Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 612
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, записвам се в темата с голямо вълнение.
ПРМ 31.03
В момента съм 7w1d
Ходих на два прегледа за установяване, като на втория се видяха сърдечни пулсации, бях на трети преглед, на който др. реши да ме гледа коремно и ембриона отговаряше на по-малка седмица, смятам че е нормално. Следващия ми преглед е на 31.05
Бих искала да попитам дали на някоя е изписван аспирин(Акард) в дозировка 150мг
без да е установена тромбофилия?
Чакам резултати на 29.05 от генетичните изследвания.
Отделно изписан ли ви е утрогестан?

Здравей ! Аз съм пила приемах и все още приемам вагинално утрогестан, но поради това че в 3/4 седмица имах кръвоизлив и 5дни зацапване кафяво и ми изписаха по 300млг. Утрогестан , а преди 1 седмица ми го намалиха на 100млг(1таблетка). Казват че това е по чистия препарат и е предпочитан пред дуфастона , така че съм доволна . Имам лека завишаване на температурата , но вече привиквам 36.9, 37. Също така искам да попитам трябва ли да се приемат някакви допълнителни витамини освен фолиева киселина и моля за малко пояснение за кръвните групи , кога се изследват, има ли нещо смущаващо и притеснително . Благодаря предварително

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 21:42 от Desislavaiva

# 136
Привет и от мен!
ПРМ -17.04  с термин 20.01.2024.
След ин витро процедура съм на две петдневни ембриончета. Още на седми ден от трансфера тестовете бяха положителни, добре растящо Чхг и прогестерон според доктора. Вдругиден съм на първи преглед, дано всичко да е наред и този път да добутам до пухкав финал.
Днес ми е притеснено, рано сутринта имах контракции и два часа след това имах и кървене, малко е но...ту бледорозово, ту ръждиво. Дано по-скоро да спре и да е нещо моментно.

# 137
Минавам да се отчета след днешния преглед. Видяхме и чухме сърчицето и всичко е перфектно Heart Според апарата на доктора съм в 8гс и записахме час за 6ти юни, когато ще ми назначава кръвни изследвания. Междувременно ще си запиша час за БХС в Марковс. Там ходих предния път и много ми допаднаха, а сега гледам, че имат нов център със супер модерна апаратура, което е още по-яко.
Тялото ми все едно чакаше да чуе, че всичко е наред и след прегледа започнах да усещам напрежение в гърдите и малка тежест ниско долу.
Andji_1 стискам палци за прегледа утре и да се похвалиш, че всичко е наред Simple Smile

# 138
Здравейте, искам да попитам в коя седмица чухте сърчице? Аз ще ходя на 26.05 на първи преглед тогава ще съм в 5 гс + 2/3 дни има ли шанс да го чуем? Както и как протича първия преглед.. с вагинален ехограф ли ви гледат? Това за ехографа много ме притеснява, тъй като доста хора ми казаха, че не било хубаво да се гледа с вагинален и тъй като не съм наясно реших да се допитам до вас. Благодаря предварително!

# 139
При нас сърчице чухме точно 5с+2д, а според мен няма как в толкова ранна седмица да се види нещо, освен ако прегледа не е вагинален!
Успех на прегледа ❤️
Здравейте, искам да попитам в коя седмица чухте сърчице? Аз ще ходя на 26.05 на първи преглед тогава ще съм в 5 гс + 2/3 дни има ли шанс да го чуем? Както и как протича първия преглед.. с вагинален ехограф ли ви гледат? Това за ехографа много ме притеснява, тъй като доста хора ми казаха, че не било хубаво да се гледа с вагинален и тъй като не съм наясно реших да се допитам до вас. Благодаря предварително!

# 140
При нас сърчице чухме точно 5с+2д, а според мен няма как в толкова ранна седмица да се види нещо, освен ако прегледа не е вагинален!
Успех на прегледа ❤️

Благодаря много! А опасен ли е по някакъв начин прегледа с вагинален ехограф? Извинявам се за глупавите въпроси, обаче доста ме наплашиха.

# 141

Аз също бях настроена зле спрямо вагиналния в начална бременност , но всъщност няма страшно , доктора ако не вижда нищо с коремен трябва да провери с вагинален . Не се притеснявай , те ще преценят , завиди от апаратурата , от доктораа. Стискам палци всичко да е наред .

# 142
Здравейте и от мен, мацинки!
Включвам се с дата на МЦ 29.03, в 8 г.с.
Чухме сърчице, към този момент всичко е наред, като изключим гаденето и тежест в корема вечерно време.
Интересно ми е дали сте казали вече на близки и приятели или смятате, че е твърде рано?
Пожелавам лека бременност на всички! 🍀❤

# 143
Ние с ММ след първия преглед казахме само на Родителите си , единствено на тях. Тъй като определно имам нуждата от подкрепата по точно на майка си 🥺😇
Иии още нещо...да споделя , че днес съм на втори преглед. Искаше ми се да е към четвъртък, петък ...но АГ каза днес. Днес съм в 6г.с. + 5дни.... притеснено ми е , дали ще чуем пулс и дали ще се види ембрионче . Дай боже , сърцето ми е на топка 🤞🥺

# 144
Най-вероятно ще чуете пулс днес... 😍
Аз затова си записвам часове рано сутрин, за да стана и отида веднага😂 за съжаление съм страшно нетърпелива и си казвам, че се наспивам и съм там, хахаха

# 145
Не знам какви притеснения може да има от преглед с вагинален ехограф?! То се едно правиш секс с мъжа си Simple Smile А пък и доктора е доста внимателен и вкарва само необходимия минимум от джаджата.
Ние мислим да изчакаме още малко с пускането на бомбата, сигурни сме че никой не го очаква и ще са в голям шок Grinning

# 146
Момичета , днес се видя малкото буболечи и то с пулс ....ох олекна ми , не съвсем. Едва в началото сме 😇

# 147
Момичета , днес се видя малкото буболечи и то с пулс ....ох олекна ми , не съвсем. Едва в началото сме 😇
Страхотно! ❤️ А кога беше първия ви преглед? При какви стойности на чхг, ако сте го следели? Моето вчера беше 1600 утре ще пускам пак.

# 148
Piso ЧХГ последно съм го пускала 48ч. ПРЕДИ първия преглед... стойността беше 3495, от тогава не съм пускала. Бях тогава точно в 5г.с. 
Успех 🤞🤞🤞

# 149
Страхотно! ❤️ А кога беше първия ви преглед? При какви стойности на чхг, ако сте го следели? Моето вчера беше 1600 утре ще пускам пак.
Кога ти е ПРМ? В коя седмица си?
Моят първи преглед беше миналия четвъртък  видя се точица, но беше рано за пулс. Следващия понеделник ще ходя пак. Тогава ще съм в 6г.с+2 дни и се надявам вече да чуем сърчицето.

Общи условия

Активация на акаунт