За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 107

• 35 448
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Не, в кошарата и то заспива без проблем, затова ми е странно, че иначе за дремки не я възприема.

# 121
в аптеката ми препоръчаха тази слънцезащита,имате ли наблюдения,ползвали ли сте я  ?

# 122
Не, в кошарата и то заспива без проблем, затова ми е странно, че иначе за дремки не я възприема.

Моето бебе още от началото го оставихме да се учи да заспива само...за съжаление майчинството ми беше само 3 месеца, а през това време карах тежки курсове и имах и изпити. Бебето спеше след храненията в шезлонга си, за да е повдигнато и близо до мен. Заспиваше дълбоко и му остана рутина за известно време. От средата на 3-ти месец започна да се сърди и да отказва да спи в него или на активната гимнастика. Почва да крещи и плачи и да гледа към дървената си кошара. Там спа до 4-ти месец нощем и често денем, така че го асоциира със сън. От 4-ти месец нощем го слагаме в спална торбичка и спи в легълце в спалнята при нас. Първите няколко нощи бяха много трудни. За да свикне с леглото там, първите 2 пъти стоях при него, за да дремне през деня
Общото - още от малък му слагахме като спи шапка, понеже се роди през зимата. Сега е по- топло, но нощем си я търси, иначе не спи спокойно. Сложим ли я през деня, знае че трябва да спи и го прави като по команда. Ако се унася за дрямка, пристиска към главичката си нещо плюшено или играчка, за да си създаде същия ефект. Казват навсякъде в литературата, че трябва да създадете рутина за сън. Пробвайте да го слагате в кошарата и да му давате неща, които асоциира със сън.
Ние даваме да посмуче и биберон, докато се унася, но никакви изкуствени стимулатори като бял шум, музики, светлина. Никакво люлеене. Децата е важно към 4-5 месец още след регресията на съня да се научат да се приспиват сами. Успех! Въпрос на постоянство и време!

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 22:38 от Serenapotta

# 123
Здравейте, до онзи ден нямахме проблем с храненето. Ядеше абсолютно всичко, но започна да отказва манджи. На 1г.9м. е. Може цял ден да кара само на банани, обаче се притеснявам да не "предозира" с тях. Днес е изял три банана, защото отказа няколко вида манджи...Вредно ли е да яде по толкова банани на ден?

# 124

Моето бебе още от началото го оставихме да се учи да заспива само...за съжаление майчинството ми беше само 3 месеца, а през това време карах тежки курсове и имах и изпити. Бебето спеше след храненията в шезлонга си, за да е повдигнато и близо до мен. Заспиваше дълбоко и му остана рутина за известно време. От средата на 3-ти месец започна да се сърди и да отказва да спи в него или на активната гимнастика. Почва да крещи и плачи и да гледа към дървената си кошара. Там спа до 4-ти месец нощем и често денем, така че го асоциира със сън. От 4-ти месец нощем го слагаме в спална торбичка и спи в легълце в спалнята при нас. Първите няколко нощи бяха много трудни. За да свикне с леглото там, първите 2 пъти стоях при него, за да дремне през деня
Общото - още от малък му слагахме като спи шапка, понеже се роди през зимата. Сега е по- топло, но нощем си я търси, иначе не спи спокойно. Сложим ли я през деня, знае че трябва да спи и го прави като по команда. Ако се унася за дрямка, пристиска към главичката си нещо плюшено или играчка, за да си създаде същия ефект. Казват навсякъде в литературата, че трябва да създадете рутина за сън. Пробвайте да го слагате в кошарата и да му давате неща, които асоциира със сън.
Ние даваме да посмуче и биберон, докато се унася, но никакви изкуствени стимулатори като бял шум, музики, светлина. Никакво люлеене. Децата е важно към 4-5 месец още след регресията на съня да се научат да се приспиват сами. Успех! Въпрос на постоянство и време!
Благодаря за съветите! Уж от начало и аз гледах да не я разглезвам и да не създавам вредни асоциации, но в умората си понякога правех неща, които улесняват процеса. Сега съжалявам разбира се. Тъкмо “тренираме” заспиването в кошара за първата дрямка, пресъздадох обстановката от шезлонга до колкото може, пък дано се получи.

# 125
Аман от тия разглезени и невъзпитани бебета, които търсят близост, за да заспят. Родителите им, обаче, най-вероятно спят на спалня с партньора си, и търсят някаква близост. Но детето трябва да си знае мястото, че ще се разглези. Така казва “литературата”.

# 126

Благодаря за съветите! Уж от начало и аз гледах да не я разглезвам и да не създавам вредни асоциации, но в умората си понякога правех неща, които улесняват процеса. Сега съжалявам разбира се. Тъкмо “тренираме” заспиването в кошара за първата дрямка, пресъздадох обстановката от шезлонга до колкото може, пък дано се получи.

При  нас отне 3 дена Simple Smile Ще се получи, не е късно! Кураж

# 127
Току що беше успешно! Blush
Благодаря още веднъж на всички за съветите! Ясно ми е, че това че една дрямка е успешна, не значи че и следващите ще бъдат, но ще държа на постоянство.

# 128
Аман от тия разглезени и невъзпитани бебета, които търсят близост, за да заспят. Родителите им, обаче, най-вероятно спят на спалня с партньора си, и търсят някаква близост. Но детето трябва да си знае мястото, че ще се разглези. Така казва “литературата”.

Не съм никъде споменала разглезеност или невъзпитаност, нито съм упреквала някого как си гледа детето. Дадох евентуално решение, на база на личен опит.
Както споменах, моето майчинство не е 3 или повече години, както на някои майки. Трите месеца, които имах на разположение, съм ги използвала да създам здрави навици на детето ми. Ако смятате, че работещи родители или госпожата в яслата, гледаща още 7 деца ще тръгне да лежи или държи ръцете на всяко дете, всеки път като иска да дремва...
За статистиката- спала съм 4 месеца на земята във всекидневната сама, за удобството на детето ми. Дори и да звучи безсърдечно, мястото на бебето не е в леглото на родителите. Който иска, нека си премазва или задушава децата, в стремежа си да се "сближава" с тях...

# 129
Amber, 🤞🤞🤞 успех, наистина с много търпение ще се получат нещата 🤗
Серенапота, и аз съм една от тези безсрамни мами с изключително кратко майчинство, която още по-безсрамно си бебеноси бебето в будните му интервали, говори му постоянно, играе си с него, пее му и му чете някоя и друга приказка, но откакто навърши три месеца съвсем безсрамно си го приучва да си заспива самичък.
Подчертавам изрично, че след "четвъртия триместър" както тук наричат първите 12 седмици от живота на бебето, то започва да осъзнава, че е отделно същество,  да е изключително любопитно за света около себе си, и също така да има някакви самостоятелни дейности, пък било то и спането.
За протокола - нашето бебе никога не е спало в шезлонг просто защото нямаме такъв, но пък през деня си го гушкаме за дремки на спалнята при нас ... Както дойде, не защото така пише в някаква книга, а защото такава нужда има в конкретния момент.
Николета, вас какво така силно Ви жегна в дадените съвети?

Не съм никъде споменала разглезеност или невъзпитаност, нито съм упреквала някого как си гледа детето. Дадох евентуално решение, на база на личен опит.
Както споменах, моето майчинство не е 3 или повече години, както на някои майки. Трите месеца, които имах на разположение, съм ги използвала да създам здрави навици на детето ми. Ако смятате, че работещи родители или госпожата в яслата, гледаща още 7 деца ще тръгне да лежи или държи ръцете на всяко дете, всеки път като иска да дремва...
За статистиката- спала съм 4 месеца на земята във всекидневната сама, за удобството на детето ми. Дори и да звучи безсърдечно, мястото на бебето не е в леглото на родителите. Който иска, нека си премазва или задушава децата, в стремежа си да се "сближава" с тях...

# 130
Здравейте, някоя мама да има отзиви за Baby spa White Lagoon в София, ако сте водили  своите бебчета, понеже ми се иска и ние да заведем  нашето бебче.

# 131
Аз също нямам 3 години майчинство за протокола. Не живеем в България, в Германия сме. Нищо не ме е жегнало, защото това не е моето дете, забелязвам как лековато си позволяваме да използваме думата “навици” за хора, които още не знаят на кой свят се намират. Осъзнаването, че са различни личности, се появява най-рано към 6 месец, а най-забележимо 8-10 месец, т. нар. separation anxiety. С първото ми дете много бързах да се връщам на работа след годинката, което си е нормално за тук, платеното майчинство е толкова, не от финансови причини. Адаптацията в яслата се провали и трябваше да направим пауза. На вторият път след 3 месеца не беше безпроблемно, но мина. Сега с второто дете тази грешка няма да я правя. Идеята зад тази цялата история е моето, включително, силно съжаление като общество дори, до къде сме я докарали, да се опитваме да “учим” децата си на чисто биологични потребности. Как цялото облъчване на учили-недоучили и пишещи книги самозванковци, консултанти, печалбари и други личности, които ни карат да се поставяме под стрес, че децата ни трябва да “могат” еди-какво си, иначе цял живот ще са залепени за полата на майка си и няма да могат да са самостоятелни (тази така хубав дума за бебета).
Аз също се опитвах да приучвам и напасвам навиците към живота в яслата, и осъзнах, че това са 2 различни обстановки, хора, чинии и прибори, легло и матрак, колкото и елементарно и наситено с битовизми да звучи. Децата свикват, че там никой не може да ги носи и да пее “зайченцето бяло”, защото мама я пее вкъщи. Смятам, че се разбра какво искам да кажа, край на словоизлиянието.

# 132
Моето през деня спи с мен в спалнята. Вечерта я приспивам пак в спалнята , след час я премествам в нейното си легло. Не ми е създавала проблеми за сега , не се буди за това че е преместена . Но при скок в растежа не в оставям , взимам си я при мен , защото се събужда често .

# 133
Николета, явно вашето възмущение е от налаганите стереотипи, но можете да го изразите по друг начин. Защото всички списващи тук са изправени пред същата дилема - сърцето, ума или теорията.
Честно казано, помислих, че първия ви пост е неразпознаваема при четене шега.
Сигурно сте прочели повече от мен и знаете, че освен съзнателните модели могат да се изградят и условни такива (кучето на Павлов е слюноотделяло не защото е гладно, а защото лампата е светнала). И не е престъпление майката да иска малко ред и спокойствие и за себе си.

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 12:53 от dariVale

# 134
Бебетата започват да се осъзнават като отделни същества дълго след третия си месец.
За другото съм съгласна - всеки действа според обстоятелствата и възможностите си.

Общи условия

Активация на акаунт