел 🙃
Не знам корейците как са го възприели,  но за чуждестранните зрители си е навярно една приказка за любовта и това как тя не се подчинява на правила. Има доста закачливи диалози. ГГероиня на няколко пъти казва "ако някога се обединим..." и дава обещания. На онзи дето си пада по ЮК драми му обеща автограф или да го запознае с любимата му актриса, 😂на друг от офицерите след като я нарече "прогнила жена" и тя го възприе като СК ругатня беше готова да му отвърне с ЮК, ГГерой я предупреди да не пропагандира ЮК вярвания , показаха как на пазара тайно се продават стоки от ЮК, а когато ГГерои си мислеха, че повече няма да се видят и се запознаха официално стана ясно, че нейният род е от СК, а неговият от Южна...

Ако ще ви зарибявам трябва и да онагледявам 🤪

# 409
  • Варненска клюкарка
Марги, много сладка първа серия, а ГГ химичат Heart Всичко ми хареса и ефектите с торнадото и новия аранжимент на Аве Мария беше страхотен. Посмях се докато братята на главната се плюеха един друг докато трябваше да изгрлежда че се хвалят JoyТова е повече серия на Сон Йе Джин, определено до тук има силно присъствие на екрана.
Марги, ако можеш дай и втнора серия че не ми излиза.

Роца, много благодаря за разяснението. От вчера го гледам сериала 5 серии, но тая жена не спря да крещи, та малко ще си почина от нея.

Рори, помня че когато налазвах турските сериали преди 15г. и много ми хареса Мелодията на сърцето, се хванах на едно фенско видео за трети сезон, беше направено като трейлър с кадри сглобени от други роли на актьорите, ама аз откъде да знам, изглеждаше като рекламните фрагменти.... И хванах се, въпреки изключително силния и логичен финал, тогава дизитата не бяха като сега всички да къдрят едни и същи лакърдии и накрая да образуват някой изсмукан спешен финал.
От това което видях тук там в преобладаващия случай, историческите К сериали първо ги сниматп  и после ги пускат, може да мине и повече време до пускането на екран, може би заради това че се случва извън студиа, че и далеч от Сеул, знам ли. Четох и за случаи когато основния канал се отказва от излъчване и сериалът отива в някой от другите канали на телевизията... През 2016 ако правилно съм запомнила, са били произведени 130 сериала. Някои от съвременните истории им правят един запас от 5-6 серии и тръгват на екран, бях писала че имаше кратко обяснение в Моя любим от звездите. Там главната, която от 15 г. отказваше да се събере с едно момче, което неуморно тичаше след нея, обясняваше че на мъжете в бранша им е лесно, ще се вдигне малко шум и кариерата им продължава, ама ако тя се омъжи, веднага ще трябва да остави драмите и да мине в любовни комедии да играе майки, или в  докторски сериали, но не я бивало с деца, не можела да помни медицинска терминология и все едно кариерата и щяла да умре.

Рори, аз май не съм виждала АйЮ и Суки снимани някъде, като изключим първите видеа, даже аз първа писах че ми излезе в Шортс АйЮ и едно момче, тя в бяло, той в черно, вървяха успоредно, бяха ги снимали в гръб,но с тълпа между тях, името му нищо не ми говореше. А после тръгнаха видеата от сватбата на брат му, където минаха през някакъв дълъг тесен коридор със стълбище, те, охрана, други хора и май повече общи техни видеа не съм виждала.

Аз на сватбените видеа на семейство Джин-Бин видях познати лица и бях писала тук. По скоро видях имената им които бяха написани във видеата над главите им като мемета и посочени с мигащи стрелки, иначе едва ли чисто визуално щях да разпозная някого- така "видях" Минчо  и други популярни на които не запомних имената. И скръбнвата девойка беше там, пак посочена със стрелка, а на нейната сватба по подобен начин бяха посочени Минчо и Хьон Бин, предполагам че са се снимали някъде заедно и с втория, за Наследниците с първия ясно..... Беше ми интересно като започна серията с поклоните тъст-зет и даването на ръката на булката, безброй такива видеа ми излязоха и официални  и папарашки и с посочени имена на гости. Но по това време имах представа само от ДжГ и въобще не потърсих кои са тези хора, само се интересувах на някой от вас излизат ли му едни известни сватбари Joy  След ТГ ме загриза любопитството, ама като се знам каква съм ненаситна жълта душа, още се чудя  как се удържах от подробности Joy

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 19:49 от Беллора

# 410
  • пак на Рив Гош
Беллора, Пак Шин Хе (скръбната девойка) и Хьон Бин са снимали заедно "Спомени от Алхамбра" (Memories of the Alhambra (2018)). Сериалът се води доста добър, но не съм го гледала (нея хич не я харесвам).

# 411
Бел, ето го 2 еп.
https://www.vbox7.com/play:ae262ad303?p=playlist&id=2338088#
Тя определено е със силно присъствие, не е просто притурка.
Нито са ми излизали видеа от реалната им сватба, нито ги знаех по-рано кои са ДжинБин. Бел, доколкото си спомням като ти говореше за тях аз бях на друга вълна - сватбата на скръбната девойка и поканата за Минчо, в която го нарича Ким Тан както е името на героят му от Наследниците. По стара традиция в темата обсъждаме различни неща и някак успяваме да се разбираме 🤣

Роца, много е хубаво така като пишеш и истинските имена.

Рори, списъка на Криси с теб не го виждаме добре, защото сме през мобилна версия. Но при мен нали любопитството надделява, отварям изображенията в нов раздел, приближавам и се чете.

# 412
Не знам това ДВД версията на АС ли е, по-скоро не (липсва сцената с 14и, който помага на Су да стигне висок рафт), но два пъти са рязани преведени на БГ реплики на Су, усети се, защото не е направено фино. И макар че разликите със субтитрите са малко този превод за мен е най-добър (в т.ч. и в сравнение с руския)

Айю и Суки ги има заедно на сцена преди години, а останалото са фенски видеа, ама не ми харесват заедно. Докато Суки с Хьо Джу са като родени един за друг.

Хуаранг действително е сниман лятото на 2016,а започва да се излъчва на 19и декември, но иначе си го има и другия вариант и в съвременните и в костюмните сериали - снимат първите няколко епизода и докато ги излъчват снимат следващите (знам за поне 4 сериала при които са излъчвали серии и са снимали. При Хуаранг самото представяне на сериала така е направено - 20+4 серии, но от обяснението на Проф си изясних какви са тези 4 допълнителни серии. Не че нещо му липсва на финала. Напротив. Затваря всички сюжетни линии, ама да питам, че да не изтърва нещо.

А има ли костюмен сериал с Хьон Бин. Много ще му отива да е принц или крал.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 22:37 от Рори72

# 413
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Профче, сигурно е така както казваш с допълнителните серии. Щом в две серии общо 150 мин. са събрали сериите до 12та, то вероятно в още две серии са събрали останалите до 20та и ето ги 4 допълнителни епизода.
Пак да го обясня. Няма допълнителни серии, има 4 специални епизода. Описала съм кога през 2016 г. са излъчени първите два и съм дала линкове към тях. Описала съм и как преди излъчването на последните 8 серии през 2017 г., първите 12 са били събрани в 2 специални епизода. Толкоз! Това са общо 4.

Пазете си някъде предложенията за заглавия заедно с линковете, които да включа в таблицата за следващата тема. Това, което го гледате в момента го нямам свалено, така че си оставам със старите панталонки.

# 414
Hwang Jung Eum (главната от "Убий ме, Излекувай ме") ви предлагам да я видите в Secret. Нищо общо с героинята ѝ в "Убий ме, Излекувай ме". Там отново си партнира с Чи Сонг (главният в "Убий ме, Излекувай ме"). Мелодрама е, но сюжета е много силен и финала е хепи.
Скрит текст:
Главната има приятел, когото подкрепя и издържа, докато той учи за прокурор. След като той взема изпита и всички си мислят, че двамата ще се оженят, става катастрофа при която загива млада жена. Тази млада жена е любимата на Главния, а той е разглезено богаташче, което по волята на татко трябва да се ожени за подходящата жена. Главната поема вината за катастрофата причинена от приятеля ѝ, но той я предава и като прокурор я осъжда на 5 г. затвор. В затвора тя ражда детето им, но след година ѝ го вземат. След като излиза от затвора тя отива да търси детето си, но ѝ казват, че е мъртво. В същото време богаташчето се опитва всячески да ѝ вгорчи живота, а Прокурорът да се оттърве от нея, защото тя вече не е на нивото му и не е подходяща за съпруга. Следват много обрати и перипетии, а Богаташчето постепенно се влюбва в Главната.
Чи Сонг също е много популярен актьор и има изключително добри сериали. Със съпругата му И Бо Йонг са една от известните, дългогодишни и стабилни семейни двойки. Тя също има доста хубави сериали. В I Can Hear Your Voice си партнира със Суки.

С Бини има два исторически филма - The Fatal Encounter и Rampant.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 23:36 от 2в1

# 415
2 в 1 с този сюжет, който разказваш има някакъв турски сериал. Бях попаднала на някакви серии от него, но много се бях издразнила на сюжета с поемането на чуждата вина за убийство и като за капак този, който жената не само е носила на гръб, но е спасила от затвор и от там и кариерата, за която тя е платиа де факто се оказва пълен неблагодарник и боклук. Предполагам, че корейската версия е оригинал и вероятно е по-добре направена, но пак не бих издържала този сюжет.
Обаче бих гледала оригиналната японска версия на турския Всяка твоя сълза. Попадала ли си на него Какво е заглавието с което мога да го намеря с БГ превод? А дали има и корейска?

Историческите с Хьон Бин с удоволствие ще ги изгледам.

Сериала на сем. Бин е много забавен (гледам 2 еп.). Явно в СК наистина нямат интернет щом не е станал скандал заради сериал, който ги показва в такава светлина. Шегувам се. Малко ми е неудобно предвид проблемите между СК и ЮК да го кажа така, но до тук е голяма забава как девойката от ЮК направи на салата няколко гранични войника на СК. Г-жа Бин е много сладка и харизматична в тази роля и за разлика от ТГ тук главните наистина имат химия. Дано и нататък е така свежо.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 10:10 от Рори72

# 416
Рори, не гледам турски сериали, та нямам представа как са се справили с тяхната адаптация на Secret, но корейският оригинал наистина е много добър и си заслужава да се гледа въпреки тежкия на моменти сюжет.

Поразрових се и открих, че този Всяка твоя сълза е римейк на японския 1 Litre of Tears, който пък е базиран на истинската история на Ая Кито. За съжаление дорамата няма бг превод. Има я на руски и английски.
Корейска версия няма.

# 417
2 в 1, благодаря! Аз мога да гледам с руски превод. А във Всяка твоя сълза има малко краднати идеи от Момчета по-красиви от цветя.

Девойката все едно е пътник във времето поне 15+ века назад. В древна Шила имат душ кабинки, а в СК леген покрит с найлон. В Корьо имат всякаква козметика в т. ч. фон дьо тен и маска за лице с аромат на БГ роза, а в СК имат само сапун и си съхраняват месото в каца със сол, защото не знаят че е изобретен хладилника/фризера. А цялата групичка гранични войници ми създава асоциация за полицейските филми с Луи дьо Финес. Не са чували за мобилни телефони и са горди, че няколко човека имат телефон. Това са моите спомени от 1980г. горе-долу. Северно корейците добре са ги представили като от каменната ера и се хиля, но е и някак тъжно, защото все пак са един народ.

# 418
  • Варненска клюкарка
Проф, аз ги запазвам, предния път така ти ги изпратих.

Беллора, Пак Шин Хе (скръбната девойка) и Хьон Бин са снимали заедно "Спомени от Алхамбра" (Memories of the Alhambra (2018)). Сериалът се води доста добър, но не съм го гледала (нея хич не я харесвам).
Роца благодаря, погледнах 2 видеа, с визия като от ТГ е, видях сцена в банята, скръбната беше припаднала на пода и после друга в която той беше целия мокър и с гръб в кръв, сякаш долових и лек фентъзи елемент, но не съм сигурна, във всеки случай по-нататък може да погледна по подробно.
Мен до тук само главната в Хуаранг истински ме е дразнила,  колкото харесвах момчетата, толкова ми беше неприятна тя, та скръбвната всякак ще я преглътна, поне е красива.

2в1, добре че не ни оставяш без инфо, така както нямам време много на място ми идва, благодаря ти!
Не съм се отказала от Убий ме, излекувай ме, но малко ще си почина, може би твърде набързо ги взех 5 серии. Аз бях почти сигурна че главния съм го виждала в тази група, но явно не е от тези момчета. Някак ми напомнят на Бекстрийт бойс които не харесвах, но тези са страхотни, видях ги пак благодарение на теб.
https://www.youtube.com/watch?v=HtJS32n6LNQ

# 419
  • Дубай
Здравейте!
Понеже гледам и турски сериали да кажа за Secret, турския риймек е популярния Мерием, както се излъчваше и по бг телевизията.Наистина тежък сюжет и в корейския, и в турския, но си струват гледането, а и всяка сълза накрая си е струвала, тоест възнаградена за драгия зрител.

Който и да изберете ще ви трогне и  изкарате емоции на тъга, съчувствие, омраза, любов, състрадание, мъка и т. н.

Сериалчето на Хьон Бин и жена му не е лошо-забавно, приятно,интересно и красиво като ГГ...

Общи условия

Активация на акаунт