Подготовка за малкия човек - тема 23

• 44 870
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря много!!
Зимно бебе ще е, затова се чудя за завивката.
Имам две мерино вълна одеала, бебешки, няма да купувам засега олекотена завивка, ако не се спогодим с чувалчето, ще пробвам с тях първо.

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/babylove-podlozhki-za-povivane-p … 058172771729.html
Това ли са подложките от дм?

Благодаря за препоръката и за протектор, ще разгледам сайта.

Доколкото разбрах, температурата в спалнята, където ще спи бебче (отопление на климатик) трябва да е около 20 градуса, в такъв случай с какъв tog да пробвам 2 или 1,5?

Дълбоки гащи за болницата  ( https://www.dm-drogeriemarkt.bg/jessa-slipove-pri-inkontinentsia … 058172822100.html
за тези имате ли мнение?)))
и нощници с тик-так копчета или ципчета откъде ще ми препоръчате да взема? И за вкъщи ще ми трябват, може би, от тези нощници та търся наистина удобни и качествена материя.

# 616
Минавам само да кажа, че в H&M има 20% намаление на бебешки дрехи за лоялни клиенти (за да сте такива просто се регистрирате в приложението за телефон// между другото има много позитиви. Имам над 1000 точки и имам бонуси, ваучери, намаления само за мен...).

Излишно е да казвам, че отново се възползвах 🍀🤗

А за завивките - ние имаме една. Като вземем бебе порт за изписването, ще имаме второ одеяло. И ще ги използвам само за количката, когато бебето е постоянно пред очите ми. Иначе ме е страх с оглед на безопасността и ще използваме чувалче. Тук в темата ни препоръчаха да взема 3-4 в различни размери.

Като цяло установих, че "спалните" комплекти за бебе са много непрактични. Чаршафът често е без ластик, има завивка в повечето случай, има и възглавница, която май не се използва много скоро след раждането. Като цяло е по-добре и практично да се купят чаршафи само и после чувалче.

# 617
Айде и аз най-накрая да се включа в тази темичка.

Чакаме декемврийче, доста неща заредихме и май не ни остана много. Гардероба за малката принцеса е зареден, за сега съм взела само 56 размер, нищо 50 не съм купувала. Ако ни изненада по-рано и 56 са големи, ще пускаме спешни поръчки за няколко комплекта дрехи  Grinning

Следващите неща от списъка за отмятане:
- Спално чувалче - ще взема едно зимно от Angel Baby на първо четене.
- Стерилизатор - Колебая се между Авента, който суши и Кенгуру 3 в 1. Има ли смисъл/нужда от опцията за сушене или да си взема по-евтината алтернатива.
- Хавлийки, допълнителни чаршафи - От вас прочетох за Икеа, та от там ще заредим. 
- Next to me - Кикабу Sway me ще вземем, че нямаме много пространство + люлее. По-скоро ще се оглеждам за втора ръка, вместо ново...и без друго се ползват само 5-6 месеца.

Искам да ви попитам за мнение. Предвид факта, че изписването ще някъде из Декември, как да придвижим бебето  в това студено време, от болницата до колата? Ще я сложим в кошницата за кола, какво да й сложим отгоре:
- Бебешко одеалце
- От пухкавите "мечешки" гащеризони
- Нещо дебело и шушляково тип космонавт.

# 618
  • София
Бих завила с одеяло, ако в колата не е надуто парното. Бебета и деца не се слагат в кошница/стол с якета и космонавти от гледна точка на сигурност.

# 619
И аз подкрепям за еднократните подложки от ДМ. Първоначално взех на бебо, но са по-скъпи и не виждам смисъл. Използвам една до изцапване. Бях пробвала и с такава за многократна употреба на лорели, но не ми беше удобна. Намерих й алтернативна употреба под хавлийката след баня да подложа, че веднъж се напиша на хавлията и намокрихме на леглото (не използвам повивалника за след банята, защото имаме и гушкане и масаж).
За матрака взех на кикабо и съм доволна. Матракът ни няма свалящо се покритие с цип (на Пиер Карден) и не мога да си представя как бих го прала при намокряне, ако няма такъв и да изсъхне бързо.
Взех си също така и за коша за новородени, защото се е случвало да връща мляко при разходка.

50-ти размер аз слагах до преди седмица (бебе на 1.5м, но се роди 2600, на бебе 3.5кг + не мисля, че има особен смисъл. 56 ще са му леко големи, ще ги запълни бързо. От финансова гледна точка не е мн изгодно с 50, освен ако е дребно бебе както в нашия случай. 50ка за изписването е подходяща, за да му стои дрешката по-изпъната и пак зависи от бебе до бебе. На някои и 56 са им окей. Аз имах два комплекта, за да преценя.
Стерилизатор имам на Авент без опция сушене и съм доволна. Имам и уреда за топлене на АМ- мислех, че е малко излишна покупка, а се оказа супер смислена за нас. Когато правя навън АМ никога не уцелвам температурата и все е мн горещо и чакам да изстине. Това в 4 сутринта, ако ми се случи и да донагласям топла&студена вода ще ме натовари. Та поне у дома си спестявам това усилие.

# 620
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми е декемврийче, като я изписваха, беше 12°С. Акушерката я облече с боди с дълъг ръкав, цял памучен ромпър и я уви в дебело плетено одеялце и на главата й сложи тънка памучна шапка. Носех още боди с къс ръкав, ританки, плюшен дебел ромпър, плетена шапчица, терлички, жилетка, но нищо от това не ни потрябва. Още в болницата, след като я дядоха на баща й и се снимахме, я сложихме в кошницата, на която имаше постелена бархетна пеленка, завихме я с одеялцето и така се прибрахме. Не съм купувала специални комплекти, заделих си от приготвените дрешки.
Относно стерилизатора - моят беше най-обикновен, без сушене. Не съм имала проблеми. Готовите шишета сглобявахме и държахме в кутия с капак в спалнята, за да са ми под ръка. Там ми седи термоса с вода, уреда за затопляне на млякото и самото мляко. Уреда за мляко е много удобен, но аз си държах гореща преварена вода в термос и в друг студена преварена и ги смесвах на момента. Уреда започнах да позвам късно. Малката много ревеше и докато се стопли млякото, будеше баща си. Затова си бях свикнала колко гореща и колко студена вода да сипя и си карах по тази система.

# 621
А как си мерите градусите на водата за мляко или на самото мляко?
Ние поръчахме уред за затопляне и размразяване - казаха, че бил много практичен и удобен.

# 622
Първоначално градусите на водата ми ги измерваше каната. С времето свикваш да я правиш приблизително същите градуси дори ако смесваш гореща вода с такава на стайна температура. Както blue каза уредът е удобен, но му трябва време да загрее водата до подходящата температура, което при ревящо бебе през нощта изобщо не е опция.

# 623
Здравейте, не съм много по темата, но все пак.. Имате ли представа къде продават нощници 48-50 размер, но да са дълги поне до средата на прасеца? Трябва ми една за секциото, пък после ще я карам с пижами или клин и тениска, но не намирам никъде дълги нощници, всички са едни минижупи.

# 624
Виж я магазин "Кик". Аз моята лятото оттам я купих, 100% памук. Оттук пък поръчах за кърмене на по-прилична цена.:
https://dreskod.bg/collections/breastfeed-nightwear
Но те стават и за секцио. 😊

Здравейте, не съм много по темата, но все пак.. Имате ли представа къде продават нощници 48-50 размер, но да са дълги поне до средата на прасеца? Трябва ми една за секциото, пък после ще я карам с пижами или клин и тениска, но не намирам никъде дълги нощници, всички са едни минижупи.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 10:10 от bubastet

# 625
  • София, България

Сигурна ли сте после за пижамите? Че в някои болници искат и после с ношница защото минавайки първите часове след реанимацията за преглед и после на визитации вдигат нощницата да видят какво става отдолу Simple Smile Не че не можете да се събличате разбира се, ама да не ви мрънкат Grinning

Valerita, със сигурност нищо друго освен едно одеало няма да слагам над кошницата. Колкото и да е студено, за 3 минути до колата спокойно се пренася с одеало. Колата е редно да е загрята предварително, но след като закопчаеш столчето, завиваш отгоре пак с одеало ако не е добре загряла и готово Simple Smile Няма шанс да го простудиш така, но има шанс да го претоплиш бебето, та внимавай.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 12:01 от Purple_Peanut

# 626
Сигурна съм. След реанимацията разбира се, си нахлузвам пижама.😅 Нямах проблем миналия път.
Благодаря!

# 627
Здравейте момичета, искам да Ви питам каква е разликата между скосените и кръглите форми (силикона) на залъгалката? Някой ако е наясно и обясни ще е супер 🌹

# 628
Здравейте, количката  ни е Cybex Balios S и мисля да купим за зимата чувалче за нея, но не намирам по сайтовете.
Тези  от вас с такава количка от къде купихте такова чувалче и има ли изобщо  смисъл  от него, ако облека бебето с космонавт, например?

# 629
  • София, България
Чак пък конкретно на Сайбекс…. Не мисля Simple Smile вземете си обикновен чувал за количка - универсален.

Аз лично харесвах чувала, защото като влезнем в магазин, например, просто разкопчавах чувала. А с космонавт трябваше почти да го събличам. Пробвах и двата вариант и с чувал ми беше по-удобно.

Общи условия

Активация на акаунт