АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 656
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Сериала на сем. Бин, всъщност засяга и много сериозен проблем по забавен начин. На трета серия съм, но главната сигурно поне 20 пъти каза обединение. В исторически план и нашия народ е преживял подобна трагедия, но все пак за част от отделените българи е настъпила промяна. И германците се обединиха. Докато за корейците май това няма да се случи. Зад забавното и романтичното казват и нещо повече.
Но и тук има съдбовност. Дадоха как двамата един до друг гледат делта планеристи в Швейцария 7-8г. по-рано.

# 421
Рори, за теб 🎬 1 Litre of Tears, бг суб
https://www.vbox7.com/play:0ee49fdc5a?p=playlist&id=1912109#
Надявам се, че е същият за който пишете с 2в1.

Много ми харесва дотук сериала на Хьон Бин и жена му, на 7 еп. съм. Рори, впечатли ме същото и мен - засегнат е сериозен проблем и  ГГероиня на няколко пъти говори за обединение. Само не ми допада, че макар и за нуждите на сценария до такава степен омаскаряват севернокорейците. Или защото са в демилитаризирана зона  (военно селище, или както там е правилно да се нарече мястото на което се намират) ги изкарват толкова първобитни. Може би е това🤔 Иначе знаят за съществуването на мобилни телефони, хладилници и други уреди, просто не използват такива. Не разбрах дали са образовани съседките, с които впоследствие ГГероиня стана първа дружка и започнаха да се наливат заедно. Ромео и Жулиета обаче нямат идея кои са, така както офицерите не са чували за Дядо Коледа. Този жест с палец и показалец наподобяващ формата на сърце дали само в ЮК се използва, че в СК гадаеха какво означава? Но пък поверието за първия сняг ГГерой определено го беше чувал 🤪 Иначе в Пхенян сякаш водят нормален начин на живот...

# 422
Между другото, това е моят профил в МДЛ, ако искаш да се свържем: https://mydramalist.com/profile/8637429
    Ne съм наясно с процедурата затова карах наред - и send request i follow Joy  което проработи. Марги 34 номер е по зле, предполагам това ни е общият "любимец" с Роца. Рори искаше да гледа нещо с музикантът от БОФ, е тук е главен и ако го загледа ще ми е интересно какво мисли Joy  "Playful kiss" .
   Явно понякога с един сценарий правят сериал и филм. Преглеждах на Пако творчеството и попаднах на "The beauty inside" . Според трейлъра идеята е същата като в сериалът, но там Пако липсваше.
 Довърших " Touch Your Heart" - не мисля да го препоръчвам, едната звезда му е заради Жътварчо  Joy  И един  "Before We Get Married" https://youtu.be/FhO3u9FxPwU   това ми беше интересно. Главните имаха график - колко ще харчат за храна дневно, колко пъти ще се срещат на колко години каква ипотека ще вземат, брой застраховки, деца .............   и пенсиониране на 65год. Съответно вторият главен се появи и тотално им оплеска счетоводството Joy
Скрит текст:
сетих се за времето a long time ago когато съм се заомъжвала и всичко беше "в движение" Joy Първа печка "Раховец" 02  , баба ми бог да я прости я държеше нова в един гардероб, купила я не защото и трябва, а защото имала познати в магазина и успяла да вземе Joy  Направо не знам, с какъв акъл съм тръгнала да се омъжвам без план Joy
  Не знам колко е дотоверна информацията тук, но тези двамата бих ги гледала отново заедно https://mydramalist.com/article/kim-woo-bin-and-bae-suzy-to-reun … ter-s-new-k-drama

# 423
Марги, благодаря за линка с бг субтитри. Турската версия беше само 40 епизода, при това по около 40-45 мин. серията, така че не можа да стане типично турска сапунка. Сетих се за него заради моменти от BOF. Именно там видях актьора напомнящ младия Ча. Предполагам, че японския оригинал е с трагичен край, но искам да го видя.
Сериала на сем. Бин е с доста дълги серии средно около 77 мин., но се гледа лесно защото все още няма тежки драматични обрати. Но още от първа серия ме подразни начина по който показват СК. Все пак са един народ. Ясно е, че идеята е да е забавно, но някак не е ОК да е за сметка на други корейци. Ситуацията около главната и подчинените на главния силно ми напомня русалката и приятелите на героя на Минчо.
Ама те са се засичали непрекъснато някъде по света. Съдба.

Крис, благодаря!

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 15:58 от Рори72

# 424
  • Варненска клюкарка
Рори, те извън Пхенян са си почти първобитни, живеят като крепостни селяни, раздат се за да работят и умрат, но нещата ги показват със закачка, а не с подигравка.
Скрит текст:
Гледала съм филми за СК по Травъл. Нямат електроурледи, тока е на режим, във фризьорските салони на мъжете им се дава избор между 15 пострижки , но всичките изглеждат като две, или с бретона на ГГ или косата обърната назад, много късо подстригани, във всеки дом виси божеството Ким Ир Сен, тя и главната го сънува докато си мислеше че спи на латексовия си матрак. Интернет има само на няколко места, позволен е и в семейства на деца учещи в езикови гимназии, контролиран разбира се, само за учене. Населението гладува, защото изхранва най-голяматна армия в света. От това което съм гледала и пиле не може да прехвръкне през тази граница, веднъж годишно се организират срещи на роднини от севера и юга в 500 метровата зона деляща двете граници. Срещи под дулото на автомати за 1 час. Ако някой нарочи друг за измяна, разстрелът е на място, като роднините му ако са от Пхенян се изселват в провинция която виждаме в сериала, а ако са от провинцията ги избиват и тях или ги пращат в мините, малки, голевми, без значение. Сега от сериала разбирам че се е случвало южни корейци да попаднат в СК и за връщането им се прилага сложен протокол... Ако чужденец пристигне в страната, веднага му закачат официална опашка, човек, който го следва навсякъде. На единственото им международтно летище кацатсамолети само от Русия, Китай и Виетнам. Извън столицата, по разбитите им пътища почти не се движат частни коли. Страната е застинала във времето, даже летоброенето им започва от 1912 г, от рождението на някой от партийните им вождове, дори мюсюлманите които според религията си са в 1400 и някоя си година спазват западно летоброене 2023, но тези са с век назад....
Марги, много си млада и някои неща ще ти се сторят абсурдни и изобщо може да не ги разбереш, като видя нещо по-особено ще пиша.

Аз снощи се опитвах да те настигна, но стигнах до 3-та серия. Главната е голяма сладурана. В първа серия видях че имат обичай подобен на нашия прощъпулник. Главната като бебе на годинка не си хареса нищо от оставените предмети, с които да се пророкува бъдещето и, но пък хвана ръката на баща си  и след 20+ годинии беше на път да  стане неговата дясна ръка.
Скрит текст:
Миналата година разказвах за този обичай и какво стана на празника на сина ми, преди малко повече от 19г, това което хванаха с братовчедка си, е на път да се осъществи, пък не го избира всеки, нито е лесно, нито масово. Не знам дали ще се сетите, бях разказала историята. Като се сетя за онзи момент и  следващото нещо което ми идва да кажа е какво странно нещо е живота, съвпадение ли се случи, предопределение ли беше.... не знам, но ми е странно, а и приятерлката ми не пропуска да ми го припомни на всеки РД на сина ми.
В други сериали пък съм виждала обичаи които ги има и при нас на помен на някой починал. Разливат алкохол по земята, оставят или подават храна.
ГГерой се оказа че е учил пиано в консерватория в Базел, също така се разбра че е син на висш партиен функцционер т.е виждал е свят отвъд СК. Имаше забавен момент когато ГГерой донесе козметика на Главната купена от пазара, тук тънкия момент беше че е контрабанден внос от ЮК Joy И наистина доста често споменават пожеллание за обединение на страните, горките хора, които са останали разделени от двете страни на границата!
Хьон Бин е с около 7-8 кг повече от времето на ТГ, но там си изглеждаше момче, каквото си и беше на току-що навършени 28, а тук е с визия на мъж - килограмите са основно в обема на гърба и раменете иначе си е все така строен и атлетичен. Демонстрира и строгото излъчване на капитан от армията. Да видим докога ще издържи, че на няколко момента се прокрадваше усмивка Joy
Не се сетих по-навреме да щракна по-онагледяващи кадри

Много сладък челен сблъсък и продълженията докато главната се опитваше да бяга имаше късмета на начинаещия и не уцели ни една мина, Сон Йе Джин е в роля на наближаваща 30-те реално на 37 без изобщо да и личат, стройна и изпъната като тръстика, тича като сърна, а Главния с опита му като капитан на рота в армията, така се забля че настъпи мина Joy И нататък, тя се опитва да го омайва, пърха му с мигли,  свикнала да получава всичко и осъзнаваща красотата си с която печели милиони, тук използваше това с идеята той да извади нещо за ядене, а той я гледа  си мисли "да я убия ли и къде да я заровя" Joy
Върви и паралелна история за иманяри прескачащи от ЮК и Китай, оказва се че голяма част от историята на Корьо лежи на територията на СК.

# 425
Марги, това е филм по същата история. За сериала обаче май няма бг буквички.

Бел, Чи Сонг и момчетата от TVXQ имат едни десетина години разлика, та малко трудно ще е участник в групата им Grinning. Те наистина са страхотни, но за съжаление се пръснаха много кофти само 5 години след дебюта си. Но за тези 5 години направиха революция в к-попа и с още няколко от тогавашните групи постлаха червения килим за BTS.

Нормално е да представят СК по този начин. Даже си мисля, че в сериала са представили нещата малко от комичната им страна. Все пак пропагандата си върви, дори и по заобиколен път. Темата за обединението периодично се повдига, но реално едва ли нещо скоро ще се случи, защото не зависи само от тях. Големите световни играчи си имат техни си планове Wink. Гледайте Ирис или Doctor Stranger, та дори и Designated Survivor: 60 Days, който макар и римейк на американския сериал, е нагоден за техните зрители и засягат темата.
В СК нещата наистина са много зле. Чела съм ужасяващи неща от хора успели да избягат. В тубата има много клипчета от чужденци посетили страната по един или друг повод. И въпреки, че са под непрекъснато наблюдение, някои са успели да заснемат това-онова, различно от официално разрешеното. По принцип казват, че имат интернет, но е някаква си тяхна вътрешна мрежа, не е като това, което ние ползваме. "По-заможните" хора имат и мобилни телефони, но те също са вързани само вътре в страната. Не можеш да се обадиш в чужбина. Всичко се контролира и е подчинено на партията и нейния водач.

# 426
Да ви питам нещо. В сериала на сем. Бин участва ли актьора, който в Песа и вълка игра брата на главния, само че някак остарял и погрознял. В Песа и вълка много го харесвах като актьорска игра, като герой самостоятелно и заедно с главния и главната и като външност. Но ако е той този който си мисля е разочароващо как се е променил за тези 12г.

А актрисата в ролята на годеницата ми прилича на русалката от Легендите.

Една от репликите на главната към главния е, че е добър човек и ще бъде добър съпруг и баща. Да, това са герои, но са героите които събират артистите и се надявам че думите на главната са пророчески за актрисата зад нея.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 18:19 от Рори72

# 427
Рори, Русалката не участва в сериала на сем.Бин, но Чонг Кьонг Хо се появява в 2-3 епизода. Нормално е да се промени за 12 години. Въпреки това пак си е сладур и добър актьор.
Ето го в последния му сериал

Тъкмо днес ми излезе, че заедно с приятелката си са били на концерта на Бруно Марс в Сеул. Тя също е актриса и идол от една от най-популярните момичешки групи Girls' Generation. Заедно са повече от 10 години. Не се крият, а и корейците си ги харесват като двойка.
Като чета новините, на този концерт са се изсипали половината к-поп идоли. Пако, Пакито и Ви също са присъствали Sunglasses.

# 428
  • Варненска клюкарка
2в1, а жената на единия от братята на главната може ли да е главната от сегашния делничен сериал по Лейдито?

# 429
Ами може и да съм объркала артиста. Подслушвача ми заприлича на него, но може да не е той и да е в роля в която не съм го разпознала. На снимката която 2 в 1 е сложила си е точно такъв какъвто го харесвам. Явно съм се припознала в героя, но все пак съм познала че участва в сериала.

Май на този концерт са ходили всички любимци в темата. На мен ми излязоха снимки в ютуб на Джун от концерта.

Чудех се на кой ми прилича жената на големия брат, а като го спомена Белл и на мен ми заприлича на главната от делничния сериал.

# 430
Им Джи Йон е главната в делничния по лейдито. Не участва в Crash Landing on You.

В петък започва нов сериал с ангелчето Данчо - Numbers. Първата му роля след като се уволни от армията миналата година.

# 431
2 в 1, от колко часа ще е новия сериал. Предполагам имаш предвид, че по лейдито ще го дават, но тъй като Втория живот няма да е свършил или ще е втори делничен или ще има нова промяна в схемата.

Вторият живот претърпя обрат и стана много интересен. Героят на Рейн също стана интересен, а Рейн доста по-симпатичен от първите серии. Е, не е първия сериал, който да ме заинтригува на доста късен етап.

Марги, напоследък в ютуб ми излязоха реклами с актьори любимци на някой в темата, които не бях виждала до сега. Спомних си, че по едно време проявяваше интерес и носех рекламите тук. Чудех се дали още проявяваш такова любопитство и искаш ли да нося тук това което ютуб ми покаже.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 20:56 от Рори72

# 432
Рори, няма да откажа да ми носиш реклами.

2в1, права си, сериал със заглавие 1 Litre of Tears преведен на български май няма.

Бел, предопределеност е според мен, дано сте го разказали и на вече порасналите деца. ❤️ Спомням си като разказа миналата година с повече подробности.

Да си дойдем на думата...
Аз пак нещо не съм разбрала. Чудех се капитана се разсея и наистина настъпи мина или умишлено го направи. Склонна бях да вярвам във второто, в моята глава той реши да ѝ даде възможност да избяга, даже ѝ каза и в коя посока, за не се налага да я разследват. Но сега като погледна от различен ъгъл, баш по невнимание ще е било...
Възмъжал е Хьон Бин в този сериал, но е все толкова хубав 😘 Разликата във възрастта с любимата му въобще не се усеща, много е нежна тя. Има сцена, в която отбелязва, че раменете му са широки, казва нещо от сорта "потърпи ме още малко"и се отпуска, той пък нежно я намества. Размекна му сърцето , толкова е грижовен и сладко, сладко се навърта около нея и я търси с поглед, угажда на прищевките на капризната принцеса, а тя която винаги е придирчива към храната и в най-луксозните ресторанти с удоволствие си хапва приготвената от него❤️

Сбъркали са заглавието на сериала, трябваше да е Любовта се приземи върху ТЯХ. hahaha Съдба...
От вчера се напъвам да се сетя защо ми е толкова познато заглавието на сериала, който следим в момента. Стигнах до отговора и се успокоих 😂Преди има-няма 3 години като се разписах активно на друго място две от потребителките споменаваха сериал със същото заглавие. Ех, пустото ми любопитство, защо не надделя и тогава и не съм попитала за подробности... Да не са ми уроки, колко бързо схващам само, с няколко години закъснение 🤣 Мисълта ми е, че щом и в някоя от старите теми за ОС е споменаван БОФ значи на няколко пъти през годините сме се разминавали с корейските сериали 🙃

# 433
Марги, обърках се малко. Това с бг субтитрите, което донесе е японски филм Един литър сълзи и отделно пак японците са направили сериал по същата история, който обаче няма превод на БГ. Така ли е?

Не разбрах кой сериал от сега следените е бил споменат  миналите години в темата на ОС?

Днешната реклама ще ти я донеса, когато се появят и други.

Аз нали си падам по т. н. исторически сериали и покрай тях попрочитам и каквато история телефона преведе и стигнах до извода, че и корейците са много изстрадал народ. Ставали са обект на военни действия и влиание и от страна на Япония и от страна на Китай. Чудех се т. н. китани дали са предшествениците на китайците. Имали са и те робство при това не на расова основа. Затова вярвам, че положението в СК е такова каквото го показват, но разказано с хумористичен отенък не ми звучи добре спрямо другите корейци живеещи по този начин в 21в. Най-потресаващо ми се видя нахлуването в домовете ма хората и спирането на тока често и за дълго, че чак влака спря за 10ч. И липсата на хладилници и ограничаването на електроуредите за да не се харчи ток чрез тях.

Моето дете пък хвана нещо, което символизираше науката. Не знам дали ще се случи някакъв обрат и да работи някой ден, но сега като ученик много му се отдава ученето, много. И учи с лекота и желание  всичко без чужди езици. Там полага повече усилия. Така че случайност ли е?

И според мен случайно стъпи на мината. Някак доминиращ е женския герой и героят на Хьон Бин остава малко на заден план.

# 434
2 в 1, от колко часа ще е новия сериал. Предполагам имаш предвид, че по лейдито ще го дават, но тъй като Втория живот няма да е свършил или ще е втори делничен или ще има нова промяна в схемата.

........................................

Рори, не по лейдито. В Корея тръгва сериала. Съжалявам, ако съм ви объркала. Но, скоро споменавахте Данчо и аз реших да дам малко информация за него, т.е. за актьора изпълняващ ролята му, Ким Мьонг Су или накратко Ел, както беше по-известен като участник в групата Infinite Blush.

И аз, като теб, покрай историческите им сериали, се образовам с тяхната история. Има моменти, в които правя паралел с нашата история. Имаме сходни етапи на развитие, та дори и в по-новата ѝ част. И те са трънали към голяма промяна в края на 80-те, но за разлика от нас, в последните 30+ години са постигнали неща, за които ние още само мечтаем Angry.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 23:20 от 2в1

Общи условия

Активация на акаунт