Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 41 139
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
Mechtatelka.94 Дуфастона не предизвиква кървене. На мен ми го предписаха първия път, когато прокървих, за да спре кървенето.

Kukumiavka давай смело! Бг пазарът и без това е залят с китайска стока с висока надценка. Чети ревютата. Ти и тук може да си вземеш нещо и да съжалиш след две седмици. В алито поне ще можеш да го върнеш. Относно митото е относително. Малко на късмет дали ще ти спрат пратката или не на митница.

# 421
Здравейте, да се включа и аз в групичката 8 г.с и термин 21-22 януари. Има ли мами от Варна?
Здравей, аз също съм от Варна!
Термин 24-25 януари 😊 Аз се следя в Майчин дом при д-р Цонев, за сега съм много доволна от него.

# 422
Как сте, момичета? Аз карам в момента 9г.с. и съм меко казано като блъсната от влак. Нямам енергия за нищо, влача се като призрак по улиците, да не ви казвам пък колко ми се гади от всичко и ВСИЧКИ Grinning има ли някоя друга, която се задъхва от най-малкото? Постоянно не ми достига въздух, дори като говоря се задъхвам, не помня да съм била така при първата ми бременност или поне не в толкова ранен етап.

# 423
  • София

Kukumiavka давай смело! Бг пазарът и без това е залят с китайска стока с висока надценка. Чети ревютата. Ти и тук може да си вземеш нещо и да съжалиш след две седмици. В алито поне ще можеш да го върнеш. Относно митото е относително. Малко на късмет дали ще ти спрат пратката или не на митница.

Досега не ми се е налагало да връщам нищо, нямам представа как стават нещата, струва ми се много сложно Neutral Face

Някоя от вас прави ли упражнения вкъщи? Допреди да забременея правех съвсем леки - клекове и т.н., предполагам, че ако няма проблем с бременността, не е противопоказно? Напълно ми е изтрещял мозъкът, трета бременност ми е, а все едно ми е първа Animal See No Evil

# 424
Как сте, момичета? Аз карам в момента 9г.с. и съм меко казано като блъсната от влак. Нямам енергия за нищо, влача се като призрак по улиците, да не ви казвам пък колко ми се гади от всичко и ВСИЧКИ Grinning има ли някоя друга, която се задъхва от най-малкото? Постоянно не ми достига въздух, дори като говоря се задъхвам, не помня да съм била така при първата ми бременност или поне не в толкова ранен етап.
Здравей, аз съм в началото на 7-ма задъхвам се почти от самото начало и вдигам пулс от най малкото…това са вдинствените ми сиптоми и малко по напрегнати гърди Simple Smile

# 425
Момичета имате ли много по видими вени по краката гърдите и корема? На 23 години съм до сега не съм имала разширени вени но страшно се притеснявам да не се появят...

# 426
Досега не ми се е налагало да връщам нищо, нямам представа как стават нещата, струва ми се много сложно Neutral Face

Някоя от вас прави ли упражнения вкъщи? Допреди да забременея правех съвсем леки - клекове и т.н., предполагам, че ако няма проблем с бременността, не е противопоказно? Напълно ми е изтрещял мозъкът, трета бременност ми е, а все едно ми е първа Animal See No Evil

Надявам се, че няма да ти се наложи да го върнел, но ако стане така - не е сложно и съм ня линия винаги да ти помогна. Относно упражненията знам, че не трябва да натоварват корема. Макар че гледам много чужденки ви тренират и с тежести и така нататък. Аз не рискувам! Виж някоя йога за бременни.

# 427
За фейсбук групата - въпросът за името го добавих малко по-късно, защото решихме, че искаме да сме си само ние. Има друга голяма януарска група за тези, които просто искат фейсбук участие някъде. Идеята на нашата малка група е да имаме защитено пространство за тези, които сме активни и тук. Заявките, които съм отхвърлила, са на дами, които или не са отговорили на въпросите, или не са се представили тук. Изключение направих за едно момиче само и тя има много уважителна причина още да не пише тук.
FBID1838132979770265, пусни пак заявка, ще я одобря, само си напиши пак името във въпросите.

Аз се мажа с бебешка слънцезащита на адерма, както и се пръскам с детски спрей срещу насекоми (Занзи).
За Майчин дом София съм чела и чула толкова лоши неща, че не бих стъпила там.

# 428
И аз съм същата, одеве особено докато обядвах и сякаш не знам какво правех, така се задъхах само докато ям. Изключително неприятно е, и жегата допълнително изморява.
Да ви разкажа как минаха при мен нещата днес, чух пулса, всичко за сега е наред. Докторката ми пусна изследвания и ме записа на ЖК. Вече съм 9г.с+6 дни като говорихме да запиша час след 2 седмици за фетална морфология и БХС.
Видях, че сте обсъждали болничните, на мен скоро ще ми се наложи да излизам май май, защото в тази жега просто трудно оцелявам 😱

# 429
Аз също вече се замислям за болнични. Издържах периода на гадене и повръщане, докато съм на работа (работя от вкъщи, което си беше огромен плюс), но сега влязох в периода на страхотна сънливост и умора. Моята работа не  е физически тежка, но е отговорна, динамична и на моменти стресова, та затова ми се иска да си почивам и емоционално повече. Все още не съм съобщила на работодателя, като ми се иска да стане по законов ред, да изпратя документ и всичко да е точно. От друга страна, ако всичко е наред и ако ще излизам към 12 г.с., дали не е удачно да предупредя от сега, останаха 3 седмици, а ми предписват задачи.. и аз не знам как да процедирам, нещо не мога да взема решение.
Вие мислили ли сте по този въпрос и как е най-удачно да се съобщи на работодателя?

# 430
Момичета има ли някоя от вас с двурога матка ? Иначе за фейсбук , ние май тука си пишем повече , там няма много активност или поне на мен не ми излиза .

# 431
Аз още не съм казала на работодателя ми, обаче съм все още в майчинство, така че имам време.
С предишната бременност уведомих с писмо с входящ номер и копие на амбулаторен лист още преди да се навършат 12 седмици. Но това, защото ме затрупваха с все повече работа и отказаха да я разделя с някого. Та бях стигнала до момент, в който се притеснявах да не ме уволнят, защото не можех да се справям. Издържах до 5ти месец и излязох в болничен без предупреждение.

# 432
Момичета има ли някоя от вас с двурога матка ? Иначе за фейсбук , ние май тука си пишем повече , там няма много активност или поне на мен не ми излиза .

Фейсбукът ни според мен е за някакви по-лични теми, които някои момичета може да не искат да обсъждат тук, защото колкото и да сме анонимни тук, все имаме познати.

Аз имам един такъв по-личен въпрос. Как сте с желанието за секс? Аз в последните дни имам страшно много мерак, направо място не си намирам. Мъжът ми го е страх обаче, та си оставам само с желанията засега. Май ще пробвам да го напия довечера 🤣

# 433
Абсолютно никакво желание нямам и то откакто видях двете чертички, за разлика от мъжа ми, който си иска всеки ден. И почвам да му обяснявам как чета във форума, че другите мъже се притеснявали, не искат и дума да става....та поне малко да се спре. И орална ли любов не може, пита? 😁
Ох, как ще я караме така, трудна работа...единия иска, другия не иска.
С първата бременност си правихме, когато ни е кеф. Сега хем се притеснявам, но повече е не желанието ми.

# 434
Здравейте и от мен Simple Smile
Записвам се при вас след първи опит инвитро и очакван термин в края на януари.
Относно комуникацията към работодателя - аз си позволих да съобщя неформално още в 6г.с. (т.е. миналата седмица), защото ми се наложи да взема болничен, имах кръвоизлив, а точно тогава имаше доста неотложна работа и естествено нямаше кой да ме замести. Шефът ми подходи с разбиране и се надявам да започне да мисли кой ще ме замести още от сега, защото си беше доста стресиращо.

Дали има сред вас момичета, които са решили да се следят в Токуда?

Пожелавам на всички лека и приятна бременност и нека през януари да напълним групичката с хубави новини за пухкави и здрави бебчета🍀

Общи условия

Активация на акаунт