Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 652
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Момичета усещам поява на нови симптоми които не знам дали се нормални и много се притесних. Имам нещо от сорта на замайване при ставане от стол или легло, леко изтръпване (подкосяване) на краката. Учестен пулс и треперене на ръцете. Някоя от вас дали има подобни оплаквания?

# 106
Момичета усещам поява на нови симптоми които не знам дали се нормални и много се притесних. Имам нещо от сорта на замайване при ставане от стол или легло, леко изтръпване (подкосяване) на краката. Учестен пулс и треперене на ръцете. Някоя от вас дали има подобни оплаквания?

Съвсем нормално е. Аз лично така разбирам, че съм бременна. Замайването спира рязко като влезеш във втори триместър и ставаш пълна с енергия отново. Дано и слънцето навън се позадържи, че световъртежа е още по-осезателен.

# 107

Съвсем нормално е. Аз лично така разбирам, че съм бременна. Замайването спира рязко като влезеш във втори триместър и ставаш пълна с енергия отново. Дано и слънцето навън се позадържи, че световъртежа е още по-осезателен.

Като че ли от слънцето още по зле ми става :/ Дали не е някаква липса на витамини или желязо Worried на 25ти съм при Доки ама не знам как ще изкарам до тогава на работа ако съм така всеки ден. Ужас...

# 108
  • Бургас
Пуки, абсолютно нормално е, не е от дефицит. То иначе не пречи да си ги следиш стойностите де, но все пак да знаеш, нормално е.

# 109
Пуки, абсолютно нормално е, не е от дефицит. То иначе не пречи да си ги следиш стойностите де, но все пак да знаеш, нормално е.
Благодаря Таничка успокои ме Simple Smile))

# 110
Здравейте. Записвам се плахо в новата тема. Последен цикъл 20.04. и няколко положителни теста. Мисля да си запазя час за първи преглед на 29.05. а утре ще пусна и кръвен. Успех на всички! ❤️

# 111
Здравейте, записвам се в темата с голямо вълнение.
ПРМ 31.03
В момента съм 7w1d
Ходих на два прегледа за установяване, като на втория се видяха сърдечни пулсации, бях на трети преглед, на който др. реши да ме гледа коремно и ембриона отговаряше на по-малка седмица, смятам че е нормално. Следващия ми преглед е на 31.05
Бих искала да попитам дали на някоя е изписван аспирин(Акард) в дозировка 150мг
без да е установена тромбофилия?
Чакам резултати на 29.05 от генетичните изследвания.
Отделно изписан ли ви е утрогестан?

# 112
Здравейте, записвам се в темата с голямо вълнение.
ПРМ 31.03
В момента съм 7w1d
Ходих на два прегледа за установяване, като на втория се видяха сърдечни пулсации, бях на трети преглед, на който др. реши да ме гледа коремно и ембриона отговаряше на по-малка седмица, смятам че е нормално. Следващия ми преглед е на 31.05
На мен предната ми бременост ми бяха изписали аспирин акард, за предотвратяване до някъде на прееклампсия го дават

# 113
  • Бургас
Акард изписват заради антифосфолипиден синдром и съответно прееклампсия вече в по-късните седмици. Аз също съм на такава терапия, но по 75мг, че съм с язви и рефлукс и принципно ми е противопоказен аспирина, та засега е добре, не ми е направил проблем.
Иначе и аз имам изписан утрогестан, нормално е, изписват го в първи триместър за поддръжка за прогестерона, за да не прокървим и след 10-12гс се спира.

# 114
Здравейте момичета! ☀ Тази сутрин се събудих със страшни болки в гърлото и раменете. Явно съм настинала. Искам да попитам какво бих могла да пия,стрепсилса предполагам не е вреден,а парацетамола ?!

# 115
Здравейте момичета! ☀ Тази сутрин се събудих със страшни болки в гърлото и раменете. Явно съм настинала. Искам да попитам какво бих могла да пия,стрепсилса предполагам не е вреден,а парацетамола ?!

При предената бременност ми казаха до 2 парацетамола на ден може да се взима. Обаче, най-добре се консултирай с твоя АГ. Аз сега имах жестока хрема, мисля, че ме хвана някои вирус защото имах болки в тялото, носа все още не е добре. Обаче, моя АГ ми каза само инхалации да си правя и никакви спрейове. В някои групи четох, че Стрепсилс може. Другият ти вариант е да попиташ в самата аптека и да кажеш, че си ранна бременност.

Лято 2021, не се притеснявай. При мен се видя само една точка, като първо не я виждахме, и доктора ми показваше, че имам уголемена лигавица и докато ми обясняваше се видя точката. В понеделник съм на втори преглед, вече съм 6 г.с. 2 дни. Така, че спокойно щом стойностите на ЧХГ са добре.

Rainbow9 аз пиех асперин още по време на опитите. Не се притеснявай, че са ти го изписали по добре с него от колкото без него. От личен опит го казвам. Няма да ти навреди освен ако няма зацапване и подобни истории. Ако нямаш пуснати изследвания за тромбофилия не е късно да си направиш за да си по-спокойна.

Аз честно казано малко се притеснявам, имам първа неуспешна бременност приключила с аборт в 7-ми месец заради увредена плацента и преекламсия. В момента следя и кръвното налягане гледам да не се шашкам много, но се притеснявам като го измервам... Понеже след аборта известно време имах високи стойности.   
Моят последен МЦ беше на 06.04. Точно на Гергьовден видях двете черти.

Искам да попитам някоя от вас мислила ли е за пренатест или да е правила предна бременност?

# 116
Здравейте дами! Записвам се и аз в темата... Последен МЦ на 27.03 според приложението на телефона 7 седмици и 6 дни... Искам да попитам има ли някоя от Вас която да няма никъкви симптоми? Освен леко напрежение в гърдите нямам нищо друго... Ако не бях направила теста просто защото с партньора ми правихме опити за бебе даже нямаше да разбере Grinning... Все още нямам записан първи час ще ходя на 25.05 да си запиша час но ме е много страх да не би липсата на симптоми да е лош признак?

# 117
  • Бургас
Sineochka, аз ще правя пренатален тест сега в началото на юни.

# 118
На кой сте се спрели? И ние обмисляме, но се оказа, че избора е сравнително голям 🤔
Sineochka, аз ще правя пренатален тест сега в началото на юни.

# 119

При предената бременност ми казаха до 2 парацетамола на ден може да се взима. Обаче, най-добре се консултирай с твоя АГ. Аз сега имах жестока хрема, мисля, че ме хвана някои вирус защото имах болки в тялото, носа все още не е добре. Обаче, моя АГ ми каза само инхалации да си правя и никакви спрейове. В някои групи четох, че Стрепсилс може. Другият ти вариант е да попиташ в самата аптека и да кажеш, че си ранна бременност.

Лято 2021, не се притеснявай. При мен се видя само една точка, като първо не я виждахме, и доктора ми показваше, че имам уголемена лигавица и докато ми обясняваше се видя точката. В понеделник съм на втори преглед, вече съм 6 г.с. 2 дни. Така, че спокойно щом стойностите на ЧХГ са добре.

Rainbow9 аз пиех асперин още по време на опитите. Не се притеснявай, че са ти го изписали по добре с него от колкото без него. От личен опит го казвам. Няма да ти навреди освен ако няма зацапване и подобни истории. Ако нямаш пуснати изследвания за тромбофилия не е късно да си направиш за да си по-спокойна.

Аз честно казано малко се притеснявам, имам първа неуспешна бременност приключила с аборт в 7-ми месец заради увредена плацента и преекламсия. В момента следя и кръвното налягане гледам да не се шашкам много, но се притеснявам като го измервам... Понеже след аборта известно време имах високи стойности.   
Моят последен МЦ беше на 06.04. Точно на Гергьовден видях двете черти.

Искам да попитам някоя от вас мислила ли е за пренатест или да е правила предна бременност?

Аз мисля да направя Vision, още не съм решила кой вариант точно, но може би разширен пакет.

Общи условия

Активация на акаунт