Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 41 151
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, аз забравих вчера да ви попитам нещо. На прегледа както знаете не се видя нищо-само удебелен ендометриум - 23мм. Възможно ли е, да не се види и ако е извънматочна? Не би ли следвало да е някъде по тръбите и все пак да се засече? Днес такива едни мисли ме глождят...

# 376
Момичета, аз забравих вчера да ви попитам нещо. На прегледа както знаете не се видя нищо-само удебелен ендометриум - 23мм. Възможно ли е, да не се види и ако е извънматочна? Не би ли следвало да е някъде по тръбите и все пак да се засече? Днес такива едни мисли ме глождят...

Не щом матката е дебела , няма нищо извънматочно . На мен ми минаваха същите мисли след като не се видя нищо само удебелена лигавица . Отиди другата седмица в понеделник ще видиш , че всичко ще е наред . Ще чакаме да се похвалиш

# 377

Не щом матката е дебела , няма нищо извънматочно . На мен ми минаваха същите мисли след като не се видя нищо само удебелена лигавица . Отиди другата седмица в понеделник ще видиш , че всичко ще е наред . Ще чакаме да се похвалиш
Тези думи ми идват като свеж полъх, искрено ти благодаря! Ще се похваля задължително 💗

# 378
Имам един въпрос към всички - споделяте ли с ММ всички свои тревоги и колебания? Кой лекар, кои пренатални тестове, имам зацапване, нямам зацапване... Моят си е малко хипохондрик по принцип, а сега за мен само трепери и освен че ме изнервя се хващам, че започвам да го успокоявам вместо да намирам аз утеха и подкрепа.

# 379
  • София
Здравейте, бъдещи мами Blush
Връщам се от първи преглед - видяхме точицата, чухме пулса и вече официално съм в 5с. и 5 дни, т.е. термин 31 януари Blush Лекарката каза, че всичко е ок, но държи да се направи изследване за кръвосъсирване и фибринолиза Thinking Някой пускал ли си е, трябва ли да се притеснявам?

# 380
Връщам се от първи преглед - видяхме точицата, чухме пулса и вече официално съм в 5с. и 5 дни, т.е. термин 31 януари Blush Лекарката каза, че всичко е ок, но държи да се направи изследване за кръвосъсирване и фибринолиза Thinking Някой пускал ли си е, трябва ли да се притеснявам?

Аз правих преди няколко дни. Хубаво е, че лекарката ти иска да следи кръвотока. Нямаш от какво да се тревожиш. Бременността предизвиква сгъстяване на кръвта, което е хубаво да се следи и ако е твърде рязко се добавят кръворазреждащи към терапията.
Наскоро четох, че това сгъстяване е естествена подготовка на организма за кръвозагубата при раждане, но в начална бременност не е хубаво да е силно изявено и затова лекарите го контролират с медикаменти.

# 381
  • София

Аз правих преди няколко дни. Хубаво е, че лекарката ти иска да следи кръвотока. Нямаш от какво да се тревожиш. Бременността предизвиква сгъстяване на кръвта, което е хубаво да се следи и ако е твърде рязко се добавят кръворазреждащи към терапията.
Наскоро четох, че това сгъстяване е естествена подготовка на организма за кръвозагубата при раждане, но в начална бременност не е хубаво да е силно изявено и затова лекарите го контролират с медикаменти.
Благодаря за успокоението Bobby_g Hug

# 382
MamaKika пастьоризирано, демек сварено, тогава умират бактериите, които могат да са опасни. Със сигурност го варят съседите ти преди да го правят на сирене. Мен ако питаш, хапвай си. По-хубаво от домашното няма Simple Smile
За споделянето с половинката, споделям си всичко, той любопитства, но хич не е притеснителен. Защо не опиташ да помолиш твоя човек да бъде малко по-хладнокръвен, за да не те напряга допълнително. Може да му предложиш да чете различна информация, за да е наясно кое е ок и кое не е, та да не се филмира излишно. Не знам какъв друг съвет бих могла да ти дам 🙄

Днес бях на преглед, бебчето е пораснало толкова много в сравнение с предишния път преди 2 седмици, направо ме изуми. Тогава беше само точица, а сега вече ясно се вижда глава, ръчички и крачета. Според аг е почти 3см Heart Всичко си му е супер, даже доктора каза че вижда една костица на носа, не помня как точно се казваше, което е знак,  че няма риск от някои деформации. Пусна ми направление за кръв и урина и ми взе секрет за микробиология. Ще се виждам с него чак към средата на юли, понеже след 2 седмици съм на ранния скрининг и според него няма смисъл да се дублират прегледите, ако всичко е наред. И така, супер щастлива излезнах от кабинета Simple Smile

# 383
Малко включване извън темите на разговор - има едно приложение Feia. Там има информация за всяка седмица - за нас, за бебето, съвети за хранене и т.н. Има и изображения как горе-долу изглежда бебето към момента.

# 384
Имам един въпрос към всички - споделяте ли с ММ всички свои тревоги и колебания? Кой лекар, кои пренатални тестове, имам зацапване, нямам зацапване... Моят си е малко хипохондрик по принцип, а сега за мен само трепери и освен че ме изнервя се хващам, че започвам да го успокоявам вместо да намирам аз утеха и подкрепа.

Аз споделям всичко. ММ по принцип също си е хипохондрик, обаче, от както съм бременна, се опитва да е най-спокойният човек и всеки път повтаря, че всичко е наред и няма какво да се обърка (винаги има). Явно е някаква негова защитна реакция, но до момента ми действа приземяващо, иначе, ако се притеснявахме сериозно и двамата, до никъде няма да стигнем. Grinning Единият трябва да е привидно спокоен със сигурност, може би по-нататък и твоят ще се успокои, обясни му, че е важно!

# 385
Гледам всичко да си казвам на половинката. За да съм спокойна. Обсъдихме и с АГ пренаталните тестове и ме прати при една мацка в Афродита за Визио теста. За момента на това съм се спряла, само ще видя в коя седмица да бъде. Момичето ми каза, че може да е още в 10 седмица, а АГ ми каза в 11 седмица. Други ме съветват след БХС в 12 г.с. При вас какво се чува по този въпрос?
Най-вече моя АГ иска да съм спокойна предвид предишните ми негативни преживявания. Каза ми, че ако по този начин съм спокойна да го направя. Но всъщност усетих, че мнението му е "ако има нещо на БХС". Записах час и за ранна фетална и БХС в Оскар клиник при д-р Стратиева. Предния път бях при нея многократно и съм много доволна .

# 386
Гледам всичко да си казвам на половинката. За да съм спокойна. Обсъдихме и с АГ пренаталните тестове и ме прати при една мацка в Афродита за Визио теста. За момента на това съм се спряла, само ще видя в коя седмица да бъде. Момичето ми каза, че може да е още в 10 седмица, а АГ ми каза в 11 седмица. Други ме съветват след БХС в 12 г.с. При вас какво се чува по този въпрос?
Най-вече моя АГ иска да съм спокойна предвид предишните ми негативни преживявания. Каза ми, че ако по този начин съм спокойна да го направя. Но всъщност усетих, че мнението му е "ако има нещо на БХС". Записах час и за ранна фетална и БХС в Оскар клиник при д-р Стратиева. Предния път бях при нея многократно и съм много доволна .
В сравнение с БХС, който е една статистика със съотношения 1 на Х бременности би имала някаква аномалия, Пренатестът е с над 99% точност, защото при него се изследва циркулиращото ДНК на бебето в кръвта на майката.
Аз също съм решена да направя пренатест, като този, на който съм се спряла, може от 9 г.с., просто се чудя дали да не поизчакам до другата седмица.

# 387
Момичета, имам въпрос относно групата ни във фейсбук. Получаваме заявки за участие от момичета, които нямат профил тук, но явно следят темата ни. Искате ли да одобрявам такива заявки или предпочитате групата да е само за нас, които редовно си комуникираме тук?

Аз мисля още в 10г.с да пусна визион тест, няма да имам търпение да чакам сигурно повече.

# 388
Здравейте, мами. Искам да ви попитам на вас пускали ли са ви някакви изследвания. В 6г.с+6дни съм. И изследвания никакви не са ми правили, чухме вече сърчицето. Моята докторка още нищо ми е споменавала нито за фетална нито за други изследвания. За момента съм при Давидова от Ню Лайф в Бургас. Има ли друга бургаска мама която да ходи при нея? Благодаря! ❤️

# 389
Момичета, имам въпрос относно групата ни във фейсбук. Получаваме заявки за участие от момичета, които нямат профил тук, но явно следят темата ни. Искате ли да одобрявам такива заявки или предпочитате групата да е само за нас, които редовно си комуникираме тук?

Аз мисля още в 10г.с да пусна визион тест, няма да имам търпение да чакам сигурно повече.

Аз лично предпочитам групата да остане малка и всички да се знаем.
Ще ми е по-спокойно.
Та поне ако влизат нови да има някакво условие да се представят или нещо подобно.
Не мога да се включа във фб, защото нямам за известно време да знаете. Само тук чета.

Общи условия

Активация на акаунт