Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 523
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
Момичета много съм притеснена тази сутрин паднах и се притеснявам може ли да съм наредила нещо на бебето... В 9 седмица съм ... Не си ударих корема и доколкото знам то е доста ниско сега но все пак се притеснявам...
Нищо му няма на бебчо,но дано ти си добре. Пийни но шпа или папаверин за всеки случай и не се притеснявай!

Деси, аз съм в края на 9 гс все още и съм свалила 1 кг.,но май бързо ще наваксам. Не повръщам,ям много и само лежа. Подута съм само-гърди и корем.
Четох някъде,че в 1ви триместър е ок 1-2 кг да се качат,което било едва 10% от кг,които ще качим

# 271
Здравейте момичета ! Колко килограма качихте до моменти , има ли горе долу някаква норма , хапвате ли често ?

+1 кг съм от деня на трансфера, сега съм в 7 седмица. Като се има предвид, че пия страшно много хапчета и съм на инжекции, този килограм мисля, че е от лекарствата. Нося си дънките и дрехите от преди. Не ходя на работа, но и не лежа постоянно. За хапване, си хапвам нормално три пъти на ден.

# 272
Момичета станахте ли ревниви по време на бременността към половинките си? Как те реагираха на вашите емоции?Имаше неща които преди не ме дразнеха а сега за същите даже си поплаквам,а даже нямам повод. Аз не се търпя не знам моя как го прави..В началото бях на вълна”не изпитвам нищо”,после “раздразнена”, сега “ревност” . До кога ще продължи това?! 😔

# 273
Мойто мъж 🤣🤣 е толкова над тези неща, че дори ме хвали пред познати, че съм много добричка и ще иска от доки да ми продължи инжекциите (инвитро процедура) 🤣
Вече съм 9гс и нямам никакви такива емоционални изблици, освен че искам да се гушам и да ме обича малко 🤣 и съответно получавам "обич, обич те... Малко" 😁😄
Момичета станахте ли ревниви по време на бременността към половинките си? Как те реагираха на вашите емоции?Имаше неща които преди не ме дразнеха а сега за същите даже си поплаквам,а даже нямам повод. Аз не се търпя не знам моя как го прави..В началото бях на вълна”не изпитвам нищо”,после “раздразнена”, сега “ревност” . До кога ще продължи това?! 😔

# 274
Момичета много съм притеснена тази сутрин паднах и се притеснявам може ли да съм наредила нещо на бебето... В 9 седмица съм ... Не си ударих корема и доколкото знам то е доста ниско сега но все пак се притеснявам...

Нищо не си му направила. Бебето е супер защитено
Дано ти не си се ударила лошо!
Не се притеснявай и не го мисли изобщо.
Сигурно всички сме падали бременни, аз даже и с голям корем. Пораздрусало се е, но те обичат:)))

Аз днес много ходих и така ме боли кръста. Трябва да забавя темпото, но не се очертава

Благодаря за успокоението! Simple Smile Надявам се и твойте болки в кръста да отшумят.

# 275
Момичета, а направихме ли си фейсбук група?
Затворена:)
Аз се включих ей сега и може още да не съм разбрала, ама би било супер!
Че почнахме с интересните теми:))))

# 276

Направих, малко по-назад бях дала линк. Чакай сега пак ще го копирам и ще го добавя тук

https://m.facebook.com/groups/1664491457353690/?ref=share

# 277

Направих, малко по-назад бях дала линк. Чакай сега пак ще го копирам и ще го добавя тук

https://m.facebook.com/groups/1664491457353690/?ref=share

Благодаря ти!

# 278
inedica, чудя се аз от къде си ми позната, дали от Юлчета 2009? Simple Smile

Записах си пак преглед за днес, нещо нямам търпение да видим нещо по-съществено. А и какво ще ми дадат за тези контракции, които ме притесняват по няколко пъти на ден..

Даам. Simple Smile))
По-малкият ми син прави 14 през юли.
Но е възможно и от Юлчета 2007, че с баткото се родиха на една дата. Simple Smile))

Стискам ти палци всичко да е наред. Нямам търпение и аз за прегледа във вторник, защото за 2-3 дни ми минаха всички симптоми, та чак си правих тест да се уверя че не съм се объркала нещо. Но днес пак ми е лошо, така че всичко е наред.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 14:20 от inedica

# 279
Аз до момента съм свалила 2 кг. Днес влезнах в 8 г.с.
Обаче, моя АГ има изисквания към моята храна заради предишните ми проблеми. Дори преди да забременя бях на 3 месечна програма с билки и други неща, която той ми даде да направя и резултата е бременността. Преди това имах проблеми с кръвното налягане от предходната бременност. Забранил ми е да ям глутен. Имам и някои ограничения на други вх защото по принцип съм с инсулинова резистентност. Така, че след (+) спазвам какво ми е казал и гледам да не ям никакви теста по възможност, макар че имах леки прегрешения изминалата седмица, но няма как иначе. Важното е да не ми е всекидненво. Хапвам основно повече плодове и зеленчуци в момента. До преди една седмица с месото нямах проблем, но за момента не ми е окей. Ще пробвам пак скоро да го включа и него. Единствено яйца успявам да хапна за момента. Купила съм си домашни яйца.

# 280
Привет момичета,
Най-накрая и аз да се запиша. Hands Pray
В 8 г.с. и 6 дни съм, първа бременност.
С генетична тромбофилия съм, следя си показателите и за сега приемам само Натаспин, както и витамини, които пия още преди да забременея. Повръщам всяка сутрин и съм с ниско кръвно. Апетитът ми изчезна тотално в 5 г.с., свалила съм 3 кг, постоянно ми се спи. Преди няколко дена бях на преглед, всичко е ок.
Ужасно се притеснявам за всичко, сигурно е нормално. Grinning

# 281
Аз не си следя килограмите още, но май трябва да започна. С предишната бременност започнах от 52кг и накрая 75, като последния месец бях качила към 10тина и бях леко в шок Grinning Сега започнах с 58.
Днес имах приятелки на гости, едната бременна, другата с новородено бебче и в приказки за бременност без да искам се изпуснах и ме разкриха Simple Smile
Момичета, и притесненията и емоциите са нормални в този момент. Хормоните откачат 🥳

# 282
Аз започвам от 72. Предния път влязох да раждам 96.6, което беше кошмарно, но беше много тежка бременност и отключих и Хашимото и качих за 1 месец 15кг. Сега се моля да не вдигна над 80 и много внимавам.

# 283
А колко кг е нормално да се качат по време на бременност?

# 284
Здравейте, някоя от вас усеща ли фантомни ритници? 😀
Втора бременност ми е. С предната започнах да усещам към 14та седмица. Сега явно толкова ми се иска пак да ги усетя, че днес определено нещо мръдна 😄 Може и мускул да е било, но ми стана приятно.

За килограмите - засега свалям, както и предния път. Рядко имам апетит и много ми се гадеше до миналата седмица. С предната бременност си ги наваксах и качих още 12-13 до края.

Колко килограма са нормални зависи от стартовото тегло. Ако BMI е нормален 9-12 кг май се води окей тегло. Ако началното тегло е по-високо, е препоръчително да се качат по-малко. Съответно, ако началното е по-ниско, се препоръчва да се качат повече.

Общи условия

Активация на акаунт