Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 560
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мили момичета,
Включвам се и аз с ПРМ на 11.04.2023. След инвитро сме, и се хванаха и двата върнати ембриона. Днес бях на преглед, чухме пусчетатат им. Имам следния въпрос. Понеже слагам фраксипарин от 09.05 и днес лекаря ми изписа и Акард (аспирин) от 150mg по една таблетка вечер, та някой прилагалнли ги е и двете и трябва ли да  има някакъв интерал между двете? Малко ме е страх, защото и двете са кръворазреждащи.
аз също съм на терапия и с двете, не се притеснявай, действието им е малко по-различно.

Аз сутрин в 9 бия фраксипарина , а вечер в 10 пия аспирин , ако се притесняваш можеш да се свържеш с хематолог , те най добре ще ти кажат . На мен тази терапия ми е назначена от хематолог , Веселина Иванова - много съм доволна , надявам се всичко да е наред

# 211
Някоя друга бъдеща мама да е в болничен отсега? Или как се справяте с криенето на бременността ако ходите на работа? Simple Smile

# 212
Аз съм в болничен от деня на трансфера, няма как да ходя на работа тъй като работата ми е свързана със чести командировки и срещи с много хора. За криенето, не крия, ако някой ме попита отговарям с усмивка и казвам, че е рано да казвам каквото и да било.

# 213
Момичета кога казахте на близките ви,че сте бременни. На мен ми се струва рано аз съм още към 7седмица,всъщност утре съм на лекар и ще се разбере.на първия преглед само се потвърди бременност. Но почва да ми личи ,бих искала да им кажа когато се потвърди че всичко е наред,а и след около месец трябва да излезна болничен заради работата ми?! 😇

# 214
В седма седмица как така ще ти личи,  че си бременна?

# 215
  • София
Минавам само да благодаря на всички за обмяната на информация. За жени като мен, за които това е първа бременност е особенно ценен този обмен на информация и енергия Revolving Hearts Прегледа днес мина, чухме сърчицето, извикаха и таткото... е, няма такъв кеф Relaxed От тук нататък само стискам палци всичко да е наред при всяка една бъдеща мама Kiss

# 216
  Напълняла съм в лице,стомах,гърди..

# 217
Аз съм в 8 седмица и на мен също ми личи, нито едни дънки не ми стават, нося клинове, рокли и поли🤭

# 218
Момичета, записвам се и аз в този отбор. ПРМ на 10.04. Искам да ви попитам вие къде се следите и къде имате намерение да раждате? Искам да си избера отговорен лекар, който да ме следи до последно и на когото мога да разчитам винаги. Сега посещавам д-р Делчева в МЦ Лора за жената, но не съм сигурна, че тя е моя човек. Моля ви споделете вашия опит🫶🏻 за град София
Леко бременеене на всички❤

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 08:57 от Alpha78

# 219
Alpha78 аз лично съм доволна от АГ Максудов, практикувал е в Плевен ...но вече от няколко години се е преместил в Велико Търново. Едва ли ще съм ти от помощ аз.

Относно работата , работя си за в момента (работата ми е на стол в офис ) но на моменти си е и напрегнато...😒 Надявам се , колкото мога по дълго да работя ...една идея ми минава времето по бързо, но това лято с тези жеги на'л трябва да се пазим , а аз пътувам 🙏
Ще го мислим в действие то е ясно.
Пак може да се повтарям , но желая успех на всички 🤞🤞🤞 и най вече ЗДРАВЕ 😇

# 220
На мен също ми личи. Коремът ми не се е съвсем прибрал от предната бременност, а и си имам 10кг отгоре и съответно веднага пролича, но за щастие още минавам с номера, че просто съм дебела 😅 аз ще кажа чак след ранния скрининг. За мен тжва е психологическата бариера, защото на този преглед се виждат повече неща. Отделно по това време ще направя и пренатален тест, така че да знам мога ли да поотдъхна.
За мамите, които са бременни за първи път - питайте, каквото можем ще помагаме.

# 221
Момичета, записвам се и аз в този отбор. ПРМ на 10.04. Искам да ви попитам вие къде се следите и къде имате намерение да раждате? Искам да си избера отговорен лекар, който да ме следи до последно и на когото мога да разчитам винаги. Сега посещавам д-р Делчева в МЦ Лора за жената, но не съм сигурна, че тя е моя човек. Моля ви споделете вашия опит🫶🏻 за град София
Леко бременеене на всички❤
Аз ще се следя в Надежда

# 222
На мен също ми личи. Коремът ми не се е съвсем прибрал от предната бременност, а и си имам 10кг отгоре и съответно веднага пролича, но за щастие още минавам с номера, че просто съм дебела 😅 аз ще кажа чак след ранния скрининг. За мен тжва е психологическата бариера, защото на този преглед се виждат повече неща. Отделно по това време ще направя и пренатален тест, така че да знам мога ли да поотдъхна.

Понеже съм с първа бременност и доста от нещата са ми непонятни, да ви попитам по отношение на пренаталния тест, предполагам изследва дали плодът има някакви заболявания още в много ранен етап от бременността ли?

# 223

Понеже съм с първа бременност и доста от нещата са ми непонятни, да ви попитам по отношение на пренаталния тест, предполагам изследва дали плодът има някакви заболявания още в много ранен етап от бременността ли?

В зависимост от теста, който избереш, изследват основните генетични грешки(хромозомни аномолии). Обикновено най-общия пакет включва изследване за най-често разпространените симптоми - Даун, Едуардс,  Патау. Колкото по-разширен е тестът, толкова по-голям брой неща изследва.

# 224
Ние още не сме казали на никого (7 седмици + 3 дни). Иска ми се поне на родителите засега, но е малко особено понеже е инвитро бебето, а не сме им казвали че сме правили такова -  имам куп медикаменти + инжекции и като им идем на крак, няма как да се скрие това.
За приятели и близки, смятам като мине първата ФМ и скрийнинга.

Общи условия

Активация на акаунт