Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 524
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте ! Малко съм объркана имам няколко въпроса ! В 9та седмица съм искам да попитам каква е разликата между пренатален тест и биохимичен скрининг, кое е по-доброто , къде да се направи  , дали не закъснявам с изследването ? След няколко дни съм на преглед и ще попитам , надявам се гинеколожката да ми обърне внимание и да ме насочи къде да направя това изследване. Благодаря и хубав ден на всички !🌹🍀

# 241
Здравейте ! Малко съм объркана имам няколко въпроса ! В 9та седмица съм искам да попитам каква е разликата между пренатален тест и биохимичен скрининг, кое е по-доброто , къде да се направи  , дали не закъснявам с изследването ? След няколко дни съм на преглед и ще попитам , надявам се гинеколожката да ми обърне внимание и да ме насочи къде да направя това изследване. Благодаря и хубав ден на всички !🌹🍀

Бхс-по-евтин вариант  - общо взето статистически данни са обаче на база на информация за теб и партньорът ти. Прави се между 11 и 13 седмица, обикновено заедно с т.нар първа фетална морфология или ранен скрининг. БХС+морфология в София излиза около 160/170лв обикновено.
Пренатален тест - има на различни марки. Прави се от около 9/10 г.с. за различните марки. Доста по-скъп от биохимичния скрининг, но пренатестовете не са статистически данни, а е генетичен тест, който си се прави конкретно на теб и чрез кръвта ти се засичат аномалии в плода.
Базовите пакети са около 1000лв, разширените стигат до над 2000лв.

# 242
Bobby_g ти какъв тест каза, че ще правиш?

# 243
Май се ориентирам към пакетите на Вижън, като заглеждам по-разширените версии. Вчера обаче гледах и в сайта на Пренатест, единият пакет сега е с 400лв надолу и може да се направи още в 9 г.с., та ще трябва и с таткото да го обсъдя.

# 244
Момичета сега се връщам от преглед  ин витро съм трябва да съм 8г.с и 3 дена а апарата ме изкара 7г.с и 6 дена миналият преглед имаше разлика 2 дена а сега 4 дена разлика на всеки преглед се увеличават дните разлика разликата между двата прегледа е 10 дена първият преглед беше в клиниката където правих процедурата и сега при следящият ми гинеколог много се притесних имали и друга като моят проблем

# 245
Здравейте,
Включвам се в темата. Вчера бях на втори преглед, по данни съм 8w+4d, терминът ми е на 05.01. Това ми е първа бременност, така че следя с интерес всички ви. Simple Smile
В момента пия:
Seeking health Prenatal
Natural factors Omega 3
Natural factors D3
Natural factors K2
Natural factors Selenium
Vita rama Витамин C 500mg
Досега бях на Акард 75 мг, но вчера ми го смениха на Аспирин протект 100 мг, тъй като докторът се усъмни нещо в кръвотока на матката. Принципно нямам мутации, свързани с тромболфилия, изследвала съм ги. Някой друг пие ли кръворазреждащи, при положение, че няма тромбофилия?

# 246
  • София
Здравейте, бъдещи януарски мами Hug
Записвам се и аз с двете чертички, като сигурно ще съм последната, защото съм на границата - термин 31.01. Другата седмица ще се ходи на първи преглед да се потвърди.
Имам детенце на 10 години и винаги сме искали да си имаме второ, но след 8 години опити,  борба и ходене по лекари се бях примирила, че няма да се получи....да, ама съдбата си знае работата Grinning
Всичко съм забравила и имам чувството, че съм много по-неподготвена от първата бременност. Да не кажа и че адски ме е страх понеже съм на 37 години и всички около мен ме облъчваха, че ако се случи ще е много рисково заради възрастта ми 😔
Пожелавам на всички леко бременеене и само хубави емоции Hug

# 247
Искам да попитам късно ли е ранната фетална морфология да се извърши през 12 седмица? В момента съм 9 седмици и 1 ден и следващия ми записан час е за 12 седмици и 2 дни седмица но в някой сайтове прочетох че се извършва в 11та седмица... Сега се притеснявам да не би да е късно тогава...

# 248
Eirinio, на различни апарати и при различни лекари е нормално да има такива отклонения, не се тревожи.

Искам да попитам късно ли е ранната фетална морфология да се извърши през 12 седмица? В момента съм 9 седмици и 1 ден и следващия ми записан час е за 12 седмици и 2 дни седмица но в някой сайтове прочетох че се извършва в 11та седмица... Сега се притеснявам да не би да е късно тогава...
Не е късно. Пради се до 13-та. Аз съм правила в 12+4 и нямаше проблем

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 12:50 от Bobby_g

# 249
Мили момичета, не знам все още дали съм за тук. Скоро видях теста и съм супер развълнувана. Реших веднага, че ще е февруарче, но май май ще е януари:) Ще видя на прегледа
Та здравейте от мен:))))

Почвам ви с въпрос, защото се бая преди мен, каква фолиева киселина пиете?

# 250
  • София
Момичета, при кой гинеколог сте, че съм в чуденка къде да ходя? Трябва ми добър специалист със здрава нервна система, че съм голяма пъзла.  Питанката ми е за София.

# 251
Здравейте,
Да хвана и аз последния влак за 31.01. Innocent Другата седмица ми предстои първия преглед. Това ми е втора бременност, имам и дъщеря на 4 години. За момента нямам кой знае какви симптоми освен болезнени гърди. Забелязвам обаче, че сякаш мозъкът ми е в друго измерение Sweat Smile , страшно разсеяна съм на работа и правя нелогични неща (сякаш за първи път правя някакви неща, а работя във фирмата от 8 години)Animal Speak No Evil Вкъщи вадя чашите от миялната и ги прибирам в хладилника. Докато се усетя какви ги върша вече съм прибрала поне две. Но явно този път ще е така Grinning
Леко и безпроблемно бременеене на всички мами!

# 252
Здравейте и от мен днес бях на преглед, по ПРМ съм 8г.с.+5 дни, на ехограф замерването показа 8г.с.+3 дни почти 2см ембрион.
Видяхме пулса, но все още не искаха да пуснат, за да чуем и това е 2 лекар. Смятам, че има нови стандарти за работа щом отказват да пускат доплер толкова рано.
Посъветваха ме да слагам утрогестан до 15г.с
Имам въпрос БХС разбрах, че се прави след преглед при АГ тоест трябва да имам час между 11-13 седмица нали така?
За фолиева киселина -неофолик мета.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 13:43 от Rainbow9

# 253
tiny_lili, на мен ми даде докторът ми комбинирани витамини Elevit, в тях има фолиева.
KrissSsstina, аз съм при д-р Вецев, вече съм се следила при него веднъж и му се доверявам безрезервно. Иначе за София мога да препоръчам докторите Абаджиева, Богданова, Ковачев, Велев, Нашар, Арабаджиева
Иван Димитров, Емине Бикова ... сигурно има и още, но сега за тези се сещам. Някои съм посещавала лично, при други така и не стигнах, защото си почувствах предния път, че Вецев си е моят лекар.
EvM18, аз бях предния път така. Има си даже медицински термин в психологията за състоянието - "pregnancy brain" 😁

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 14:09 от Bobby_g

# 254
Аз знам, че освен фолиева киселина преди 12 г.с никакви други витамини не се пият

Общи условия

Активация на акаунт