Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 607
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
Да, естествено...забравих да допълня , че днес съм в 6г.с.+4/5ден. И го чухме. 🤞😇 Успех!

# 151
Също така искам да попитам трябва ли да се приемат някакви допълнителни витамини освен фолиева киселина и моля за малко пояснение за кръвните групи , кога се изследват, има ли нещо смущаващо и притеснително . Благодаря предварително
[/quote]

На мен ми изписаха метилирана фолиева киселина която се усвоява добре от организма, понеже обикновената не всеки човек може да я преработи и да бъде полезна.
Едното АГ ми каза взимай витамини за бременни, другото АГ каза не😂
На 31.05 съм на преглед при трето АГ надявам се вече се харесам с нея.
Относно кръвните групи аз съм отрицателна и ще задам въпроса на следващия преглед за следене на антитела, знам че е важно да се проследяват, понеже таткото е положителен.

# 152
Момичета , днес се видя малкото буболечи и то с пулс ....ох олекна ми , не съвсем. Едва в началото сме 😇
Страхотно! ❤️ А кога беше първия ви преглед? При какви стойности на чхг, ако сте го следели? Моето вчера беше 1600 утре ще пускам пак.
Кога ти е ПРМ? В коя седмица си?
Моят първи преглед беше миналия четвъртък  видя се точица, но беше рано за пулс. Следващия понеделник ще ходя пак. Тогава ще съм в 6г.с+2 дни и се надявам вече да чуем сърчицето.
ПРМ беше на 20.04. В момента съм 4гс+ 5 дни по мои сметки. 🙂

# 153
Здравейте група и от мен Yum
ПЦ 12.04 , според приложението feia 5г.с. +6 дни. Термин 17ти Януари 2024.

След като видях втората черта на теста, веднага записах час при най-близкият АГ.  Тогава бях едва в началото на 5та та се видя само точицата и ми потвърди че не е извънматочна. Сега чакам следващият преглед на 30.05  вече при АГ която се надявам да се съгласи да ме следи и изроди в СофияМед. тогава трябва и да чуя "туп туп Flushed "
Първа бременност ми е, леко още не осъзнато до край.

Не знам какви притеснения може да има от преглед с вагинален ехограф?! То се едно правиш секс с мъжа си Simple Smile А пък и доктора е доста внимателен и вкарва само необходимия минимум от джаджата.
Ние мислим да изчакаме още малко с пускането на бомбата, сигурни сме че никой не го очаква и ще са в голям шок Grinning

TrollfaceTrollfaceTrollface Страхотно сравнение, абсолютно си е правилно. Нищо страшно от този ехограф. За вреди съм чувала от времето на майка ми, ама днешно време с напредването на 'хапаратурата, не мисля че има. Те си знаят лекарите де, аз съм на мнение че е много по добре да погледнат от колкото после да съжалявам за нещо цял живот.

@Rainbow9 до колкото ми беше обяснено от приятелка която сега е в 6ти месец ( моят личен извор на актуална информация) Кръвните групи са важни особено ако майката е с отрицателен резус фактор. Нещо което АГ-то ти със сигурност трябва да знае. Когато майката е отрицателен, организма й приема детето като "проблем" от който ще иска да се избави по нататък. За това си има и задължителни изследвания за кръвна група, ако не се лъжа до 10та г.с трябва да са ти ги направили. Плюс това когато бебока се роди ( стискам палци всички да стигнем спокойно и леко до този момент) заради отрицателният резус фактор ще му се прелее кръв.  От всичко което ми бе обяснено така съм го запомнила. Не знам повече детайли защото и таткото и аз сме положителни.
Относно витамините, първото ми АГ каза  фолиева киселина със сигурност от 400мг или витамини за бременни. Аз си взех Елевит( комбинирани) в тях си има и 400мг фолиева.

Мисля да взема да пусна един лист с изследванията които ми го даде АГ-то да може и вие да се ориентирате само да го снимам. Като имайте предвид че лекарите си знаят най добре какво да ви пуснат.Цените са специално за частното където ходих, не съм сигурна колко са актуални на други места. Листа е ориентировъчен. ( задрасканите уж на мен няма да ми трябват)

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 19:25 от sabrerouge

# 154
Piso, в 4 г.с. и моето чхг беше там някъде. Виж го утре пак, но според мен си е ок.

Притесненията за вагиналните прегледи в ранна седмица вече не са актуални, останало е от времето, когато техниката е била доста по-зле. Не се тревожете,  а и в толкжва ранна бременност няма как да видят нещо с коремния, така че това е вариантът за преглед. С коремен започнаха да ме гледат към 9-10г.с предните пъти.

# 155
Здравейте! Дано не греша, но май във вашата темичка видях коментар относно пренатален тест в Сънево, вместо на Вижън. Исках да питам дали знаете каква е разликата между пълния пакет на VERACITY и Veragene.

# 156
Rainball , аз също съм отрицатлна група , няма проблем , просто АГ трябва да знае , ако е първа бремвност и бебето е +( ако таткото е +) тялото не създава антитела , като родиш се бие инжекция анти Д глоболин , в последваща бременност се следят за антитела , а ако бебето е с отрицателна , тогава нищо не се прави .

Sabrerouge с един ден ни се разминават прегледите и прм , аз вчера бях точно 6.0 г. с и бях на преглед , докторката видя жълтото тяло и всичко каза че е на ред , но не успя да види сърдечна дейност и ми каза да отида другата сряда, че в 7 ще видим и чуем , каквото искаме , първоначално се притесних , но тя каза че не винаги в 5/6 може да се чуе и изобщо да не го мисля . Надявам се да е така . ❤

# 157
Здравейте от мен! Включвам се плахо тук, тъй като още не съм била на преглед. Сега би трябвало да съм в 5г.с+5дни. При мен последната седмица протече доста емоционално, тежко физически и с притеснения, тъй като ден след положителния ми тест се разболях от ковид. За щастие не съм вдигала температура, но имах изключително тежко синузитно главоболие 4 дни, болки в нервите в главата и несвързано със синузита, повръщах, направо мигрена си беше. Издържах някак без лекарства, сега отшумяха симптомите, но ми остана сърцебиене и ужаасна умора, замайвам се след правене на нещо елементарно вкъщи, не ми достига въздух често. Вярвам, че не би трябвало вирусът да е навредил на плода, доколкото четох само при висока температура може да има последствия, но пък мен ме събори доста, а това ми е трето каране.
Имам дъщеричка, която лятото прави 6г и ще бъде много щастлива кака, само всичко да е наред.
Иначе, понеже видях, че сте писали за изследвания, от свой лош опит бих дала съвет още отсега да си пуснете щитовидни хормони - задължително освен ТСХ, пуснете и ФТ3 и ФТ4. При мен се оказа, че години наред съм била в хипофункция, от година съм на терапия и закрепих положението, много е важно през бременността хормоните да са оптимални, при мен предишната бременност не са били. Като не се гледа само ТСХ, а ФТ3 и ФТ4 трябва да са в горната 1/3, което малко ендокринолози следят, за съжаление. Ако се наложи, много пъти е по-добре да се взима щитовиден хормон, отколкото да си седим в хипо, и за бебето не е ок. Иначе аз следя и много витамини, приемам от Б групата, отделно Д+К. За фолат - моята ендокриноложка ме насочи към фолиновата киселина на Seeking health, и аз съм с MTHFR мутация, тази форма е идеална. Приемам и Аспирин протект от седмица, понеже след изследване за тромбофилии се оказа, че съм с предразположение за ниска фибриногенна активност и въпреки, че с предишната бременност нямаше проблем с кръвотока, сега не ми се рискува.
Леко бременеене на всички!

# 158
Здравейте искам да попитам може ли да се ползват капки за нос? Четох няколко статии в който пише че капките не се препоръчват но не мога да дишам през носа си... Това симптом ли е или е възможно да се разболявам? Съжалявам за глупавите въпроси просто няма кого другиго да попитам

# 159
Здравейте искам да попитам може ли да се ползват капки за нос? Четох няколко статии в който пише че капките не се препоръчват но не мога да дишам през носа си... Това симптом ли е или е възможно да се разболявам? Съжалявам за глупавите въпроси просто няма кого другиго да попитам

Може и симптом да е. При мен се появява при всяка бременност. За капките - повечето не са разрешени. Физиологичен разтвор може да капете и имаше едни,подходящи за нас, ама не помня името. Питай аг или в аптеката направо.

# 160
И при мен и с двете бременности запушения нос беше един от първите симптоми. Предишния път мина много лесно с инхалации с лайка, но този път се запъна и си я чакам да отмине, вече почти нямам.

Мен ме подгони брутален апетит, през 2 часа съм гладна и гледам да хапвам умерени количества, колкото да се наям без да се издувам. Иска ми се да не ставам слон преждевременно 😅

# 161
Привет момичета. Утре съм на преглед, едновременно съм и притеснена и развълнувана. Вече съм в 8ма г.с. и не знам кой ден. Нямам представа как ще протече прегледа... надявам се вече да ми пусне кръвни изследвания, че много ме шашнахте с тези фактори.. и та въпроса ми е кръвните изследвания минават ли по здравната каса или се доплащат? Ако се доплащат каква му е цената на този резус фактор. И другия ми въпрос е явно и бащата трябва да се изследва, та на гладно ли се прави специално резуса? Много въпроси ми изникват и половината утре ще ги забравя Grinning

# 162
Pukii Вярвам, че всичко ще в наред. За изследванията не съм наясно. На мен ми поиска сега да си пусна хормони свързани с щитовидната жлеза.

Lollo съпричастна съм със теб, глада жестоко ме гони ...не толкова какво ще хапна , а просто трябва да ям 😅ни аз като тебе се опитвам да не преяждам , но на моменти хич не ми се получава

# 163
Здравейте, аз в понеделник бях на преглед 6 гс и 1 ден измери доктора,но по календара трябваше да се падна 6 и 4. Чухме сърчице и видяхме ембрионче.🥰

# 164
Здравейте момичета,  днес бях на преглед и чух сърчицето. В 7г.с. и 4 дни.
Всичко било наред и иска да отида след 3 седмици за още един преглед.
Също така ми изписа Утрогестан 300мг.

Общи условия

Активация на акаунт