Подготовка за малкия човек - тема 23

• 44 948
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Няма значение къде са връзките, проблема е детето да не си лепне лицето в него. Не съм купувала, честно казано си ме е страх. А и виждах снимки на връстниците на моето... Ми то няма къде да си опъне ръцете :/ А моята както обича да спи напряко на леглото - не, мерси. Удря се, заклещва се - все някога ще се научи. Държахме на дървена кошара, навсякъде пръчки и не съжалявам изобщо. Скоро ще я оставим на матрак на пода и да се оправя.

Гнездото за мен лично беше безполезно. Нямаше да взема, позната ми го даде.

Единствено слинга в началото ни спасяваше от коликите. Но за навън не ми беше удобен да го стягам (еластичен). Пробвах Ергобейби Ембрейс, което е една от най-обичаните раници за новородено. Няма такова пищене. Зарязах я, карах с wrap tai до 4 м и тогава вече взех tula standard. Но само за планина и за бързи ходения до магазина, защото отказва да спи там, освен, ако не е безумно изморена.
Та не бързайте, като дойде бебето пробвайте. Слинга за мен е тегав първите 3-4 пъти. После вече няма драми.

# 586
  • София, България
Първия път изкарахме без гнездо. Този път мисля да взема Simple Smile
Ергономична раница си ползвах. Първо ползвах слинг, после смених 3-4 раници. Беше си ми мания. Детето си го носих до около 2г + Simple Smile но със сигурност препоръчвам консултация с консултант по бебеносене когато му дойде моментът за раница Wink

# 587
Обиколник не съм взимала, ние сме с текстилна кошара, гнездо също, а раница имам една, да сме я използвали 1-2 пъти. Единственото нещо, което съжалявам, че не си взех е кошара некс ту ми. А най-голямо попадение при нас беше люлката-шезлонг.

# 588
Шезлонга ни беше полезен също толкова, колкото гнездото Joy Ок, една идея повече, защото понякога успяваше да ака в него, понеже е свитичка Simple Smile И я слагахме за мъничко, докато готвим, да ни гледа. Никога не сме я люшкали. Нямаше да забележим липса, ако го нямахме.
Говоря за конкретно нашето дете. Дадох го на позната с по-големи дечица, които спяха до годинка дневните си дремки в такива, а съм го взела от друга мацка, която го ползваше активно до 8ми месец и в него хранеше Simple Smile
За това обмислете или взимане от познат за ден-два, ако имате покрай вас, или наем Simple Smile Или ще е топ вещ вкъщи, или само ще се чудите в кой ъгъл да го наврете Simple Smile Уви, с повечето неща е така Simple Smile

# 589
  • София
Шезлонга го спуквахме от ползване, даже наскоро ми излезнаха спомени как сам се люшкаше в него. Някъде до 6я месец го позлвахме че след това почна да пълзи. Активната гимнастика също беше сред любимите

# 590
Шезлонга го спуквахме от ползване, даже наскоро ми излезнаха спомени как сам се люшкаше в него. Някъде до 6я месец го позлвахме че след това почна да пълзи. Активната гимнастика също беше сред любимите

Моя като го сложех на гимнастиката-заспиваше 🤣🤣🤣 Ама така е, всяко бебе с вкуса си.

# 591
  • София
Ооо шезлонгът…подариха ни и благодарение на това чудо сме вечеряли спокойно. Лежал е, спал е и беше голямо попадение. Активната гимнастика при нас беше 50/50. Реално се е заигравал, но можеше и без нея. Веднъж се случи да заспи на нея.

# 592
Леглото и матрака, които харесахме са икейски. Обиколник няма да купуваме, както и възглавница, завивки и играчки. Общо взето ще е бебе-аскет Smile
Гнездо ще вземем, но не и люлеещ шезлонг. Слинг/ерго раница също не планирам да ползам, както и изобщо ще опитам минимално носене на ръце, камо ли приспиване. Имам проблем с гърба и нямам намерение да създавам навици, които при 3 кг е едно, ама при 10 друго усещане.

# 593
При нас в топ 3 влиза една люлка 4moms mamaroo. Дава ми време да ям, да се изкъпя, да свърша някоя работа. Супер доволна съм. Но! Ако не го бях намерила втора ръка, абсурд да дам толкова пари за ново.

# 594
Аз купих вече едно гнездо за дивана в хола. Мисля, че някои дремки ще ги изкарва при нас там.

Избрах малко заради цвета. До момента на снимка продуктите от Джуки изглеждат по един начин, на живо са малко по -различни, но и засега и възглавницата за бременни си ползвам (макар че тя ми изглежда повече като обиколник) и ще видим с гнездото. Поне не инвестирах много.

# 595
Точно от този сайт Jukki поръчах миналата събота доста неща. Още си ги чакам...

Взех 3 чаршафи с ластик за количката, едно одеяло, пелени и една хавлия.
Какво значи, че на живо са по различни? Лошо ли е качеството? Или? 😟

# 596
Аз поръчах гнездо и възглавница от въпросните, качеството ми допада, при нас си бяха същите като от снимките 🤗 за сега ползвам само възглавничката, в очакване сме да ползваме и гнездото... Поръчах го точно за ползваме в други стаи

# 597
Гнездо ползвах изключително много, дори бих го определила като една от най-полезните покупки за нас. Освен вкъщи, го взимах и на местата, където ходехме на гости, за да си спи в него. Използвах го до 6м, след което тя започна да го прескача.
Шезлонг също използвах много, също до шестия месец.
Раница ми беше дала приятелка, пробвах веднъж, нещо не се разбрахме и не съм се мъчила повече.

# 598
Стори ми се малко по-сплеснато и по-плитко от колкото го очаквах и възглавницата за бременни също си представях малко по-обемна и различна като цяло. Ползвам я де.

Много ми харесват дизайните иначе. Може още нещо да си добавя. Търсих си неща, които пасват на нашия интериор. Не искам всичко в синьо навсякъде да ми избожда очите.

# 599
То това изобщо не прилича на гнездо. Целта е бебето се чувства сгушено вътре 🙄

Общи условия

Активация на акаунт