АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 654
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • Варненска клюкарка
Да си дойдем на думата

Сбъркали са заглавието на сериала, трябваше да е Любовта се приземи върху ТЯХ.  hahaha Съдба...
А, баш  hahaha
Марги със сигурност неволно настъпи мината, това си е сигурна смърт и всеки военен го знае, няма как да го направи нарочно, чист късмет си е и това че малкия успя да отстрани щифта.
Аз пък не разбрах, главните май се засякоха на един мост в Швейцария нали? Там цивилен с раницата на гръб ми беше почти като от ТГ, какво нещо е една прическа. Главната там май се опита да се самоубие ли? Сякаш  събираше кураж да скочи ли, не разбрах защо той и остави фотоапарата си и отмина, беше с тая натресената му годеница. Главната видя ли там лицето му, сякаш доста се зачуди като намери документите му от следването, позагледа се в снимката, сякаш се опитваше да се сети нещо.

Ох тези предопределености, изречението което цитира Рори нагоре, преди малко го видях и аз и пак се сетих за продължението в реала...Heart
Рори да, малко е в сянка ХБ, но той като военен е и много сериозен досега не се е усмихнал истински ни веднъж вече 5 серии. Някак несериозно щеше да изглежда капитан от най-страшната армия да е бъбрив и разпуснат като маниери и поведение. Като написах това и се сетих за една реплика от ТГ на секретаря на новия чичо на ГГ, на презентацията на вилното селище каза нещо ала "не му обръщайте внимание, знаете го какъв е чаровен и бъбрив" Joy Та съвсем различни типове герои, на единия не можеш му затвори устата, аз не сварвах да запомням и анализирам бисерите, на другия пък с ченгел му вадят някоя дума.

Всяко нещо с времето си и за БОФ бях видяла, а аз по други групи в подфорума не ходя освен в един друг двор дето отдавтна е умрял и се чудя дали там някой го спомена, или в нашата група. В нашата група пък видях рекламни кадри от официалните на АС и видео докато девойката се опитваше да спре окървавения 4ти да не руши могилите и подминах с безразличие.....Но дойде му времето Heart

ПП Разказвали сме на нашите деца, и снимки има от момента Joy И друго нещо подобно на предсказание имам с рождената дата на сина ми, трябваше да звънна на един телефон, отдолу пишеше 28. месец. 2003 гълъбче и нарисувано сърчице, това предното лято  преди тази дата, опитвах се да намеря човек и се чудех какво означават тези думи, ама ще стане дълго....

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 23:31 от Беллора

# 436
Рори, и аз така го разбрах, че освен японски филм със заглавие Един литър сълзи (който донесох) има и сериал.

Някога в старите теми са споменали Момчета по-красиви от цветя, може да е било и преди ние с теб да се разпишем. Много хора минаха , всеки споделяше какво гледа в момента и е напълно възможно.

Проспала съм го някак момента в Швейцария, ще се връщам на него.

Много ми хареса тази песен от сериала на сем.Бин, не спирам да я слушам 🙃

Рори, и при твоето дете не е случайност.❤️

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 23:35 от Margarita N.

# 437
Правилно сте разбрали.
1 Litre of Tears - филм, който е преведен на български

1 Litre of Tears - сериал, който няма български субтитри, но може да се гледа на руски или английски.

# 438
Белл, до края на 10 епизод чрез ретроспекции показаха, че два пъти са се засекли главните в миналото. Първия път в Швейцария стояха на около 2м разстояние един от друг и гледаха да се реят в небето делта планери. Втория път на моста, но не знам дали беше в Швейцария. Тогава главния беше с натрапената годеница. Тогава тикна в ръцете на главната фотоапарат, за да я спре да скочи от моста. Според мен беше хитър начин да я отклони от самоубийството към което се беше устремила. После в 7 еп., по-точно в продължението след него разбираме, че при следващия й опит да се самоубие музиката, която главния е написал за брат си и изпълни на кея за едно момиченце я е накарала да поиска да живее. Всъщност излиза, че всеки път дискретно и несъзнателно главния е предотвратявал намеренията й да се самоубие.
И всъщност сериалът по един забавен начин казва колко е нелепо хората в СК и ЮК да са разделени и недостъпни едни за други. Не случайно главната все добавяше в началото идеята за обединението.
И всяка следваща серия е по-дълга от предишната. 9та е 87 мин. - почти колкото пълнометражен филм. И в един момент действието се пренася на юг с целия отбор прияъели и главния враг разбира се. Сега 6 броя ще се афапторат към живота в ЮК.
Обаче има дупка в сценария. Уж в СК няма интернет, а гледат южнокорейски сериали и слушат южнокорейска музика.

Марги, аз вярвам в предопределеността, защото понякога имам усещания за бъдещи събития, които се случват. А това няма как да се случи, ако няма никаква предопределеност.

Да, героят на Хьон Бин тук е съвсем различен отколкото в ТГ, но основите са същите, но в друга среда - богати и влиятелни роднини, уговорен брак. Единствено девойката не е бедна, но поради обстоятелствата при който се срещнаха все едно че е бедна + допълнително усложняване заради разделянето на хората на такива от севера и юга. Споменах че е в сянката на женския образ в историята, защото до тук героят му не е показан от всички страни и съответно все още не е имало ситуации около героя, в които да заблести с актьорската си игра както в ТГ.

2 в 1, предполагам, че ти ползваш английски език за достъп до информация, а аз само това, което гугъл и телефонния преводач ми осигурят като информация и ще ми бъде много интересно да споделиш и информация за историята им, която ти е направила впечатление.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 09:06 от Рори72

# 439
Страхотен е сериала, който не го е гледал да поправи тази грешка.🤪
Рори, леле колко бързо ме настигна, че и подмина😄В кой епизод е сцената с фотоапарата, да се върна на нея. Сигурно само на мен ми се случва, но ако гледам в легнало положение заради изключително приятното звучене на езика подремвам по за минутка 😆 Заспивам аз бързо, но желанието да гледам е по-силно.
Иначе следващия описан момент го видях - как музиката му я е спасила от смъртта. Той докато си мислеше, че за последен път свири пред малкото момиченце се оказва, че и любимата му е била "в публиката ". Съдба...🤍
После дълго е звучала в ушите ѝ, опита се да изсвири същото...

Много ги бива корейците да пресъздават всякакви емоции, обикновено действията им говорят по-силно от думите и после поне седмица след като приключа със сериал който ме е докоснал съм под въздействието на видяното.

# 440
  • Варненска клюкарка
Марги, аз като гледам накуп рядко запомням кое в коя серия беше, но ако питаш за сцената с фотоапарата който и бутна в ръцете и отмина, мисля че я видях в 4-та.
Аз пък се захласнах по някои сцени от видеото което сложи снощи и си нащраках няколко скрийна. Мисля чи това е момента в който разбира че тя се събира да се метне от моста, но до тук прекъсва сцената във видеото с песента от сериала,. Във втория забелязах наченки на любимата ми иронична усмивка, която често демонстрираше на едно друго място Joy

Част от рекламата на сериала на семейъство Джин-Бин за НФ.

https://www.youtube.com/watch?v=L9QSXTjOifg

Виждам логото на Ntv като N изглежда точно като част от логото на НФ и не ми е ясно първо през платформата ли минават и после на тв, ясно е че платформата и телевизията имат някаква връзка, но май не съм чувала сериали снимани за НФ да минават и на телевизия. И Пако често снима за тази телевизия - Секретарката, Вещицата, май и По моя начин, сигурно и още....  От тук е минал и Хотел дел Луна, но както казах не мога да разбера защо проекти на Нетфликс се излъчват по нея.

# 441
Тази телевизия е частна и е в някакви договорни отношения с Нетфликс.

Марги, момента с фотоапарата и този с пианото минават на преговор в 10 или 11 серия, така че може да не се връщаш да ги търсиш. Почти приключих 12та. Обаче с тази продължителност на сериите 12 се равняват на 16 серии. Към 1-2 тийна ме събуди за нещо, разсъних се и така и не заспах, затова и напреднах толкова.

Марги, дали вече излезе инфо за следващия делничен сериал? Днес така или иначе ще приключа със сериала на сем. Бин и понеже имам чувството, че следващия сериал по лейдито ще е от моя списък за нови сериали или повторки искам да знам кой ще е, за да реша кой да гледам в нета

# 442
Една от песните в сериала е в изпълнение на АйЮ между другото https://youtu.be/ZKCFDExYUcs

Рори, в сайта от който нося достоверна информация такава за новия сериал по Лейдито все още няма, но във ФБ групата пишат, че ще повтарят Принц на покрива. Ще видим...

Бел, да, за тази сцена питах. И аз като гледам накуп не помня по епизоди кое кога се случва.
Обаче тук за разнообразие не той, а тя завижда на всички които я познават 🤣 Каза нещо в стил "дори когато дишам правя впечатление" 😂

# 443
Ако ще повтарят вече даван сериал се затвърждават впечатленията, че имат някакви проблеми с премиерните сериали. Не ми стига фантазията да си представя друг проблем освен забавяне с превода и/или записване на дублажа. Може би 3 седмици са кратко време за това и може в един момент трайно да въведат нова схема. Бях попаднала на 2-3 серии на Принца на покрива когато ги излъчваха в 23ч., но не ме привлече с нищо. Ще видим ако е той дали сега ще ми се стори по-интересен, но се надявам все пак да е друг новия сериал.

# 444
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Основният проблем с премиерните сериали е, че трябва да ги купиш. Като нямаш купени нови, въртиш стари. Проблемът с превода и дублажите е вторичен.

# 445
  • Варненска клюкарка
Една от песните в сериала е в изпълнение на АйЮ между другото https://youtu.be/ZKCFDExYUcs
А, не знаех че тази песен е от Любовта се приземи върху теб, защото никога не съм я разцъквала специално, най често попадам на една друга от ОСТ, тази която снощи сложи Марги- с нея озвучават много видеа с двойки в Шортс, както и сватбата на главните. И явно там до където съм, още не са я пускали песента на АйЮ, или поне припева не са. Миналата година АйЮ я пя акапелно на концерта си и зрителите пяха заедно с нея. Чувала съм я и във видеа с ДжГ и АйЮ,  също я запя и в някакво шоу.
Май и не се сещам от корейските сериали да съм гледала друг с толкова дълги серии.

След последното излъчване на АС миналото лято, делничните К-сериали са само премиери, сигурно вече повече от 10. След АС започнаха ТГ, а след него Принц на покрива. В момента върви като уикенд сериал АС, ТГ беше вкаран спешно и вече приключи, може би затова предполагат че идва реда на Принц на покрива. Дано не е той, не можа да ме хване, въпреки че се опитах, а финала на нищо не приличаше.

В този сериал характерът на Главната е по подробно разписан, в ТГ беше обратното. Снощи последно се смях като щяха да я изпращат и да заколят прасенце, нали обичала месце по 2 пъти на ден, ама тя ги пресече, не обичала да гледа храната в очите Joy

# 446
Белл, още не си видяла какво значи дълга серия щом последно си била на серията с прасенцето. Има серии по 95 мин. едната, а финалната 16 е 2 часа без 3-4 мин. Можеха например да спестят малко селска идилия със съседките от севера и да направят по-нормални серии. Към финала недоумявам защо брата и снахата, за които има доказателство че са поръчали и платили убийството на главната не са арестувани и се разминаха само с шамар от мама и гнева на татко и продължават да се мотат в болницата около девойката и да планират убийството й както и да правят всичко възможно да разкарат главния като му навредят по всички възможни начини. Хубав сериал, интересна история, ама са попрекалили сценаристите тук таме. С тази прическа Хьон Бин много ми напомня на Пако. И аз не знам защо.

Гледам Втория живот и все едно друг сериал гледам. Много по-интересен от първите 6-7 серии, а и главните сякаш сега се разиграха. А Рейн вече грабва вниманието.

https://youtube.com/shorts/H1wwTEI4zzc?feature=share

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 20:45 от Рори72

# 447
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Гледам Втория живот и все едно друг сериал гледам. Много по-интересен от първите 6-7 серии, а и главните сякаш сега се разиграха.
Абсолютно същото усещане имам и аз. Виж, Рейн си се забелязва според мен от началото. Просто сега образът му е много по-дълбок и му дава възможност да се разгърне и покаже повече. Не съм го гледала другаде, но съм впечатлена от актьорските му качества. Айдъл, но от онези, дето не само умеят да пеят и танцуват.

# 448
  • плевен
Здравейте,сега прочетох, че ще повтарят Принц на покрива.Като дойде 28.06 ще разберем дали е вярна информацията, че лейдито в последно време си променя програмата.

# 449
Розелин, благодаря! Добре дошла!
Аз лично предпочитам в делничните дни да е премиерен сериала. Ще видим този път лейдито какво са ни подготвили.

Общи условия

Активация на акаунт