Подготовка за малкия човек - тема 23

• 44 930
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
  • София, България
То се връзва в долната част и си става точно гнездо. Така като не е вързано и събрано, стои като плитко и равно. Но не е. Трябва да се върже. Бях споделила преди, че сме подарявали на приятелка и тя беше много доволна от целия комплект от Джуки Simple Smile включително и възглавничка за кърмене.

# 601
  • до най-прекрасния мъж
И моето дете е аскет - не сме ползвали почти нищо от "модерните" напоследък вещи. Нямаше гнездо, люлка, раница, слинг (пробвах, но не й хареса), проходилка, уокър, бизиборд и т.н. изгъзици, защото за мен това са си точно такива неща. Активната гимнастика не й хареса и плачеше, като я сложа, скъпата въртележка, която й даде приятелка, хич не я отрази, но за сметка на това умираше за една механична евтинджос. На шезлонга изкарваше по някоя минута, колкото да се нахраня или свърша нещо набързо, но никога не е спала в него (колко сме я мъчили покрай коликите, уж да се успокои и да заспи, но не), нито съм я хранила там.
Та, според бебето си е. Практичното за едни е напълно излишно за други. Бебетата не се интересуват колко ТОП е дадена вещ, те си имат други възгледи и предпочитания. Моето мнение е да се вземе назаем/под наем, да се опита и да се реши дали определена вещ ще се хареса или не на бебето.
На мен топ 3 са ми количката, столът за хранене и травъл кошарата с падаща преграда (вкъщи сме с дървена). Всяки кошара става некст ту ми, като се долепи до родителското легло.

# 602
И аз си мислих, че ще спи в гнездото на дивана в хола, но синът ми от самото начало отказва да заспи в стая различна от спалнята и там си го слагах директно в неговото легло и си го гледах на бебефона. В гнездото да е спал два-три пъти и то щото аз имах зор да го сложа там, че да си оправдая покупката. Шезлонг/люлка използвах активно до 6 месеца. Не е спал там, но си кротуваше, гледаше си въртележката, използвала съм функцията за люлеене, както и мелодийки разни (природни звуци) му пусках. След старта на захранването, в началото връщаше по малко и килима бързо се оцвети в оранжево, та го слагах за 5-10 минути (колкото изтърпи) след хранене до към 7ми - 8ми месец. После вече не искаше.
Иначе и аз бях набелязала мамару да купувам втора ръка, но ми подариха друга и си я ползвах.
За дървената кошара и против обиколниците съм. Да, случва се. Върти се, удря се, заклещва си краката, пада (като започна да се изправя), пак се удря и т.н. Ми нищо фрапантно, не се случва по 17273749 на ден и нищо му няма.
Поне моят син не си го представям кошара от плат да му е ежедневното легло. Веднъж успя да сгъне такава, докато беше в нея. Кошарата беше нова и напълно изправна. Просто човекът е способен.
След като детето проходи чувалчето препоръчвам да е с крачета. Синът ми зимата беше със стандартно, вече проходил, просто чувалчето беше с размер 6-18 месеца и си изкара с него зимата. Ами като спънат кон е с него, не че не е възможно, но не бих му го причинила за постоянно. Tийм Angel baby съм.
А, да, забравих да кажа за носилките. Слинг не съм пробвала, но имах хибриден Мей-тай слинг, който ползвах след 4тия месец. Беше Ок, да отида до куриера или друго кратко разстояние, но нито той беше голям фен, нито аз съм настоявала. Изобщо не ми е било зор да го уча на такъв тип носене. Достатъчно съм го гушкала, носила, приспивала на ръце вкъщи. Но и той си обича количката да се вози, да спи в нея и до ден днешен.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 23:33 от Freyaaa

# 603
При нас топ покупки се оказаха гнездото и 4moms Mamaroo люлка, не съжалявам за нито един даден лев за нея, спасява ме във всяка кризисна ситуация 😁 Да е жив и здрав създателят и!

# 604
Purple Peanut, благодаря за съвета. Не знаех че се връзва - още не съм го разучавала.

Анастасия вие купихте ли количката?

# 605
При нас топ покупки се оказаха гнездото и 4moms Mamaroo люлка, не съжалявам за нито един даден лев за нея, спасява ме във всяка кризисна ситуация 😁 Да е жив и здрав създателят и!

Kaкво гнездо взехте?

# 606
Purple Peanut, благодаря за съвета. Не знаех че се връзва - още не съм го разучавала.

Анастасия вие купихте ли количката?
Да! ♡
Взехме и удобен стол (нещо като кресло) за стаята на бебето и разни други дреболии. Сега сме на вълна скрин и гардероб. Харесали сме килим и пердета.

# 607
Първо ни подариха на марката Rainy,която се предлага във Вис виталис, доволна съм, но ми беше адски досадно ежедневното пране и така да се каже "сглабяне" след това. После купихме от Айко на Patinio (ако не се лъжа така се казваше бранда) и то е много хубаво, но вече си имам едно на ум, слагам на матрачето еднократна подложка и отгоре пелена и не се налага да го пера непрестанно 😁 Сина ми обожава да спи в тях, а мислех, че ще е напълно излишна покупка. 

Kaкво гнездо взехте?

# 608
Благодаря, може ли съвет какви еднократни подложки за повивалника и непромокаем протектор да взема за кошарата?

Също ме интересува колко олекотени завивки има нужда бебето - и откъде да ги купя? Държа Да не спарват задължително, че преди време имах едни от Juск, събуждах се вир вода.

Всъщност, при употреба на чувалче, олекотената завивка нужна ли е?
И чувалчета се чудя колко на брой да взема…

Пелена за повиване трябва ли ми в такъв случай?

Много въпроси станах, извинявам се, но колкото повече наближава, толкова повече се стресирам.

# 609
Еднократни ползвахме в началото, докато М се обиграе Simple Smile взехме на бебо и 1 режехме на 3, че и без това пластмасата е в повече.

Протектор е все тая - който ще ти стане на матрака. Моя е от вис Виталис.

Завивка над чувал - не. Аз и не съм фен на олекотени. Памук и вълна. Вече за повиване не знам. Би трябвало да е или едното, или другото, или комбиниран чувал с функция повиване. Вземи 1, да видиш дали ще се котира. В 21ви век още утре можеш да имаш още едно.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 16:31 от Inferiya

# 610
  • София, България
На повивалника слагах не еднократна пелена, а памучна такава колкото да не ляга директно върху повивалника.

Олекотени завивки? Къде ще ги слагате? Вътре в чаршафчето за завиване ли? С такова не мога да помогна тогава, но вижте в ИКЕА, нещата са им добри Simple Smile

Протектори също няма огромно значение какви - нашите бяха от Комсед 🤷🏻♀

Пелена за повиване е много по-различно от чувал или олекотена завивка. Идеята на пелената за повиване е да не си мърда много много ръцете и крачетата, за да не се стряска. Ако лично ако повивам с пелена не бих завивала отгоре допълнително. Но това вече си е въпрос на виждане.
Завивка над чувала не се слага Simple Smile ползва се чувал с достатъчен Тог - 2.0/2.5 за зимата Simple Smile 1.5 за пролет и есен, 1 за преходен сезон.

# 611
  • София
Ние еднократни взимахме от Лидл. Ползвахме една и също докато не я опика или оцапа, имаме и за многократна употреба, но рядко я ползвахме. Протектор за легло ползвахме точно седмица - запарваше и малкият се потеше ужасно въпреки памучните чаршафи и пижамка.
Олекотена завивка има 1 и почна да я ползва много късно (след 1г2-3м). Ползвахме по-плътна пижамка и памучно одеяло. Ако се ползва чувалче, завивката става излишна. Аз днес рових какво имаме от малкия. Имаме едно чувалче есенно 0-6м, но мисля да взема още едно пак такова, за да редувам. При нас е достатъчно топло през зимата, за да спи само с такова, така че съобразете температурата на стаята с чувалчето.
Пелени за повиване никога не сме ползвали, няма и сега да ползваме, хич не съм им фен аз.

# 612
Аз съм много доволна от протекторите на isleep,  не спарва изобщо. С такъв сме на нашето легло и за бебчо взех такива- https://www.baby.bg/product/protektor-za-matrak-isleep-eucalypt- … tura-60-x-120-cm/

# 613
  • Германия
Еднократни подложки взимах от дм, много ги харесвам, едно съм ползвала с месеци, ако бебето не я е изцапало. Реално според мен не правят чааак толкова много боклук.

Олекотени завивки за новородено изобщо не ви трябват, ако е лятно бебе може с някоя пеленка да го завиете, най-добре да спи с чувалче съобразено с температурата в стаята. Абсолютно НЕ се слага и завивка над чувала, освен ако не искате да претоплите бебето или да му докарате топлинен удар. Чувалчета взимате в началото 1 или 2, повече е излишно.

# 614
И аз използвам подложките на dm. Не помня от кога не съм купувала. С един пакет карам доста време.

Общи условия

Активация на акаунт